Jump to content

Διαταξη υδροψηξης cpy kai vga

gus8511

Recommended Posts

Προσφατα εβαλα υδροψυξη και στην καρτα γραφικων.

Το προβλημα που εχω ειναι το εξης

Εχω ενα τανκ (ταπερ) που χωραει 6 λιτρα (!) νερο. Μεσα σαυτο εχω την μια υδραντλια για τον επεξεργαστη καθως και την αλλη υδραντλια για την καρτα γραφικων. Η ροη για την αντλια του επεξεργαστη εινα: Τανκ----> επεξεργαστης------> φορντ τρανστιτ------> αντλια και τανκ

Για την αντλια που τροφοδοτει την καρτα γραφικων και η οποια ειναι στο ιδιο τανκ με την αντλια του επεξεργαστη, ποια πρεπει να ειναι η ροη? Μεχρι τωρα την λειτουργω ως εξης:

αντλια-----> καρτα γραφικων ----->τανκ------------->αντλια

Με την διαταξη αυτη ομως παρατηρψ μια αυξηση της θερμοκρασιας στο νερο του τανκ κατα 5 περιπου βαθμους

Για καρτα εχω 6600gt

Λογικό!

Η κάρτα γραφικών ουσιαστικά δεν ψύχεται! απλα παίρνει νερο, άρα όλη η θερμότητα τησ GPU μεταφέρεται στο τανκ, έτσι μέσο τησ ανακύκλωσησ του νερού το σύστημα σου τυχαινει να ισορροπει σε αυτη την κατασταση

Συν του ότι το κρυότερο νερο πρέπει να πηγαίνει στον επεξεργαστή!, αν θέλεις κάτι πολύ καλό, και αν η μία αντλία ειναι αρκετά δυνατη, σου προτείνω να πουλήσεις την άλλη αντλια και να πάρεισ ένα μικρό ψυγέιο (για έναν μόνο ανεμιστήρα 12 εκ) και να τα στήσεις έτσι¨

(Τάπερ--->Αντλιά)--->τρανσιτ--->CPU--->μικρό ψυγείο--->GPU---> (Τάπερ--->Αντλιά)

Αρχική απάντηση από gus8511 [Σήμερα, στις 11:46]

Με την διαταξη αυτη ομως παρατηρψ μια αυξηση της θερμοκρασιας στο νερο του τανκ κατα 5 περιπου βαθμους

σε σχεση με τι ειναι οι 5 βαθμοι;

2 αντλιες μεσα στο τανκ; και το νερο στο τανκ κρυωνει τις αντλιες; κι αυτη που στελνει στην καρτα γραφικων, απλα κυκλοφορει το ζεστο νερο μεσα στο μπλοκ;

βγαλτες και τις 2 εξω απο το τανκ, πετα τη μια, συνδεσε την καρτα μετά το μπλοκ, και αυτο ειναι ολο.

Εγω λεω να κρατησω και τις δυα αντλιες και να συνδεσω την εξοδο (σωληνα) της καρτας γραφικων στην εξοδο του επεξεργαστη με ενα Τ και να πανε και τα δυο σαν ενας σωληνας στο ψυγειο

Μηπως ομως με αυτηη την λυση θα έχω μετακινηση του νερου πίσω στον επεξεργαστη?

Και οι δυο αντλιες εχουν τον ιδιο ρυθμο ροης

Bασικα για να πω την αληθεια στο τελευταιο σεχασα. Κανε ενα σχεδιαγραμματακι. Παντως οχι τ. Κοβει πολυ την ροη. Αν βρεις παρε διακλαδωση σε σχημα Υ. Κοβει ΠΟΛΥ λιγοτερο της ροη.

Αρχική απάντηση από gus8511 [Σήμερα, στις 10:32]

Εγω λεω να κρατησω και τις δυα αντλιες και να συνδεσω την εξοδο (σωληνα) της καρτας γραφικων στην εξοδο του επεξεργαστη με ενα Τ και να πανε και τα δυο σαν ενας σωληνας στο ψυγειο

Μηπως ομως με αυτηη την λυση θα έχω μετακινηση του νερου πίσω στον επεξεργαστη?

Και οι δυο αντλιες εχουν τον ιδιο ρυθμο ροης

ενδιαφερον πειραμα. το πιο δυνατο κυκλωμα (αυτο με τις λιγοτερες απωλειες) θα νικησει. μαλλον του επεξεργαστη, αφου συνηθως τα μπλοκ για τις καρτες γραφικων εχουν πιο μεγαλες αντιστασεις.

αφου λυσσαξες να βαλεις και τις δυο αντλιες, βαλε τη μια να στελνει στον επεξεργαστη, και την αλλη να τραβαει απο την καρτα γραφικων. η καρτα θα παιρνει νερο απο τον επεξεργαστη. αλλα βγαλε και τις δυο εξω απο το ταπερ, ζεσταινουν το νερο.

Βαλε ενα κυκλωμαμα αντλια-->ψυγείο-->CPU-->αντλια

και ένα άλλο αντλια-->ψυγείο-->GPU-->αντλια

με τις αντλιες έξω απο το νερό

Εγω έχω μια EHEIM 1250 + Ford transit για CPU (Διπλοι panaflo 12cm/24V

και μία EHEIM 1048 (*thanks to Ydinopoulos) και ford escord μονός panaflo 12cm/24V

Ο P4 2,8@3,4 εχει 22/32 βαθμούς idle/full Load αντιστοιχα.

Αρχική απάντηση από gus8511 [Χθες, στις 13:45]

και οι δυο αντλιεσ να στελνουν στο ιδιο ψυγειο νερο? δεν θα δημιουργηθει μπλοκαρισμα της ροης?

για ψυγειο εχω ενα φορντ τρανσιτ

2 αντλιες 2 ψυγεια Ειναι 2 κυκλωματα εντελως ξεχωριστα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.