Λαλάκης Δημοσιεύτηκε Μάϊος 17, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 17, 2005 Έχω κάποιο πρόβλημα με την οθόνη μου. Όταν βάζω τον αντάπτορα 75 hz στα παιχνίδια παίζει πολύ αργά.Όταν τον βάζω 60 παίζει κανονικά και καμιά τρώει κόλημα και γεμίζει περίεργα χρωματα και κολάει το pc.Την κάρτα γραφικών και μητρική που έστειλα για έλεγχο μου είπαν ότι είναι ΟΚ.Και η μνήμη είναι ΟΚ επίσης.Παίζει να φταίει η οθόνη;Υπάρχουν προγράμματα που να ελέγχουν την οθόνη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Μάϊος 18, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2005 ποια οθονη? ποια καρτα γραφικων ? δωσε κανα στοιχειο....αλλιως πως να σε βοηθησει κανεις?ετσι παντως οπως τα περιγραφεις υποψιαζομαι καρτα γραφικων αλλα....!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos_cupra Μάϊος 18, 2005 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2005 Μαλλον,δεν σηκωνει η καρτα γραφικων σου.Πες κι εσυ ρε παιδι μου τι συστημα εχεις να βγαλουμε ακρη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Λαλάκης Μάϊος 19, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 Αυτό είναι το πρόβλημα. Η κάρτα γραφικών και το σύστημα σηκώνει χαλαρά.Assus Radeon 9600xt --- AMD 64-bit 3000 754 --- Kingston 512 400 ----- 200 gb Maxtor sata κτλ. Η οθόνη μου έχει κάνει και κάτι περίεργες γραμμές στο πάνω μέρος(δεν ξέρω πως να τις περιγράψω ακριβώς) και καμιά φορα όταν παίζω σβήνει. Τώρα μου άρχισε και ένα καινούριο.Σβήνει και γράφει Frequency is out of range. Την agp την έχω δώσει 2 φορές για έλεγχο .Οθόνη έχω μια philips 109b(για το b δεν είμαι σίγουρος). Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάϊος 19, 2005 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 ξανακοίτα τι refresh rate υποστηρίζει η οθόνη. lcd ή crt είναι?και στις 2 περιπτώσεις, να ελέγξεις το καλώδιο της οθόνης μήπως έχει κοπεί - τσακίσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Λαλάκης Μάϊος 19, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 Είναι crt.Είναι 5 ετών. Το φυσιολογικό refresh rate είναι 75 hz.Το καλώδιο θα το κοιτάξω αύριο,γιατί τώρα θα τους ξυπνήσω. Thx για την βοήθεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Μάϊος 19, 2005 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 Αρχική απάντηση από Λαλάκης Όταν βάζω τον αντάπτορα 75 hz στα παιχνίδια παίζει πολύ αργά.Όταν τον βάζω 60 παίζει κανονικά και καμιά τρώει κόλημα και γεμίζει περίεργα χρωματα και κολάει το pc.Την κάρτα γραφικών και μητρική που έστειλα για έλεγχο μου είπαν ότι είναι ΟΚ.Και η μνήμη είναι ΟΚ επίσης.Παίζει να φταίει η οθόνη; εχω αμφιβολιες για το αν φταιει η οθονη - καλη η 9600χτ αλλα δεν σημαινει οτι δεν ειναι υπευθυνηγιατι εστειλες μητρικη και καρτα γρφκ για ελεγχο? δεν εβαζες ενα δανεικο μονιτορ να δεις τι παιζει ??εγω παντως θα αρχιζα απο τους drivers......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Λαλάκης Μάϊος 19, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 Drivers έχω αλλάξει πάρα πολλές φορες.Και windows και άλλον υπολογιστή στην οθόνη μου κτλ κτλ. ’ρα για τις γραμμές φταίει η οθόνη. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω αν φταίει.Δεν δοκίμασα άλλο monitor,γιατί δεν μπόρεσα να βρω δανεικό.Ξέρετε αν υπάρχει πρόγραμμα για να τσεκάρω το monitor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Μάϊος 19, 2005 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 The Test Pattern Generator creates several types of test patterns, that can be used to examine or to align several monitor adjustments, like convergence and video controls. Full screen as well as smaller (1/2, 1/4 and 1/9 screen area) test patterns can be generated. Monitor screen aspect ratios of 4:3 and 16:9 can be used. η κάποιο άλλο γενικής χρήσης..http://www.benchmarkhq.ru/english.html?/be_monitor.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Λαλάκης Μάϊος 19, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 Thx;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpan Μάϊος 21, 2005 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2005 Κατεβασε τα τελευταια reference drivers απο την ATI (Το τελευταιο πακετο δηλαδη catalyst drivers και δοκιμασε παλι).επισης κανε εναν απομαγνητισμο στην οθονη σου και ενα πληρη reset στις ρυθμισεις που εχει.Αν εχει η philips σου κουμπι για auto configure πατα το.οι CRT μπορουν να παιξουν και με 100Hz αν βαλεις το χερακι σου στον κωδικα των Windows και αλλαξεις τις συνιστωμενες αναλυσεις.Τα 75hz max ειναι για τις LCD/TFT.Φιλικα,Δημητρης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Λαλάκης Μάϊος 23, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2005 Κατεβασε τα τελευταια reference drivers απο την ATI (Το τελευταιο πακετο δηλαδη catalyst drivers και δοκιμασε παλι).επισης κανε εναν απομαγνητισμο στην οθονη σου Τα έχω κάνει ήδη όλα αυτά. Μάλλον φταίει το monitor που είναι αρκετά παλιό. Thx για την βοήθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rayden Μάϊος 23, 2005 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2005 Αν είχες μόνο τπ πρόβλημα με το refresh rate/μείωση ταχήτητας, θα έλεγα να απενεργοποιήσεις το Vsync... Αλλά για τα κολλήματα του υπολογιστή δε νομίζω να φταίει η οθόνη!!! Το πολύ πολύ να μην έβλεπες τίποτα, αλλά όχι και κόλλημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween Ιούνιος 17, 2005 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2005 Μηπως έχεις πειράξει τις συχνότητες της κάρτας? Για κάνα και έναν έλεγχο αν πατάει καλά και η ψυκτρα της κάρτας. Παντώς σε έναν φίλο μου που είχε τέτοιες γραμμες (καθετες, πολύχρομες και τρεμόπαιγμα στην εικόνα ηταν η κάρτα γραφικών και ας ήταν η Χ800 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.