BloodMage 2 ώρες πριν #221 2 ώρες πριν 6 λεπτά πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε: Κακιά η ngreedia, θα μπορούσε να είναι πιο καλά σχεδιασμένο το βύσμα κλπ αλλά ρε σεις πήγαμε από exposed die cpu, καμιά προστασία από υπερθέρμανση και υπερβολικό ρεύμα, μητρικές σαν τις DFI, σε "enthusiasts" που τους πιτσικάρει λάθος βαλμένο καλώδιο που έχει φθαρεί. Λάθη γίνονται αλλά και δεν είναι όλοι για όλα, αν δε μπορείς να συνδέσεις ένα καλώδιο σωστά και λυπάσαι και τα λεφτά για ένα καινούριο όταν πας από 4090 σε 5090, ίσως έχει νόημα να το παρατήσεις το σπορ και να πάρεις κανα πλεηστεησο ή αν θες πολύχρωμα χρώματα και ομορφιές, το κουκλόσπιτο της μπαρμπι. Εκεί όλα κουμπώνουν σωστά. Μάλλον έχεις χάσει επεισόδια έτσι? Δεν εξηγείται διαφορετικά
Cyber_Cookie 1 ώρα πριν #222 1 ώρα πριν 8 minutes ago, BloodMage said: Μάλλον έχεις χάσει επεισόδια έτσι? Δεν εξηγείται διαφορετικά Τι επεισόδια έχω χάσει; Δεν μιλάω μόνο για την FE και το πρόβλημα που εξετάζει ο Derbauer αλλά για όλα τα 12VHPWR και τον ντόρο γύρω απ' αυτά. 1
fatalara 1 ώρα πριν #223 1 ώρα πριν 2 ώρες πριν, το μέλος minast έγραψε: Εφόσον τα Corsair δεν είναι custom και ο Γερμανός έχει ακριβώς την ίδια συμπεριφορά με τα Corsair σε εντελώς άλλη κάρτα (που την σταμάτησε για να μην την κάψει), δεν ενώνεις και τις κουκκίδες; Ή πρέπει όποιος πάρει 5090 να είναι από πάνω της με την θερμική κάμερα για να ξέρει πότε να την κλείσει; Η Asus δεν ήταν χαζή που έβαλε 6 αισθητήρες στην τροφοδοσία... Για να απαντησω οπως πρεπει. Τι να ενωσω? Ειπαμε η FE κακως πωλειται. Μιλαμε για επικινδυνο προιον, δεν μπορω να καταλαβω πως δεν τους την εχει πεσει κανενας για αυτο. 2 ώρες πριν, το μέλος minast έγραψε: Παρεμφερές, αλλά όχι τόσο σημαντικό: μετά τα 3 χρόνια τι παθαίνουν τα custom, κουράζονται; Εάν πεις ναι, τα custom 8-pin γιατί δεν "κουράζονταν"; Ποιος το ειπε αυτο? Τα τελευταια 15 χρονια εχω τουλαχιστον 6-7 κομματια 6/8pin που αν τα βαλεις σε καρτα θα παρεις μαυρη οθονη. 2x24 pin που δεν ανοιγει το pc καθολου. Ολα εχουν κλαταρει μετα απο 3-5 χρονια. Γιαυτο σου ειπα, οτι δεν χρειαζομουν τις 4090-5090 για να δω αν μπορει custom καλωδιο να βγαλει προβλημα. 2 ώρες πριν, το μέλος minast έγραψε: Bonus points εάν δεις τα δύο βίντεo που κάνουν σχετικά προφανές ότι η 5090 είναι σοβαρά under-engineered στο θέμα της τροφοδοσίας. Βαλε και ενα custom καλωδιο στην εξισωση και θα εχεις σιγουρα καυτα αποτελεσματα. Στην τελικη, ποιος αγοραζει FE εκτος απο τις 5 πολιτειες που τις πουλαει η Nvidia? 2
BloodMage 1 ώρα πριν #224 1 ώρα πριν 18 λεπτά πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε: Τι επεισόδια έχω χάσει; Δεν μιλάω μόνο για την FE και το πρόβλημα που εξετάζει ο Derbauer αλλά για όλα τα 12VHPWR και τον ντόρο γύρω απ' αυτά. Με μπερδεψες αφου μιλαμε συγκεκριμενα για την 5090FE Για το γενικο συμφωνώ εν μερη. Γιατι αν θελεις να θεωρεισαι σοβαρη εταιρεια, μιας και το προιον που πουλας κοστιζει αρκετα χρηματα, δεν ειναι τσιχλες..... εστω και μια υπονεια κατι μπορει να μην ειναι οκ απο θεμα design (και ας ειναι 100% user error) θα επρεπε να λαβει δραση και να εξαλειψει καθε πιθανοτητα λαθους ΕΣΤΩ και user error, πως στα παλια κλασικα 8πινα δεν υπηρχε user error? Οπως και να εχει το point μου ειναι οτι αντι λαβει δραστικα μετρα και στις μεγαλες καρτες πχ να βαλει 2 χ 12πινα πεταξε για ακομα μια φορα αετο ο πετσινος σε ενα τοσο σιμαντικο κομματι που ειναι η τροφοδοσια. ποτε ξανα στην ιστορια της τεχνολογιας δεν εχει ξαναγινει στετοιο λουσιμο μην προσπαθουμε να τους δικαιολογισουμε λουσανε χοντρα 1
acct 1 ώρα πριν #225 1 ώρα πριν 33 minutes ago, Cyber_Cookie said: τα 12VHPWR και τον ντόρο γύρω απ' αυτά Ο σωστός ντόρος είναι για το γεγονός ότι είναι προβληματικό και αχρείαστο πρότυπο, ερασιτεχνικά σχεδιασμένο, που ειδικά στην υλοποίηση των 5090FE γίνεται επικίνδυνο. Κάτι εξωφρενικό, γιατί υποτίθεται ότι σχεδιάστηκε για να καλύψει τις απαιτήσεις ακριβώς αυτής της γενιάς καρτών. Και ακόμη και η αναθεώρηση του προτύπου (που έλυσε ένα μέρος του προβλήματος) αφήνει εκτεθειμένους τους αγοραστές των καρτών σε νέους κινδύνους που δεν ήταν δα και δύσκολο να προβλεφθούν. Ειδικά οι αγοραστές των FE τα τελευταία χρόνια μοιάζουν να είναι όσοι έχουν να πληρώνουν από την τσέπη τους για να κάνουν το QA της NVIDIA. 2
Cyber_Cookie 1 ώρα πριν #226 1 ώρα πριν 34 minutes ago, BloodMage said: θα επρεπε να λαβει δραση και να εξαλειψει καθε πιθανοτητα λαθους ΕΣΤΩ και user error Δεν διαφωνώ, δεν είναι αυτό που λες built to last. Ειδικά αυτά τα έξτρα λεπτούτσικα που έχουν απο πάνω. Σαν πατέντα είναι και όχι σοβαρό πρότυπο. Όμως συνεχίζω να υποστηρίζω πως δεν πρέπει να βασιζόμαστε στο οτι όλα είναι 100% foolproof γιατί ποτέ δεν ήταν. Παλαιότερα ειδικά ήταν εντελώς μη foolproof. Ούτε dual bios, ούτε αναγνώριση του thermal diode του επεξεργαστή στη μητρική, κλπ κλπ. 27 minutes ago, acct said: Ο σωστός ντόρος είναι για το γεγονός ότι είναι προβληματικό και αχρείαστο πρότυπο, ερασιτεχνικά σχεδιασμένο, που ειδικά στην υλοποίηση των 5090FE γίνεται επικίνδυνο. Ναι αλλά το να λέμε όλοι για το πόσο κακό πρότυπο είναι ενώ έχουμε όλοι κάρτες με αυτό και μάλιστα να περνάμε στην 2η γενιά καρτών με αυτό που κοστίζουν πλέον όσο ένα χωράφι ε σόρι αλλά είναι γελοίο. Αφού την στηρίζουμε θα συνεχίζει να το προωθεί. Κακή δημοσιότητα δεν υπάρχει.
BloodMage 37 λεπτά πριν #227 37 λεπτά πριν 21 λεπτά πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε: Δεν διαφωνώ, δεν είναι αυτό που λες built to last. Ειδικά αυτά τα έξτρα λεπτούτσικα που έχουν απο πάνω. Σαν πατέντα είναι και όχι σοβαρό πρότυπο. Όμως συνεχίζω να υποστηρίζω πως δεν πρέπει να βασιζόμαστε στο οτι όλα είναι 100% foolproof γιατί ποτέ δεν ήταν. Παλαιότερα ειδικά ήταν εντελώς μη foolproof. Ούτε dual bios, ούτε αναγνώριση του thermal diode του επεξεργαστή στη μητρική, κλπ κλπ. ειναι πολλα που πανε στραβα με την 5090. και οχι μονο με την 5090 αλλα με ολη την σειρα 5000 απλα τα προτεια τα εχει η 5090. ερχεται και αυτο και ξεχειλιζει το ποτήρι ενος κάκιστου προϊόντος εδω μεχρι και το hot spot sensor βγαλανε
acct 23 λεπτά πριν #228 23 λεπτά πριν 35 minutes ago, Cyber_Cookie said: ενώ έχουμε όλοι κάρτες με αυτό Δεν έχουμε. 35 minutes ago, Cyber_Cookie said: περνάμε στην 2η γενιά καρτών με αυτό Ούτε από αυτές είχαμε. Εγώ -μια φορά- ψηφίζω με το πορτοφόλι μου. 1
idonthave 20 λεπτά πριν #229 20 λεπτά πριν GeForce RTX 5070 launch reportedly slips to early March, NVIDIA playing cat & mouse with AMD? 2
BloodMage 19 λεπτά πριν #230 19 λεπτά πριν 2 λεπτά πριν, το μέλος acct έγραψε: Εγώ -μια φορά- ψηφίζω με το πορτοφόλι μου. couldn't agree more ακομα και τοτε με την 3000 σειρα παρολο που χρειαζομουν απελπισμενα καρτα δεν ενεδωσα, αν δεν μου αφηνε φιλος την 3070 του στα 350ε δεν θα έπαιρνα ουτε αυτην ποσο μαλλον τωρα που δεν καιγομαι για καρτα
Recommended Posts