Ναυτίλος Δημοσιεύτηκε Μάϊος 14, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 14, 2005 Έβαλα ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο maxtor 250 GB και ενώ τις πρώτες 2-3 φορές τον έβλεπε και τον διάβαζε κανονικά (ως external disc) στη συνέχεια (οταν ανοιξα αργοτερα τον Η/Υ τον έβλεπε σαν Local Disc και πλεον δε μπορώ να μπω μέσα γιατι οταν το προσπαθω βγάζει το μηνυμα: "H/ is not accesibleThe file or directory is corrupted or unreadable"Μπορεί να βοηθήσει κάποιος?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩYΓ 1 Έχω WINDOWS XP SP1ΥΓ 2 Αν η βοήθεια δοθεί και αναλυτικά καθότι δεν είμαι και πολύ γνώστης θα είμαι διπλά υπόχρεος...
Τζώρτζης Μάϊος 14, 2005 #2 Μάϊος 14, 2005 Επειδή το έχω περάσει και εγώ,δοκίμασε να περάσεις τον σκληρό από την εξωτερική θήκη στον υπολογιστή,(ide /sata/raid) κάντου έλεγχο για σφάλματα και ανασυγκρότηση μετά ρεστάρτ ελπίζοντας να τον διαβάσει ώστε να σώσεις ότι περιέχει μέσα.
Ναυτίλος Μάϊος 15, 2005 Author #3 Μάϊος 15, 2005 ελπίζοντας να τον διαβάσει ώστε να σώσεις ότι περιέχει μέσα Δηλαδή υπάρχει πιθανότητα να έχω χάσει τα δεδομένα?? :( κάηκα... Recovery γίνεται?? Στο device manager που κοίταξα στο file system του δικού μου HD (C: ) βγάζει σύστημα NTFS ενώ στον άλλο δε βγάζει τίποτα...
Τζώρτζης Μάϊος 15, 2005 #4 Μάϊος 15, 2005 το πιο πιθανό είναι να τα έχεις χάσει...δοκίμασες ότι σου είπα και δεν τον "διαβάζει"?
sotiris Μάϊος 15, 2005 #5 Μάϊος 15, 2005 το εξωτερικό κουτί είναι και αυτό maxtor? τα πήρες ξεχωριστά ή ήταν πακέτο?πήγαινε control panel (πίνακας ελέγχου) -> administrative tools (εργαλεία διαχείρισης) -> computer management (διαχείριση υπολογιστή) -> Storage management (διαχείριση δίσκων) και δες τι σου λέει εκεί.
Ναυτίλος Μάϊος 15, 2005 Author #6 Μάϊος 15, 2005 ΤΖΩΡΤΖΗ το πιο πιθανό είναι να τα έχεις χάσει...δοκίμασες ότι σου είπα και δεν τον "διαβάζει"? Δεν το δοκίμασα μήπως κάνω καμια βλακεια και γίνουν χειροτερα τα πραγματα... δεν είναι δικος μου ο δίσκος και καταλαβαινετε... αυτο είναι που με τρελαινει... αν ηταν δικος μου θα ειχε φυγει απ το παραθυρο αλλα τωρα?? τι θα πω στο παιδι???? :( SOTIRI το εξωτερικό κουτί είναι και αυτό maxtor? τα πήρες ξεχωριστά ή ήταν πακέτο? Αγοράστηκε ξεχωριστα πήγαινε control panel (πίνακας ελέγχου) -> administrative tools (εργαλεία διαχείρισης) -> computer management (διαχείριση υπολογιστή) -> Storage management (διαχείριση δίσκων) και δες τι σου λέει εκεί. πήγα ήδη και λέει αυτά που έχω στη φωτο που επισυνάπτω, αναφερει δλδ με τον ήδη υπάρχοντα C ολα ΟΚ αλλα με το εξωτερικό που πλέον τον "βλέπει " ως local παρόλο που τον βγάζει και αυτον healthy συστημα δεν εμφανιζει oute NTFS oute FAT32 tipota και το ανησυχητικό ειναι ότι αναφέρει 100% free space... :help: [
sotiris Μάϊος 15, 2005 #7 Μάϊος 15, 2005 οκ. το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τον βάλεις σε pc και να δεις αν εκεί σου εμφανίζεται κανονικά.αν όχι μπορείς με κάποιο πρόγραμμα π.χ. easy recovery 6.0 να κάνεις recover τα αρχεία σου ή να δοκιμάσεις να επιδιορθώσεις το partition table (αν φταίει αυτό.)
Ναυτίλος Μάϊος 15, 2005 Author #8 Μάϊος 15, 2005 Ευχαριστώ πολύ ολουςΕΠίσης να αναφερω οτι ακομα και μεσα απο το cmd δεν καταφερε να κανει check disc...εβγαλε το ιδιο μηνυμαH/ is not accesibleThe file or directory is corrupted or unreadableΚατι αλλο που δεν ειπα (αλλα έγινε αργοτερα και αφού ήδη δεν ειχα προσβαση στον εξωτερικο σκληρο που τον εβλεπε ήδη ως LOCAL kai oxi ws external οπως ανεφερα ) είναι οτι σε ενα απο τα rebot που εκανα προσπαθωντας να δω μηπως και "συνελθει" μου εβγαλε μηνυμα λαθους και ζητησε το CD του λειτουργικου, το εβαλα αλλα οταν μου ζητησε αν θελω να κανω επανεγκατασταση εκανα abort... υπαρχει περιπτωση να επαιξε αυτο το ρολο του??
Λαλάκης Μάϊος 16, 2005 #9 Μάϊος 16, 2005 Για κοίτα και στο site της microsoft,γιατί παίζουν και κάτι ασυμβατότητες των windows με τόσο μεγάλους σκληρούς. Έχει και κάτι patch.Θυμάμαι παλιότερα είχα βρει κάποιο παρόμοιο πρόβλημα με το δικό σου.
Ναυτίλος Μάϊος 16, 2005 Author #10 Μάϊος 16, 2005 Αρχική απάντηση από Λαλάκης [Σήμερα, στις 14:01] Για κοίτα και στο site της microsoft,γιατί παίζουν και κάτι ασυμβατότητες των windows με τόσο μεγάλους σκληρούς. Έχει και κάτι patch.Θυμάμαι παλιότερα είχα βρει κάποιο παρόμοιο πρόβλημα με το δικό σου. Ναι αλλα αν ισχυε κατι τετοιο λογικα δε θα με άφηνε απο την αρχη να τον δω ετσι δεν είναι?κατι τετοια ομως δε συνεβει.... αρχικα τον εβλεπε ως εξωτερικο και ειχα προσβαση(ακουγα μουσικη, διαβαζε κανονικα τα αρχεια του, εκανα μετακινησεις από απο τον εξωτερικο στο δικο μου τον local....
Λαλάκης Μάϊος 16, 2005 #11 Μάϊος 16, 2005 Κοίτα εγώ είχα συνδέσει έναν sata και bootαρα από ide. Toν sata τον αναγνώριζε κανονικά,αλλά δεν μου έβγαζε το drive στο my computer. Στην microsoft είχε ένα patch και γενικά μιλούσε για ασυμβατότητες των windows με "πολύ μεγάλους" δίσκους.Έχει διαφορά με τη δικιά σου περίπτωση,αλλά αν θες ψάξτο λίγο,ίσως να βρεις κάτι.
jax7480 Μάϊος 17, 2005 #12 Μάϊος 17, 2005 Ναυτιλος, μεσα στο computer management, και πηγαινοντας στο disk management σου εμφανιζει ολους τους δισκους. Αν κανεις δεξι κλικ πανω στο προβληματικο δισκο(Local) τι επιλογες εχεις? (μην πατησεις τιποτα, απλα πες μας τις επιλογες).
Ναυτίλος Μάϊος 18, 2005 Author #13 Μάϊος 18, 2005 Παιδιά ευχαριστω αλλά τον επέστρεψα στον ιδιοκτητη του (δίχως να βρα ακρη βεβαια).Το χλωμό ειναι ότι και σε άλλο Η/Υ που τον έβαλα (με XP πάλι) εξακολουθουσε και τον εβλεπε local...ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣΕάν μάθω τι τελικα έγινε θα ενημερωσω
Chosen Μάϊος 18, 2005 #14 Μάϊος 18, 2005 Μια από τα ίδια και δω. Ένας WD 200Gb σε Firewire, χωρισμένος σε 3 partitions (4Gb, 98Gb, 98Gb) και μόλις έχασα το ένα από τα δυο μεγάλα...Ο σκληρός δούλευε κανονικά εδώ και μήνες, και σε κάποιο reboot δεν τον έκλεισα και στην επανεκκίνηση μου έκανε checkdisk και στα 3 partitions αλλά στο τρίτο άργησε περισσότερο να το τελειώσει.Το αποτέλεσμα είναι 2 partitions που διαβάζονται μια χαρά και ένα που λέγεται "Local disk" πλέον...
Ναυτίλος Μάϊος 19, 2005 Author #16 Μάϊος 19, 2005 Ma auto pame na apofugoume... tin anaktisi... thanks again
Chosen Μάϊος 20, 2005 #17 Μάϊος 20, 2005 Αρχική απάντηση από Ναυτίλος Ma auto pame na apofugoume... tin anaktisi... thanks again Ελληνικά. Thanks again.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.