Jump to content

Πόλεμος στην Ουκρανία

DEADLAZARUS

Recommended Posts

Just now, το μέλος kpetros έγραψε:

Αναμενουμε εμπλοκη ΕΛ ?

Ετοιμάζονται οι Admins να εμπλακούν να απελευθερώσουμε τη Μόσχα και τα περίχωρα ...

Εγώ τους περίμενω με ανοιχτούς κινητήρες να ξεκινήσουμε

Spoiler

Airbus GIF by Safran

• Haha 2

• Replies 1,5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

7 λεπτά πριν, το μέλος Simon έγραψε:

Ένας φίλος από Θεσσαλονίκη μου είπε νωρίτερα ότι αυτά που συμβαίνουν είναι όλα γραμμένα...

Άσε... Το μεγαλύτερο πρόβλημα όταν επιστρέψεις στο χωριό. Η θα μείνεις μόνος χωρίς φίλους ή θα ακούς για Παϊσιο, γραφές, νεοταξίτες, εγώ τα ξέρω από την μονή Εσφιγμένου και τέτοια

• Like 1
  • Haha 2

26 λεπτά πριν, το μέλος ARMAGEDDON έγραψε:

βρε άσε τις βλακείες καίμε καύσιμο πάμε να την πάρουμε την Μόσχα να την απελευθερώσουμε !

Plane Landing GIF by Safran

six on history GIF by HISTORY

Ξέρεις τι σχήμα έχουν τα πλακάκια στην κόκκινη πλατεία; Όταν μάθεις ξεκίνα τις εξυπνάδες. 

Φιλικά.

• Like 5

14 λεπτά πριν, το μέλος cddaraa έγραψε:

Άσε... Το μεγαλύτερο πρόβλημα όταν επιστρέψεις στο χωριό. Η θα μείνεις μόνος χωρίς φίλους ή θα ακούς για Παϊσιο, γραφές, νεοταξίτες, εγώ τα ξέρω από την μονή Εσφιγμένου και τέτοια

Δε φταίει το χωριό, και στην πόλη έχει τέτοιους. Ένας άλλος φίλος παλιότερα έψαχνε κτήμα ΜΕ ΝΕΡΟ για να εγκατασταθεί για τα ύστερα που πλησιάζουν.

Από την άλλη, ίσως φταίνε οι παρέες μου :lol:

• Haha 3

Ναι βρε συμφωνώ παντού έχει. Αυτό που λέω είναι ότι στο χωριό ο κύκλος συναναστροφής είναι πιο μικρός και δύσκολα αλλάζει. Δεν μπορείς να κάνεις κάθε μέρα 15-20-30 χιλιόμετρα για να πιείς ένα καφέ και να αλλάξεις 2 κουβέντες

• Agree 1

23 λεπτά πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

Ξέρεις τι σχήμα έχουν τα πλακάκια στην κόκκινη πλατεία; Όταν μάθεις ξεκίνα τις εξυπνάδες. 

Φιλικά.

Αποφασίστε με ποιους είμαστε τελικά , έχω μπερδευτεί λες έκανε λακακια η Δύση όχι έκανε η Ρωσία αποφασίστε !

Και αφήστε τις εξυπνάδες !

Έγινε επεξεργασία από ARMAGEDDON
  • Confused 1

37 λεπτά πριν, το μέλος ARMAGEDDON έγραψε:

Αποφασίστε με ποιους είμαστε τελικά , έχω μπερδευτεί λες έκανε λακακια η Δύση όχι έκανε η Ρωσία αποφασίστε !

Και αφήστε τις εξυπνάδες !

5 λεπτά πριν, το μέλος astrolabos έγραψε:

Μάθατε μια βλακεία και την αναπαράγεται, νομίζοντας ότι είστε ξύπνιοι κιόλας .

Ας πετάξω και εγώ την βλακεία μου να πατσισουμε

Έχετε πάθει wetiko γενικά ?

-------------------------------

Τελικά θα μπούμε στην κόκκινη Πλατεία ;

Εφόσον είμαστε με το ΝΑΤΟ - ΔΥΣΗ και δεν μας νοιάζουν οι επιπτώσεις !

Έγινε επεξεργασία από ARMAGEDDON
  • Confused 1

9 λεπτά πριν, το μέλος astrolabos έγραψε:

Ο @ARMAGEDDON θα επιστρέψει το θέμα σε 7 μέρες. Του δίνουμε χρόνο να διαχειριστεί το θυμό του και να τα βρεί με το wetiko του.

Episode 2 Whatever GIF

image.png

• Haha 5
  • Wow 1

leykorwsia-syzitiseis-oykrania-rwsia.jpg
WWW.IEFIMERIDA.GR

Ξεκίνησαν οι συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας στα ουκρανικά σύνορα με τη Λευκορωσία.

• Like 4

48 λεπτά πριν, το μέλος ARMAGEDDON έγραψε:

Μάθατε μια βλακεία και την αναπαράγεται, νομίζοντας ότι είστε ξύπνιοι κιόλας .

Ας πετάξω και εγώ την βλακεία μου να πατσισουμε

Έχετε πάθει wetiko γενικά ?

-------------------------------

Τελικά θα μπούμε στην κόκκινη Πλατεία ;

Εφόσον είμαστε με το ΝΑΤΟ - ΔΥΣΗ και δεν μας νοιάζουν οι επιπτώσεις !

Ρε, για όνομα του Θεού. Έβαλες τα κόκκινα φωτάκια στο covid-19 νήμα και είπες να συνεχίσεις κι εδώ το έργο σου;

Τι υποστηρίζεις, μπορώ να καταλάβω;

Στα σοβαρά τώρα: καταδικαστέα η ρωσική εισβολή, αυτά βλέπει ο ημιπαράφρονας σουλτανίσκος και τρίβει τα χέρια του.

Ακόμη κι εάν δεν πάνε καλά τα πράγματα για τον Βλαδίμηρο, ο Σουλτάν θα μπουκάρει. Θα το κάνει μόλις εξασφαλίσει το οκ τόσο των μεγάλων παικτών όσο και των Τζανετάκων αυτού του άπονου ντουνιά (του ελληνικού πολιτικού συστήματος).

Σενάριο τρόμου: o Πούτιν πάτησε το κουμπί διότι δεν ήθελε να βρεθεί -μελλοντικά- μεταξύ αμερικανικής σφύρας και κινεζικού άκμονος. Προς το παρόν, διατηρεί λυκοφιλία με την Κίνα, αλλά, σε βάθος χρόνου, τα συμφέροντα αυτών των χωρών είναι ευθέως ανταγωνιστικά. Εάν, λοιπόν, επέτρεπε στους Ουκρανούς να γευτούν το νέκταρ της αυτοδιάθεσης, οι Αμερικανοί (οι οποίοι ετοιμάζονται για τη μεγάλη αναμέτρηση με την Κίνα) θα τον είχαν ακρωτηριάσει χωρίς να πέσει τουφεκιά. Θα τον έβρισκαν μετά οι Κινέζοι ημιθανή και θα τον έκαναν μια χαψιά.

Ο Βλαδίμηρος μέτρησε -κατά τη γνώμη μου- δύο πράγματα: 1) η Αμερική, καίτοι επιθυμεί να διατηρήσει για τον εαυτό της τον ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα, έχει αποσυρθεί απ' όλα τα πολεμικά μέτωπα που η ίδια άνοιξε, επομένως βρίσκεται σε αδύναμη θέση (το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σάρξ ασθενής) και δεν σκοπεύει, προετοιμαζόμενη για την αναμέτρηση με την Κίνα, να συνεχίσει να σπαταλά πόρους σε μέτωπα που δεν την ενδιαφέρουν. Προσπαθεί, όμως, μέσω τρίτων χώρων (καλή ώρα, η Ουκρανία) να κάνει επίδειξη προβολής ισχύος (έλεγχος δι' αντιπροσώπου), χωρίς, όμως, να εμπλακεί, αν φτάσουν εκεί τα πράγματα, σε πολεμική σύγκρουση με τη θιγόμενη χώρα (στην περίπτωσή μας, η Ρωσία). 2) Η Ε.Ε. είναι εξαρτημένη ενεργειακά από τη Ρωσία, άρα δύσκολα θ' αντιδρούσε (να ευχαριστήσουμε τους φίλους μας τους Γερμανούς για τη μυωπική πολιτική τους).

Μπούκαρε τώρα, γιατί τώρα μπορεί να το κάνει (καθαρίζει και οριοθετεί την αυλή του), δείχνοντας, συγχρόνως, στους Κινέζους ότι η Ρωσία είναι υπερδύναμη και δεν θα βρίσκεται σε αδύναμη θέση όταν τα σπάσουν μεταξύ τους. Αφήστε που αν κερδίσει τον έλεγχο της Ουκρανίας, είτε άμεσα είτε έμμεσα (με την εγκατάσταση ρωσόφιλης κυβέρνησης), εξασφαλίζει τον έλεγχο της Μαύρης Θάλασσας και της Τουρκίας (είτε ως μπαμπούλας, σε περίπτωση που οι Τούρκοι ξεφύγουν και θέλουν να "μεγαλώσουν" είτε ως φίλος-σύμμαχος).

Τα καλά του αναδυόμενου πολυπολικού συστήματος...

Οι Αμερικανοί, από την άλλη, αν δεν τους κάτσει η ουκρανική ζαριά, κερδίζουν την Ε.Ε., την οποία θα σέρνουν πίσω τους κραδαίνοντας τον ρωσικό μπαμπούλα (παλιά και δοκιμασμένα κόλπα αυτά), έχοντας μια πολύτιμη σύμμαχο για την ώρα τη μεγάλη, την αναμέτρηση με την Κίνα. Δεν ξέρω εάν μπορούν να σπάσουν την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία, είτε προσφέροντας το δικό τους σχιστολιθικό αέριο είτε ελέγχοντας τον αγωγό που θα τροφοδοτεί τις ονειρώξεις της Ούρσουλα(ς) και του Μπορέλ.  

Έγινε επεξεργασία από DEADLAZARUS
  • Wow 1

3 ώρες πριν, το μέλος astrolabos έγραψε:

Δεν υπάρχει δίλλημα ΗΠΑ ή Ρωσία, είναι το δίλημμα σεβασμός της αυτοδιάθεσης και των νόμων. Νομίζεις ότι αν κάνουν οι ΗΠΑ το ίδιο, ο κόσμος δε θα γυρίσει εναντίων της; Και στο κάτω κάτω, από το να έχουμε τον κάθε τρελό να παίρνει με το τσαμπουκά ότι νομίζει ότι του ανήκει, καλύτερα να πάψει να είναι "υπερδύναμη". 

Καλό το αστείο! 

Με τη διαφορά ότι ο σεβασμός στην αυτοδιάθεση είναι ένα θεώρημα που βολεύει τη δύση.

Η πραγματικότητα είναι εμφύλιος, γιατί φυσικά δεν αυτοδιατίθονται όλοι για τον ίδιο στόχο, αυτοδιατίθενται κάποιοι υπέρ της Ρωσίας και κάποιοι υπέρ της Αμερικής.

Καλώς ή κακώς το διεθνές δίκαιο και η διεθνής παγκόσμια ειρήνη δεν ερμηνεύονται πάντα με το σεβασμό στη Δημοκρατία ή το σεβασμό στην αυτοδιάθεση.

Ο ΟΗΕ (Οργανισμός Ηνωμένων Εχθρών που λέγαμε τα 80s), έχει ως μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας Ρωσία και Κίνα. Και οι δύο αυτές χώρες δεν έχουν εγκαθιδρυμένη δημοκρατία. Επίσης έχουν υπολογίσιμη δύναμη. And the world still goes around. 

Προσωπικά θα πρόσεχα πολύ προτού πάρω θέση για αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, που κάνει ο μάνατζερ Κυριάκος.

Δεν νομίζω ότι είναι κανείς σώφρων άνθρωπος υπέρ του πολέμου ή υπέρ ενός νέου ψυχροπολεμικού κλίματος με τα πυρηνικά να κόβουν βόλτες παντού.

Αυτά που ακούω από Ε.Ε. και Στέητς είναι καθαρή προπαγάνδα. Το να ακούω ότι η Γερμανία θα επενδύσει 100 δις ευρώ σε εξοπλιστικά, είναι κάτι τραγικό. 

Το κόνσεπτ δεν είναι να μαστε δυνατοί στον πόλεμο, είναι να τον αποφύγουμε.

Αν με το πρόσχημα της αυτοδιάθεσης το ΝΑΤΟ πάει σε χώρες / κόκκινες γραμμές, προφανώς η αντίπερα όχθη θα αντιδράσει και ο πόλεμος δεν θα αποφευχθεί.

Τώρα για το σεβασμό στους νόμους, γνωρίζουμε νομίζω ποιος γράφει τους νόμους. Είναι ο ισχυρότερος :p 

• Like 6
  • Agree 1

25 λεπτά πριν, το μέλος sotiris έγραψε:

Το να ακούω ότι η Γερμανία θα επενδύσει 100 δις ευρώ σε εξοπλιστικά, είναι κάτι τραγικό. 

Το κόνσεπτ δεν είναι να μαστε δυνατοί στον πόλεμο, είναι να τον αποφύγουμε.

25 λεπτά πριν, το μέλος sotiris έγραψε:

Τώρα για το σεβασμό στους νόμους, γνωρίζουμε νομίζω ποιος γράφει τους νόμους. Είναι ο ισχυρότερος :p 

Νομίζω αυτοαντικρούεσαι.

• Like 1

@astrolabos  Χειρότερος από τον Πούτιν είσαι στη επίδειξη ισχύος ; )

Ουκρανία: «Η τελεσίδικη ανάδυση του πολυπολικού διεθνούς συστήματος»-Παν. Ήφαιστος

Έγινε επεξεργασία από ΓιαγκΤ
  • Like 2
  • Haha 6