DoNaTos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2022 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2022 Καλησπέρα , θα χρειαστώ ακόμα μια φορα την βοήθεια του Forum καθώς εχω καιρό να ασχοληθώ με την αγορα του hardware και εχω πελαγώσει . Υπάρχει ένα διαθέσιμο budget 250€ για αγορά CPU + MOBO + RAM και τροφοδοτικού . Το pc θα χρησιμοποιηθεί για προβολή ταινιών , youtube, netflix κτλ . Κάθε πρόταση καλοδεχούμενη Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 21, 2022 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2022 Γιατί δεν κοιτάς για κάποιο media player με αυτές τις δυνατότητες? Για PC με budget 250€ μόνο μεταχειρισμένο νομίζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Αύγουστος 21, 2022 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2022 2 ώρες πριν, το μέλος DoNaTos έγραψε: budget 250€ για αγορά CPU + MOBO + RAM και τροφοδοτικού . Δεν αναφέρεις κουτί και δίσκους, οπότε να υποθέσω ότι τα έχεις, άρα με αυτά που διαθέτεις έχουμε και λέμε. Intel Core I3-10100 3.60 GHz, 4-Core, Socket 1200, Box 117,30€ MSI H510M-A PRO Micro ATX, 1200, DDR4 69,00€ Corsair CX450M 80+ Bronze 450W 42,70€ Crucial 8GB DDR4-2666MHz 27,40€ ΣΥΝΟΛΟ 255,70 Θα ήταν καλό να δώσεις ακόμα 27,40€ και να πάρεις και μια δεύτερη μνήμη για να ανέβεις στα 16 GB. Αν όμως μπορούσες να διαθέσεις συνολικά 325 € θα μπορούσες να πας σε i3 12ης γενιάς (που είναι πολύ νεότερος), G.Skill Aegis Gaming Series 16GB (2x8GB) 3200MHz, MSI H610M-B Pro DDR4, LGA 1700 και το ίδιο τροφοδοτικό. Αυτά 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larry Αύγουστος 22, 2022 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2022 Η go to απάντησή για οτιδήποτε σαλονάτο είναι πάντα Nvidia Shield (Pro) αλλά κοίτα και το AppleTV 4k, Chromecast with Google TV και το Xiaomi Mi Box . 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Αύγουστος 22, 2022 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2022 Για όλα αυτά που γράφεις είναι πολύ πιο βολικό ειναι σωστό android tv μηχανάκι. Bλέπε shield (ακριβό) xiaomi mi box s, amazon fire tv, google tv. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Αύγουστος 22, 2022 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2022 Έχει κάποιο από αυτά τα μηχανάκια δυνατότητα αναπαραγωγής από εξωτερική πηγή ή ΝΑΣ, ελέγχου από κινητό ή και τηλεκοντρόλ, δυνατότητα screen sharing από το κινητό; Σόρυ για το hijacking και σβήστε με αν κρίνεται ορθότερο. 1 ώρα πριν, το μέλος GriGaS έγραψε: Για όλα αυτά που γράφεις είναι πολύ πιο βολικό ειναι σωστό android tv μηχανάκι. Bλέπε shield (ακριβό) xiaomi mi box s, amazon fire tv, google tv. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Αύγουστος 22, 2022 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2022 (edited) Με max 200€ μπορείς άνετα να αγοράσεις ένα καινούριο upgrade kit με cpu mobo ram psu. Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 22, 2022 από HotPeanut Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Αύγουστος 22, 2022 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2022 5 ώρες πριν, το μέλος schumifer έγραψε: Έχει κάποιο από αυτά τα μηχανάκια δυνατότητα αναπαραγωγής από εξωτερική πηγή ή ΝΑΣ, ελέγχου από κινητό ή και τηλεκοντρόλ, δυνατότητα screen sharing από το κινητό; Σόρυ για το hijacking και σβήστε με αν κρίνεται ορθότερο. Σαφέστατα. Το mi box s έχει ενσωματωμένο chromecast, προφανώς φορτώνεις είτε kodi για αναπαραγωγή από samba share είτε plex εάν στήσεις έναν plex server στο nas, εννοείται πως έχει bluetooth τηλεκοντρόλ, υπάρχει android tv remote app για android. To ίδιο και τα υπόλοιπα με επιφύλαξη για το screen sharing. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoNaTos Αύγουστος 22, 2022 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2022 Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις , υπάρχει ηδη κουτι και δίσκοι , οπότε για να μην κάθονται λεω να παω σε κλασικο pc . 8gb νομίζω ειναι αρκετά και ισως αργοτερα προστεθει κ αλλη μνημη . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Αύγουστος 23, 2022 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2022 Με δεδομένο ότι δε θα το έχεις για βασικό σου πισί με πχ 20 καρτέλες ανοικτές στο firefox κλπ, 8 γίγα φτάνουν μια χαρά Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Αύγουστος 23, 2022 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2022 9 ώρες πριν, το μέλος DoNaTos έγραψε: Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις , υπάρχει ηδη κουτι και δίσκοι , οπότε για να μην κάθονται λεω να παω σε κλασικο pc . 8gb νομίζω ειναι αρκετά και ισως αργοτερα προστεθει κ αλλη μνημη . Πάντως να πω για μία τελευταία φορά πως στην τηλεόραση εχω συνδεδεμένο τόσο ένα Shuttle fanless i3 όσο και ένα mi box s και χρησιμοποιώ στο 99.9% των περιπτώσεων το 2ο λόγω της ευκολίας χρήσης. Δυστυχώς τα windows δεν ειναι couch friendly. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zampONakiaskiou Αύγουστος 23, 2022 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2022 Αν τον καναπέ τον θες για ταινίες (kodi /plex /nas whateva) και browsing φτιάξε PC. Καλό χρυσό το Mi box, αγαπάμε xiaomi, έχω 4 boxάκια στο σπίτι και στο πατρικό αλλά μέχρι να ανοίξει το επεισόδιο στο mi box έχω δει 10 λεπτά στο αντίστοιχο PC με i5 τρίτης γενιάς και 8gb.... Το mi box είναι καλό για netflix, prime κτλ αλλά μέχρι εκεί... Shield δεν ειχα ποτέ αλλά φαντάζομαι η εμπειρία εκεί θα είναι κλάσεις ανώτερη. Σε PC το μόνο κακό είναι το άθλιο scaling των windows. Και η αυξημένη κατανάλωση... Σε σχέση με το mi box... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Αύγουστος 23, 2022 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 23, 2022 Τι ακριβώς σου καθυστερεί στο να ανοίξει το plex/kodi? (παίζω με usb to ethernet adapter) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts