Jump to content



Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Στην εταιρεία που εργάζομαι έχουμε 2 ρουτερ σε vdsl me 4 και 3 γραμμες αντιστοιχα με συνολικά 8 κανάλια φωνής(η μια γραμμή είναι fax)

αυτά όλα κουμπώνουν πάνω σε ένα τηελφωνικο κέντρο Grandtream UCM6208 με fxo ports

Επειδή η σύμβαση με τον παρόχο που έχω τώρα λήγει και είμαστε σε φάση ανανέωσης ,μέχρι πόσα κάναλια φωνής και τηλ αριθμούς σηκώνει η καθε γραμμή για να γίνου οι 2 σε 1..αν παω σε ftth ,θεωρητικά αφου η τηλεφωνια ειναι voip, δεν μπορει μια γραμμή να υποστηρίξει 8 κανάλια φωνής?Θα χρειαστώ κάτι να κουμπώσει πάνω στο grandstream?

 

 

Χωρίς να είμαι ειδικός στο θέμα επειδή λες οτι το τηλεφωνικό σου παίζει με fxs/fxo αυτό μου λέει οτι δεν είναι σε VoIP λειτουργία τουλάχιστον αυτή την στιγμή.

Αυτό που σε περιορίζει είναι οι υποδοχές του τηλεφωνικού σου, αν πχ μπορεί να υποστηρίξει VoIP με κάποιο module τότε θα μπορούσες με ένα μόνο καλώδιο σε αυτό το module να πάρεις όσες γραμμές σου δίνει ο πάροχος.

Αν τώρα δεν υποστηρίζει VoIP το τηλεφωνικό σου αναγκαστικά θα συνεχίσεις ώς έχει εφόσον δεν θα υπάρχει πρόθεση αναβάθμισης/αλλαγής, με όποια κόστη αυτό συνεπάγεται.

O πάροχός μου είναι η NOVA(exWIND)...απο ότι ξέρω όλοι οι πάροχοι δινουν voip πλεόν...Υπάρχουν 2 oxygen και φευγουν 4 fxo απο το καθένα και πάνε στο κέντρο

 

Πρακτικά δεν υπάρχει τεχνικός περιορισμός στον αριθμό καναλιών VoIP που μπορείς να πάρεις από μία γραμμή, εφόσον έχεις αρκετό (ή εξασφαλισμένο με QoS) bandwidth.

Το Grandstream σας μπορεί να πάρει απευθείας VoIP trunk, οπότε δεν χρειάζονται οι FXO - όμως αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να χρειαστεί κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις εάν επιλέξετε να μην τις χρησιμοποιήσετε. Σε αυτή την περίπτωση θα ρυθμίσετε το VoIP που θα σας δώσει ο πάροχος απευθείας πάνω στο τηλεφωνικό κέντρο, και θα έχει όσα κανάλια συμφωνήσετε.

 

Όμως όλα αυτά θα εξαρτηθούν και από την εμπορική λύση που είναι διατεθειμένος να σου δώσει ο κάθε πάροχος.

  • Like 2

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.