daospi Μάϊος 23, 2005 #21 Μάϊος 23, 2005 Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 02:37] ????? τι εννοείς ''δεν είχε απόδοση''; Toυς προβολείς τους θεωρώ κορυφαίους αλλά όχι για συχνή χρήση(μόνο για ταινίες) Το μήκος του καλωδίου DVI έχει σχέση με την απόδοση αλλά και την ποιότητα της εικόνας που τελικά βλέπεις.Για μέγιστη ποιότητα απεικόνισης,θα ήταν καλύτερα το καλώδιο να είναι το πολύ 8 μέτρα.
taramas Μάϊος 23, 2005 #22 Μάϊος 23, 2005 Την απάντηση για το δεύτερο ερώτημα την έδωσε ο φίλος daospi οπότε να μην επαναλάβω, όσο για το πρώτο σχόλιο για τους προβολείς εχω δεί πολλούς και ακόμη περισσότερο βλέπω εναν κάθε μέρα, θυμάμαι τα ευρώ που στοίχισε και εκνευρίζομαι, τώρα αν έχεις άλλη άποψη δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι'αυτό.
daospi Μάϊος 24, 2005 #23 Μάϊος 24, 2005 Αρχική απάντηση από ταραμας [Σήμερα, στις 00:49] Την απάντηση για το δεύτερο ερώτημα την έδωσε ο φίλος daospi οπότε να μην επαναλάβω, όσο για το πρώτο σχόλιο για τους προβολείς εχω δεί πολλούς και ακόμη περισσότερο βλέπω εναν κάθε μέρα, θυμάμαι τα ευρώ που στοίχισε και εκνευρίζομαι, τώρα αν έχεις άλλη άποψη δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι'αυτό. Όταν εννοώ είναι καλύτεροι,εννοώ στη θέαση ταινιών και αυτό λόγω των πολλών ιντσών του προβολέα και του πανιού.’λλο να βλέπεις π.χ.star wars σε 32-42 οθόνη και άλλο σε 120 ίντσες.
taramas Μάϊος 24, 2005 #24 Μάϊος 24, 2005 Αρχική απάντηση από daospi [Χθες, στις 23:23] Όταν εννοώ είναι καλύτεροι,εννοώ στη θέαση ταινιών και αυτό λόγω των πολλών ιντσών του προβολέα και του πανιού.’λλο να βλέπεις π.χ.star wars σε 32-42 οθόνη και άλλο σε 120 ίντσες. Δεν λέω άλλο οι 120 και άλλο οι 42 ιντσες, αλλά εγώ θέλω να βλέπω όχι να χαζεύω προσπαθώντας να δώ, οπότε προτιμώ ενα 40 ιντσών plasma. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι που στο καλό θα βάλω τις 120 ίντσες? στο σαλόνι μου? και εντάξει πες οτι στο δικό μου σαλόνι που είναι 63τμ αντε και τις έβαλα, σε πόση απόσταση υπολογίζεις οτι πρέπει να κάθομαι? εδω με την κ@λ@tv 52 ιντσών οταν βλέπω κανένα ματς κουνάω το κεφάλι μου σαν τα σκυλάκια που βάζανε παλιά στα αυτοκίνητα
ΝTG Μάϊος 25, 2005 #25 Μάϊος 25, 2005 Καλο ρε ταραμας!!Με εκανες και γελασα!!! !Παντως ειμαι φαν της μεγαλης οθονης-πανιου δλδ!!ΑΠο τοτε που ειδα σε προβολεα (να ναι καλα το πολυτεχνειο και μερικοι ανθρωποι) δεν μου κανει κεφι να να δω ταινια σε τηλεοραση!!Και εβλεπα μονο σε 65-70 ιντσες!!Οχι 120!!!Βλεπεις μολις και μετα βιας χωρουσαμε 3-4 ατομα με το προβολεα πανω απο το κεφαλι τους σε ενα δωματιακι φοιτητικο 3χ6 που τα ειχε ολα σε ενα(κρεβατι-κουζινα-γραφειο!!Ευτυχως η τουαλετα ηταν σε δικο της χωρο)!!
spc Μάϊος 25, 2005 #26 Μάϊος 25, 2005 Σινεμά / Κινηματογραφική Αίσθηση = Μεγαλή Οθόνη - Όποιος διαφωνεί με αυτό μάλλον συγχέει το σινεμά με τους υπολογιστές. @Ταραμάς (& daospi?): Μάλλον η σχέση σας με την μεγάλη οθόνη δεν είναι πολύ καλή Βέβαια είναι κι αυτό μία άποψη αλλά απλώς ξεφεύγει από τα κινηματογραφικά δεδομένα. Με την ποιότητα που έχουν πλέον οι βιντεοπροβολείς (όπου πλέον με 3.000 φτάνεις σχεδόν στα όρια ποιότητας του μέσου (aka DVD)), δεν έχει νόημα να καταφεύγεις σε λύσεις Plasma κλπ με μόνη εξαίρεση χωροταξικά προβλήματα. Τα παραπάνω ισχύουν εννοείται σε ένα καλοστημένο σύστημα (απαραιτήτως HTPC με Zoom Player). Το θέμα της απόστασης θέασης επίσης είναι μόνο χωροταξικό. Στις 100 (16/9) πχ μία απόσταση της τάξης των 3,5 είναι καλή και εφικτή για ένα μέσο καθιστικό. Αν δε πάμε στις 92 (πάντα 16/9), τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα. Κατά τη γνώμη επίσης απόψεις του τύπου ''προβολέα μην πάρεις, δεν αξίζουν μία'' είναι σαν να λες ''laptop μην πάρεις, δεν αξίζουν μία''. Το κάθε πράγμα έχει την χρήση του. Και για ταινίες ο προβολέας είναι μονόδρομος γιατί αν εκεί δεν ισχύει η φράση ''size does matter'' που να ισχύει; Επίσης αυτό που αναφέρεις περί DVI και 8m εξακολουθεί να είναι ασαφές (μιας και δεν απαντάς και στην ερώτησή μου). Μιλάς πχ για τεχνουργήματα; Γιατί προφανώς είναι ψηφιακό σήμα όπου δεν τίθενται θέματα υποκειμενικά του στυλ ''δεν είναι καλή η εικόνα''. Εγώ για παράδειγμα δουλεύω με καλώδια 10 m χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα (και ξέρω και τουλάχιστον 1-2 εγκαταστάσεις με τα ίδια δεδομένα). Πάντα φιλικά (εννοείται)
daospi Μάϊος 25, 2005 #27 Μάϊος 25, 2005 Δεν εννούσα πως η εικόνα είναι χάλια.Αλλά όσο μικρότερο είναι το μήκος του καλωδίου τόσο το καλύτερο.Επειδή έχω δει κάποια home cinema με μικρό μήκος καλωδίoυ DVΙ και άλλα χωρίς.Ο καλύτερος κριτής είναι το μάτι.Όσο για τους προβολείς συμφωνό απόλυτα(θέλω έναν Barco.... )
spc Μάϊος 25, 2005 #28 Μάϊος 25, 2005 Αρχική απάντηση από daospi Δεν εννούσα πως η εικόνα είναι χάλια.Αλλά όσο μικρότερο είναι το μήκος του καλωδίου τόσο το καλύτερο.Επειδή έχω δει κάποια home cinema με μικρό μήκος καλωδίoυ DVΙ και άλλα χωρίς.Ο καλύτερος κριτής είναι το μάτι. Πάλι με μπλέκεις..... Βλέπεις τεχνουργήματα, ''θόρυβο'', γραμμές, φλασιές ή κάτι τέτοιο τεσπά (στα ''μεγάλα'' μήκη); Αν όχι, είναι θέμα διαφορετικής εγκατάστασης, όχι καλωδίου. Το καλώδιο DVI, θα σου εμφανίσει κάτι από τα παραπάνω όχι πρόβλημα για το οποίο ''Ο καλύτερος κριτής είναι το μάτι'' - Αυτά ισχύουν σε αναλογικά σήματα. Με λίγα λόγια ένα καλώδιο DVI 1m είναι το ίδιο με ένα 10m εφόσον δουλεύει - Και όταν δουλεύει εννοούμε δεν δημιουργεί ένα από τα παραπάνω ή παρεμφερή προβλήματα.
daospi Μάϊος 25, 2005 #29 Μάϊος 25, 2005 Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 23:14] Πάλι με μπλέκεις..... Βλέπεις τεχνουργήματα, ''θόρυβο'', γραμμές, φλασιές ή κάτι τέτοιο τεσπά (στα ''μεγάλα'' μήκη); Αν όχι, είναι θέμα διαφορετικής εγκατάστασης, όχι καλωδίου. Το καλώδιο DVI, θα σου εμφανίσει κάτι από τα παραπάνω όχι πρόβλημα για το οποίο ''Ο καλύτερος κριτής είναι το μάτι'' - Αυτά ισχύουν σε αναλογικά σήματα. Με λίγα λόγια ένα καλώδιο DVI 1m είναι το ίδιο με ένα 10m εφόσον δουλεύει - Και όταν δουλεύει εννοούμε δεν δημιουργεί ένα από τα παραπάνω ή παρεμφερή προβλήματα. Σε κάποια έχω δει,σε κάποια άλλα βέβαια(ή με πολύ μικρές απώλειες) όχι και αυτό γιατί οι ιδιοκτήτες τους έχουν ρίξει πολύ χρήμα και στα καλώδια.’μα είναι μέτριας-καλής ποιότητας το καλώδιο μπορεί να μη δεις.’μα όμως το μήκος του είναι 15μέτρα τότε... Πάντως για τα τεχνουργήματα, ''θόρυβο'' κ.λ.π. σημασία έχει και η ποιότητα του καλωδίου όπως είπα,γιατί έχω δει και καλώδια 3 μέτρων με τα παραπάνω συμπτώματα.
sotiris Μάϊος 25, 2005 #30 Μάϊος 25, 2005 καλά, παίζουν πολλά ρόλο (μιας και το αναλύουμε). δεν φταίει το dvi μόνο, όταν δίνεις σήμα σε projectora με dvi, scaling&deinterlacing κάνει η πηγή (το dvd player - htpc). οπότε αν έχεις μούφα dvd player μπορεί να φταίει αυτό. το μόνο μειονέκτημα που βλέπω εγώ σε έναν projectora είναι το κόστος των αναλώσιμων και τίποτα άλλο. δηλαδή οθόνες+ λάμπες. ειδικά οι λάμπες, ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ ακριβές! ελπίζω με την oled τεχνολογία να γίνει τίποτα σύντομα σαν ποιότητα δεν παίζονται, σήμερα ακόμη και με 1400 ευρώ μπορείς να πάρεις έναν lcd τύπου z3 ή ae700 που είναι αρκετά πιο πάνω από το dvd σαν μέσο (φυσικά με κάποιους συμβιβασμούς ως lcd). απ'την άλλη την tv την παίρνεις και την ξεχνάς
haris1984 Μάϊος 25, 2005 #31 Μάϊος 25, 2005 παιδια επειδη ειμαι ιασχετος...ποσο κανουν στο περιπου οι λαμπες για τους προτζεκτορες?
taramas Μάϊος 26, 2005 #33 Μάϊος 26, 2005 Αρχική απάντηση από spc [Χθες, στις 22:28] Σινεμά / Κινηματογραφική Αίσθηση = Μεγαλή Οθόνη - Όποιος διαφωνεί με αυτό μάλλον συγχέει το σινεμά με τους υπολογιστές. @Ταραμάς (& daospi?): Μάλλον η σχέση σας με την μεγάλη οθόνη δεν είναι πολύ καλή Βέβαια είναι κι αυτό μία άποψη αλλά απλώς ξεφεύγει από τα κινηματογραφικά δεδομένα. Με την ποιότητα που έχουν πλέον οι βιντεοπροβολείς (όπου πλέον με 3.000 φτάνεις σχεδόν στα όρια ποιότητας του μέσου (aka DVD)), δεν έχει νόημα να καταφεύγεις σε λύσεις Plasma κλπ με μόνη εξαίρεση χωροταξικά προβλήματα. Τα παραπάνω ισχύουν εννοείται σε ένα καλοστημένο σύστημα (απαραιτήτως HTPC με Zoom Player). Το θέμα της απόστασης θέασης επίσης είναι μόνο χωροταξικό. Στις 100 (16/9) πχ μία απόσταση της τάξης των 3,5 είναι καλή και εφικτή για ένα μέσο καθιστικό. Αν δε πάμε στις 92 (πάντα 16/9), τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα. Κατά τη γνώμη επίσης απόψεις του τύπου ''προβολέα μην πάρεις, δεν αξίζουν μία'' είναι σαν να λες ''laptop μην πάρεις, δεν αξίζουν μία''. Το κάθε πράγμα έχει την χρήση του. Και για ταινίες ο προβολέας είναι μονόδρομος γιατί αν εκεί δεν ισχύει η φράση ''size does matter'' που να ισχύει; Επίσης αυτό που αναφέρεις περί DVI και 8m εξακολουθεί να είναι ασαφές (μιας και δεν απαντάς και στην ερώτησή μου). Μιλάς πχ για τεχνουργήματα; Γιατί προφανώς είναι ψηφιακό σήμα όπου δεν τίθενται θέματα υποκειμενικά του στυλ ''δεν είναι καλή η εικόνα''. Εγώ για παράδειγμα δουλεύω με καλώδια 10 m χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα (και ξέρω και τουλάχιστον 1-2 εγκαταστάσεις με τα ίδια δεδομένα). Πάντα φιλικά (εννοείται) Καλά παιρνάμε, δεν το κρύβω κι εγώ γέλασα με αυτά που διάβασα απο τον προηγούμενο, αλλά μιάς που περνάμε καλά ας το συνεχίσουμε..... Αν κατάλαβα καλά θέλεις να μου πείς οτι αμα απλώσω το άσπρο πανί και βάλω και τον προτζέκτορα (των 1500 ευρώ) που είχα και τον ξαπόστειλα θα δώ το φώς μου, λυπάμαι αλλά δεν το είδα ούτε εγώ αλλά ούτε και όλοι όσοι γνωρίζω, αυτό για μένα τελειώνει εδώ και μένει ο καθένας με την άποψή του. Οσο για το μέγεθος αυτό καθεαυτό καλό είναι δεν λέω αλλά στο σινεμά έγώ δεν κάθομαι ποτέ στα μπροστινά καθίσματα, και επειδή είμαι και φαν του τέννις δεν θέλω να παριστάνω το σκυλάκι που έλεγα, δεν θα επιμείνω όμως γιατί άλλος μπορεί να προτιμάει να τα βλέπει μεγάλα εγώ προτιμάω να τα βλέπω καθαρά. Τώρα το σχόλιο για το DVI είναι λίγο άτοπο και εξηγούμαι, ανέφερες παραδείγματα στα 10 μέτρα ενώ εγώ ανέφερα στα 13 μέτρα και γίνομαι σαφέστερος, για να κάνουμε όμορφη την εγκατάσταση και να μην φαίνονται πουθενά καλώδια τα πήγαμε περιμετρικά και ξεπεράσαμε τα 13 μέτρα και παρατηρήσαμε στιγμιαίες "φλασιές" της εικόνας, πιθανόν με καλύτερης ποιότητας καλώδιο να διορθονόταν το πρόβλημα όμως τελικά τρυπήσαμε τοίχο και μειώσαμε την απόσταση στα 8 μέτρα περίπου όπου ήταν μια χαρά. Νομίζω οτι τώρα δεν θα υπάρχει απορία. Επειδή τυγχάνει να έχω βάλει προτζέκτορες, τηλεοράσης ανάκλασης (καθρέφτης) κλπ μεγάλου μεγέθους σε μαγαζιά εξακολουθώ να έχω την ίδια άποψη και δεν προτείνω την αγορά τέτοιων συσκευών για το σπίτι, απο κεί και πέρα ο καθένας έχει την άποψή του, όσο για το παράδειγμα με το laptop το κρίνω ατυχές, τα μειονεκτήματα του laptop είναι γνωστά αλλά όταν χρειάζομαι ενα φορητό υπολογιστή θα πάρω ενα φορητό υπολογιστή, τι πιο απλό απο αυτό, όταν χρειάζομαι 120 ίντσες τότε θα πάρω προτζέκτορα, αυτό δεν σημαίνει οτι έχω καλύτερη εικόνα, χειρότερη έχω αλλά θέλω το μέγεθος, τώρα αν κάποιοι απολαμβάνουν τις 120 ιντσες απο απόσταση 3 μέτρων χαλάλι τους, το μόνο που έχω να πώ είναι να με φωνάξουν να τους χαζεύω την ώρα που αυτοί χαζεύουν Πάντα φιλικά εννοείται
taramas Μάϊος 26, 2005 #34 Μάϊος 26, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 01:14] καλά, παίζουν πολλά ρόλο (μιας και το αναλύουμε). δεν φταίει το dvi μόνο, όταν δίνεις σήμα σε projectora με dvi, scaling&deinterlacing κάνει η πηγή (το dvd player - htpc). οπότε αν έχεις μούφα dvd player μπορεί να φταίει αυτό. το μόνο μειονέκτημα που βλέπω εγώ σε έναν projectora είναι το κόστος των αναλώσιμων και τίποτα άλλο. δηλαδή οθόνες+ λάμπες. ειδικά οι λάμπες, ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ ακριβές! ελπίζω με την oled τεχνολογία να γίνει τίποτα σύντομα σαν ποιότητα δεν παίζονται, σήμερα ακόμη και με 1400 ευρώ μπορείς να πάρεις έναν lcd τύπου z3 ή ae700 που είναι αρκετά πιο πάνω από το dvd σαν μέσο (φυσικά με κάποιους συμβιβασμούς ως lcd). απ'την άλλη την tv την παίρνεις και την ξεχνάς περίπου συμφωνώ αλλά έχει σημασία να ξέρουμε και για ποιούς συμβιβασμούς μιλάμε και τί αφορούν αυτοί.....
sotiris Μάϊος 26, 2005 #35 Μάϊος 26, 2005 Αρχική απάντηση από ταραμας περίπου συμφωνώ αλλά έχει σημασία να ξέρουμε και για ποιούς συμβιβασμούς μιλάμε και τί αφορούν αυτοί..... οι συμβιβασμοί εξαρτώνται κυρίως από την τεχνολογία του projector. σε 3-chip dlp νομίζεις ότι είσαι σε σινεμά πάντως, και σε κίνηση, και σε χρώμα, και σε όλα. αλλά 30000 ευρώ είναι πολλά οπότε: LCD: φτηνή ανάλυση (ανάλυση = ευκρίνεια), πιο μέτρια χρώματα αλλά μικροπροβλήματα όπως vertical banding + αλλοίωση panel με το χρόνο ("καίγεται" το panel). DLP (single-chip): πιο ακριβή ανάλυση αλλά τα μεγάλα μοντέλα (3000-6000) ξεφεύγουν αρκετά σε ποιότητα. Υπάρχουν και φθηνά σε χαμηλότερη ανάλυση, στα 1000-1500 ευρώ. Η άποψή σου φίλε ταραμάς, εξαρτάται από το τι projector είχες (γιατί η άποψή σου διαμορφώνεται ανάλογα). Και αν ο projector που λες ήταν όντως home cinema (χαμηλή φωτεινότητα). Προσωπικά η εικόνα ενός projector μου αρέσει πολύ περισσότερο από μίας πλάσμα, και ούτε εγώ κάθομαι πρώτη σειρά στα σινεμά
taramas Μάϊος 26, 2005 #36 Μάϊος 26, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 10:52] οι συμβιβασμοί εξαρτώνται κυρίως από την τεχνολογία του projector. σε 3-chip dlp νομίζεις ότι είσαι σε σινεμά πάντως, και σε κίνηση, και σε χρώμα, και σε όλα. αλλά 30000 ευρώ είναι πολλά οπότε: LCD: φτηνή ανάλυση (ανάλυση = ευκρίνεια), πιο μέτρια χρώματα αλλά μικροπροβλήματα όπως vertical banding + αλλοίωση panel με το χρόνο ("καίγεται" το panel). DLP (single-chip): πιο ακριβή ανάλυση αλλά τα μεγάλα μοντέλα (3000-6000) ξεφεύγουν αρκετά σε ποιότητα. Υπάρχουν και φθηνά σε χαμηλότερη ανάλυση, στα 1000-1500 ευρώ. Η άποψή σου φίλε ταραμάς, εξαρτάται από το τι projector είχες (γιατί η άποψή σου διαμορφώνεται ανάλογα). Και αν ο projector που λες ήταν όντως home cinema (χαμηλή φωτεινότητα). Προσωπικά η εικόνα ενός projector μου αρέσει πολύ περισσότερο από μίας πλάσμα, και ούτε εγώ κάθομαι πρώτη σειρά στα σινεμά Α γειά σου, 30.000 ευρώ όταν κερδίσω το τζόκερ μπορεί να τα δώσω, προς το παρόν είχα δώσει 1.500 ευρώ και δεν τα ξαναδίνω είναι τόσο απλό. Καταλήγουμε λοιπόν στον προβολέα στο πανί και στον LCD που αναφέρεις στο πρώτο παράδειγμα και επαναλαμβάνω δεν τα προτείνω γιατί εννοείτε οτι γί'αυτά μιλάμε, αν μιλάμε για DLP chipX3 τότε sorry δεν κατάλαβα οτι το παλικάρι ήθελε να δώσει τόσα λιλιά (φράγκα) και πάω πάσο.
spc Μάϊος 26, 2005 #37 Μάϊος 26, 2005 Αρχική απάντηση από ταραμαςΑν κατάλαβα καλά θέλεις να μου πείς οτι αμα απλώσω το άσπρο πανί και βάλω και τον προτζέκτορα (των 1500 ευρώ) που είχα και τον ξαπόστειλα θα δώ το φώς μου, λυπάμαι αλλά δεν το είδα ούτε εγώ αλλά ούτε και όλοι όσοι γνωρίζω, αυτό για μένα τελειώνει εδώ και μένει ο καθένας με την άποψή του. Προφανώς, δεν κατάλαβες καλά. Που είδες να λέω για 1.500 Ευρώ; Και που ξέρω εγώ τι προβολέα είχες και σε απογοήτευσε; Μίλησα για 3.000 (τιμή χαμηλότερη από μία αξιοπρεπή Plasma 42'') με βάση τον οποίο ανατρέπονται οι ισχυρισμοί σου περί κακής ποιότητας (για να μην πάω ακόμα και στα 2.000 - όπως σωστά ανέφερε ο sotiris - πχ Sanyo Ζ3, Panasonic κλπ). Αρχική απάντηση από ταραμαςΟσο για το μέγεθος αυτό καθεαυτό καλό είναι δεν λέω αλλά στο σινεμά έγώ δεν κάθομαι ποτέ στα μπροστινά καθίσματα, και επειδή είμαι και φαν του τέννις δεν θέλω να παριστάνω το σκυλάκι που έλεγα, δεν θα επιμείνω όμως γιατί άλλος μπορεί να προτιμάει να τα βλέπει μεγάλα εγώ προτιμάω να τα βλέπω καθαρά. Αν ξαναδιαβάσεις αυτά που έγραψα θα δεις ότι μίλησα για το γεγονός ότι 92'' - 100'', χωράνε άνετα σε ένα μέσο σαλόνι (με απόσταση θέασης τα ~3 m) χωρίς να υπάρχει ανάγκη να κάνεις το σκυλάκι όπως λες, μετατρέποντας την εμπειρία σε (σχεδόν) κινηματογραφική (κάτι το οποίο δεν καταφέρνει καμία Plasma όσες χιλιάδες Ευρώ και να δώσεις) Αρχική απάντηση από ταραμας Τώρα το σχόλιο για το DVI είναι λίγο άτοπο και εξηγούμαι, ανέφερες παραδείγματα στα 10 μέτρα ενώ εγώ ανέφερα στα 13 μέτρα και γίνομαι σαφέστερος, για να κάνουμε όμορφη την εγκατάσταση και να μην φαίνονται πουθενά καλώδια τα πήγαμε περιμετρικά και ξεπεράσαμε τα 13 μέτρα και παρατηρήσαμε στιγμιαίες "φλασιές" της εικόνας, πιθανόν με καλύτερης ποιότητας καλώδιο να διορθονόταν το πρόβλημα όμως τελικά τρυπήσαμε τοίχο και μειώσαμε την απόσταση στα 8 μέτρα περίπου όπου ήταν μια χαρά. Νομίζω οτι τώρα δεν θα υπάρχει απορία. Δεν βλέπω να διαφωνούμε. Στο συγκεκριμένο θέμα αναφερόμουν βασικά στον daopsi ο οποίος τα έλεγε λίγο φλου τα πράγματα. Αρχική απάντηση από ταραμαςΕπειδή τυγχάνει να έχω βάλει προτζέκτορες, τηλεοράσης ανάκλασης (καθρέφτης) κλπ μεγάλου μεγέθους σε μαγαζιά εξακολουθώ να έχω την ίδια άποψη και δεν προτείνω την αγορά τέτοιων συσκευών για το σπίτι, απο κεί και πέρα ο καθένας έχει την άποψή του, όσο για το παράδειγμα με το laptop το κρίνω ατυχές, τα μειονεκτήματα του laptop είναι γνωστά αλλά όταν χρειάζομαι ενα φορητό υπολογιστή θα πάρω ενα φορητό υπολογιστή, τι πιο απλό απο αυτό, όταν χρειάζομαι 120 ίντσες τότε θα πάρω προτζέκτορα, αυτό δεν σημαίνει οτι έχω καλύτερη εικόνα, χειρότερη έχω αλλά θέλω το μέγεθος, τώρα αν κάποιοι απολαμβάνουν τις 120 ιντσες απο απόσταση 3 μέτρων χαλάλι τους, το μόνο που έχω να πώ είναι να με φωνάξουν να τους χαζεύω την ώρα που αυτοί χαζεύουν Δεν σε καταλαβαίνω.. Εγώ λέω ότι διαφωνώ με γενικές απόψεις του τύπου που εξέφερες: ''προβολέα μην πάρεις, δεν αξίζουν μία'' χωρίς καμία περαιτέρω τεκμηρίωση και αναφέρω το παράδειγμα του laptop λέγοντας ότι το κάθε τι έχει τη χρήση του. Και εσύ μου απαντάς λέγοντας ακριβώς το ίδιο πράγμα????? Δεν είπα ότι ο προβολέας έχει καλύτερη εικόνα από μία Plasma (άσχετο αν ακόμα και αυτό μπορεί να συμβαίνει ανά περίπτωση) και δεν κατάλαβα πως εσύ κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα. Διαφωνώ με την λογική απόρριψης με βάση τα προσωπικά κριτήρια του καθενός (όπως κάνεις εσύ) ειδικά δε από την στιγμή που δεν αναφέρεις καν τα κριτήριά σου αλλά απλώς λες: ''προβολέα μην πάρεις, δεν αξίζουν μία'' Εκτός του ότι δεν μιλήσαμε για προβολέα 1.500 Ευρώ, ούτε για οθόνη 120 και θέαση από τα 3m, δεν καταλαβαίνω γιατί εσύ τα θεωρείς αυτά ως δεδομένα για να στηρίξεις την προσωπική σου άποψη για το θέμα. Τέλος, αν και συμφωνώ με την άποψη περί προβολέας 1.500 Ευρώ- οθόνη 120-θέαση από το 3m = Κακή απόδοση, έχε υπόψιν ότι για κάποιον άλλον μπορεί να είναι καλύτερο από μία TV 32-42 Γενικά όταν έχουμε μία άποψη, καλό είναι να την στηρίζουμε με κάποια δεδομένα και να διευκρινίζουμε ότι πρόκειται για προσωπική άποψη αφήνοντας στην άκρη γενικούς αφορισμούς. Αυτά τα ολίγα
sotiris Μάϊος 26, 2005 #38 Μάϊος 26, 2005 ένα επίσης μεγάλο πλεονέκτημα του projector, είναι ότι μπορείς να βγάλεις και λιγότερες ίντσες αν το θες. π.χ. αν θες να το βάλεις σε μικρό δωμάτιο, μπορείς να προβάλλεις 60 - 80 ίντσες. δεν σε υποχρεώνει κανένας να προβάλεις 2 μέτρα πλάτος και πάλι πιο φτηνά από πλάσμα σου ρχεται. επίσης αναφορικά με την απόσταση θέασης, υπάρχουν κάποιες σχέσεις, π.χ. απόσταση θέασης = 2χ πλάτος προβολής ή κάτι παρόμοιο. σε μια πλάσμα - lcd, το μόνο πλεονέκτημα είναι ότι δεν έχεις πρόβλημα με αντικατάσταση λάμπας. προσωπικά projector θα επέλεγα (κάτι σε z3, ae700, technikdirekt.de -> 1400-1500 euro). ούτος ή άλλως ΠΟΣΕΣ ταινίες θα δεις?
spc Μάϊος 26, 2005 #39 Μάϊος 26, 2005 Αρχική απάντηση από sotirisεπίσης αναφορικά με την απόσταση θέασης, υπάρχουν κάποιες σχέσεις, π.χ. απόσταση θέασης = 2χ πλάτος προβολής ή κάτι παρόμοιο. ναι: 2-2,5 Αρχική απάντηση από sotiris σε μια πλάσμα - lcd, το μόνο πλεονέκτημα είναι ότι δεν έχεις πρόβλημα με αντικατάσταση λάμπας. βρε κόλλημα με την λάμπα! μιλάμε για ένα κόστος της τάξης των 200-300 το οποίο προκύπτει ανά ~2-3 χρόνια (με μέση χρήση) δεν νομίζω ότι είναι τόσο σοβαρό....
sotiris Μάϊος 26, 2005 #40 Μάϊος 26, 2005 Αρχική απάντηση από spcβρε κόλλημα με την λάμπα! μιλάμε για ένα κόστος της τάξης των 200-300 το οποίο προκύπτει ανά ~2-3 χρόνια (με μέση χρήση) δεν νομίζω ότι είναι τόσο σοβαρό.... ναι αλλά: http://www.chait.net/index.php?p=572 τι περιμένουν για να το βάλουν και στους άλλους?????
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.