protonweb Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2022 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2022 καλησπερα εχω αυτο το προβλημα με το tails Μου εμφανιζει αυτο το μυνημα Tails initramfs issue "Unable to find a medium containing a live file system" παω να κανω reboot με το usb xrisimopoiwntas to tails kai mou leei Tails initramfs issue "Unable to find a medium containing a live file system" καπια βοηθεια παιδια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Ιανουάριος 13, 2022 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2022 πριν 3 λεπτά, το μέλος protonweb έγραψε: καλησπερα εχω αυτο το προβλημα με το tails Μου εμφανιζει αυτο το μυνημα Tails initramfs issue "Unable to find a medium containing a live file system" παω να κανω reboot με το usb xrisimopoiwntas to tails kai mou leei Tails initramfs issue "Unable to find a medium containing a live file system" καπια βοηθεια παιδια; Δεν εχω ιδεα τι ειναι το tails, αλλα https://www.google.com/search?client=firefox-b-e&q=Tails+initramfs+issue+"Unable+to+find+a+medium+containing+a+live+file+system Πολλοι αναφερουν προβλημα με sandisk usb drives (διαβασε πρωτο λικ απο reddit). Link to comment Share on other sites More sharing options...
protonweb Ιανουάριος 13, 2022 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2022 55 minutes ago, panoc said: Δεν εχω ιδεα τι ειναι το tails, αλλα https://www.google.com/search?client=firefox-b-e&q=Tails+initramfs+issue+"Unable+to+find+a+medium+containing+a+live+file+system Πολλοι αναφερουν προβλημα με sandisk usb drives (διαβασε πρωτο λικ απο reddit). εχω ενα corsair GTX 128 Giga για στικακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
protonweb Ιανουάριος 13, 2022 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2022 26 minutes ago, protonweb said: εχω ενα corsair GTX 128 Giga για στικακι. για ακριβεια αυτο μου λεει BusyBox v1.30.1 (Debian 1:1.30.1-4) built-in shell (ash) Enter 'help' for a list of built-in commands. (initramfs) cannot find a medium containing a live file system Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιανουάριος 13, 2022 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2022 Παλιότερα ξεκινούσε και σταμάτησε, ή είναι η πρώτη φορά που το τρέχεις; Εάν αφαιρέσεις από το boot order η βάλεις σε παρακάτω σειρά δίσκους που δεν χρειάζεσαι, συνεχίζει να το κάνει; Για να φτιάξεις το στικάκι ακολούθησες τις οδηγίες εδώ, με την τελευταία έκδοση; Tails - Download and install Tails TAILS.BOUM.ORG Έχεις κάποιο άλλο στικάκι να δοκιμάσεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
protonweb Ιανουάριος 13, 2022 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2022 (edited) 2 hours ago, minast said: Παλιότερα ξεκινούσε και σταμάτησε, ή είναι η πρώτη φορά που το τρέχεις; Εάν αφαιρέσεις από το boot order η βάλεις σε παρακάτω σειρά δίσκους που δεν χρειάζεσαι, συνεχίζει να το κάνει; Για να φτιάξεις το στικάκι ακολούθησες τις οδηγίες εδώ, με την τελευταία έκδοση; Tails - Download and install Tails TAILS.BOUM.ORG Έχεις κάποιο άλλο στικάκι να δοκιμάσεις; Ειναι πρωτη φορα που το τρεχω σε tails. δηλαδη αυτο που εχω λες να μην το υποστηριζει; το corsair GTX 128 Giga για στικακι. εχω ΠΧ οταν εβαλά την επιλογη external drives με παει μεσα κανονικα αλλα εχω ενα αλλο θεμα οταν παω να κανω Persistent volume creation δεν με αφηνει και μου λεει Failed org.freedesktop.UDisk2.Error.Failed: Error creating partition on /dev/sdc: Failed to meet partition size on device '/dev/sdc' auto moy to grafei otan paw na kanw Persistent volume creation Περα απο αυτο μηπως πρεπει να αγορασω αλλη μαρκα σε usb stick΄΄΄;; για να τρεχει απο usb΄΄;;;; Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 13, 2022 από protonweb Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιανουάριος 13, 2022 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2022 Μπορείς να ανοίξεις ένα πρόγραμμα διαχείρισης δίσκων και να δεις τον /dev/sdc ή μία κονσόλα και να τρέξεις: fdisk -l /dev/sdc Δες εάν o dev/sdc είναι ο σωστός δίσκος και εάν έχει ελεύθερο (μη διαμορφωμένο) χώρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
protonweb Ιανουάριος 13, 2022 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2022 52 minutes ago, minast said: Μπορείς να ανοίξεις ένα πρόγραμμα διαχείρισης δίσκων και να δεις τον /dev/sdc ή μία κονσόλα και να τρέξεις: fdisk -l /dev/sdc Δες εάν o dev/sdc είναι ο σωστός δίσκος και εάν έχει ελεύθερο (μη διαμορφωμένο) χώρο απο που θα το κανω αυτο?? fdisk -l /dev/sdc απο την την επιλογη external drives ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιανουάριος 14, 2022 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2022 Γραμμή εντολών / Τερματικό, ή όπως αλλιώς το ονομάζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Ιανουάριος 14, 2022 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2022 Το θέμα μετακινήθηκε σε πιο κατάλληλη ενότητα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
protonweb Ιανουάριος 14, 2022 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2022 12 hours ago, minast said: Γραμμή εντολών / Τερματικό, ή όπως αλλιώς το ονομάζει. φιλε μου οταν παω να ξεκινησω το tails απο τους extern disks γιατι αν απο usb οταν παω να το τρεξω μου εμφανιζει αυτο το ,μηνημα Tails initramfs issue "Unable to find a medium containing a live file system" οταν παω μεσα στο tails. στο γραμμη διαταγων τερματικου μου ζηταει κωδικο και εγω φιλε μου δεν εχω κοιτα να δεις φιλε μου παιζουμε με πιθανοτητες. αν εισουνα στον υπολογιστη μου θα καταλαβαινες τι εννοω.. τωρα ετσι παιζουμε με πιθανοτητες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
protonweb Ιανουάριος 14, 2022 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2022 αλλα για πιο λογο μου εμφανιζει αυτο το μυνημα; Tails initramfs issue "Unable to find a medium containing a live file system" Link to comment Share on other sites More sharing options...
protonweb Ιανουάριος 14, 2022 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2022 Μου εμφανιζει το μυνημα Tails initramfs issue "Unable to find a medium containing a live file system" , οταν παω να το κανω boot απο το bios το usb stick.μου εμφανιξει αυτο το μηνημα, κανω σωστα την εγκατασταση οπως εδω λεει αλλα οταν παω να το κανω boot απο το bios το usb stick.μου εμφανιξει αυτο το μηνημα, Tails initramfs issue "Unable to find a medium containing a live file system" πραγματικα δεν γνωριζω τι φταιει. Καπιος που να εχει ασχοληθει με το tails και να γνωριζει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
protonweb Ιανουάριος 14, 2022 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2022 Link to comment Share on other sites More sharing options...
protonweb Ιανουάριος 15, 2022 Author #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2022 51 minutes ago, protonweb said: πραγματικα δεν γνωριζω τι φταιει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιανουάριος 15, 2022 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2022 Με ποιο λογισμικό έφτιαξες το live medium? Δοκίμασε να κάνεις format το στικάκι και να "κάψεις" το ISO με τελευταία εκδοχή του λογισμικό της αρσκείας σου. Ποιο είναι το OS που χρησιμοποιείς? Για να μπορούμε να δώσουμε σχετική βοήθεια με native εφαρμογές. Είσαι σε linux και αν ναι με ποια διανομή? Παρακαλώ πληροφορίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
protonweb Ιανουάριος 15, 2022 Author #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2022 6 hours ago, gdp77 said: Με ποιο λογισμικό έφτιαξες το live medium? Δοκίμασε να κάνεις format το στικάκι και να "κάψεις" το ISO με τελευταία εκδοχή του λογισμικό της αρσκείας σου. Ποιο είναι το OS που χρησιμοποιείς? Για να μπορούμε να δώσουμε σχετική βοήθεια με native εφαρμογές. Είσαι σε linux και αν ναι με ποια διανομή? Παρακαλώ πληροφορίες Με κανενα δεν εφτιαξα το live medium απλα προσπαθω να χρησιμοοποιησω το tails απο το usb./ Εχω τα windows 10. Εκανα φορματ το στικακι το εκαψα με το rufus και με το balena echer/. Tails - Install from Windows TAILS.BOUM.ORG Oxi fιλε μου δεν ειμαι σε linux οταν παω να το bootarw απο το usb. παω στο μενυ που λεει tails και μετα μου εμφανιζει αυτο το μυνημα εχω τα windows10 μητρικη εχω την asus z87 deluxe καρτα γραφικων εχω την 2080 rtx και usb stick εχω το corsair gtx 128 giga Link to comment Share on other sites More sharing options...
protonweb Ιανουάριος 15, 2022 Author #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2022 εχω αυτο το usb Link to comment Share on other sites More sharing options...
protonweb Ιανουάριος 15, 2022 Author #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2022 Περα απο αυτο εκανα και αυτο Starting Tails from an external hard disk ← virt-managerChanging the passphrase of the Persistent Storage → When starting Tails from an external hard disk or problematic USB stick, Tails might return the following error message: Unable to find a medium containing a live file system In such cases, choose the External Hard Disk entry if it appears in the Boot Loader. If the External Hard Disk entry does not appear in the Boot Loader, then remove the live-media=removable boot option. To do so, see our instructions on modifying the boot options using the Boot Loader. Choosing the External Hard Disk entry in the Boot Loader or removing the live-media=removable boot option might be dangerous. If an adversary had access to the computer and installed a malicious Tails on the internal hard disk, the computer might start on the malicious Tails instead of on the USB stick. αλλα οταν παω να το τρεξω απο external με βαζει κανονικα στο tails .. αλλα οταν παω να κανω ενα καινουργιο Persistent volume μου =λεει Failed org.freedesktop.UDisk2.Error.Failed: Error creating partition on /dev/sdc: Failed to meet partition size on device '/dev/sdc' what it meaNS?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιανουάριος 16, 2022 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2022 Από το λίγο ψάξιμο που έκανα το tails για λόγους ασφαλείας δεν επιτρέπει persistent mode, αυτό που τουλάχιστον κάνουν τα γνωστά προγράμματα όπως το rufus και το etcher. Για να ενεργοποιήσεις κάτι τέτοιο πρέπει να διαβάσεις τις οδηγίες εδώ Tails - persistence TAILS.BOUM.ORG 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts