Jump to content



Πόλεμος στην Ουκρανία


DEADLAZARUS

Recommended Posts

  • Replies 1,5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

12 λεπτά πριν, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε:

Α ρε μάνατζερ Κυριάκο. Δε γμιετ τουλάχιστον πληρωθήκαμε για τα όπλα που στείλαμε.

 

 

 

Αναμένει να δούμε σε ποιανού τσέπ...εννοώ σε τι έργα υποδομής θα πάνε τα ποσά. Όσο για τον πόλεμο ακόμα δεν έχουμε νέα απο την συνάντηση των 2 πλευρών φαίνεται...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Άκουσα στις ειδήσεις πως αποβάλλουν τους Ρώσους φοιτητές από τα Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

 

 

Από τη μία λένε οι κυρώσεις στοχεύουν τον "Πούτιν και την κλίκα του" και από την άλλη οι περισσότερες κυρώσεις έχουν άμεσο αντίκτυπο στους Ρώσους πολίτες. Δλδ τι περιμένουν; Οι πολίτες να ρίξουν τον Πούτιν από την αγανάκτησή τους;

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

19 λεπτά πριν, το μέλος trib έγραψε:

Δλδ τι περιμένουν; Οι πολίτες να ρίξουν τον Πούτιν από την αγανάκτησή τους;

 

Και αυτό αλλά και για να τους δείξουν ότι η στάση του επίσημου κράτους επηρεάζει τη ζωή τους.

 

 

 

Στο βίντεο βλέπουμε βόμβες διασποράς ή είναι ιδέα μου?

  • Like 1
  • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

Ουκρανία: Ας διδαχτεί η Ελλάδα διπλωματία από το Ισραήλ

Παράθεση

 

Είναι ενδεικτικό ότι την κρίσιμη ώρα, οι Ισραηλινοί αρνήθηκαν να πουλήσουν αντιαεροπορικά συστήματα IronDome στο Κίεβο. Κι όμως, στο Ισραήλ απευθύνθηκε για μεσολάβηση ο Ζελένσκι. Το εβραϊκό κράτος εμπιστεύθηκαν ως “έντιμο διαμεσολαβητή” οι Ρώσοι. Και σήμερα παίζει παρασκηνιακά ρόλο στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, αναδεικνυόμενο σε διαμεσολαβητή ανάμεσα σε Δύση και Ρωσία.

 

Το Μαξίμου επιχειρεί να “κοντύνει” τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια, με διαρροές που δεν πολυστέκουν στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής.

Ο Δένδιας έχει διαπράξει σφάλματα, κυρίως όσον αφορά τις “πράσινες” εμμονές του. Η στάση του, όμως, απέναντι στη Ρωσία επιχειρούσε να διατηρήσει μια ισορροπία, την οποία εγκαταλείψαμε σαν να αποφάσισε σε κεντρικό επίπεδο η κυβέρνηση να διαρρήξει απόλυτα τις σχέσεις με τους Ρώσους. Δημιουργεί την εντύπωση πως έψαχνε από καιρό την αφορμή!

 

 

  • Like 3
  • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

12 λεπτά πριν, το μέλος ARMAGEDDON έγραψε:

και δια της απουσίας μου η αλήθεια θα φανερωθεί , να ξέρετε κάποια στιγμή δεν θα μπορώ να γράφω θα κλείσει ο δίαυλος επικοινωνίας
 

...

 

 

Μην αγχώνεσαι θα διαβάσουμε μακελειό για να πάρουμε μια ιδέα.

  • Haha 9
Link to comment
Share on other sites

44 λεπτά πριν, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε:

 

Ενδιαφέρον. Απ' την άλλη παίζουν μερικά βίντεο στο τουιτι που δείχνουν Ουκρανούς με Javelin και το menu είναι στα εβραικά. Καταλαβαίνω μπορεί να είναι εικασίες αλλά απ' την άλλη το Ισραήλ έχει προιστορία στο να πουλάει όπλα ακόμα και σε χώρες με τις οποίες υποτίθεται δεν έχει καλές σχέσεις. Βέβαια στα παρασκήνια ποιος ξέρεις τι γίνεται και τι δις παίζονται. Έδω η Raytheon (πρώην σπίτι του τωρινού 2ου δυνατότερου Αμερικάνου αξιωματούχου aka Blinken) το έλεγε πόσο καιρό στα ανοιχτά πως τους συμφέρει ένας πόλεμος Ρωσσίας και Ουκρανίας! Και μετά λένε εμας τους σποτάδες αιμοβόρα όντα 😛

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, το μέλος karmen1983 έγραψε:

@astrolabos σε γλεντάει στεγνά :hehe: 

 

4 ώρες πριν, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε:

@astrolabos  Χειρότερος από τον Πούτιν είσαι στη επίδειξη ισχύος ; )

 

 

Ουκρανία: «Η τελεσίδικη ανάδυση του πολυπολικού διεθνούς συστήματος»-Παν. Ήφαιστος

 

Αφήστε το παιδί να χαρεί λίγο, μην είστε party poopers :hehe: 

  • Haha 6
Link to comment
Share on other sites

oukrania_stratos3.jpg
WWW.PROTOTHEMA.GR

 Τα όπλα αυτά απαγορεύθηκαν το 2010 με  διεθνή συνθήκη (Σύμβαση του Όσλο), την οποία ωστόσο δεν...

 

 

  • Like 1
  • Haha 1
  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

a-606.jpg
WWW.IN.GR

Από τη δήλωση Τσαβούσογλου προκύπτει πως το κλείσιμο αφορά τόσο στα ρωσικά πλοία όσο και στα πλοία των ΗΠΑ

 

  • Like 4
  • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

Με διαδικασίες express στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μας έπιασε ο πόνος για τους Ουκρανούς η....

 

2022-02-24T182820Z_1521235590_RC2GQS9YKK
WWW.OT.GR

Οι μάχες μαίνονται σφοδρές στην Ουκρανία η οποία έχει γίνει μήλο της έριδας μεταξύ της Δύσης και των Ρώσων. Γιατί όμως είναι τόσο πολύτιμη;

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

maxar-rosiko-stratiotiko-konboi-kiebo.jp
M.NAFTEMPORIKI.GR

Κονβόι ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων μήκους 65 χιλιομέτρων βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής...

 

  • Like 2
  • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, το μέλος Lakisss έγραψε:

Με διαδικασίες express στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μας έπιασε ο πόνος για τους Ουκρανούς η....

 

 

Όσα και να λένε η εισβολή είναι εισβολή.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

34 λεπτά πριν, το μέλος astrolabos έγραψε:

 

Όσα και να λένε η εισβολή είναι εισβολή.

 

Έχεις δει τόσες ταινίες, η μάχη του στάλινγρκαντ, το ένα το άλλο.

Θεωρείς ότι όποια χώρα/σχηματισμός βρίσκεται στη θέση της Ρωσίας, είναι δυνατόν να αφήσει το ΝΑΤΟ στα 150 χιλιόμετρα από το Στάλινγκραντ?

Το να μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ είναι αιτία πολέμου για τη Ρωσία.

Νομίζω είναι σαφές και ο Πούτιν το έχει καταστήσει όσο πιο σαφές γίνεται.

 

Αντί λοιπόν ο Ζελένσκι να υπογράφει την είσοδο της Ουκρανίας στην Ε.Ε. εν καιρώ πολέμου, καλό θα ήταν να διαπραγματευτεί όσο μπορεί να διαπραγματεύεται.

Αν θεωρεί ότι κερδίζει ή θα κερδίσει από τη βοήθεια των οιωνεί συμμάχων, θα πρέπει να θυμηθεί ότι στη Μόσχα τα πράγματα κυλούν ήρεμα σχετικά ενώ ο Πούτιν θα ρημάξει την Ουκρανία και πιθανώς θα ξεκινήσει να προκαλεί συμβολικές φθορές στο Κίεβο.

 

Οι μετασοβιετικές δημοκρατίες έχουν ένα τεράστιο μειονέκτημα. Κάνουν τον μάγκα με σοβιετική τεχνολογία. Η Ουκρανία χρεώνει αδρά το να περνά αέριο από το έδαφός της. Όταν όμως χτίστηκε ο αγωγός, ήταν ένα σοβιετικό έργο και δεν υπήρχε Ουκρανία. Στα πυρηνικά το ίδιο. Η Βουλγαρία μας εξάγει σοβιετικό πρακτικά ρεύμα, κάνοντας τον ηλεκτροπαραγωγό μάγκα πράσινης (πυρηνικής) ενέργειας, με σοβιετική πάντα τεχνολογία και τεχνογνωσία. Το πρόβλημα όμως είναι στη δυνατότητα να συντηρούν και να αναβαθμίζουν τις υποδομές αυτές, που φαντάζομαι θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν τεχνολογία του ελεύθερου κόσμου και όχι του USSR, και προφανώς ούτε το νεο-USSR θα θέλει να τους αφήσει λάσκα. Όλα αυτά είναι αιτίες πολέμου, και αυτό βλέπουμε τώρα, αυτό είδαμε και στη Γιουγκοσλαβία αμέσως μετά την πτώση του τείχους. Η Ρωσία αποδυναμώθηκε τότε, αλλά μια χώρα με τον ορυκτό πλούτο και τη γεωγραφική έκταση της Ρωσίας ή/και USSR δεν θα είναι για πάντα αποδυναμωμένη. 

 

Το πρόβλημα έτσι όπως φαίνεται είναι τα κινήματα των ανοίξεων. Στη Γεωργία έγινε το ίδιο το 2008, στην Ουκρανία το ίδιο το 2014, στον αραβικό κόσμο επίσης. Φαίνεται, ότι αυτά είχαν μια υποκίνηση από τις ΗΠΑ για να αλλάξουν τους συσχετισμούς, εντείνοντας το διχασμό μεταξύ των κατοίκων (όπως μας εγκαθίδρυσαν εδώ τους επαναστάτες του 67, για να μην ξεχνιόμαστε). Αυτή η στροφή στη νομιμότητα ( 21ος αιώνας, όπως υποστηρίζει κι ο αναλυτής που ανάθεμα κι αν είδατε 2 σελίδες πριν :p ) δεν αίρει τις σταθερές αξίες που είναι πρακτικά ίδιες από την τσαρική ρωσία, την ΕΣΣΔ μέχρι το σταλινικό καθεστώς ολιγαρχών του ιμπεριαλιστή Πούτιν.

 

Τώρα το αν η Αμερική και η Ευρώπη είναι οι καλοί σύμμαχοι και οι φίλοι, μπορούμε να το δούμε στο πόσο έχει αναπτυχθεί η ήπειρος της Αφρικής που δεν υπάρχει κάποια υπολογίσιμη δύναμη τους τελευταίους 2-3 αιώνες ( τελευταία ήταν μάλλον η Κλεοπάτρα :p ), που στις καλές περιπτώσεις είναι 50 χρόνια πίσω και στις κακές 500. Αντίστοιχα στα Εμιράτα, που έχουν χωριστεί σε 15 χωράφια και κρατίδια για να μπορούν να ελέγχουν το πετρέλαιο και έχουν αναδείξει τον εκάστοτε κακομοίρη σε μεγαλοεπιχειρηματία και τοπικό άρχοντα. Οι κακομοίρηδες με τα 35 κότερα δεν είναι δημιούργημα των σοβιετικών, είναι δημιούργημα της Ουάσινγκτον για να ελέγχει το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής. Αυτοδιάθετοι κι αυτοί, και ενίοτε και ευδιάθετοι, όταν δεν γκρινιάζουν οι 15 σύζυγοι στο χαρέμι.

 

 

  • Like 5
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.