axrst Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2022 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2022 Γειά σας και χρόνια πολλά! Έχω έναν MacPro 5,1 και του έχω βάλει μια pulse RTX580 8gb εδώ και λίγα χρόνια. Θέλω να αναβαθμίσω σε επόμενο Mac λειτουργικό αλλά χρειάζεται να κάνω την κάρτα να bootάρει σε UEFI και όχι BIOS όπως είναι. Έχω βρει ένα σχετικό thread αλλά έχω μπουκώσει από την πολλή πληροφορία. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι γίνεται πάνω κάτω; Υπάρχει πιο εύκολος τρόπος δεδομένου του ότι δεν έχω και PC να το κάνω μόνο μέσα σε Mac, έστω και bootάροντας σε windows. Τα σχετικά threads είναι αυτά: Forum - AMD and Nvidia GOP update (No requests, DIY) WWW.WIN-RAID.COM I'm not really the guy to run on unlimited supply of patience, so this will be more a mix of tutorial, tool to do the job for you, assistance ("as long as Forum - GOPUpd v1.9.6.5.h mod v0.3 - 70 WWW.WIN-RAID.COM GOPUpd v1.9.6.5.h mod v0.3 changelog: [060220] v0.3 built on: GOPUpd_v1.9.6.5.h_mod_v0.2 - Changed: #AMD_ROM_Info.bat to GopInfoX.exe - Changed: smal Αυτό το τελευταίο περιλαμβάνει ένα σχετικό αρχείο για τη δημιουργία. Κάθε βοήθεια παραπάνω από ευπρόσδεκτη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_m Ιανουάριος 1, 2022 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2022 (edited) κανονικα uefi μπουταρει η rx580, δε φαινεται να εχεις καταλαβει ποια καρτα εχεις. Εχεις amd rx580 ή nvidia gtx580 ?? Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 1, 2022 από steve_m Link to comment Share on other sites More sharing options...
axrst Ιανουάριος 1, 2022 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2022 (edited) Αυτή: Radeon RX 580 8 GB graphics Με την οποία δεν έχω boot screens σε MacOS Mojave. Δείχνει μόνον όταν φορτώσει πλήρως τον driver το λειτουργικό. Βέβαια, μπορεί να είναι θέμα μόνο MacOS, και όχι απλώς από BIOS σε UEFI. Η κάρτα είναι έκδοση για PC, όχι για Mac. Όμως δουλεύει κανονικά και επίσημα από την Apple, απλώς χωρίς boot screens. Για να μπορέσω να έχω κάτι τέτοιο (για να αναβαθμίσω το λειτουργικό σε πρόσφατη έκδοση) λένε οτι πρέπει να την κάνω GOP update. Ότι κι αν σημαίνει αυτό (που μπορεί να μην έχω καταλάβει). ΤΟ πως, γίνεται, αναφέρεται στα links που έχω στο αρχικό post. Απλώς είναι πολλές πληροφορίες και 180+ σελίδες από forum που δεν μπορώ σε εύλογο χρόνο να φιλτράρω. ΓΙ' αυτό και ζητάω βοήθεια αν ξέρει κάποιος. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 1, 2022 από axrst Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_m Ιανουάριος 1, 2022 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2022 ειχα rx580 ειναι θεμα αποκλειστικα του mac. μονο uefi ειχαν τα συστηματα που την ειχα βαλει,δεν ειχα ποτε θεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts