esdee Μάϊος 19, 2005 #61 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 Αρχική απάντηση από hipro5 Σε μονό στάδιο.......λάδι να δεί το μάτι σου.!......Πολύ κυκλοφορία λαδιού...... ειμαι σιγουρος οτι υπαρχει 'καποιο' προβλημα με το λαδι στα cascade, ισως να παγωνει στη επιστροφη... θα το ψαξω το πρωι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Μάϊος 19, 2005 #62 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 αν δεν εχετε καταλαβει ορισμενοι,η 3 σελιδα ειναι τελειως off topιcκαι το λεω αυτο (οχι απο αποψης οτι χαλατε το θρεντ του παιδιου) αλλα απο το γεγονος οτι και εγω αλλα και ο καθενας που παει να δει τα ποστς της 3 σελιδας βλεπει διαφορα ασχετα περι καταναλωσης κτλ κτλ ενω κανικα θα επρεπε να βλεπαμε μια γενικη συζητηση πανω στο cascade ,benches,temps κτλ κτλοποιος ενδιαφερεται για καταναλωση ας ανοιξει ξεχωριστο θρεντπχ ριξτε μια ματια εδω http://xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=62593το θρεντ που εχει κανει ο Χρηστος στο XS ,κανενας δεν κανει λογο για την καταναλωση παρα μονο για το setup του cascade... (υπαρχει διαφορα στη νοοτροπια,οπως και να το κανουμε)@unseen ,πως καταφερες να μονωσεις την agp? (η pci?) με διηλεκτρικο γρασσο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Μάϊος 19, 2005 #63 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 Θεωρείς ότι είναι off topic η συζήτηση γύρω από το είδος της χρήσης γύρω απο το cascade? Η της "αντοχής" του σε πολύωρη χρήση. Αρκετοί απο μας, και εγώ 1ος, δεν ξέρουν και πολλά γύρω από αυτα τα συστήματα. Βλέπουμε κομπρεσσόρια, εναλλακτες...αρνητικές θερμοκρασίες...και τα χαλβαδιάζουμε χωρίς να ξέρουμε τίποτα περισσότερο.Γιαυτό και διαβάζεις καμια φορά διάφορες κοτσάνες από χρήστες που όλη τους η γνώση βρίσκεται σε 2 φωτογραφίες που είδε απο τη δουλειά κάποιου άλλου.Γιαυτό πολυ ευγενικά θα σου πω ότι διαφωνώ μαζί σου και δεν βρίσκω off topic την 3 σελίδα.:flower: Θεωρείς περισσοτερο On topic να γεμίζαμε 3-4 σελίδες με μπράβο-συγχαρητήρια-ολεεεεεεεεεε και λοιπά σχόλια?ps. Ενοούνται τα μπράβο και τα συγχαρητήρια στο Χρήστο. Να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlienHack Μάϊος 19, 2005 #64 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 Αρχική απάντηση από unseen @darkcount πολλοι (οπως κι εγω) οταν λενε 24/7 εννοουνε να εχει τις προδιαγραφες για 24/7. Οχι πως το αφηνουν.... Υπαρχει βεβαια και κοσμος που δεν τους κλεινει καθολου... Βλεπε doom ανοιχτο 3-4 μηνες ή hadji επισης 1-2 μηνες... Ή εγω 24/7 foldarει για.. 6 μήνες περιπου .. :devil:Αρχική απάντηση από esdee rotory ... lol πραγματικα δεν τους καλυπτει ουτε ο θορυβος των delta! Εμενα ειναι σχεδον εντελος αθόρυβο. Αλλα εκανα μια μαγκιά γιαυτο μου βγήκε έτσι. Για ψυγείο δεν εβαλα τα κλασικα μικρά αλλα "φαρδια" που χρησημοποιουν οι περισσ'οτεροι τα οποία απο μπρωστά χωράνε ισα ισα εναν ανεμηστήρα οπότε αναγκαστικά για να τα ψύξεις χρειάζεσαι delta στις 6000 στροφες και ακουγετε σαν πιστολάκι για τα μαλλιά. Εβαλα ποιο μεγάλο ψυγείο το οποίο ειναι πολυ λεπτό αλλα χωράει να βάλεις μπρωστά 4 12αριδες ανεμιστήρες. Ετσι και εγώ εβαλα 4 αθόρυβους που γυρνάνε στις 1300 στροφές και ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΕ τιποτα .. μονο ο ασπερα που κανει κατι τσικι τσικι που και που.. το βραδυ σκεφτείτε οτι κοιμάμε σαν πουλάκι. Ποιο πολυ θόρυβο κανει το 2ο PC που εχω που ειναι με αέρα και μια SP94 πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Μάϊος 19, 2005 Author #65 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 εχεις rotary? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlienHack Μάϊος 19, 2005 #66 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 Παραθέτω και μια φωτο για να καταλάβεται τι εννοώ μεγαλο ψυγείο. Η φωτο ειναι απο πριν 6 μηνες οταν προτοφτιάχτηκε το συστημα για chiller. Εκτοτε το κουτί εχει κλείσειεντελος (ενα μαυρο πραμα με τζάμι μόνο στην μπρωστά πλευρά και φωτισμό μεσα, δεν εχω τωρα στο γραφειο καινουριες φωτο να σας δειξω) Ετσι ειναι πολυ ομορφο , ΑΘΟΡΥΒΟ αλλα λιγο ποιο φαρδυ απο τα συστηματα που συνηθος φτιαχνονται με μικρα ψυγεια αλλα ΠΟΛΥ αθορυβο. Η απόδοση του ειναι πολύ καλη κοθότι το φρέον στο σημέιο που σκάει ακριβος μπενοντας στον εναλάκτη ειναι στους -35 με -40 . Το μονο προβλημα ειναι οτι ο εναλακτης δεν αποδίδει στο φουλ επειδη ειναι μικρος και ετσι δεν παγώνει το νερο οσο θα μπορουσε (-17 idle -9 load) . To cpυ ειναι 2.8 @ 4.2 στους -11 idle -4 load. ΣΥΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΟΡΥΒΟ ΓΙΑ 24/7. και μην μου πειτε οτι ειναι chiller γιαυτο ειναι αθορυβο γιατι αν κοψω τον εναλακτη και βαλω ενα block του eleven (AKOYΣ?? ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ!! :daisy: μιχαλη) τον ιδιο θορυβο θα εχω. Ελπιζω να μην μαμησα το thread. Σβηστε το ποστ μου αν το εκανα. :cry: :flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlienHack Μάϊος 19, 2005 #67 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 Αρχική απάντηση από unseen εχεις rotary? οχι, απλος εκανα λαθος προταση quote. Γενικα ομως αποτι καταλαβα δεν μιλατε μονο για τους ροταρυ οτι κανουν θορυβο. Μιλατε για ολους τους κομπρεσσορες και γενικοτερο ολο το συστημα CHiller-DirectDie-Cascade ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Μάϊος 19, 2005 #68 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 Αρχική απάντηση από AlienHackΣΥΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΟΡΥΒΟ ΓΙΑ 24/7. και μην μου πειτε οτι ειναι chiller γιαυτο ειναι αθορυβο γιατι αν κοψω τον εναλακτη και βαλω ενα block του eleven (AKOYΣ?? ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ!! :daisy: μιχαλη) τον ιδιο θορυβο θα εχω. αν βλεπω σωστα ο compressorας σου ειναι aspera 1/3. μην παιρνεις ορκο οτι δεν θα κανει θορυβο σε DD εφαρμογη, νομιζω πως ειναι πολυ περισσοτερα τα watt που αποροφα σε DD και ζοριζεται περισσοτερο-->θορυβοςοι rotory απο ηχο ειναι γμτ... αλλα ειναι αποδοτικοι (και καινει και λιγοτερο ρευμα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlienHack Μάϊος 19, 2005 #69 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 σωστος esdee... οντως ειναι 1/3Γιαυτο που λες οτι σε dd θα ζοριζεται περισσοτερο.. δεν ξερω, ισος εχεις δικιο. Αλλα ακομα και λιγο περισσοτερο θορυβο να κανει συμασια εχει οτι ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ σημειο του συστηματος που κανει θορυβο και αυτο ειναι οι ανεμηστηρες (γιαυτο και βαζουμε θερμοστατες) ειναι εντελος αθορυβο. οποτε... καλο ειναι να κανει και λιγο θορυβο ο κομπρεσσορας να νοιωθεις οτι κατι δουλευει βρε παιδι μου!! χαχα.. Υπολογισε οτι ειναι και μεσα σε κουτι κλειστος ποια οποτε ακομα ποιο αθορυβος στο εξωτερικο περιβαλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Μάϊος 19, 2005 #70 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 σε ενα κουτακι με σωστη ροη και κανα r507 r404 τα επιπεδα του θορυβου ειναι μικρα και απο τον compressorα-ανεμιστηρια και απο την 'μικρη' αναγκη του για ψυξη στο condeser./edit ας κανει ενας αδμιν/μοδ ενα splitακι "phase change/cascade και ευχρηστια" Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlienHack Μάϊος 19, 2005 #71 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 Αρχική απάντηση από esdee σε ενα κουτακι με σωστη ροη και κανα r507 r404 τα επιπεδα του θορυβου ειναι μικρα και απο τον compressorα-ανεμιστηρια και απο την 'μικρη' αναγκη του για ψυξη στο condeser. 507 εχω και εγω. Αλλα αν χρησημοποιηθει το "μικρo" condenser που χρησημοποιουν οι περισσοτεροι (σαν αυτο που εχουν τα ετοιμα promie - vapo) λογο μικρου ογκου αναγκαστικα θελει ανεμηστηρα καλο και θορυβοδες με τουλαχιστον 4500 στροφες. συνηθος 5000+ . Αλλιος κυνδινευεις να μαμησεις τον κομπρεσσορα λογο μεγαλης θερμοκρασιας και ζορισματος. Δεν ειπα οτι θα γινει σε μια βδομαδα μεσα. αλλα κανα χρονο μετα.. Εμενα ειναι και εντελος αθορυβο και η εξοδος του φρεον απο το condenser ειναι δροσερη στην αφη αρα κατω απο 37.. αυτο κατι λεει. Απο περιεργεια θα τσεκαρω θερμοκρασιες σημερα στην εισοδο condenser- εξοδο condenser και του κομπρεσσορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάϊος 19, 2005 #72 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 Aυτό που έχουν τα έτοιμα κιτ ,, παραείναι μικρό μαν . Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Μάϊος 19, 2005 #73 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 νομιζω πως ειναι αρκετο αυτο που εχουν τα ετοιμα για τα αερια που χρησιμοποιουν, ζοριζει και λιγοτερο τον compressorα λογο μικροτερης ποσοτητας αεριου στο κυκλωμα, ατιμο πραγμα τα phase, εχουν πολλους παραμετρους που πρεπει να προσεχεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Μάϊος 19, 2005 Author #74 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 εγω πιστευω οτι το condeser που εβαλες ειναι υπερβολικο. Ασε που για να ανεβασει πιεση θα πρεπει να περιμενεις ωρα. Μπορουσες να εβαζες ενα που να ηταν με μικρο υψος-πλατος αλλα μεγαλο παχος. Αφου ομως εισαι ευχαριστημενος εμενα δεν μου πεφτει λογος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Μάϊος 19, 2005 #75 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 Αρχική απάντηση από Athens2004 Aυτό που έχουν τα έτοιμα κιτ ,, παραείναι μικρό μαν . και ομως ειναι τα καλυτερα.... κανε μια μικρη ερευνα και θα δεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Μάϊος 19, 2005 #76 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 Αρχική απάντηση από unseen εγω πιστευω οτι το condeser που εβαλες ειναι υπερβολικο. Ασε που για να ανεβασει πιεση θα πρεπει να περιμενεις ωρα. Μπορουσες να εβαζες ενα που να ηταν με μικρο υψος-πλατος αλλα μεγαλο παχος. Αφου ομως εισαι ευχαριστημενος εμενα δεν μου πεφτει λογος... unseen αν δεν κανω λαθος αυτο το condeser του alienhack ειναι για 1HP compressor, εχω δυο τετοιου 'στυλ' condeser που ειναι για 1/2 και 1/4 HP και νομιζω πως ειναι τα καταληλοτερα για τις εφαρμογες μας/edit ενα split ρεεεε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Μάϊος 19, 2005 Author #77 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 Aυτο που εχεις για 1/4 μου φαινεται το πηρε το ματι μου σε μια φωτο. πολυ μου αρεσε Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Μάϊος 19, 2005 #78 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 Αρχική απάντηση από unseen [Σήμερα, στις 15:49] Aυτο που εχεις για 1/4 μου φαινεται το πηρε το ματι μου σε μια φωτο. πολυ μου αρεσε παρτα και τα δυο μαυρα ειναι ακριβως ιδια σε διαστασεις μονο που το δεξη εχει μερικους σωληνες παραπανω ειναι πολυ φτηνα και περνουν 22cm fan για μινι συγκριση Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlienHack Μάϊος 19, 2005 #79 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 Σωστος esdee ακριβος σαν το αριστερο μαυρο ειναι το δικο μου απο πλαγια, απλος πρεπει να ειναι πιο μεγαλο σε μηκοσ-υψος. Με βολευει εμενα για τους λογους που εχω αναφερει ποιο πανω. προτειμω 4 ανεμηστηρια στις 1300 παρα ενα στις 5000... Αρχική απάντηση από esdee νομιζω πως ειναι αρκετο αυτο που εχουν τα ετοιμα για τα αερια που χρησιμοποιουν, ζοριζει και λιγοτερο τον compressorα λογο μικροτερης ποσοτητας αεριου στο κυκλωμα, Πρεπει να εχουν τον ιδιο ογκο φρεον μεσα και το δικο μου και το μικρο, δες την φωτο , το πανω μικρο εχει 17 "στροφες" του σωληνα ενω το κατω μονο 7 απλος το μηκος τους ειναι μεγαλυτερο. Στο φιναλε ιδιο συνολικο μηκος σωληνα πρεπει να εχει απλος διαφορετικα διαρυθμησμενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Μάϊος 19, 2005 #80 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2005 Αρχική απάντηση από AlienHack [Σήμερα, στις 16:51] Πρεπει να εχουν τον ιδιο ογκο φρεον μεσα και το δικο μου και το μικρο, δες την φωτο , το πανω μικρο εχει 17 "στροφες" του σωληνα ενω το κατω μονο 7 απλος το μηκος τους ειναι μεγαλυτερο. Στο φιναλε ιδιο συνολικο μηκος σωληνα πρεπει να εχει απλος διαφορετικα διαρυθμησμενο. για συγκριση δικου σου - unseen ναι εχεις δικιο, το εχει κοιταξει και εγω αλλα σε συγκριση των 2 παραπανω με αυτα απο τα prommie-vapo ειναι το 1/2 περιπου η photo ειναι απο vapo καποιου στο XS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.