Jump to content

Λίγη βοήθεια για custom υδροψυξη (απορίες κτλ)

mitsosoft

Recommended Posts

Μετά την απόπειρα με το Bigwater αποφάσησα να παω για custom λύση. Πήρα το Silverprop 120 και μια Eheim 1048 για αρχή και μέσα στην ευδομάδα θα περιμένω το block και το τανκ (homemade), θα ψάξω για σωλήνες μάλλον clearflex και για υγρό έχω έναν γνωστό μου που θα μου φέρει απεσταγμένο νερό και σκεφτομαι να το συνδιάσω με παραφλου.

Αρχίζουν όμως σιγά σιγά οι απορίες!!! Στο ψυγείο τα ρακόρ δεν τερματίζουν με το χέρι αλλά μένει ενα κενο 1-2 χιλιοστά. Εβγαλα και 2 φοτος με και χωρις την φλατζα. Πιο πολυ δεν παει με το χερι με τιποτα. Να τα τερματίσω με καμια πενσα η κανα κλειδί;

silverprop10ja.jpg

silverprop28hd.jpg

Επίσης θέλω να ρωτήσω αν θα πρέπει να βάλω και τεφλον στα ρακόρ του ψυγείου αλλά και της αντλίας;

Στην αντλία είχε ενα σφουγγαράκι μπλέ στην συγκευασία. Για τι είναι αυτό; Θα πρέπει να το βάλω η δεν χρειάζεται;

Αυτά τα λίγα για αρχή!!!! :)

Ευχαριστώ προκαταβολικά

χωρις τεφλον που δοκιμασα σε ενα black ice με τα ρακορ να μην τερματιζουν -οπως στην δικη σου περιπτωση- ειχα διαρροη..δοκιμασε και ετσι και αλλιως..επισης για πληρη στεγανοτητα 2-3 στροφες με ταναλια κριθηκαν αναγκαιες

πρωτα θα δεσεις με τεφλονταινια(περιπου 3-4γυρες) καθε ακρη/ενωση του κυκλωματος και μετα θα αρχισεις το βιδωμα.

το σφουγγαρακι ειναι για να κραταει την βρωμια οταν την εχεις βυθιζομενη(κυριως για χρηση σε ενυδρεια για να κρατα αλγη/ακαθαρσιες ψαριων)

οταν σφιγγεις με πενσες και κλειδια προσεχε μην το παρακανεις.μπορει να χαλασεις τις βολτες ή να σπασει καποιο ρακορ.καλυτερα να κρατας με πενσα το ενα κομματι και με κλειδι το αλλο για να εισαι πιο σταθερος

καλη συνεχεια.περιμενουμε νεα

Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 01:21]

Αν είσαι σίγουρος πως ταιριάζει το σπείρωμα τότε μέτρα το ρακορ αν είναι πιο μακρύ και χρειαστεί να το κόψεις. Τεφλόν βάζεις πάντα.

Δεν νομίζω να μην ταιριάζει αφού είναι τα δικά του ρακόρ που είχε στην συσκευασία και ως εκείνο το σημείο πάνε χωρίς καμία αντίσταση.

Να δοκιμάσω να τα βιδώσω χωρίς να βάλω την φλατζα μεχρι να τερματίσουν και μετά να τα ξαναβγάλω και να βάλω την φλάτζα και τεφλόν;

Για την αντλία οκ για το σφουγγαράκι όπότε δεν μου χρειάζεται αφού δεν θα την βυθίσω. Μπορώ και να την βάλω και κάθετα, δηλαδή η μεριά που ρουφάει να είναι απο πάνω και αυτή που βγάζει στο πλάι; Η πρέπει μόνο οριζόντια;

Αν την βάλεις κάθετα (δηλαδή το νερό να κινείται από πάνω προς τα κάτω και να φεύγει πλάγια) τότε πολύ πιθανόν να έχεις πρόβλημα με την εξαέρωση του κυκλώματος. Αφού ο αέρας ανεβαίνει προς τα πάνω, είναι πιθανόν να μένει μέσα στους σωλήνες και να μην μπορεί η αντλία να τον τραβήξει. Καλύτερα τοποθέτησέ την κανονικά.

Αρχική απάντηση από mitsosoft

Δεν νομίζω να μην ταιριάζει αφού είναι τα δικά του ρακόρ που είχε στην συσκευασία και ως εκείνο το σημείο πάνε χωρίς καμία αντίσταση.

πολλες φορες ουτε οι κατασκευαστες δεν ξερουν τι βαζουν μεσα...ενα παραδειγμα...πηρα μια hydor L30 σε συσκευασια της asetek...η αντλια ειχε μεσα τα δικα της ρακορ και 2 ρακορακια της asetek που ειναι για να μπαινουν χωρις σφικτηρες..το ρακορ της asetek που ειναι για την εισαγωγη της αντλιας ναι μεν μπαινει ολο μεσα αλλα κλεινει την εισαγωγη με αποτελεσμα να μην ρουφαει νερο η αντλια...

Δοκίμασα και τα έσφυξα χωρίς τη φλάτζα και τερματίζουν με λίγη δυσκολία αλλά χωρίς κάποιο πρόβλημα, οπότε αν μπει και η φλάτζα και λίγο τεφλον λογικά θα ειναι οκ.

Σχετικά με τους σωλήνες έψαξα σε πάρα πολλά μαγαζιά και δεν βρήκα πουθενά Clearflex. Βρήκα μόνο Tygon στα Multirama αλλα είχαν 14-15 το μέτρο!!! Ξέρει κανείς που έχει Clearflex στην Αθήνα; Επίδης κάπου διάβασα για σωλήνες Eheim, αυτοι τι λένε ειναι καλοί;

Πήρα Tygon τελικά 2m και ελπίζω να φτάσουν αν κρίνω απο το bigwater που ειχα βάλει 1,5m και μπορούσε να γίνει και με λιγότερο η δουλειά.

Σήμερα θα έχω και το μπλοκ με το τανκ οποτε αν προλαβω μπορει να τα στήσω εκτος pc για να τα δοκιμάσω. Τι διάταξη να χρησιμοποιήσω αντλία > μπλοκ > ψυγείο > τανκ > αντλία ή αντλία > ψυγείο > μπλοκ > τανκ > αντλία;

Για υγρό έγω βρει απεσταγμένο νερό και στέυτομαι να πάρω και παραφλού. Θέλει καποιο συγκεκριμένο τύπο παραφλού ή περνω οτι ναναι απο κανα βενζινάδικο;

15-25% ειναι μεγαλη αναλογια

5-10% ειναι αρκετο για την δουλεια που το θες Παρε καποιο σχετικα καλης ποιοτητας καταπροτιμηση (και αν σου αρεσει φυσικα) μπλε

αν ενοεις φλαντζα το μαυρο ορινκ στην 1η φωτο ειναι παντελος αχρηστο για χρηση με τετοιο ρακορ

Βαλε τεφλον στο σπειρωμα σφιξε μεχρι οσο παει και εισαι μια χαρα

προσεξε μονο την εσωτερικη διατομη του ρακορ Συνηθως σε ρακορ αυτου του τυπου ειναι 8,5μμ .

Δεν ξερω τι εσωτερικη διατομη εχουν τα ρακορ στο μπλοκ σου αλλα τα 8.5μμ σιγουρα δεν ειναι και οτι καλυτερο για το κυκλωμα

Φίλε Eleven σαν να έχεις δίκιο για την εσωτερική διατομή. Το ρακόρ του ψυγείου ειναι εσωτερικά 8.5mm αλλά του μπλοκ, της αντλίας και του τανκ 10mm. Δεν το είχα προσέξει ως τώρα, λετε να υπάρξει πρόβλημα; Μόνο αυτό το κύκλωμα θα γίνει (δεν σκοπέυω να βάλω σε vga η chipset) και με αντλία 600lt/h (Eheim 1048).

Σχετικά με το ρακορ του ψυγείου, αυτό το λαστικάκι υποτίθεται ότι είναι η φλάτζα του, αν ειναι το βγάζω τελειώς και βάζω μονο τεφλον.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.