Jump to content

Απορίες για ανεμιστήρες..

nickthegreek

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από nickthegreek [Σήμερα, στις 22:20]

Eγώ σκεφτόμουν για το aerogate 3. Αλλά το τελευταίο μου ακούγεται ωραία πρόταση. Πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο?

Πολυ απλο! Πρεπει να παρεις διακοπτακια και να τα βαλεις να μεσολαβησουν απο τον ανεμιστηρα στο μολεξ.

μαυρο καλωδιο

/------------------------------------------\

FAN MOLEX

\___________διακοπτης_______/

κοκκινο καλωδιο

Νομιζω ετσι πρεπει να ειναι οκ. Ελπιζω να καταλαβες το σχεδιακι και να μην σε μπερδεψα

:)

Το MOLEX κανονικα ειναι στην αλλη ακρη δεξια αλλα δεν μου βγαινει ετσι οπως το εχω γραψει κανονικα το ποστ

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply

Πιστευω το aerogate ειναι καλη περιπτωση γιατι μπορεις να το εχεις και αργοτερα και ειναι προτιμοτερο να δουλευουν εστω και λιγο για να υπαρχει μια στοιχειωδης ροη αερα στο κουτι.

Απλα ο τροπος με τους διακοπτες θα ειναι φτηνοτερος αλλα προϋποθετει λιγες κολλησεις και καποιο μοντ για να τους βαλεις στο κουτι. Πχ να τρυπισεις καποιο bay.

Διαλεγεις και παιρνεις!! :)

Ooops συγνωμη για το ποστ,δεν σκεφτηκα καν για την μετρηση που ρωτησες.:o .Αν οντως δεν σ'ενδιαφερει να βλεπεις τις στροφες παρε καποιο πανελ με ρυθμιστη στροφων οπως προτειναν και θα 'σαι οκ.Κοιτα κι εδω

Προσωπικά θέλω να φτιάξω κάποια στιγμή ένα πανελάκι με διακοπτάκια με τρεις θέσεις: off/silent/full. Αυτά θα γίνει ενοείται σε πλακέτα και απλώς από εκέι που έρχεται το ρεύμα θα το στέλνεις με το διακόπτη είτε απευθείας, είτε μέσω μιας αντίστασης είτε απλώς δεν θα το στέλνεις. Και θα είναι και ωραίο γιατί θα είναι σε στυλ αεροπλάνου. Φάση θα 'χει να ανοίγεις το PC και μετά πάνω κάτω διακόπτες όπως στα αεροπλάνα... :p Πιστεύω δεν είναι δύσκολο κύκλωμα αλλά θέλει δουλειά. Έχεις καθόλου εμπειρία από κυκλώματα, κολλήσεις κ.τ.λ.;

Υ.Γ.: Όχι το Aerogate III μωρέ! Πώς μπορείς και το βλέπεις; Προσωπικά το βρίσκω άθλιο... Γιατί δεν παίρνεις το Aerogate II ή το AKASA AK-FC-03; Ειδικά το AKASA θα το προτιμούσα τώρα παρόλο που έχω το Aerogate II (cooldrive4 βασικά αλλά σαν πάνελ είναι ακριβώς το ίδιο). Για το Gatewatch έχω τις επιφυλάξεις μου για το μέγεθος αλλά στην τελική η επιλογή είναι δική σου... :)

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 06:58]

Υ.Γ.: Όχι το Aerogate III μωρέ! Πώς μπορείς και το βλέπεις; Προσωπικά το βρίσκω άθλιο... Γιατί δεν παίρνεις το Aerogate II ή το AKASA AK-FC-03; Ειδικά το AKASA θα το προτιμούσα τώρα παρόλο που έχω το Aerogate II (cooldrive4 βασικά αλλά σαν πάνελ είναι ακριβώς το ίδιο). Για το Gatewatch έχω τις επιφυλάξεις μου για το μέγεθος αλλά στην τελική η επιλογή είναι δική σου... :)

Για το aerogate2 άκουσα ότι δεν είναι εύκολο να γυρίσεις τον ρυθμιστή στροφών. Το aerogate3 είναι επίσης το μόνο που μπορείς να κλείσεις τελείως τους ανεμιστήρες για αυτό το λέω. Για το ΑΚΑSA δεν ξέρω μπορείς να κλείνεις τελείως τους ανεμιστήρες?

Μια ερωτηση :OT: αλλα βαριεμαι να ανοιξω καινουργιο thread. Βρηκα εναν διακοπτη ο ποιος ητανε πανω σε ενα παλιο τροφοδοτικο. Μπορω να τον χρησιμοποιησω για να ανοιγοκλεινω εναν ανεμιστηρα? Αν ναι με ποια καλωδια του ανεμιστηρα πρπει να το κανω? Ο διακοπτης βγαζει 2 καλωδια. (Μπορει να ειναι χαζη η ερωτηση :tomato: , αλλα ρωταω επειδη δεν ξερω απο αυτο και θελω να μαθω)

Υ.Γ: Sorry nickthegreek για τις off topic ερωτησεις.

Αρχική απάντηση από nickthegreek

Για το aerogate2 άκουσα ότι δεν είναι εύκολο να γυρίσεις τον ρυθμιστή στροφών. Το aerogate3 είναι επίσης το μόνο που μπορείς να κλείσεις τελείως τους ανεμιστήρες για αυτό το λέω. Για το ΑΚΑSA δεν ξέρω μπορείς να κλείνεις τελείως τους ανεμιστήρες?

Δεν ξέρω για το aerogate III αλλά το AKASA δεν κλέινει τελείως τους ανεμιστήρες. Είναι όντως ψιλοσπάσιμο αυτό... Προσωπικά πάντως στο II έχω βάλει σε κάθε ανεμιστήρα μια αντίσταση ωστε τουλάχιστον να μην ανεβαίνει πολύ ο κάθε ανεμιστήρας από το αυτόματο που μου σπάει τα νεύρα... Πάντως σου λέω όχι για το III επειδή το βρίσκω και ακαλαίσθητο και δύσχρηστο και έχει και πολύ μικρή οθόνη... Όχι οτι μ'αρέσει το II δλδ (παρ'όλο που το έχω δεν μ'αρέσει πλέον) αλλά τουλάχιστον το βρίσκω καλύτερο.

Αρχική απάντηση από theHitma@n

Μια ερωτηση :OT: αλλα βαριεμαι να ανοιξω καινουργιο thread. Βρηκα εναν διακοπτη ο ποιος ητανε πανω σε ενα παλιο τροφοδοτικο. Μπορω να τον χρησιμοποιησω για να ανοιγοκλεινω εναν ανεμιστηρα? Αν ναι με ποια καλωδια του ανεμιστηρα πρπει να το κανω? Ο διακοπτης βγαζει 2 καλωδια. (Μπορει να ειναι χαζη η ερωτηση :tomato: , αλλα ρωταω επειδη δεν ξερω απο αυτο και θελω να μαθω)

Υ.Γ: Sorry nickthegreek για τις off topic ερωτησεις.

Είναι πολύ απλό... Απλώς θα βάλεις τον διακόπτη ανάμεσα σε ένα από τα δυο καλώδια (κόκκινο ή μαύρο) του ανεμιστήρα. Προσωπικά θα προιμούσα τους κλασικούς μεταλικούς διακόπτες που είναι σα ράβδοι (μου διαφεύγει το όνομα... ) και πάνω σε ένα κάλυμα φαντνίου. Σε κατάστηματα ηλεκτρονικού εξοπλισμού μπορείς να βρεις ό,τι θέλεις... :)

Υ.Γ.: Ε ρε που έγινα και ηλεκτρονικός ξαφνικά... :p Ρε γιατί δεν βοηθάει κανένας πιο ψαγμένος μην πω καμιά πατάτα καμιά ώρα; :D

Απλα πρεπει να παρεις το κυκλωμα και να το κοψεις στη μεση αν εχει μονο 2 καλωδια ο διακοπτης.Δηλαδη θα παρεις ας πουμε την ανοδο και θα την κοψεις στη μεση και θα συνδεσεις στη μια πλευρα της ανωδου το ενα καλωδιο του διακοπτη και στο αλλο καλωδιο του διακοπτη αυτο που εμεινε απο την κομμενη ανοδο;)

Δεν ξέρω για το aerogate III αλλά το AKASA δεν κλέινει τελείως τους ανεμιστήρες. Είναι όντως ψιλοσπάσιμο αυτό... Προσωπικά πάντως στο II έχω βάλει σε κάθε ανεμιστήρα μια αντίσταση ωστε τουλάχιστον να μην ανεβαίνει πολύ ο κάθε ανεμιστήρας από το αυτόματο που μου σπάει τα νεύρα... Πάντως σου λέω όχι για το III επειδή το βρίσκω και ακαλαίσθητο και δύσχρηστο και έχει και πολύ μικρή οθόνη... Όχι οτι μ'αρέσει το II δλδ (παρ'όλο που το έχω δεν μ'αρέσει πλέον) αλλά τουλάχιστον το βρίσκω καλύτερο.

Ξες κανένα άλλο που να κλείνει τελείως τους ανεμιστήρες?

Nick για κοιταξε εδω . Ειναι ενα δικο μου παλιοτερο thread. Πιστευω να σε βοηθησει. :)

Υ.Γ: Ευχαριστω Γιωργο, Μακη για την βοηθεια σας. Το εβαλα οπως μου ειπατε τον διακοπτη και δουλεψε:T:

Επειδή δεν ξέρω και πολλά... για να κλείνει τελειώς τους ανεμιστήρες πρέπει να το λέει? Πως θα το καταλάβω?

E ναι. Πρεπει να το λεει το site ας πουμε. Αλλιως δεν μπορεις να το καταλαβεις.

Αρχική απάντηση από theHitma@n [Σήμερα, στις 13:32]

Δηλαδη? Δεν καταλαβα τι με ρωτας?

Δηλαδή για να σταματήσει πρέπει να δίνει στον ανεμιστήρα <5V ενώ αν δίνει 5 +- θα κινείται ελάχιστα?

Δηλαδή για να σταματήσει πρέπει να δίνει στον ανεμιστήρα <5V ενώ αν δίνει 5 +- θα κινείται ελάχιστα?

Δεν το γνωριζω αυτο. Δεν ειμαι σιγουρος για να σου πω.

Τώρα είδα το δεύτερο... Ναι, όσο λιγότερη τάση δίνεις τόσο πιο αργά γυρνάει. Αναλογικά πάει...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.