ronin13 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2023 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2023 Καλησπέρα σε όλους! Έχω φτιάξει ένα βασικό server στο σαλόνι με δύο δίσκους (ο ένας media, ο άλλος files) απλά κάνοντάς τους share στο δίκτυο του σπιτιού. Προσπαθώ να αποκτήσω πρόσβαση σε αυτούς τους δίσκους μέσω της εφαρμογής My Files από το Samsung κινητό μου, αλλά ενώ βάζω όλα τα στοιχεία σωστά, δε με αφήνει να συνδεθώ. Έχει προσπαθήσει κανείς να κάνει κάτι αντίστοιχο. Υπάρχει κάποιος καλύτερος τρόπος για το setup? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow KnighT Αύγουστος 15, 2023 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2023 Στο shield στο σαλόνι και στο κινητό χρησιμοποιώ το X-plore File Manager και δεν είχα μέχρι τώρα θέμα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Αύγουστος 15, 2023 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2023 Τι στοιχεία βάζεις; Οι δύο πλευρές ρειάζονται ένα κοινό πρωτόκολλο. Πχ τα shares των windows χρειάζονται SMB. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το My Files, λέει αν το υποστηρίζει; Εάν ναι, έχεις ανοίξει το firewall; Από άλλη συσκευή (πχ άλλο υπολογιστή) βλέπεις τους φακέλους σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronin13 Αύγουστος 15, 2023 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2023 Λέει ότι το υοπστηρίζει κανονικά. Βλέπω τους φακέλους από όλες τις λοιπές Windows συσκευές του δικτύου, και απο την τηλεόραση με το Plex. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Αύγουστος 15, 2023 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2023 Λογικά με Plex θα το βλέπεις και από το κινητό, δοκίμασες; Συνηθισμένο θέμα σε περιπτώσεις σαν την δική σου είναι οι δύο πλευρές να υποστηρίζουν διαφορετικές εκδόσεις του πρωτοκόλλου, πχ πολλές εφαρμογές κινητών χρησιμοποιούν SMB v1 που είναι πλέον απενεργοποιημένο στα Windows για λόγους ασφαλείας. Επίσης μπορεί στα Windows να είναι απενεργοποιημένο το sharing χωρίς κωδικό. Μία λύση είναι να διερευνήσεις τέτοιες επιλογές, μία άλλη είναι να χρησιμοποιήσεις κάποια τρίτη εφαρμογή όπως το X-plore που ανέφερε και ο φίλος παραπάνω. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronin13 Αύγουστος 16, 2023 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2023 Με το Plex παίζουν όλα κανονικά, δεν έχω θέμα. Το πρόβλημα μου είναι όταν θέλω να έχω πρόσβαση σε αρχεία, που χρειάζεται να έχω κανονική πρόσβαση στους φακέλους. Το x-plore φαίνεται να δουλεύει. Απλά μου φάνηκε περίεργο να κολλάει έτσι το My Files, όταν στο internet διαβάζω για το πόσο καλά δουλεύει και πόσο ευχαριστημένοι είναι οι χρήστες γενικώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts