Jump to content

GIGABYTE GV-3D1 Dual 6600GT SLI Card Review

Aten-Ra

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από AlienHack

unseen και εγω το διαβασα απο την αρχη το Thread και η εντυπωση που πηρα δεν ειναι οτι αρπαχτηκε ο kbilly13 αλλα οτι τον "στριμοξαν" 2 ατομα και του την ελεγαν που ειπε την γνωμη του για ενα προιον. :TD:

κι επειδη σου φανηκε εσενα ετσι τι να κανω εγω? Γιατι απαντας σε μενα?

• Replies 43
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από ea6gka

sorry man αλλα σε αλλο θρεντ λεμε για την παλιο ιντελ που εξαναγκαζει τους πελατες της να αγοραζουν μονο δικα της προιοντα και στην γιγαβυτε λεμε οτι ειναι εξυπνη κινηση? take it easy fanboyz

Μα ειναι καινουρια τεχνολογια (ουσιαστικη υλοποίηση εστω γιατι η ιδεα κ η πρωτη υλοποίηση πανε στην αημνηστη 3dFX) και αλλοι κατασκευαστες μητρικων δεν προλαβαν να την χρησημοποιήσουν. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ υποστηριξει στην μητρικη του τετοιες καρτεσ και ΤΟΤΕ η GIGABYTE ΕΠΕΜΒΕΙ ΑΠΟΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ σε αλλες μητρικες λογο πατεντων ή κατι τετοιο τοτε θα ειμαι ο ΠΡΩΤΟΣ που θα την κραξω. Μεχρι τοτε ομως για μενα η κινηση υλοποίησης μιας τετοιας ιδεας κατεμε αξιζει συγζαρητηρια. και δεν εχει καμια σχεση με την ιντελ που αστοχα αναφερες.

Αρχική απάντηση από unseen

@kbilly13 αδερφε εισαι πολυ οξυθυμος... χαλαρωσε λιγο. Εγω διαβασα το thread απο την αρχη και ειδα οτι αμεσως αρπαχτηκες.... Cool... την γνωμη του ειπε ο ζαχος. Δεν χρειαζετε να μαλωνουμε...

"κι επειδη σου φανηκε εσενα ετσι τι να κανω εγω? Γιατι απαντας σε μενα?"

σε καλυψα?

:rolleyes:

Μα ειναι καινουρια τεχνολογια (ουσιαστικη υλοποίηση εστω γιατι η ιδεα κ η πρωτη υλοποίηση πανε στην αημνηστη 3dFX) και αλλοι κατασκευαστες μητρικων δεν προλαβαν να την χρησημοποιήσουν. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ υποστηριξει στην μητρικη του τετοιες καρτεσ και ΤΟΤΕ η GIGABYTE ΕΠΕΜΒΕΙ ΑΠΟΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ σε αλλες μητρικες λογο πατεντων ή κατι τετοιο τοτε θα ειμαι ο ΠΡΩΤΟΣ που θα την κραξω. Μεχρι τοτε ομως για μενα η κινηση υλοποίησης μιας τετοιας ιδεας κατεμε αξιζει συγζαρητηρια. και δεν εχει καμια σχεση με την ιντελ που αστοχα αναφερες.

μα δεν μπορεις να βαλεις αυτη τη καρτα σε αλλη μητρικη (εμμεση απαγορευση)

γιατι δεν μπορεις να την βαλεις? γιατι καμια αλλη μητρικη δεν την υποστηρίζει, ειτε λογο slot (που δεν νομιζω) ειτε λογο συνεργασιας. ΑΝ καποια αλλη εταιρια βγαλει μητρικη που να την υποστηριζει τοτε θα δουμε αν τεθει θεμα απογορευσης νομικης κτλ.

Συγνωμη δηλαδη, αν δεβ υπαρχουν αλλες μητρικες στην αγορα που να υποστηριζουν την καρτα η GIGABYTE φταιει? δεν νομιζω.. το μπαλακι τωρα επεσε στις αλλες εταιριες και κατα ποσο θελουν η θεωρουν επικερδες - σκοπιμο να βγαλουν τετοιες μητρικες.

Επειδή βλέπω ότι ένα μεγάλο θέμα με την κάρτα είναι το αν δουλεύει σε άλλες μητρικές..θα την ρεστάρω σε άλλες δυο που έχουμε στο lab και θα κάνω ένα update στο review.;)

Ενας τυπακος την ειχε δοκιμασει στην Α8Ν-SLΙ Deluxe και κατα 90% ηταν λειτουργικη. Αν θυμαμαι καλα δεν ηταν τελειως απροβληματιστη οσο στην Giga. Σε μια αλλη μητρικη (MSI, νομιζω), δεν μπουταρε ΚΑΝ. Νομιζω στο hardocp το ειχαν κανει.

για την καρτα δεν ξερω παντος το mobo το αγορασε ενας φιλος που εχει μαγαζι με pc και του δημιουργει συνεχεια προβληματα συμβατοτητας.

Εγώ βλεπω οτι οι επιδόσεις της κάρτας είναι καλύτερες από 2 6600GT σε SLi (έτσι λέει και η κατακλείδα του review), σε παιχνίδια που υποστηρίζουν SLi φτάνει τις επιδόσεις μιας 6800Ultra, έρχεται μαζί με μια ΚΟΡΥΦΑΙΑ μητρική και σε μια τιμή ελαφρώς χαμηλότερη από μια 6800Ultra: http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.519435

Mια χαρούλα!

Αρχική απάντηση από JimmyFox [Σήμερα, στις 15:36]

Εγώ βλεπω οτι οι επιδόσεις της κάρτας είναι καλύτερες από 2 6600GT σε SLi (έτσι λέει και η κατακλείδα του review), σε παιχνίδια που υποστηρίζουν SLi φτάνει τις επιδόσεις μιας 6800Ultra,

Ρε συ Μητσο... διαβασε τι λεει ο Ζαχος... Οντως ειναι καλυτερη απο 2 6600. Γιατι?? Γιατι ερχεται ελαφρα υπερχονισμενη ΑΠΟ την μανα της. Οχι απο καποια κατασκευαστικη καινοτομια ή απο καποια "μαγκια". Καλο? Καλο! Εκεινο που ειπε ο Ζαχος ειναι οτι 2 6600 ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ σηκωνουν (πολυ) καλυτερο πουσαρισμα Αυτο μονο. Αρα 2 6600 με τους χρονισμους της διπλης gigabyte θα ειναι το ιδιο πραγμα με την διαφορα οτι οι 2 θα σηκωνουν πιο πολυ ζζμπροξιμο. Με τα υπολοιπα συμφωνουμε... Αλλα το θεμα της αποδοσης δεν ειναι κατι "μαγικο". Απλο πουσαρισματακι...

γιατι δεν μπορεις να την βαλεις? γιατι καμια αλλη μητρικη δεν την υποστηρίζει, ειτε λογο slot (που δεν νομιζω) ειτε λογο συνεργασιας.

Σορρυ που ξαναεπεμβαινω αλλα το σκεφτηκες καθολου αυτο που εγραψες? Δεν την υποστηριζει καμια αλλη μητρικη? Υποτιθεται οτι η συγκεκριμενη καρτα, παντα συμφωνα με τους ισχυρισμους της Gigabyte, ειναι 2χ6600GT καρτες σε SLI, ενωμενες σε ενα PCB, ωραια? Αυτο σημαινει οτι ΚΑΝΟΝΙΚΑ αν ο ισχυρισμος της Giga ειναι αληθης, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να μπορεις να την βαλεις σε οποιοδηποτε μητρικη και να παιζει κανονικα. Δηλαδη, ολοι οι υπολοιποι κατασκευαστες μητρικων θα πρεπει να αλλαξουν τις μητρικες τους γιατι κατι εχουν κανει λαθος στην υλοποιηση του SLI ενω η Giga το εχει κανει σωστα? ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ? Δηλαδη ας ειμαστε λιγο σοβαροι. Υπαρχουν 10αδες υλοποιησεις για SLI απο ολες τις εταιριες και μονο η Giga εφτιαξε ΜΙΑ η οποια δουλευει με την καρτα της. Αρα αλλαζουν ολοι τις υλοποιησεις τους γιατι ειναι λαθος? ή λογω μονοπωλιακης πολιτικης η Giga εχει κανει την "πατεντα" της, ωστε να μην δουλευει πουθενα αλλου η καρτα, ετσι ωστε στο θεμα της πωλησης της καρτας πακετο με την μητρικη, να εχει και την δικαιολογια, οτι δεν δουλευει πουθενα αλλου?

Η συγκεκριμενη καρτα, δοκιμαστηκε και σε Asus και σε Abit και σε MSI, και δεν μπουταρε ΠΟΥΘΕΝΑ.

Αρχική απάντηση από SLN

Οντως ειναι καλυτερη απο 2 6600. Γιατι?? Γιατι ερχεται ελαφρα υπερχονισμενη ΑΠΟ την μανα της. Οχι απο καποια κατασκευαστικη καινοτομια ή απο καποια "μαγκια". Καλο? Καλο!

Μα δεν είπα οτι είναι κάτι μαγικό. Αλλά οι 2 κάρτες κοστίζουν και αρκετά περισσότερο. Συν το οτι πιάνουν 2 σλοτ συν το οτι γίνεται φουρνάκι όλο το κουτί.

Δεν έφερε καμμιά επανάσταση, ούτε είπα τρέξτε όλοι να το αγοράσετε. Ηρέμησε.

Αρχική απάντηση από JimmyFox [Σήμερα, στις 17:09]

Δεν έφερε καμμιά επανάσταση, ούτε είπα τρέξτε όλοι να το αγοράσετε. Ηρέμησε.

νταξει μου περασε... δεν με ειχε πιασει ακομα το χαπακι... Ειχα πιει και 3 καφεδες....

Αρχική απάντηση από jax7480

Υποτιθεται οτι η συγκεκριμενη καρτα, παντα συμφωνα με τους ισχυρισμους της Gigabyte, ειναι 2χ6600GT καρτες σε SLI, ενωμενες σε ενα PCB, ωραια?

Λάθος. Αποδίδει όσο 2 κάρτες 6600GT σε εφαρμογές που υποστηρίζουν SLi.

Ένας επεξεργαστής Dual Core δεν είναι το ίδιο με 2 επεξεργαστές. Αλλά μπορεί να αποδώσει όσο 2 επεξεργαστές ανάλογα την εφαρμογή. Όπως οι υπάρχουσες μητρικές της intel ΔΕΝ υποστηρίζουν Dual Core CPU έτσι και άλλες μητρικές δεν υποστηρίζουν Dual Core GPUs.

Μη ξεχνάς, οτι το SLi είναι ενεργοποιημένο στην υλοπίηση της Gigabyte. Αλλά το SLi απαιτεί 2 physical κάρτες. Συνεπώς, με κάποια πατέντα η Gigabyte μπορεί και δουλεύει SLi με ΜΙΑ ΜΟΝΟ φυσική κάρτα. Λογικό το κόβω να μη δουλεύει σε άλλες μητρικές πλην της Gigabyte...

Tέλος, είναι φυσικό πιστεύω τα μελλοντικά μοντέλα της Gigabyte με SLi να δέχονται την εν λόγω κάρτα οπότε αν κάποτε ο kbilly θελήσει να πουλήσει την κάρτα και να κρατήσει την μητρική μάλλον θα το κάνει. Ή το αντίστροφο, αν θέλει να κρατήσει την κάρτα και να πάρει μια καλύτερη μητρική της Gigabyte στο μέλλον, πάλι θα το κάνει...

Αρχική απάντηση από SLN

νταξει μου περασε... δεν με ειχε πιασει ακομα το χαπακι... Ειχα πιει και 3 καφεδες....

Μην πίνεις πολλούς καφέδες αγόρι μου... Να έρχεσαι να σε ηρεμώ εγώ.... ;)

2X6600gt = 360 ευρώ , + ένα mobo sli = 500τόσα και κάτι .

Και sli έχεις , και ότι mobo γουστάρεις διαλέγεις [dfi - asus - msi <--kok] και τις κάρτες αυριο το πρωί τις πουλάς αν θές και τις 2 η μία μία , και πολλά άλλα .

Επίσης δεν πιστεύω να βγάζουν 2 Χ 6600gt την διπλάσια ζέστη απο την 3d1 . Το ότι θα clockaroyn καλύτερα είναι σίγουροι όμως . [εμένα η gigabyte 6600gt πάει 1300-600 με αέρα και όλα stock ] .

Αρχική απάντηση από kbilly13

ναι ο εξής ένας... ο enduracell με 2*6600GT oc/ed ΚΑΙ τον Α64 στα 3 giga...

για τα υπόλοιπα όντως ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να ανοίξω διάλογο -

τι ήθελα και έγραψα ο πο@στης ?! στον αέρα πάνε, χάνω το χρόνο μου τζάμπα και βερεσέ

τι ξέρω εγώ που το δουλεύω καθημερινά και το έχω τεστάρει?

Δικαίωμά σας να ΜΗΝ το αγοράσετε - αφήστε εμένα, εγώ έκανα μ@λακία, την πάτησα, πέταξα τα λεφτά μου, μην το αγοράσει κανείς, καλύτερα.. - ούτε θέλω αποδοχή, ούτε να σεβαστείτε την άποψη μου, ούτε τίποτα - δεν με απασχολεί καθόλου... και πάλι κακώς γράφω, το μετάνοιωσα πραγματικά

Τέλος

Αρχική απάντηση από kbilly13

από 1800 στα 2200Mhz κέρδισα 400 πόντους στο 2003 (χωρίς cpu test)

το quote ήταν για την συγκεκριμένη απάντηση (περί benchmarks)

τα υπόλοιπα δεν αναφέρονται σε σένα μόνο - μην το πάρεις προσωπικά, είναι μια γενικότερη εκτίμηση και πραγματικά δεν ΑΞΙΖΕΙ να συνεχίσω - δεν βλέπω κανένα λόγο...

εγώ μίλησα όμορφα και με κάποια επιχειρήματα (από πρώτο χέρι) και δεν το σέβεστε καθόλου αυτό, ξεκινώντας από τον Nos dio, και στη συνέχεια ea6gka

ποιος ο λόγος να εκτίθεμαι? δεν έχω καμμία όρεξη γιαυτό και σταματάω εδώ

σεβαστείτε αυτό τουλάχιστον

κακώς είπα τη γνώμη μου! πεταμένα λεφτά είναι - εντάξει τώρα?

kbilly την αποψη σου την σεβομαι.Στα μετρητικα ειναι καλυτερη η καρτα σου απο μια 6800 Gt και απο οτι φαινεται και απο 2Χ6600 Gt ολες "μαμα".

Εμενα ομως με ενδιαφερουν τα παιχνιδια και εκει απο οτι διαβαζω ειναι χειροτερη απο μια 6800 GT που ειναι στα 400 ευρω αυτη την στιγμη.

Ωστοσο αν σε ενδιαφερουν τα bench γιατι δεν επαιρνες 2Χ6600 Gt που επαναλμαβανω οτι θα ειχες την ευακαιρια για καλυτερη ψυξη???

Οσο για αυτο που αναφερεις για την GIGABYTE...ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΑΚΕΤΟ!!Η πατεντα ειναι Η ΚΑΡΤΑ ΜΟΝΟ,η μητρικη ειναι απλα μια υλοποιηση της συγκεκριμενης μαρκας.Μαγκια της που εβγαλε οτι εβγαλε και γουστο της καπελο της αλλα γιατι να το πουλαει πακετο??Ειναι μια μορφη εξαναγκασμου αυτο...αν δεν το καταλαβαινεις μονος σου τι να πω απο εκει και περα!

Αρχική απάντηση από JimmyFox [Χθες, στις 17:24]

Λάθος. Αποδίδει όσο 2 κάρτες 6600GT σε εφαρμογές που υποστηρίζουν SLi.

Ένας επεξεργαστής Dual Core δεν είναι το ίδιο με 2 επεξεργαστές. Αλλά μπορεί να αποδώσει όσο 2 επεξεργαστές ανάλογα την εφαρμογή. Όπως οι υπάρχουσες μητρικές της intel ΔΕΝ υποστηρίζουν Dual Core CPU έτσι και άλλες μητρικές δεν υποστηρίζουν Dual Core GPUs.

Μη ξεχνάς, οτι το SLi είναι ενεργοποιημένο στην υλοπίηση της Gigabyte. Αλλά το SLi απαιτεί 2 physical κάρτες. Συνεπώς, με κάποια πατέντα η Gigabyte μπορεί και δουλεύει SLi με ΜΙΑ ΜΟΝΟ φυσική κάρτα. Λογικό το κόβω να μη δουλεύει σε άλλες μητρικές πλην της Gigabyte...

Tέλος, είναι φυσικό πιστεύω τα μελλοντικά μοντέλα της Gigabyte με SLi να δέχονται την εν λόγω κάρτα οπότε αν κάποτε ο kbilly θελήσει να πουλήσει την κάρτα και να κρατήσει την μητρική μάλλον θα το κάνει. Ή το αντίστροφο, αν θέλει να κρατήσει την κάρτα και να πάρει μια καλύτερη μητρική της Gigabyte στο μέλλον, πάλι θα το κάνει...

Κατσε βρε συ Δημητρη. Λεω οτι η Gigabyte, αναφερει, οτι ειναι 2χ6600GT σε SLI, σε ενα κοινο PCB. Και μου λες οτι δεν ειναι, αλλα αποδιδει σαν να ειναι. Ε, τοτε γιατι πρεπει να ειναι ενεργοποιημενο το SLI για να δουλεψει? Γιατι ΔΕΝ μπορεις να συνδεσεις 2 μαζι, ωστε να δουλεψουν σε SLI? Μηπως γιατι ΗΔΗ δουλευει σε SLI? Δεν μπορω να καταλαβω τι διαφορετικο ειπα εγω και τι ειπες εσυ. Εχω την εντυπωση οτι λεμε το ιδιο πραγμα.

Το θεμα με τους επεξεργαστες ΜΗΝ το συγκρινεις καθολου, γιατι αλλη η λειτουργια των επεξεργαστων και αλλη των καρτων. Στην καρτα αναγκαστικά, ειτε ειναι σε SLI, ειτε ειναι η 3D1, δεχεσαι την ισχυ και των 2 πυρηνων, αν το δεχεται η εφαρμογη. Στους επεξεργαστες μπορεις να διαλεξεις τι κανει ο καθενας.

Τελος κι εγω θελω να ελπιζω οτι θα συνεχισει να υποστηριζει το SLI, γιατι αλλιως, τα 530 πανε ΠΑΚΕΤΟ. Και λεγοντας πακετο εννοω, ή τα πουλας και τα 2 μαζι, ή δεν τα πουλας καθολου.

Αν απο την αλλη συνεχισει να υποστηριζει την καρτα με μελλοντικες mobo, και παλι χρειαζεται να αγοραζεις ΜΟΝΟ Gigabyte, ε, αυτο κι αν ειναι μονοπωλιο. Ειδωμεν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.