iseeklife Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2022 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2022 Γεια σας και πάλι .Χάλασε το κινητό του αδερφού και πήγαμε ,πήραμε καινούργιο . Ένα από τα καινούργια χαρακτηριστικά ήταν ότι είχε 5G . Το δοκιμάσαμε στο μπαλκόνι περιοχή κατεχάκη . Παλιά με το δικό μου έπιανε από 10 μέχρι 40 με 4g+ . Δεν είχα πολλές προσδοκίες λόγω του σημείου . Κάναμε τη μέτρηση και χτύπησε 500 Μbit σταθερά . Φοβερό . Η αίσθηση καλή . Μένει να δοκιμάσουμε ένα ακόμα σημείο εκτός σπιτιού στην κατεχάκη όπου εκεί με 4g+ πιάνω 270 mbit . Σε 5G μπορεί να χτυπάει 1 gigabit . Στο κινητό που χρειαζόμαστε το πολύ 20 για mainstream έχουμε 500 , στο σταθερό που θέλουμε τουλάχιστον 400 gia download έχουμε 100. Καλή συνέχεια. Να μπείτε και εσείς στην εποχή του 5G Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpetros Αύγουστος 19, 2022 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2022 Για να βλεπουμε youtube γρηγοροτερα και να σκρολαρουμε με περισσοτερο παθος 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
iseeklife Αύγουστος 19, 2022 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2022 Άσε, όταν η ίδια η εφαρμογή σου βάζει default ποιότητα 480p λόγω ανάλυσης και data . Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Αύγουστος 19, 2022 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2022 1 ώρα πριν, το μέλος iseeklife έγραψε: Να μπείτε και εσείς στην εποχή του 5G Δεν ειναι παντου ετσι και με ολα τα δικτυα 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
iseeklife Αύγουστος 19, 2022 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2022 Σε καταλαβαίνω αδερφέ συμπάσχω . Το 14 που με ενδιάφερε το κινητό είχε ξεκινήσει το 4 g . Το είχα ενεργοποιήσει αλλά στην κατεχάκη δεν είχα δίκτυο . Δεν μπορούσαν να με πάρουν τηλέφωνο ,για data έπιανα νομίζω 2 mbit στο μπαλκόνι . πήγα στο τεχνικό ,μου είπε δέν έχει κεραία βάλε 3G στις ρυθμίσεις . Από τότε που άλλαξα έπιανα δίκτυο .αυτό για χρόνια . Πέρσι άλλαξα κινητό και μπήκα στην εποχή του 4g+ . Τότε αντιλήφθηκα ότι έχει αλλάξει η κατάσταση στις κεραίες . Το μόνο που με ενδιαφέρει πρακτικά πέρα από το χόμπι ,είναι να έχω δίκτυο να βλέπω cosmote tv στο δωμάτιο από το κινητό . Εκεί ευτυχώς , γιατί δεν πιάνει το τάμπλετ , πιάνω από 30 μέχρι 80 mbit με 4g+ . Αυτό που μου έκανε εντύπωση ότι είμαι πιο μακριά από το δρόμο και πιάνω περισσότερη ταχύτητα από ότι στο σαλόνι . αυτά . Μακάρι να βελτιωθεί και σε εσάς . Στο πισι μας ενδιαφέρει . Από το 18 κάποια παιχνίδια έχουν φτάσει 200 γίγα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luka Αύγουστος 20, 2022 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2022 10 ώρες πριν, το μέλος iseeklife έγραψε: Γεια σας και πάλι .Χάλασε το κινητό του αδερφού και πήγαμε ,πήραμε καινούργιο . Ένα από τα καινούργια χαρακτηριστικά ήταν ότι είχε 5G . Το δοκιμάσαμε στο μπαλκόνι περιοχή κατεχάκη . Παλιά με το δικό μου έπιανε από 10 μέχρι 40 με 4g+ . Δεν είχα πολλές προσδοκίες λόγω του σημείου . Κάναμε τη μέτρηση και χτύπησε 500 Μbit σταθερά . Φοβερό . Η αίσθηση καλή . Μένει να δοκιμάσουμε ένα ακόμα σημείο εκτός σπιτιού στην κατεχάκη όπου εκεί με 4g+ πιάνω 270 mbit . Σε 5G μπορεί να χτυπάει 1 gigabit . Στο κινητό που χρειαζόμαστε το πολύ 20 για mainstream έχουμε 500 , στο σταθερό που θέλουμε τουλάχιστον 400 gia download έχουμε 100. Καλή συνέχεια. Να μπείτε και εσείς στην εποχή του 5G βρείτε μας κανένα σπίτι εκεί κοντά εδώ που είμαι το 4G είναι 20-30MBs και 5G είναι 10-15MBs 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
iseeklife Σεπτέμβριος 11, 2022 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2022 κάναμε μέτρηση παίδες σε ένα σημείο που έπιανα 250 με 4g+ και χτυπήσαμε 1 gbps . Καλό χειμώνα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
navaho7 Σεπτέμβριος 13, 2022 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2022 cosmote έτσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
iseeklife Οκτώβριος 3, 2022 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2022 συγνώμη τώρα το είδα . Ναι κοσμοτε . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
edward Οκτώβριος 3, 2022 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2022 Το δοκίμασα πριν λίγες μέρες σε Γλυφάδα,Καισαιριανή.Το 4G αποδείχτηκε λίγο πιο γρήγορο στο download.Ανεβάζω τις δυο καλύτερες ταχύτητες. Τέτοια τάξη,τέτοια αλφαδιά δεν την έχω δει. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trib Οκτώβριος 4, 2022 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2022 Δυτικά κυρίως, Περιστέρι, Αιγάλεω και λίγο παρακάτω Κορυδαλλός, Νίκαια που έχω δοκιμάσει 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Οκτώβριος 4, 2022 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2022 Και πως θα εκμεταλλευτεις τετοια ταχυτητα (δε σχολιαζω αν θα τα βγαλει περα το κινητο), πανω απο 200 δε νομιζω οτι χρειαζεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Οκτώβριος 5, 2022 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2022 17 ώρες πριν, το μέλος slalom έγραψε: Και πως θα εκμεταλλευτεις τετοια ταχυτητα (δε σχολιαζω αν θα τα βγαλει περα το κινητο), πανω απο 200 δε νομιζω οτι χρειαζεται Με ένα ωραίο 5G router και όλο το σπίτι επάνω, μια χαρά την εκμεταλλεύεσαι Πάντως όπως λέει και το ρητό "If you build it, they will come"... Όσο οι μεγάλες ταχύτητες γίνονται κανόνας, τόσο περισσότερες υπηρεσίες που χρειάζονται ταχύτητα γίνονται πιο προσιτές. Συμφωνώ ότι από κάποια ταχύτητα και πάνω η παρατηρούμενη βελτίωση είναι φθίνουσα. Όμως ακόμα και τα λίγα δευτερόλεπτα που γλιτώνεις σε κάθε μεγάλο αρχείο, κέρδος είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trib Οκτώβριος 5, 2022 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2022 19 ώρες πριν, το μέλος slalom έγραψε: Και πως θα εκμεταλλευτεις τετοια ταχυτητα (δε σχολιαζω αν θα τα βγαλει περα το κινητο), πανω απο 200 δε νομιζω οτι χρειαζεται Το κινητό μια χαρά κατέβασε από το PlayStore εφαρμογές με 50-60MB/s. Βέβαια, η εγκατάσταση διήρκεσε ακριβώς τον ίδιο χρόνο ή λίγο περισσότερο από το ίδιο το downloading. Προφανώς, σε απλές εργασίες browsing, social κτλ καμία απολύτως διαφορά. Μεγάλη διαφορά επίσης και στο upload, έβλεπα σταθερά πάνω από 4-5MB/s, δηλαδή περίπου 45Mbps. Ωστόσο, το βασικό πρόβλημα είναι ότι το κινητό, είναι ακριβώς ότι λέει η λέξη. Καθώς το 5G δεν έχει την κάλυψη ακόμη του 4G, κινείσαι στην πόλη, ακόμη και λίγες εκατοντάδες μέτρα και οι ταχύτητες μεταβάλλονται ακαριαία. Για να εκμεταλλευτείς δλδ τις ταχύτητες 5G στο 100%, θα πρέπει αρχικά να δεις ποιες περιοχές καλύπτει ο πάροχος και έπειτα να κατασκηνώσεις "κάπου εκεί". Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Οκτώβριος 5, 2022 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2022 Εγω θα σου πω το εξης, οταν κανω ποδηλατο, ακουω ραδιο απο 4G. Οταν φυσαει, χανω το σημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
batrahian Νοέμβριος 24, 2022 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2022 On 10/5/2022 at 8:58 AM, minast said: Με ένα ωραίο 5G router και όλο το σπίτι επάνω, μια χαρά την εκμεταλλεύεσαι Το router γιατί χρειάζεται; Το 5g δεν είναι όταν ανοίγεις τα data από την τηλεφωνία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Νοέμβριος 24, 2022 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2022 1 ώρα πριν, το μέλος batrahian έγραψε: Το router γιατί χρειάζεται; Το 5g δεν είναι όταν ανοίγεις τα data από την τηλεφωνία; Δεν "χρειάζεται", αλλά είναι πολύ πιο εύκολο (και χρήσιμο) να αξιοποιήσεις μεγάλες ταχύτητες όταν τις μοιράζεις σε πολλές συσκευές/χρήστες/διεργασίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts