Jump to content

UPS επιεικώς απαράδεκτο

Recommended Posts

UPS 800VA 2 θέσεων schuko που πήρα σήμερα, ακούγεται ένας ελάχιστος θόρυβος (ένα μπζζζζζζζζ συνεχές) είτε το UPS είναι on είτε off.

Δεν ακούγεται τίποτε, όταν είναι εκτός πρίζας.

Επιεικώς απαράδεκτο, και τέτοια προϊόντα θα έπρεπε να αποσυρθούν από την αγορά!!!

Πάντως, το ξεκινησα για φόρτιση 15:00, και στις 19:00 που έβαλα το χέρι μου επάνω στο πλαστικό περίβλημα τού UPS, ψιλοεκαιγε. Τι να πω?? Εντάξει, καλοκαίρι έχουμε, το έβαλα και μεσημέρι να φορτίσει, αλλά τόσο πολύ?? Απόψεις?

Έγινε επεξεργασία από serpico75
  • Like 1

Δεν εχω ιδεα να σου πω αν εχει καποιο προβλημα το ups σου απλα να αναφερω μερικα παραδειγματα..

Εχω εδω και αρκετα χρονια ενα apc smart-ups 750watt και κανει τον ηχο που λες. Νομιζω ειναι πιο εντονο οσο φορτιζει η μπαταρια αλλα δεν ειμαι και σιγουρος, τα τελευταια χρονια δεν του δινω σημασια.

Ενα αλλο παλι smart ups πιο παλια εκδοση 1500watt που ειχα σε μια δουλεια πιο παλια εκανε περισσοτερο θορυβο, ενω ενα μικροτερο σε watt πιο απλο δεν εκανε καθολου.

Και τα 3 ups που ανεφερα εκαναν μια χαρα τη δουλεια τους. Απο το δικο μου, που το χρησιμοποιω αρκετα χρονια δεν εχω καποιο παραπονο, οποτε λογικα ο ηχος δεν πρεπει να ειναι λογο καποιου ελαττωματος

edit: αρκετα χρονια == 6χρονια και 9μηνες

Έγινε επεξεργασία από god
  • Like 1

3 ώρες πριν, το μέλος serpico75 έγραψε:

UPS 800VA 2 θέσεων schuko που πήρα σήμερα, ακούγεται ένας ελάχιστος θόρυβος (ένα μπζζζζζζζζ συνεχές) είτε το UPS είναι on είτε off.

Δεν ακούγεται τίποτε, όταν είναι εκτός πρίζας.

Επιεικώς απαράδεκτο, και τέτοια προϊόντα θα έπρεπε να αποσυρθούν από την αγορά!!!

Πάντως, το ξεκινησα για φόρτιση 15:00, και στις 19:00 που έβαλα το χέρι μου επάνω στο πλαστικό περίβλημα τού UPS, ψιλοεκαιγε. Τι να πω?? Εντάξει, καλοκαίρι έχουμε, το έβαλα και μεσημέρι να φορτίσει, αλλά τόσο πολύ?? Απόψεις?

1) Γιατί δεν μας λες μάρκα και μοντέλο? Κρυφό το κρατάς? Αν είναι κινεζιά "του κιλού" μάλλον εσύ ευθύνεσαι για την επιλογή σου. Επίσης μη αναφέροντας μάρκα και μοντέλο, δεν βοηθάς και τους αναγνώστες του thread να αποφύγουν κακοτοπιές....

2) το "μπζζζζζζ" που αναφέρεις υπάρχει περίπτωση να είναι ανεμιστηράκι? Τα περισσότερα UPS έχουν ανεμιστηράκι που ακούγεται συνήθως όταν φορτίζουν ή όταν έχει πέσει το ρεύμα και τροφοδοτούν τον υπολογιστή μέσω μπαταρίας. Δεν ισχύει το "επιεικώς απαράδεκτο" που λες αν πρόκειται για ήχο από ανεμιστηράκι. Αν μιλάμε για ηλεκτρολογικό θόρυβο, τύπου coil whine, δες μήπως μπορέσεις να το στείλεις πίσω και να αγοράσεις κάποιο επώνυμο UPS (δεν χρειάζεται να είναι κάποιο πανάκριβο APC. Υπάρχουν και άλλα εξαιρετικά UPS -- > Cyberpower, powerwalker είναι αξιοπρεπέστατες μάρκες και σχετικά οικονομικές.

3) Δεν ξέρω πώς ορίζεις το "ψιλοέκαιγε" αλλά η συνεχής φόρτιση της μπαταρίας λογικό να εκλύει θερμότητα. Θεωρώ ότι όταν φορτίσουν οι μπαταρίες οι θερμοκρασίες του θα πέσουν. Έχουμε και καλοκαίρι... Και το κινητό σου να φορτίσεις και να πιάσεις την πλάτη του θα δεις ότι "ψιλοκαίει".

• Like 1

Το πρώτο που ήθελα να αναφέρω στο thread είναι κατασκευαστής+μοντέλο. Δεν το έκανα διότι δεν ήξερα μήπως ήταν κάτι που απαγορεύεται.

Πρόκειται για ένα MUSTEK POWERMUST 800EG, 800VA/480W, SCHUKO, LINE-INTERACTIVE

Συγκεκριμένα αυτό.

Αυτό που λες για την μπαταρία (σταματά η θερμότητα μόλις γεμίσει) το έχω σκεφτεί. Θα αφήσω να γεμίσει η μπαταρία, θα δω και πάλι εάν είναι τόσο ζεστό, και θα ανεβάσω.

• Like 1

Δυστυχώς δεν έχω το UPS τώρα. Το παρέδωσα σε ξάδελφο. Κοίταξα πριν λίγο (αργά είναι, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα νωρίτερα), και απο ένα Google search κάποιοι λένε ότι UPS overheating σημαίνει και πιθανόν:

α. bad battery

β. κακός εξαερισμός

γ. UPS battery charger is working inefficiently as it is nearer end of life. As this is within the UPS, an old battery charger will cause the temperature inside a UPS to rise and then overheat.

Γι' αυτά τι λέτε?

Τελικά το προϊόν πιστώθηκε. Δεν ξέρω εάν από βλάβη ή επειδή τους είπα ότι, είτε επισκευαστεί είτε όχι, αυτό το UPS, δεν πρόκειται να το πάρω πίσω. Επειδή βιαζόμουν, τους είπα να το προχωρήσουμε γρήγορα. Οπότε, η πίστωση δεν ξέρουμε εάν είναι από βλάβη ή όχι.
Τέλος πάντων, τέλος καλό.

Μία βοήθεια ακόμη. Η σύνθεση τού υπολογιστή:

Σκληρός δίσκος: SSD SAMSUNG MZ-76E250B/EU 860 EVO SERIES 250GB 2.5'' SATA3
DVD±RW: PIONEER DVR-S21WBK INTERNAL DVD WRITER
RAM: G.SKILL F4-2400C15D-8GIS 8GB (2X4GB) DDR4 2400MHZ AEGIS DUAL CHANNEL KIT
CPU: AMD RYZEN 3 2200G 3.70GHZ 4-CORE WITH WRAITH STEALTH BOX
Motherboard: ASUS PRIME B450-PLUS
Τροφοδοτικό: COOLERMASTER MASTERWATT 550W
CASE: COOLERMASTER MASTERBOX E500L
Οθόνη: LG Electronics 20M37A-B 19.5¨ Wide LED
keyboard: LOGITECH 967674 INTERNET 350
mouse: LOGITECH PILOT OPTICAL

Line interactive. Τώρα ως προς τις εξόδους, 2 είναι αρκετές, και θα προτιμούσα όχι σούκο.

Τί UPS θα προτείνατε;

Έγινε επεξεργασία από serpico75

Αρκετά τίμιο UPS, με σούκο όμως:

20493.jpg
WWW.MSYSTEMS.GR

Κατηγορία - Line Interactive UPS - Προϊόν - CyberPower PFC Sinewave Series UPS 900VA540W AVR CP900EPFCLCD | Msystems

Εάν θέλεις μεγαλύτερη ισχύ ή αυτονομία, καλά είναι και τα μεγαλύτερα της σειράς...

• Like 1

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση.

Για 80-100 ευρώ, να μην το συζητάω, ε; Να μην έχω τα ίδια μπλεξίματα. Σωστά;

Η αυτονομία δε με ενδιαφέρει τόσο. Εάν έχω διακοπή black out, θέλω απλά 2-3 λεπτά να προλάβω να κλείσω κανονικά.

Με ενδιαφέρει περισσότερο στα brown outs (στα σκαμπανεβάσματα), να σταθεροποιεί στα 230V.

Απ' ό,τι είδα στο calculator εδώ, ένα γύρω στα 400VA είναι αρκετό, για να ρίξουμε και το κόστος.

Τί λέτε για όλ' αυτά;

Μπορείς να βρεις ακόμη και μικρό APC για 100€. Εγώ έχω σταματήσει να παίρνω "φτηνά" UPS τροποποιημένου ημιτόνου, δεν αντιδρούν όλα τα τροφοδοτικά εξίσου καλά στους τετραγωνικούς παλμούς τους.

18 ώρες πριν, το μέλος serpico75 έγραψε:

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση.

Για 80-100 ευρώ, να μην το συζητάω, ε; Να μην έχω τα ίδια μπλεξίματα. Σωστά;

Η αυτονομία δε με ενδιαφέρει τόσο. Εάν έχω διακοπή black out, θέλω απλά 2-3 λεπτά να προλάβω να κλείσω κανονικά.

Με ενδιαφέρει περισσότερο στα brown outs (στα σκαμπανεβάσματα), να σταθεροποιεί στα 230V.

Απ' ό,τι είδα στο calculator εδώ, ένα γύρω στα 400VA είναι αρκετό, για να ρίξουμε και το κόστος.

Τί λέτε για όλ' αυτά;

Πάρε το cyberpower με κλειστά μάτια. Έχω το μεγαλύτερο της σειράς 3 χρόνια. Σε αυτή την τιμή δεν θα βρεις true sinewave ups.  

Πιο φτηνά modified sinewave θα βρεις, αλλά ποτέ δεν θα είσαι σίγουρος για το τι είδους φθορά θα προκαλέσει σε κάποια ηλεκτρονικά που θα καρφωθούν πάνω στο ups.

Έγινε επεξεργασία από gdp77

13 ώρες πριν, το μέλος gdp77 έγραψε:

Πάρε το cyberpower με κλειστά μάτια. Έχω το μεγαλύτερο της σειράς 3 χρόνια. Σε αυτή την τιμή δεν θα βρεις true sinewave ups.  

Πιο φτηνά modified sinewave θα βρεις, αλλά ποτέ δεν θα είσαι σίγουρος για το τι είδους φθορά θα προκαλέσει σε κάποια ηλεκτρονικά που θα καρφωθούν πάνω στο ups.

Εφόσον δεν θα συνδέσω κάποιες ευαίσθητες συσκευές (πχ ιατρικό υλικό, συσκευές ήχου, κ.λπ.) επάνω στο UPS, δεν θα ήταν κρίμα τα extra χρήματα; Ένα μοντέλο της ίδιας εταιρίας, αλλά σε λιγότερα VA, για να πέσει και το κόστος, αλλά και μη pure sine wave, δε θα ήταν ok; Ή, ακόμη και συνδέοντας μόνο desktop+monitor, επιμένετε σε pure sine wave;

57 λεπτά πριν, το μέλος serpico75 έγραψε:

Εφόσον δεν θα συνδέσω κάποιες ευαίσθητες συσκευές (πχ ιατρικό υλικό, συσκευές ήχου, κ.λπ.) επάνω στο UPS, δεν θα ήταν κρίμα τα extra χρήματα; Ένα μοντέλο της ίδιας εταιρίας, αλλά σε λιγότερα VA, για να πέσει και το κόστος, αλλά και μη pure sine wave, δε θα ήταν ok; Ή, ακόμη και συνδέοντας μόνο desktop+monitor, επιμένετε σε pure sine wave;

Οι συσκευές που θα συνδέσεις πάνω στο UPS είναι λογικά η οθόνη σου και το τροφοδοτικό του υπολογιστή σου. Αυτές οι συσκευές είναι φτιαγμένες για να παίρνουν ρεύμα από το δίκτυο και όχι modified sinewave. Τα καλά τροφοδοτικά πιθανόν να μην νιώσουν, αλλά σίγουρα θα "στρεσαριστούν" από μια τέτοια μορφή ρεύματος. Το τροφοδοτικό της οθόνης σου είναι σίγουρα πιο ευάλωτο. Δεν σου λέω ότι με modified sinewave θα σου καούν οι συσκευές (χρησιμοποιούσα χρόνια ένα τέτοιο UPS πριν το αντικαταστήσω), αλλά εγώ για "piece of mind" θα προτιμούσα pure sinewave. Εξάλλου το UPS δεν είναι κάτι που αλλάζεις συχνά. Στην 4ετία-5ετία του αλλάζεις μπαταρίες και το κρατάς άλλο τόσο. Ο @Seafalco θα ξέρει περισσότερα να μας πει

Έγινε επεξεργασία από gdp77
  • Like 1

Τη καλησπέρα μου στη παρέα! 
Και καλό καλοκαίρι !  :)
Γενικά όσο πιο κοντά είμαστε στο καθαρό συνημίτονο, τόσο καλύτερα!
Διαφορετικά διάφορα πράγματα μπορεί να μη πηγαίνουν καλά και ο μόνος λόγος που ενδεχομένως δεν είναι και τόσο διαδεδομένη η συζήτηση γι αυτά είναι ότι, ένα UPS κατά κανόνα δεν δουλεύει από τις μπαταρίες του (των On Line εξαιρουμένων φυσικά! ).
Οπότε ένα πράγμα που μας ενδιαφέρει είναι το πόσο στενά παρακολουθεί την τάση του δικτύου και κατά πόσο μπορεί να την διορθώσει -εννοείται χωρίς να καταφύγει στις μπαταρίες του.
Συνεπώς καλό κύκλωμα AVR και δυνατότητες PFC κοστίζουν και φυσικά κοστίζει και το "Pure sine wave".
Αλλά εδώ υπάρχει ένα μεγάλο αλλά, και αυτό είναι ότι όσο και να κοστίζει παραπάνω (μέσα σε λογικά πλαίσια εννοείται) αυτό το παραπάνω κόστος στο ξεπληρώνει και με το παραπάνω παρέχοντάς σου ασφάλεια σε αυτά που θα σε τσούξει πολύ αν χαλάσουν ή χαθούν ή τα πάρει το ποτάμι!

Έτσι τελικώς -μιας και όλο μας το PC και διάφορα άλλα σημαντικά για εμάς με τα δεδομένα μας να έχουν σημαντική αξία- η ζημιά μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη και ασύγκριτα μεγαλύτερη από το όποιο κέρδος από την επιλογή ενός "απλού" UPS>
Με άλλα λόγια τα UPS είναι μια από περιπτώσεις όπου το "Ακριβό είναι φτηνό! " έχει απόλυτη εφαρμογή!

Και σε επίρρωση των προλαλησάντων δες εδώ και μερικά ακόμα θέματα:

-4-images.Illustration_fb_share_default_
WWW.QUORA.COM

Answer (1 of 2): There are mainly two types of UPS based on the output waveform they produce. First one is the Pure Sine Wave UPS and the...

Και επειδή αναφέρθηκε:

Όλα αυτά στην αρχή "κοστίζουν" αλλά στην διαδρομή σε ξεπληρώνουν στο πολλαπλάσιο!
Καλό απόγευμα και καλές βουτιές μέρες που είναι !  :)

• Like 4