Jump to content

Βοήθεια για περίεργο ήχο "κόρνας" από τα ηχεία του laptop

Recommended Posts

Λοιπόν με παίρνει φίλη σήμερα και μου περιγράφει το εξής πρόβλημα:

Από ένα laptop ASUS 3ετίας, βγαίνει ο συνημμένος ήχος α) τη στιγμή που πατάει το power on β) σε οποιαδήποτε περίπτωση σύνδεσης/αποσύνδεσης USB συσκευής (π.χ. ποντίκι ή στικάκι)

Ο ήχος βγαίνει από τα ηχεία, καθώς (εξ αποστάσεως δεν μπορούσα να κάνω και πολλά) της είπα να μηδενίσει το volume και τότε ο ήχος δεν ακουγόταν. Θα συνέδεα το πρόβλημα με τα windows, όμως το κάνει και τη στιγμή που πατιέται το power-on πριν φορτώσουν Windows. Επομένως coil whine ΔΕΝ είναι. Μηχανικός ήχος π.χ. από αστοχία ανεμιστήρα ή HDD ΔΕΝ είναι. Τι μπορεί να είναι? Μήπως κάποιες έχει κάποια ιδέα?

Επίσης ο ήχος γίνεται ακόμα και αν ξεκινήσει ο υπολογιστής με καμία συσκευή USB συνδεδεμένη (στα ports). Ο ήχος επίσης βγαίνει από τα ακουστικά, αν συνδεθούν εξωτερικά ακουστικά. Άρα προέρχεται ξεκάθαρα από το audio του υπολογιστή.

Κατά τα άλλα, ρώτησα και πήρα την απάντηση ότι ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά.

ΥΓ Η ηχογράφηση έγινε από κινητό μέσω viber, οπότε δεν ξέρω αν ανταποκρίνεται ακριβώς στο volume και στο pitch που ακούει ανθρώπινο αφτί όταν βρίσκεται μπροστά στον υπολογιστή. Εκείνη μου το περιέγραψε, πριν της ζητήσω να μου το ηχογραφήσει, σαν "ήχο κόρνας"

Έγινε επεξεργασία από gdp77

Μου ήρθε φλασια και της ζήτησα να παίξει μουσική από youtube και μου είπε ότι της "το κάνει αμέσως και δεν την αφήνει να παίξει το τραγούδι".

Με παρέσυρε γιατί όταν την είχα ρωτήσει αρχικά αν υπάρχει όποιοδήποτε άλλο πρόβλημα μου είχε πει ότι ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά

Οπότε με το νέο δεδομένο, καμένο audio chip ?

7 λεπτά πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

Aν κάνει disable το μικρόφωνο ΚΑΙ το loop playback ακούγεται;

Το κάνει και στο power-on, οπότε δεν νομίζω να είναι κάποιες ρυθμίσεις στα Windows.

Εντάξει εντελώς κουλό....

Λοιπόν καταφέραμε να συνδεθούμε με teamviewer και διαπίστωσα ότι απενεργοποιώντας το bluetooth του υπολογιστή, το πρόβλημα λυνόταν. Μάλιστα δεν είχε καμία συσκευή bluetooth συνδεδεμένη.

Άρα είναι κάποια παρεμβολή από το bluetooth. Ευτυχώς δεν της το κάνει και με το WiFi, καθώς εξ όσων γνωρίζω είναι η ίδια καρτούλα υπεύθυνη για WiFi/bluetooth.

Δεν ξέρω μήπως το πρόβλημα λύνεται με firmware update, αλλά προς το παρόν απενεργοποιώντας το bluetooth, όλα καλά.

• Like 3