Jump to content

Ζητείται οθόνη αβασάνιστα...

blackmorph

Recommended Posts

Καταρχήν καλώς σας βρήκα...ο πλούτος των πληροφοριών που βρήκα στο παρόν forum με ώθησαν να γραφτώ μέλος, μπας και κατορθώσω εν τέλει να δώσω λύση άμεσα στο αιώνιο πρόβλημα...τι να πάρω?

Να εξηγήσω λοιπόν πως έχουν τα πράγματα...στόχος είναι να αγοραστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, μια οθόνη TFT-LCD με κόστος στη χειρότερη των περιπτώσεων (κι αν μιλάμε για πράγματι κάτι εξαιρετικό) τα 400Ε για 17'' ή μια καλή (χωρίς φυσικά να μιλάμε για την καλύτερη σε αυτά τα χρηματικά επίπεδα) 19'' από κατάστημα της Αθήνας μετρητοίς.

Θα χρησιμοποιηθεί (για να βάλουμε και προτεραιότητες) ως επί το πλείστον εν είδει οθόνης για αναπαραγωγή dvd (μπας και αντικαταστήσει μια μικρή 14'' τηλεορασούλα), εφαρμογών office και κατ' επέκταση για παιχνίδια, οπότε δε χρειάζεται το response rate να είναι και για πέταμα. Δε θα μιλάμε για αποκλειστικά και κυρίως game oriented μηχάνημα, αλλά να μπορούμε να παίζουμε και κανένα παχνιδάκι που και που χωρίς απαραίτητα να καταριόμαστε την ώρα και τη στιγμή που την αγοράσαμε. Τα dvd όμως είναι must...

Διαβάζοντας λοιπόν αχόρταγα πολλά thread, κάπου έχασα την μπάλα. Και για να γίνω και πιο συγκεκριμένος να προσθέσω άλλη μια πληροφορία, μπας και γίνω κατανοητός. Πριν μερικές μέρες, αγόρασε από το Ram-Shop ένα φιλαράκι τη 19'' NEC Multisync LCD1970GX που διαθέτει τεχνολογία OptiClear DVM (Dynamic Visual Mode) στα 8ms (σύμφωνα με την εταιρία κι ενός γερμανικού review που βρήκα σε μια περιήγηση στο Internet και τις έβαζε 91/100)...όταν την πρωτοείδα έπαθα την πλάκα μου από την καθαρότητα της στατικής εικόνας (μάλιστα έπαιζε κι ένα demonstration της Samsung). ΜΙλάμε βέβαια για ένα κόστος στα 600Ε περίπου, που απέχει παρασάγγας από το προσωπικό μου ζητούμενο. Το θέμα είναι, και γι' αυτό κάνω και την κουβέντα, πως στο ζήτημα της αναπαραγωγής dvd δεν έμεινα και ξετρελαμμένος, όχι σε συγκριτικό επίπεδο, αλλά σε απόλυτο. Φαντάζομαι λοιπόν πως έχω να κάνω με ένα μοντέλο με ΤΝ+film TFT display, που κατά γενική ομολογία δεν είναι ό,τι καλύτερο για το συγκεκριμένο τομέα. Το αναφέρω γιατί είχα κατά νου να στραφώ στην Multisync LCD1770NX η οποία όμως έρχεται κι αυτή με TN+film display.

Και τώρα τα ερωτήματα με βάση όλα τα προηγούμενα:

1) Να θεωρήσω αυτονόητο πως όλα τα TN+film displays πάσχουν στο τομένα dvd, άρα να στραφώ σε άλλη τεχνολογία ή τη δεδομένη στιγμή αποτελούν τη χρυσή τομή για να καλύπτουν όλα τα γούστα και γενικώς να τα προτιμήσω με βάση τις αξιώσεις μου? Μήπως επειδή ούτως ή άλλως οι CRT υπερέχουν στο συγκεκριμένο τομέα κι έχω συνηθίσει την ποιότητά τους, πρεέπει να περάσει ένα διάστημα για να συνηθίσω τη διαφορετική προσέγγιση? (πάντως δεν νοείται να παραμείνω με CRT)

2) Ποια οθόνη τελικά θα μου προτείνατε? Δεν αντιλέγω πως η 19'' με γλύκανε ιδιαίτερα, αλλά φαντάζομαι πως εκεί γύρω στα 350-400Ε δε θα βρω και κανένα μοντέλο της προκοπής, συγκριτικά πάντα με τα 17''. Σημαντικό είναι να μπορώ να το βρω στην Αθήνα πάντως και να έχει zero pixel εγγύηση (γιατί την πάτησα ήδη μία φορά στο παρελθόν).

3) Το DVI θα μου παράσχει ουσιαστική διαφορά ποιότητας (με δεδομένο πως συνήθως μιλάμε για αύξηση της τελικής τιμής)? Να το κυνηγήσω ή πρόκειται για κενές υποσχέσεις? Η κάρτα είναι μια Gforce5200 (που επειδή δεν είναι και δικιά μου, δεν μπορώ τη δαιδομένη στιγμή να ξεκαθαρίσω αν περιλαμβάνει ψηφιακή έξοδο...με γνώμονα τα μελλούμενα κινούμαι πάντως). Οι πληροφορίες που έχω είναι νεφελώδεις δυστυχώς.

Αν κάτι έχω ξεχάσει στα θέματα που καλό είναι να έχω υπόωη μου στην αγορά της οθόνης, παρακαλώ οποιονδήποτε να με ενημερώσει ανάλογα. Όποια πληροφορία, πρόταση, νουθεσία μπορείτε να παράσχετε ευπρόσδεκτη, με δεδομένο πως η αγορά πρέπει να γίνει πριν το Σάββατο (21/5). Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε συμμετοχή...

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Δυσκολα τα πραγματα γιαυτο που ζητας.

Ας απαντησω επιγραμματικα:Ολα τα TN εχουν αυτο το προβλημα στις ταινιες. :unsure:

Πολυ δυσκολα θα βρεις στην Ελλαδα επιπεδη οθονη και για ταινιες αλλα και για παιχνιδια (μια προταση απο εξωτερικο ειναι η fujitsu-siemens p17-2 που εχει s-pva panel).Απο Ελλαδα εταιριες που δινουν zero pixel εγγυηση ειναι η LG η NEС και η Eizo αποσο ξερω.Παντως αν δεν εισαι τοσο απαιτητικος στα παιχνιδια μπορεις να καλυφθεις με ενα μονιτορ που να εχει S-IPS panel (πχ. LG 1920b γυρω στα 500 ευρα).

Mία καλή πρόταση είναι πιστεύω η Βelinea 171051

Ανάλυση: 1280x1024

Dot Pitch: 0.264mm

Φωτεινότητα: 250cd/m²

Αντίθεση: 600:1

Response Time: 25ms

Γωνίες Θέασης: 178°/178°

Ηχεία: Stereo

Συνδέσεις: DVI

Αλλα Χαρακτηριστικά: Silver / Black, TCO03

Εγγύηση: 3 χρόνια εγγύηση 0 pixel

http://www.skroutz.gr/index.php?keyword=Belinea+51&order=1&tax=0〈=gr

Ευχαριστώ για τις προτάσεις...θα περάσω μια βόλτα αύριο κι από το Πλαίσιο στον Πειραιά να δω από κοντά την κατάσταση. Προσανατολίζομαι μάλλον στην LG 1950S (για την οποία αν υπάρχουν προσωπικές εκτιμήσεις θα ήταν ευπρόσδεκτες...κυρίως για dvd πάντα). Επειδή πάει για δώρο, δε θα ήθελα να το σκυλομετανοιώσει ο αποδέκτης της.

Αλήθεια, η ύπαρξη DVI τελικά δίνει προφανή διαφορά?

Μέχρι 400Ε πάντως υπάρχουν άλλα μοντελάκια που λέτε πως αξίζουν τον κόπο?

Δυστιχως η LG που ανεφερες εχει ΤΝ πανελ και αυτου του ειδους τα πανελ δεν ειναι καλα για ταινιες...:wassat: .Αν μπορουσες να περιμενεις καποιο καιρο μεχρι να ρθουν τα νεα S-PVA πανελς που ειναι παρα πολυ καλα για ολες τις χρησεις θα ηταν το καλυτερο.Αλλιως οπως σου ειπα και σε προηγουμενο thread μου βρες μια οθονη με S-IPS πανελ η με ενα PVA με οσο το δυνατον καλυτερη αποκριση.Γενικα τα πραγματα πανε (στο περιπου) καπως ετσι: #TN panel=>τα καλυτερα για games #PVA η MVA=>καλυτερα χρωματα,καλυτερη στατικη εικονα,καλυτερες γωνιες θεασης,καλα για ταινιες #S-IPS=>καλυτερα χρωματα απο ΤΝ-σχετικα χειροτερα απο PVA,καλες γωνιες θεασης,καλα για μη απαιτητικα παιχνιδια (πχ δε μπορεις να παιξεις fps),καλα για ταινιες.

Ξερω πως παραπανω τα λεω πολυ γενικα και καποιοι θα "κλωτσησουν" αλλα δεν ειμαι και ο πλεον ειδικος,απλα λεω πως τα βλεπω σε γενικες γραμμες :turn:

Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο post πέρασα μια βόλτα από το Πλαίσιο κυρίως για να τσεκάρω την αρκετά φθηνή λύση της LG 1950S...απογοητεύθηκα για τα καλά από τις γωνίες θέασης (και καθέτως). Συγκριτικά με τη Samsung 913N και ένα μοντέλο της Daewoo (που έπασχε όμως για τα καλά στη φωτεινότητα) έμοιαζε φτωχός συγγενής. Εντάξει δεν περίμενα δα και την ύψιστη απόδοση, αλλά δεν ήμουν προετοιμασμένος και για αυτό που είδα...

Δεν αποκλείεται να κατέληγα στη Samsung 913N, αλλά από όσα έχω διαβάσει είναι ένα μοντέλο που εστιάζει κυρίως στα games και υστερεί αρκετά στην αναπαραγωγή dvd (αρκετός "θόρυβος"). TN πάνελ θα μου πει κάποιος, αλλά φαντάζομαι ακόμα και σε αυτά θα υπάρχει μια σχετική διακύμανση απόδοσης. Με τη λογική το μη χείρον, βέλτιστο κινούμαι προς το παρόν...κι η αναζήτηση συνεχίζεται.

Φίλε Mill, μακάρι να μπορούσα να περιμένω, αλλά δυστυχώς πρέπει να αγοραστεί μέχρι το Σάββατο...ελπίζω να βρεθεί κάτι στις 19''. Αλλιώς οι 17'' είναι μονόδρομος...μακάρι να μπορούσα να τις αποφύγω.

Αρχική απάντηση από DuKe

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.160106

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.166337

μια απο τις 2 χρειαζεσαι νομίζω, μη ταλαιπωρήσε άλλο. κ δεν πολυπερβαίνει τα 400 ευρα

μια οθόνη TFT-LCD με κόστος στη χειρότερη των περιπτώσεων (κι αν μιλάμε για πράγματι κάτι εξαιρετικό) τα 400Ε για 17'' ή μια καλή (χωρίς φυσικά να μιλάμε για την καλύτερη σε αυτά τα χρηματικά επίπεδα) 19''

Έχω την εντύπωση ότι τα 470 ξεφεύγουν πολύ, από αυτό που αρχικά ζήτησε.

Τελικά, αποσκοπώντας στο να αποφύγω μια εντελώς μέτρια κατάσταση με υπερβολικούς συμβιβασμούς (βλέπε TN πάνελ) αναγκάστηκα να ανεβάσω το τελικό κόστος.

Έκανα μια γύρα από τη Στουρνάρη και μάλλον κατέληξα στην NEC 1970ΝΧ (την πέτυχα με 470Ε από το Ram-Shop)...διάβασα και για το μοντέλο της Iiyama που αναφέρεις φίλε DuKe. Αν έχετε προσωπική πείρα, σε ποια από τις 2 θα καταλήγατε? (δεν έχω προλάβει να τσεκάρω τι πάνελ έχει η Iiyama)

Η NEC 1970GX (όπως προανέφερα) δε με ενθουσίασε στην αναπαραγωγή dvd...ιδανική βέβαια για παιχνίδια προς το παρόν.

Και τα 0 pixel που δίνει η NEC πάντως είναι ένα κίνητρο...

Αν προσανατολιζοσουν περισσοτερο στα παιχνιδια η NEC 1970GX θα ηταν μια παρα πολυ καλη λυση αλλα αφου κοιτας για μια πιο all-rounder λυση πιστευω η NX θα σου κανει δουλεια!

'Εχεις δίκιο...για gamers η GX (μέχρι να βγουν τα μοντελάκια με SPVA) είναι ό,τι πρέπει. Την έχω τεστάρει προσωπικά. Χάνει όμως εκεί που με ενδιαφέρει κυρίως (και ευτυχώς υπήρξα και σε αυτό μάρτυρας).

Αν είχα χρόνο απλώς θα περίμενα τους καρπούς των νέων τεχνολογικών εξελίξεων, αλλά ως έχει είμαι μεταξύ των δύο, με κάποια κλίση προς τη NEC για τους προαναφερθέντες λόγους.

Σόρυ και πάλι που επανέρχομαι (λίγος χρόνος μας έμεινε, την ψάχνω ακόμα), αλλά τι γνώμη έχετε για τα εξής μοντέλα (τα οποία και βρήκα σε άλλο παρεμφερές forum) ως προτάσεις γύρω στα 400Ε:

Samsung 910N(PVA)

http://chipshop.gr/store/product.ph...&cat=0&page=229

ViewSonic VX910 (MVA+DVI)

http://chipshop.gr/store/product.ph...&cat=0&page=228

Acer AL1913s (MVA)

http://www.plaisio.gr/IWCatProductP..._Id=1&sts_cid=3

Belinea 101920(PVA+DVI)

http://www.pixmania.com/gr/gr/44035...oo-i-10192.html

IBM190p(MVA)

http://chipshop.gr/store/product.ph...6&cat=63&page=1

Γιατί δεν κοιτάς την EIZO L568; Είναι πάρα πολύ καλλή οθόνη και το e-shop νομίζω την έχει τώρα 430. Είναι 17άρα αλλά προσωπικά μου φαίνεται αρκετά μεγάλη. Τώρα για τα DVD μπορεί να θέλεις να βλέπεις σε κάπως μεγαλύτερη οθόνη αλλά δε νομίζω σε αυτά τα λεφτά να βρεις τόσο καλή 19άρα. Λοιπόν, για να σου κάνω μια σούμα, έχει zero pixel εγγύηση, πολύ καλά χρώματα και γωνίες θέασης, ικανοποιητικό μαύρο (γκριζαίνει μόνο σε τελείως σκοτεινό περιβάλλον αλλά έχω δει πολύ χειρότερες...) και σε παιχνίδια δεν έχω παρατηρήσει κάτι το ενοχλητικό... Έχω κάνει σχετικό εκτενές review, δεν ξέρω αν το διάβασες αλλά είναι στο forum "οι δικές σας παρουσιάσεις". Αν ξαναέπαιρνα σίγουρα αυτή θα έπαιρνα πάντως. Τώρα η τελική επιλογή είναι δική σου... :)

Y.Γ.: Θα προτεινα μακρυά από οτιδήποτε πλην των EIZO-LG-NEC λόγω του πολύ σημαντικού κατ'εμέ παράγοντα της εγγύησης...

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 22:16]

Γιατί δεν κοιτάς την EIZO L568; Είναι πάρα πολύ καλλή οθόνη και το e-shop νομίζω την έχει τώρα 430. Είναι 17άρα αλλά προσωπικά μου φαίνεται αρκετά μεγάλη. Τώρα για τα DVD μπορεί να θέλεις να βλέπεις σε κάπως μεγαλύτερη οθόνη αλλά δε νομίζω σε αυτά τα λεφτά να βρεις τόσο καλή 19άρα. Λοιπόν, για να σου κάνω μια σούμα, έχει zero pixel εγγύηση, πολύ καλά χρώματα και γωνίες θέασης, ικανοποιητικό μαύρο (γκριζαίνει μόνο σε τελείως σκοτεινό περιβάλλον αλλά έχω δει πολύ χειρότερες...) και σε παιχνίδια δεν έχω παρατηρήσει κάτι το ενοχλητικό... Έχω κάνει σχετικό εκτενές review, δεν ξέρω αν το διάβασες αλλά είναι στο forum "οι δικές σας παρουσιάσεις". Αν ξαναέπαιρνα σίγουρα αυτή θα έπαιρνα πάντως. Τώρα η τελική επιλογή είναι δική σου... :)

Y.Γ.: Θα προτεινα μακρυά από οτιδήποτε πλην των EIZO-LG-NEC λόγω του πολύ σημαντικού κατ'εμέ παράγοντα της εγγύησης...

Μωλις πριν απο λιγο την ειδα σε ενα μαγαζι στο Ηρακλειο και την ερωτευτηκα, καμια σχεση

με την LG που εχω.Μου μπηκανε παλι ιδεες.

Έχεις δίκιο...οι EIZO είναι κορυφαίες. Αλλά αυτές οι 2 ίντσες, πες το υπερβολή αν θες, γουστάρω να τις έχω. Πάω που πάω για ένα monitor που λογικά δε θα ξαναλλάξει, δε θέλω, τελικά, να καταλήξω στις 17''.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.