Jump to content

ΣΥΝΔΕΣΗ PC ME HOME CINEMA

FOTDAV3

Recommended Posts

ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Κ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΩ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ Κ ΚΑΛΩΔΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ PC ΜΕ ΤΟ HOME CINEMA.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ TV (ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΤΕ LCD ΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ).ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΚΑΙ ΗΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΑΛΩΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΩ NA EΧΩ ΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠ ΤΟ PC ΣΤΗΝ ΤV ?

ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ EΝΑ S- VIDEO ΚΑΙ 2 RCA ΓΙΑ ΗΧΟ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΥΜΕΝΟΣ?

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΧΩ ΤΗΝ MSI 6600 GT KΑΙ ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΝ ΒOARD AΛΛΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ.

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply

Για την καλυτερη δυνατη εικονα περνα ενα καλωδιο DVI .Για τον ηχο περνα ενα καλωδιο καλης ποιοτητας τερματισμενο με δυο καλα RCA.(για ψηφιακη συνδεση της καρτας ηχου με τον ενισχυτη).

Αρχική απάντηση από Astacus [Σήμερα, στις 15:03]

Για την καλυτερη δυνατη εικονα περνα ενα καλωδιο DVI .Για τον ηχο περνα ενα καλωδιο καλης ποιοτητας τερματισμενο με δυο καλα RCA.(για ψηφιακη συνδεση της καρτας ηχου με τον ενισχυτη).

ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΩΔΙΟ ΓΙΑ DVI ΜΗΚΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 12 m?

DVI INPUT EXOYN OI ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ LCD TV?

Αρχική απάντηση από FOTDAV3

ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΩΔΙΟ ΓΙΑ DVI ΜΗΚΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 12 m?

DVI INPUT EXOYN OI ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ LCD TV?

Αρχική απάντηση από unstoppable

DVI τοσο μεγαλου μηκους δεν εχω δει πουθενα

DVI βρίσκεις άνετα μέχρι 10-15 m.

Από ''computerάδικες'' εταιρίες το κόστος είναι αμελητέο (~30 ) και απ 'οσο έχω δοκιμάσει (μέχρι 10 m) δεν υπάρχει πρόβλημα (και σίγουρα δεν αξίζει να δώσεις πολλαπλάσια σε λύσεις τύπου www.bettercables.com - τις οποίες καλό είναι πάντα να έχεις υπόψιν).

Καλό θα ήταν να περάσεις επίσης και HDMI (νέο πρότυπο ήχου και εικόνας). Για ''φθηνές'' λύσεις δεν το έχω ψάξει πολύ ακόμα (μιας και δεν μου έχει χρειαστεί) αλλά γενικώς βρίσκεις πλέον άνετα σε Αμερική αλλά και Ευρώπη.

Για εικόνα επίσης ένα καλό S-VIDEO καλό είναι να υπάρχει (κόστος αμελητέο) ενώ ανάλογα τα σχέδια σου (μέσο αναπαραγωγής / προβολής) και ένα συνιστωσών ίσως χρειαστεί (αν και γενικά πεθαίνει....).

Για ήχο, σαφώς πρέπει να περάσεις ένα ομοαξονικό (για ψηφιακό ήχο aka DDIGITAL, DTS κλπ) ενώ αν έχεις βλέψεις για DVD-AUDIO - SACD καλό θα είναι να περάσεις και τα αντίστοιχα audio interconnect (5+1=6) - αν και το HDMI θα τα καταργήσει και αυτά σιγά-σιγά (αν και φαίνεται ότι για το HTPC θα χρειάζονται για κάποιο καιρό ακόμη....).

Αυτά τα ολίγα (για αρχή)....

:)

Αρχική απάντηση από YDinopoulos

HDMI @ 15m = 299 US$......:blink:

Από bettercables....

Από Ευρώπη / αλλού USA / ή ακόμα και ελλάδα πολυυυυυ φθηνότερα (όπως άλλωστε συμβαίνει - όπως έγραψα - με τα DVI)

Σωστη η λυση με το hdmi (ψηφιακο ηχου κ εικονας) αλλα δεν στο προτεινω γιατι ειναι δυσκολο να βρεις καλωδιο ασε που θα χρειαστεις και νεο ακριβο ενισχυτη.Dvi θα βρεις σιγουρα υπαρχουν και μεγαλυτερα ετοιμα.Αν ψαξεις στο νετ θα βρεις και οδηγους για το πως θα φτιαξεις και μονος σου dvi με χρηση utp h stp (δυκτιου)

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 17:04]

Από bettercables....

Από Ευρώπη / αλλού USA / ή ακόμα και ελλάδα πολυυυυυ φθηνότερα (όπως άλλωστε συμβαίνει - όπως έγραψα - με τα DVI)

μηπως ξερεις αν μπορω να βρω απο ελλαδα dvi καλωδιο τοσο μεγαλο?:help:

Αρχική απάντηση από FOTDAV3 [Χθες, στις 23:58]

Υπάρχει ένα κατάστημα στο Περιστέρι(Βενιέρης)το οποίο έχει τέτοια πράγματα(καλώδια-ηχεία-ενισχυτές)Από εκεί πήρα και εγώ ένα καλώδιο DVI για να συνδέω το pc μου με τη τηλεόραση και με το monitor μου.Είναι λίγο ακριβό βέβαια(το δικό μου έιναι 2,5 μέτρα και έκανε γύρω στα 30ε αλλά είναι τριπλάσιο σε πάχος από αυτό που ήταν στη συσκευασία της TFT μου,με όλους τους ακροδέκτες,όχι τους μισούς,και φυσικά είναι επίχρυσοι για μείωση του θορύβου),Η ποιότητα του είναι άψογη.

με D-sub 15 pin καλωδιο θα μπορεσω να συνδεσω το pc με βιντεοπροβολεα ωστε να μια αρκετα καλη ποιοτητα εικονας ? ξερει κανεις αν θα βρω τετοιο καλωδιο 15 m κ αν υπαρχει ποσο κοστιζει?

Αρχική απάντηση από FOTDAV3 [Σήμερα, στις 00:49]

με D-sub 15 pin καλωδιο θα μπορεσω να συνδεσω το pc με βιντεοπροβολεα ωστε να μια αρκετα καλη ποιοτητα εικονας ? ξερει κανεις αν θα βρω τετοιο καλωδιο 15 m κ αν υπαρχει ποσο κοστιζει?

Ούτε να το συζητάς.Δεν αξίζει.

Αρχική απάντηση από FOTDAV3

Δεν θα έχεις πρόβλημα να βρεις σε μαγαζιά υπολογιστών.

Αν δεν βρεις, pm me ;)

α) προβολέα μην πάρεις, δεν αξίζουν μία (γνώμη μου πάντα)

β) DVI σύνδεση είναι η καλύτερη (κόστος+απόδοση) αλλά τα 15 μέτρα τα βλέπω πολλά, στα 8 μέτρα δουλεύει σίγουρα το δικό μου αλλά στα 13 μέτρα ενός φίλου δεν είχε απόδοση.

Αρχική απάντηση από ταραμας

α) προβολέα μην πάρεις, δεν αξίζουν μία (γνώμη μου πάντα)

????? :confused:

Αρχική απάντηση από ταραμας

β) DVI σύνδεση είναι η καλύτερη (κόστος+απόδοση) αλλά τα 15 μέτρα τα βλέπω πολλά, στα 8 μέτρα δουλεύει σίγουρα το δικό μου αλλά στα 13 μέτρα ενός φίλου δεν είχε απόδοση.

τι εννοείς ''δεν είχε απόδοση'';

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.