nikonick Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2022 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2022 καλησπεριζω ολους, εχω βαλει σημερα εναν δισκο με τα windows 10 και εχω καποιεs ερωτησειs... τα windows 10 (pro x64) δεν ειναι ''activated''... μεχρι ποτε μπορω να δουλευω χωρις να γινουνε activate... και εαν δεν γινουνε activate ποτε σταματανε να δουλεουν ακομη δεν εχω βαλει τα προγραμματα μου ο δισκος απο τι εχω δει εχει 2 partitions και απο τι φαινεται υπηρχαν τα windows 8.1 πριν... εαν κανω το parttion ''merge'' υπαρχει περιπτωση να εχω καποιο προβλημα με τα windows 10 ο δισκος ειναι ενας παλιος seagate sata στα 250 gb και δουλεψε μια χαρα με το παλιο fujitsu esprimo p5720 που εχω Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Σεπτέμβριος 19, 2022 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2022 (edited) 35 λεπτά πριν, το μέλος nikonick έγραψε: τα windows 10 (pro x64) δεν ειναι ''activated''... μεχρι ποτε μπορω να δουλευω χωρις να γινουνε activate Ίσως για πάντα. Το σίγουρο είναι ότι θα μπορείς να τα δουλεύεις για πολύ καιρό και κατά διαστήματα θα σου λέει να βάλεις κλειδί. Δεν θα μπορείς να αλλάξεις φωτό στην επιφάνεια εργασίας και ίσως να σου κάνει την επιφ. εργασίας μαύρη και τίποτα άλλο. 35 λεπτά πριν, το μέλος nikonick έγραψε: εαν κανω το parttion ''merge'' υπαρχει περιπτωση να εχω καποιο προβλημα με τα windows 10 Το partition το βλέπεις στην εξερεύνηση των windows ή μόνο στη διαχείριση δίσκων; Ότι και αν κάνεις θα πρέπει να το διαγράψεις πρώτα και κάνεις ότι σε αφήσει το λειτουργικό. 35 λεπτά πριν, το μέλος nikonick έγραψε: ακομη δεν εχω βαλει τα προγραμματα μου Μπορείς να τα βάλεις άφοβα. 35 λεπτά πριν, το μέλος nikonick έγραψε: ο δισκος απο τι εχω δει εχει 2 partitions και απο τι φαινεται υπηρχαν τα windows 8.1 πριν... Αν δεν ήθελες μα υπάρχει το διαμέρισμα με τα 8.1 έπρεπε κατά την εγκατάσταση να πάταγες "εγκατάσταση για προχωρημένους" και να διέγραφες όλα τα διαμερίσματα. Και μια συμβουλή. Αν δεν θες να αγοράσεις κλειδί (βρίσκεις από 7.50 €) μπορείς μέσα από τα Windows 7 ή από τα Windows 8 ή 8.1 να αναβαθμίσεις δωρεάν σε Windows 10. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 19, 2022 από p55 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Σεπτέμβριος 19, 2022 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2022 Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο θέμα αν δεν ενεργοποιήσεις άμεσα τα Windows 10, απλά δεν θα μπορείς να αλλάξεις θέμα εμφάνισης, να εμφανίσεις εικονίδια συστήματος στην επιφάνεια εργασίας κλπ Ίσως μαυρίσει κ το φόντο κάποια στιγμή. Για κανένα λόγο μην κάνεις merge 2 partitions με διαφορετικά λειτουργικά. Το καλύτερο είναι να βγάλεις ότι αρχεία υπάρχουν πέραν του λειτουργικού, από το δεύτερο partition, να του κάνεις διαμόρφωση κ μετά να κάνεις merge. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Σεπτέμβριος 20, 2022 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2022 καλημερα σε ολους, ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας θα κοιταξω να δω για κλειδια αλλα θα περιμενω λιγο να δο πως δουλεουνουνε τα windows 10 και μετα.. παντως τα βρεικα ποιο τα γρηγορα απο τα windows 7... τωρα στο θεμα του partition... εγω δεν βλεπω κανενα partition... ισως να υπαρχει κρυφο δεν ξερω... εχω μιλησειι με τον φιλο μου που μου εδωσε τον δισκο και μου ξεκαθαρισε τα ποιο κατω... ο δισκος ειχε τα windows 8.1 home x64... ξαφνικα του κανανε διαφορα περιεργα πραγματα οπως να χανουντε τα εικονειδια στο store και το edge εχανε τα bookmarks δεν ητανε θεμα με καποιο spyware, malware, virus, rootkit... αποφασεισε να παει για τα windows 10 αλλα δεν γεινοταν αναβατημιση αλλα επρεπε να κανει καθαρη εγκατασταση των windows 10... τωρα γιο partions ο δισκος ειχε αλλα κατα την εkγατασταση των 10 εγειναν ολα delete δεν ξερω τωρα εαν υπαρχουνε κρυφα partitions/ crosslinked files και μου δημιουργήσουμε καποιο προβλημα ο δισκος ειναι ενταξει απο πλευρας scan, bad sectors Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Σεπτέμβριος 20, 2022 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2022 (edited) Δεξί κλικ στην έναρξη -> Διαχείριση δίσκων. Πρέπει να βλέπεις κάτι τέτοιο. Τρέξε και ένα Hard Disk Sentinel (HDSentinel) για να δεις κατά πόσο ο δίσκος είναι οκ. Τίποτα δεν είναι άφθαρτο. Άκυρο το Hard Disk Sentinel, τώρα είδα ότι το έχεις ελέγξει. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 20, 2022 από p55 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Σεπτέμβριος 20, 2022 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2022 φιλε p55 υπαρχε ιενα primary partition και ενα αλλο που ειναι για το system reserved μεγεθοs 500 mb Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Σεπτέμβριος 20, 2022 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2022 Άστο ως έχει, είσαι μια χαρά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Σεπτέμβριος 20, 2022 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2022 ευχαριστω πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts