Myralis Δημοσιεύτηκε Μάϊος 17, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 17, 2005 Όπως λέω και στην υπογραφή μου έχω έναν πρεσκοτ στα 3 GHz, αποφάσησα λοιπον να πάρω δραστικότερα μετρα εναντιον του θορύβου και τησ επίδοσης της μαμάς ψύχτρας, δεν είχα πολλα χρήματα, (και ούτε θα έβρισκα) για αυτο πήγα και πήγα την Tt polo 735. Απειρος λοιπόν πλην τίμιοσ καθωσ είμαι πήγα να την αλλάξω μόνοσ μου, στην πρώτη προσπάθεια έκανα μ@λ@κι@ με το θερμόμετρο και οι θερμοκρασία εφθασε τους 65 βαθμούσ με το καλημέρα! Σβήνω αμέσως, βάζω το θερμόμετρο πιο δίπλα και αφότου μετα δυσκολίας ξαναέβαλα την ψύχτρα (παστα ε'ιχα βαλει και πριν, το δυσκολο ήταν να καθήσει καλά στο socket, άσκησα πολύ πίεση) βάζω ρεύμα , ανοιγω και..... Τίποτα!!!!! έδειχνε την αρχική εικόνα (το logo τησ asus) και δεν έκανε τίποτα άλλο! Εκτόσ αν πάταγα στην αρχή-αρχή το delete όπου πάγωνε αφού περάσει στην εικόνα που δείχνει ότι θα μπέι στο BIOS. τρελάθηκα!!! χλώμιασα! (18 χρονών είμαι ποιος ακούει τους γονείς μου) Έβαλα την μαμά ψύχτρα παλι τα ίδια! Πάλι ήθελα να χωθώ κάπου για 3-4 μήνες.... Το πήγα αμέσως σε ένα μικρο computerάδικο κοντά στο σπίτι, έβαλε αλλου τον επεξεργαστη και έπεζε, συμπερασμα , χάλασε το modo μου, ενα asus P4P800-E Deluxe, παραγγειλα αμέσως καινούργια (ίδιο μοντέλο), ήρθε την επόμενη μέρα, το έβαλε ο μάστορας στο κουτί μου αλλα για έναν περίεργο λόγο δεν αναγνώριζε σωστά τον δεύτερο σκληρό, τελικά τα έβαλε στισ θέσεισ των RAID και το απενεργοποίησε, παίζει μια χαρά... Το φέρνω στο σπίτι, συνδέω τα βασικά (λάμπες ασύνδετες και κάποια άλλα ανεμιστήρια ασύνδετα) και λειτουργεί!!! Γιούπι!!!!, Βάζω τα ασύνδετα που είπα πριν, τίποτα!!!, δεν μπορούσε να κάνει boot, έψαχνε για bootable συσκευέσ, πάλι χλώμιασα, τα ξεσυνδέω ...λειτουργεί! Συμπέρασμα, το μικρο μου τροφοδοτικό θέλει άλλαγμα! (350 watt, levicom) ’λλα 100 ευρω που πρέπει να δώσω δλδ!!!! Α! και η ψύχτρα, δεν με καλύπτει!, έχω σχεδόν τους ίδιους βαθμους σε full load και σε ηρεμία, με την ψύχτρα σε full load (και με έναν σατανικό θόρυβο)!!! Από την άλλη είμαι με 2 ανεμιστήρια λιγότερα! Τώρα κλαίω την μοίρα μου.... Ένα BIOS update λέτε να κάνει τίποτα???? Αν βάλω κανένα δέυτερο παλίο μεταχειρισμένο τροφοδοτικο, για να αποφορτώσει το δικό μου θα πετύχαινε? Πως θα ανοιγοκλείνει μαζί με το αλλο????
Myralis Μάϊος 17, 2005 Author #2 Μάϊος 17, 2005 Κανείς δεν λυπάται τον μικρο και αθώο Νικηφόρο???? Κανεισ δεν απαντάει? :(
Spooky Μάϊος 17, 2005 #3 Μάϊος 17, 2005 Ενα προσφατο θεμα για να συνδεσεις 2 τροφοδοτικα μαζι ειναι αυτο. Αλλα αφου εχεις βρει οτι το προβλημα ειναι το τροφοδοτικο, θα σου ελεγα να επενδυσεις καποια χρηματα σε ενα καλο με παραπανω ισχυ το οποιο θα το εχεις και στο μελλον. Ριξε μια ματια σε σχετικα θεματα και θα βρεις πολλες γνωμες για τροφοδοτικα. Και dont worry αν δεν παθεις δεν θα μαθεις ;)
giorgos_cupra Μάϊος 17, 2005 #4 Μάϊος 17, 2005 Ρε συ Νικηφορε,δεν καταλαβα,αφου μονο ψυκτρα αλλαξες πως ειναι δυνατον πριν να σηκωνε το τροφοδοτικο σου και τους ανεμιστηρες και τις λαμπες και τωρα οχι?αφου δεν εχεις προσθεσει αλλη συσκευη που να ζηταει κι αλλα watt:...:
format c: Μάϊος 17, 2005 #5 Μάϊος 17, 2005 Τα μεταξωτά βρακιά... (λάμπες, ανεμηστήρια όπως λες) θέλουν και επιδέξιους.....Μόλλις βρείς το βραχυκύκλωμα θα λυθεί και το πρόβλημά σου.
Ar@besqu.e Μάϊος 17, 2005 #6 Μάϊος 17, 2005 φίλε ηρέμησε...... εσύ είσαι 18 φαντάσου εγώ που είμαι 16 και κάθε μήνα κάτι παθαίνει το ρημάδι αλλα πάντα κάτι θα κάνω και θα φτιάξει..... μόλις χτές νόμιζα ότι κάηκε η κάρτα γραφικών και σήμερα αποδείχτηκε ότι έφταιγε η μνήμη......κατά την γνώμη μου πολύ βιάστηκες που πήρες κατευθείαν καινούργια μητρική καθώς έτσι όπως τα περιγράφεις δε βρίσκω το λόγο να χάλασε η παλιά..... δευτερον αν είναι έτσι όπως τα λες όντως φαίνεται ότι το τροφοδοτικό δεν τα αντέχει (αλήθεια έχεις πολλά πράγαμτα πάνω? ) με 80 παίρνεις πολύ καλό τροφοδοτικό πάντως http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=PowerSupplies&cp_id=45422 όπως λέει και ο spooky το τροφοδοτικό θα σου μείνει όσες αναβαθμίσεις και να κάνεις οπότε μπορείς να πάρεις και ένα καλύτερο.
Ar@besqu.e Μάϊος 17, 2005 #7 Μάϊος 17, 2005 Αρχική απάντηση από format c: Τα μεταξωτά βρακιά... (λάμπες, ανεμηστήρια όπως λες) θέλουν και επιδέξιους.....Μόλλις βρείς το βραχυκύκλωμα θα λυθεί και το πρόβλημά σου. δοκίμασε να τα βάλεις ένα-ένα για να εντοπίσεις τι φταίει.........
Myralis Μάϊος 17, 2005 Author #9 Μάϊος 17, 2005 Εγώ είμαι 18 αλλα είμαι και σε σχολη υπολογιστων, καιμ με μηχανημα 6 μηνων!!!!!Δεν το σηκώνει γιατι η μαμά ψύχτρα-ανεμιστηρασ παιρνει ρευμα απο το modo , αυ΄τη που πήρα παιρνει απο 4πινο molex.format λες να υπαρχει βραχυκυκλωμα???? Θα το ψάξω αυριο....
format c: Μάϊος 17, 2005 #10 Μάϊος 17, 2005 κάτι δεν μου κάθεται καλά. Έχεις κάνει sleeving στα καλώδια μήπως;Βρες έναν τρόπο να ελέγξεις όλα τα molex, κυρίως αυτά που συνδέεις στις συσκευές που προαναφέρθηκαν. Μπορεί πάντως και να είναι άλλη η αιτία, προχτές βρήκα μια βίδα ανάμεσα στο motherboard και το tray. Πάντως, αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα το τροφοδοτικό, δεν υπάρχει λόγος να μην αντέχει έστω και για λίγο συσκευές με μικρή κατανάλωση.
format c: Μάϊος 17, 2005 #11 Μάϊος 17, 2005 (για να μη παρεξηγηθώ, δεν ήταν δικό μου το μηχάνημα με τη βίδα)
Myralis Μάϊος 17, 2005 Author #12 Μάϊος 17, 2005 Έχω κάνει sleeving, αλλα μάλλον αποτυχημένο αφού δεν πήρα μεγάλο κιτ... Tι σχέση έχει αυτο?
schumifer Μάϊος 18, 2005 #13 Μάϊος 18, 2005 θέλω να πιστεύω ότι τη μητρική την πήρες από ΡΜΑ. Αν τελικά φταίει η τροφοδοσία σγώ στη θέση δε θα έσκαγα 100άρα για καινούριο. Μία τριαντάρα για καλό μικρό πχ κάνα φόρτον 300 ή ΗΕΚ.Συνδέεις και τα πράσινά τους και είσαι τζι-τζι-κι.Πάντως για καλό και για κακό για βάλε και κάνα πολύμετρο
giorgos_cupra Μάϊος 18, 2005 #14 Μάϊος 18, 2005 Αρχική απάντηση από schumifer [Σήμερα, στις 04:15] θέλω να πιστεύω ότι τη μητρική την πήρες από ΡΜΑ. Αν τελικά φταίει η τροφοδοσία σγώ στη θέση δε θα έσκαγα 100άρα για καινούριο. Μία τριαντάρα για καλό μικρό πχ κάνα φόρτον 300 ή ΗΕΚ.Συνδέεις και τα πράσινά τους και είσαι τζι-τζι-κι.Πάντως για καλό και για κακό για βάλε και κάνα πολύμετρο Συμφωνο,κι εγω αυτο εχω κανει,εχω ενα 450αρι και ενα 350αρι και τα δυο ταυτοχρονα
format c: Μάϊος 18, 2005 #15 Μάϊος 18, 2005 Αρχική απάντηση από Myralis Έχω κάνει sleeving, αλλα μάλλον αποτυχημένο αφού δεν πήρα μεγάλο κιτ... Tι σχέση έχει αυτο? Μήπως, λέω, μήπως το πρόβλημα παρουσιάζεται σε κάποιο από τα molex; Να τα ελέγξεις ένα ένα, ξεκινώντας από αυτά στα οποία συνδέεις τις επιπλέον συσκευές (αυτές που όταν αποσυνδέεις λες ότι λειτουργεί κανονικά). Ανάλογα με το τι έχεις κάνει στραβά, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με κόστος που ξεκινά από τους 5 πόντους μονωτική ταινία, μέχρι καινούριο τροφοδοτικό ή, στην περίπτωση που που σου πάνε όλα στραβά, καινούρια μητρική πάλι και καινούρια κατοστάρα στο "μάστορα"!. Μη βιαστείς όμως να πληρώσεις οτιδήποτε αν δεν βεβαιωθείς πρώτα ότι οι προσπάθειές σου να το καταστρέψεις επέφεραν οριστικά και αμετάκλητα το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.