serpico75 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2022 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2022 Στο σπίτι, έχω τηλεφωνία ΟΤΕ απλό PSTN (χωρίς internet). Μόνο τηλέφωνο. Θέλω να πάω σε πακέτο 24Mbps. Θα εγκατασταθεί το modem-router συσκευή στο σπίτι. Το θέμα-ερωτημα είναι το εξής: Όπως είναι τώρα η δικτύωση για τα τηλέφωνα, είναι όπως πολύ παλιά που ο ηλεκτρολόγος έφτιαχνε έτσι την καλωδίωση, με μια τηλεφωνική πρίζα στο κάθε δωμάτιο. Όποτε, στην πρίζα αυτή, συνέδεες ένα τηλέφωνο και όλα ok. Έτσι είμαστε και τώρα: μια συσκευή στο δωμάτιο με το κεντρικό καλώδιο τού ΟΤΕ , και άλλη μία συσκευή σε ένα δεύτερο δωμάτιο. Νομίζω πως εάν βάλω στη νέα συνδρομή 24Mbps το modem-router στο κεντρικό καλώδιο που έρχεται απ'έξω, αυτή η δικτύωση καταργείται. Κάνω λάθος; Εάν όντως καταργείται, μπορώ με κάποιο τρόπο & εξοπλισμό να έχω και πάλι τη δικτύωση ενεργή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Νοέμβριος 21, 2022 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2022 Δεν καταργειτε τπτ. Απλα θα πρεπει συνδεθει σωστα το Modem με την πριζα για να περασει σωστα η τηλεφωνια στα υπολοιπα δωματια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Νοέμβριος 21, 2022 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2022 Τουτέστιν, θα ανοίξεις την πρώτη πρίζα, θα πάρεις το ζευγάρι καλωδίων που έρχεται απ' έξω και θα το κοτσάρεις στο DSL port του router, και το ζευγάρι που πάει μέσα θα το συνδέσεις για τηλέφωνο. Εάν κρατήσεις το PSTN ο "διαχωρισμός" θα γίνει στο DSL splitter. Εάν στο κάνουν VoIP, ο διαχωρισμός θα γίνει στο ρούτερ. Εάν βαριέσαι, μπορείς να τα αφήσεις και ως έχουν, απλά χάνεις σε ταχύτητα και σταθερότητα συγχρονισμού. Είναι που είναι ADSL, κρίμα είναι να του κόψεις κι άλλο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow KnighT Νοέμβριος 21, 2022 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2022 Θεωρητικά μπορείς να έχεις φιλτράκι/splitter σε κάθε πριζάκι και να κάνεις τη δουλειά σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Νοέμβριος 22, 2022 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2022 Thank U all !! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts