ennia Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2022 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2022 το σετάκι του τίτλου το αγόρασα μεταχειρισμένο. έβαλα 2 μνημες ddr3 2χ4 gb teamwork η μαρκα αν δεν κάνω λάθος. έναν ssd που του έτρεχα τα linux antix. οταν προσπάθησα να το bootαρω για πρώτη φορά. ξεκίναγε και όταν ήταν να μπει στο λειτουργικό έκανε επανεκκίνηση. έβαλα usb με άλλες διανομές και έκανε το ιδιο πρόβλημα και με windows. μετα έβγαλα τη μια μνήμη και έκανα δοκιμές αλλά και πάλι τιποτα. δοκίμασα και με άλλες διαφορετικές μάρκες όπως G SKILL. Δοκίμασα μια μια μνήμη στο πρώτο σλοτ έκανε ένα μπιπ και προχώραγε μέχρι να κανει και πάλι επανεκκίνηση. στο δεύτερο μου έβγαλε ένα μνμ WARMING: MEMORY SIZE DECREASE στο τρίτο έκανε 3 μαζεμένα μπιπ και στο τέταρτο το ίδιο με το πρώτο. ελπίζω να μην ψώνισα από σβέρκο....αχαχχαχααχ Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Φεβρουάριος 22, 2022 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2022 Το πιο πιθανό είναι να ψώνισες από σβέρκο! Τα συστήματα σε socket 1156 (σαν το δικό σου) ήταν ιδιότροπα με τις μνήμες. Πιθανόν να μην δουλεύουν σωστά τα dimm των 4GB που δοκίμασες. Διαβάζοντας το manual, γράφει για τις μνήμες: Παράθεση The board has four DIMM sockets and supports the following memory features: • Two independent memory channels with interleaved mode support • Support for non-ECC, unbuffered, single-sided or double-sided DIMMs with x8 organization• 16 GB maximum total system memory (with 2 Gb memory technology) • Minimum total system memory: 1 GB using 1 Gb x8 module • Serial Presence Detect • DDR3 1333 MHz and DDR3 1066 MHz SDRAM DIMMs NOTE 32-bit operating systems are limited to a maximum of 4 GB of memory. These operating systems will report less than 4 GB because of the memory used by add-in graphics cards and other system resources. NOTE When using a processor without Intel Graphics Technology, memory must be installed in either or both of the DIMM 0 (blue) memory sockets for the system to boot. Αν κάποιο/κάποια από αυτά που δοκίμασες είναι των 2GB πιθανό να μην έχει θέμα. Πάντως, εφόσον ξεκινάει το σύστημα (έστω με ένα dimm στην πρώτη θέση) αλλά δεν ξεκινάει (φορτώνει) λειτουργικό σύστημα ίσως να φταίει κάτι άλλο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ennia Φεβρουάριος 23, 2022 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2022 (edited) Δοκίμασα με 4 τέσσερα διαφορετικά ντιμακια όλα 4gb (αύριο θα μου δώσουν και 2gb ) και όλους τους συνδυασμούς. Αλλά σε όλους είχα επανεκκινήσεις. Μετά μου ήρθε η ιδέα να βάλω τον δίσκο σε άλλο σύστημα και του πέρασα τα zorin os. Έβαλα το δίσκο πάλι στο ζαβο μου σύστημα και άνοιξε κανονικά μόνο όταν η μνήμη είναι στο 4ο σλοτ. Μετά από λίγη χρήση 2-3 λεπτά κολλάει ή μαυρίζει η οθόνη με το βελάκι να φαίνεται αλλά να είναι παγωμένο. Οι φωτό πιο κάτω δείχνουν μνμ πουου εμφανίζει πριν το boot. Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 23, 2022 από ennia Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Φεβρουάριος 24, 2022 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2022 εγω προτεινα την δοκιμη με ντιμακια των 2gb. θα γινει πρωτα η δοκιμη και μετα βλεπουμε πως θα ανταποκριθει το συστημα..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ennia Φεβρουάριος 25, 2022 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2022 Παιδιά το πρόβλημα φαίνεται να λύθηκε. Δοκίμασα άλλες μνήμες. 2χ2gb hyperX. Άνοιξε αμέσως και δεν κόλλησε εδώ και ώρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts