Δημοφιλής Δημοσίευση Freedom Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2023 Δημοφιλής Δημοσίευση #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2023 (edited) Χρησιμοποιώ αυστηρά SSD για λειτουργικά κοκ από το 2011, έχουν περάσει από τα χέρια μου δεν ξέρω πόσοι... Τον 850Pro 512MB τον αγόρασα ( ενα σκασμό χρήματα, γύρω στα 300 ευρώ) θυμάμαι Δεκεμβρη 2014 για το τότε λαπτοπ μου με το οποίο δούλευα κιόλας. Από τότε ταξιδεψε στη Αυστραλία (τον ίδιο μήνα), μπήκε σε άλλα 5-6 συστήματα desktop και laptop (ενα απο τα οποία ήταν και εταιρικό λαπτοπ), την εποχη που δούλευα αποκλειστικα με Macbooks μπήκε σε θήκη και έγινε εξωτερικός και από το 2017 και μετά καρφώθηκε στο desktop και ρίζωσε εκεί. Λόγω μέσης, κρυου κοκ, στο σαλόνι παω σπάνια πλεον, πάω σημερα να ανοιξω το desktop, με εβαζε στo bios κατευθειαν...βρε αμαν, βρε ζαμαν, τελικά βλεπω οτι ο SSD εχει εξαφανιστει. Τον ξεριζώνω, τον βαζω σε θήκη (που ξερω οτι λειτουργει), το καρφώνω στο NUC, δεν βρισκει τιποτα... Ετσι απλά και ξαφνικά χωρίς καμία εμφανή αιτία...όλα ειναι πισω απο καλά UPS οπότε δεν εγινε η στραβη απο εκεί... Καλή συνέχεια στη Βαλχάλα των SSD παλιέ μου φίλε...ελπίζω ένας Samsung 870 Evo 1TB που έρχεται να σε αντικαταστήσει επάξια... ΥΓ1: μου αρέσει που φυλαω και σκανάρω ολες τις αποδείξεις, την συγκεκριμένη ΔΕΝ την βρήκα ποτε οπότε πάνε και τα 10 χρόνια εγγυησης... ΥΓ2: nope, δεν χάθηκαν data (όλα σε Gold 8Tb και με χ2 offline backups) και πριν απο μήνες για πρώτη φορά στην ζωή μου κράτησα backups (aomei) απο ΟΛΑ τα λειτουργικά των συστημάτων μου...γερνάω και βαριεμαι να τα στήνω όλα απο την αρχή...για να δούμε αν θα δουλέψει και το restore οταν ερθει η ώρα... Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 9, 2023 από Freedom 11 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Φεβρουάριος 10, 2023 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2023 (edited) 21 ώρες πριν, το μέλος Freedom έγραψε: οπότε πάνε και τα 10 χρόνια εγγυησης... Εδίνε η Samsung 10χρόνια εγγύηση σε SSD? Μέχρι 5 δεν φτάνανε οι πιο ακριβοί consumer? 21 ώρες πριν, το μέλος Freedom έγραψε: ΥΓ2: nope, δεν χάθηκαν data (όλα σε Gold 8Tb και με χ2 offline backups) και πριν απο μήνες για πρώτη φορά στην ζωή μου κράτησα backups (aomei) απο ΟΛΑ τα λειτουργικά των συστημάτων μου...γερνάω και βαριεμαι να τα στήνω όλα απο την αρχή...για να δούμε αν θα δουλέψει και το restore οταν ερθει η ώρα... Backup εκ των ων ουκ άνευ. Εγώ έχω τα πάντα όλα σε 2 on-line backup (ένα ξεχωριστό για Linux σε 3ΤΒ δίσκο και ένα ξεχωριστό για Windows σε διαφορετικό 3ΤΒ δίσκο) + τα πάντα όλα σε off-line backup 6ΤΒ. Τα backup ενημερώνονται ανά βδομάδα. Επιπρόσθετα στο Linux (που γίνεται και το σύνολο της εργασίας μου) έχω daily/weekly/monthly snapshots. Για τα windows χέστηκα. Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 10, 2023 από gdp77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freedom Φεβρουάριος 10, 2023 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2023 (edited) 39 λεπτά πριν, το μέλος gdp77 έγραψε: Εδίνε η Samsung 10χρόνια εγγύηση σε SSD? Μέχρι 5 δεν φτάνανε οι πιο ακριβοί consumer? SSD Product Warranty | Support | Samsung Semiconductor Global SEMICONDUCTOR.SAMSUNG.COM Samsung ensures the best quality in all products and services beyond customer expectations. Warranty policy, conditions for Samsung Consumer and Portable SSD. 39 λεπτά πριν, το μέλος gdp77 έγραψε: Backup εκ των ων ουκ άνευ. Εγώ έχω τα πάντα όλα σε 2 on-line backup (ένα ξεχωριστό για Linux σε 3ΤΒ δίσκο και ένα ξεχωριστό για Windows σε διαφορετικό 3ΤΒ δίσκο) + τα πάντα όλα σε off-line backup 6ΤΒ. Τα backup ενημερώνονται ανά βδομάδα. Επιπρόσθετα στο Linux (που γίνεται και το σύνολο της εργασίας μου) έχω daily/weekly/monthly snapshots. Για τα windows χέστηκα. Μπράβο και να τα χαιρεσαι αφού αυτό σου λειτουργεί. Και μαγκία σου και τα Linux, μακριά από εμένα και όπου θέλουν να είναι (πέρασα και από εκει, μάλλον τα έχουμε ξαναπεί). Προσωπικά δεν έχω κανεναν λόγο να παιρνω backups αυτοματα ή manually ανά εβδομάδα. Backup παιρνω μόνο οταν έχω κάτι νέο που είναι πραγματικά σημαντικό και δεν πρέπει να χαθεί ποτέ. Αν είναι κάθε μερα, so be it, αν είναι μια φορά το τριμηνο, no prob. Όλα γινονται manually με Terracopy για verification και data που με ενδιαφέρουν ως backup ειναι ΠΑΝΤΑ offline. Αυτή ειναι η πολιτική μου και το disaster plan μου λειτουργεί μιά χαρα την τεευταια 10ετια. To each their own, YMMV and all that jazz... Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 10, 2023 από Freedom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freedom Φεβρουάριος 14, 2023 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2023 (edited) Ωραίο το AIOMEI Backupper, σε 35 λεπτάκια (250Gb image, restore απο WD Gold 8Tb) ο 870 EVO ήταν όπως ο 850Pro οταν κρατησα το image (συν 450Gb ελευθερο partition το οποιο θα το χρησιμοποιήσω για παιχνιδια κοκ αν ειναι)...προσοχη το Backupper για καποιον λόγο ειναι επιλεκτικό με τα USB στικάκια, 2 φορες δοκιμασα με Kingston 16Gb και εγινε fail το to bootable. Τριτη φορά με Sandisk 32Gb, όλα καλά, phewwww... Αλλιώς θα ήθελα 2 ημέρες μονο για να στήσω m;ono τα μουσικά (EZDrummer 2 και 3 με όλα τα liabraries, DAWs κοκ). All good! Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 14, 2023 από Freedom 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts