panos 12 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2021 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26, 2021 Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά, θέλω από gameboy να βγάλω την παλιά κόλλα από την οθόνη και να κολλήσω καινούριο τζαμάκι, ότι και να δοκίμασα δεν βγαίνει έβαλα οινόπνευμα ισοπροπυλικη αλκοόλη τίποτα, το ζέσταινα λίγο με το σεσουάρ να λιώσει τίποτα, έχετε να προτείνεται κάτι άλλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Δεκέμβριος 26, 2021 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2021 Αυτό βοηθάει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos 12 Δεκέμβριος 26, 2021 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2021 πριν 1 ώρα, το μέλος karmen1983 έγραψε: Αυτό βοηθάει; Όχι δεν καταλάβατε θέλω να βγάλω την παλιά κόλλα από το παλιό gameboy το χοντρό που ήτανε και να κολλήσω το νέο τζαμάκι εχει βγει το παλιο και θελω να βαλω το καινουριο Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Δεκέμβριος 26, 2021 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2021 A χα λάθος μου τότε. Θα δοκίμαζα με WD40 για αρχη αν και υπάρχουν ειδικά καθαριστικά για κόλλες. Αν δεν έπιανε τότε καθαρή βενζίνη και μην δοκιμάσεις ασετόν μιας και το σώμα είναι πλαστικό. Μην ζεσταίνεις πάντως με την οθόνη τοποθετημένη όπως την βλέπω. Ελπίζω αυτό που φαίνεται στην οθόνη να είναι η σκιά σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos 12 Δεκέμβριος 26, 2021 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2021 πριν 33 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε: A χα λάθος μου τότε. Θα δοκίμαζα με WD40 για αρχη αν και υπάρχουν ειδικά καθαριστικά για κόλλες. Αν δεν έπιανε τότε καθαρή βενζίνη και μην δοκιμάσεις ασετόν μιας και το σώμα είναι πλαστικό. Μην ζεσταίνεις πάντως με την οθόνη τοποθετημένη όπως την βλέπω. Ελπίζω αυτό που φαίνεται στην οθόνη να είναι η σκιά σου Και εγω αυτο σκεφτηκα, το WD40 γιατι με ισοπροπυλικη δεν βγηκε δυστηχως Link to comment Share on other sites More sharing options...
reinko24 Δεκέμβριος 26, 2021 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2021 αν έχεις dremel βάζεις λεπτό γυαλοχαρτο για πλαστικο δοκιμάζεις αν δν βγαίνει λίγο πιο χοντρό και πάει λέγοντας.Είναι πααααρα πολύ παλία η κολλα απο οσο μπορω να καταλάβω απο την φωτό έχει πολυμεριστεί πάνω στο πλαστικό σώμα οπότε έχει γίνει ένα.Οπότε μόνη σίγουρη λύση τρίψιμο άσε που θα βοηθήσει να κολήσει και καλύτερα η επόμενη μεμβράνη. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos 12 Δεκέμβριος 26, 2021 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2021 πριν 1 ώρα, το μέλος karmen1983 έγραψε: A χα λάθος μου τότε. Θα δοκίμαζα με WD40 για αρχη αν και υπάρχουν ειδικά καθαριστικά για κόλλες. Αν δεν έπιανε τότε καθαρή βενζίνη και μην δοκιμάσεις ασετόν μιας και το σώμα είναι πλαστικό. Μην ζεσταίνεις πάντως με την οθόνη τοποθετημένη όπως την βλέπω. Ελπίζω αυτό που φαίνεται στην οθόνη να είναι η σκιά σου αμαν καρμεν λες να την εκαψα την οθονη; πριν 46 λεπτά, το μέλος reinko24 έγραψε: αν έχεις dremel βάζεις λεπτό γυαλοχαρτο για πλαστικο δοκιμάζεις αν δν βγαίνει λίγο πιο χοντρό και πάει λέγοντας.Είναι πααααρα πολύ παλία η κολλα απο οσο μπορω να καταλάβω απο την φωτό έχει πολυμεριστεί πάνω στο πλαστικό σώμα οπότε έχει γίνει ένα.Οπότε μόνη σίγουρη λύση τρίψιμο άσε που θα βοηθήσει να κολήσει και καλύτερα η επόμενη μεμβράνη. Αν το αφήσω έτσι και βαλω το νέο τζαμάκι λες να κολλήσει καλύτερα και να πιάσει; η κολλα ήτανε πολύ γερη και είναι ηλικίας 23 ετων Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Δεκέμβριος 26, 2021 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2021 Θα σου απαντησω οταν το αναψεις Μπορεις να δοκιμασεις κ τωρα μη παει χαμενος κ ο κοπος της αφαιρεσης της κολλας. Εχει δικιο ο @reinko24 Φαινεται να εχει ξεραθει η κολλα. Δε θα εβαζα dremel προσωπικα δε θα εχεις ελεγχο καλο και οι γωνιες δεν... Δοκιμασε με το χερι να τριψεις με γυαλόχαρτο να βγαλεις οτι βγαινει. Καθαρισε καλα μετα κ κολλα το νεο τζαμακι. βεβαια βγαλε κ την οθονη μην την γυαλοχαρτισεις κ αυτην. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Δεκέμβριος 26, 2021 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2021 Μόνο εγώ θα έπαιρνα αιχμηρό επίπεδο αντικείμενο για να ξύσω την κόλα; Φαίνεται να εξέχει από το πλαστικό. Το δάκτυλο τι λέει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos 12 Δεκέμβριος 26, 2021 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2021 πριν 43 λεπτά, το μέλος schumifer έγραψε: Μόνο εγώ θα έπαιρνα αιχμηρό επίπεδο αντικείμενο για να ξύσω την κόλα; Φαίνεται να εξέχει από το πλαστικό. Το δάκτυλο τι λέει; Δεν κανει τιποτα δυστηχως ουτε με το δαχτυλο πριν 2 ώρες, το μέλος karmen1983 έγραψε: Θα σου απαντησω οταν το αναψεις Μπορεις να δοκιμασεις κ τωρα μη παει χαμενος κ ο κοπος της αφαιρεσης της κολλας. Εχει δικιο ο @reinko24 Φαινεται να εχει ξεραθει η κολλα. Δε θα εβαζα dremel προσωπικα δε θα εχεις ελεγχο καλο και οι γωνιες δεν... Δοκιμασε με το χερι να τριψεις με γυαλόχαρτο να βγαλεις οτι βγαινει. Καθαρισε καλα μετα κ κολλα το νεο τζαμακι. βεβαια βγαλε κ την οθονη μην την γυαλοχαρτισεις κ αυτην. Ελπίζω να μην εχει γίνει ζημιά στην οθόνη είναι συσκευή 24 ετων δεν θα το αντεξω μετα Link to comment Share on other sites More sharing options...
gkatsogr Δεκέμβριος 28, 2021 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2021 (edited) Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Χρόνια τώρα χρησιμοποιώ to Label Off της Teslanol για αφαίρεση κόλλας αυτοκόλλητων. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή μόνο γιατί ανάλογα το πλαστικό μπορεί και να το θολώσει (κάψει). Οπότε πάντα κάνεις δοκιμή με μία μπατονέτα σε ένα μικρό σημείο και βλέπεις τα αποτελέσματα. Εγώ προσωπικά θα κάλυπτα όλο το gameboy με ζελατίνα οθόνης και θα δοκίμαζα σε ένα από τα σημεία που θέλεις να αφαιρεθεί η κόλλα. Ούτως η άλλως ότι και να γίνει θα καλυφθεί από το νέο τζάμι που έχεις πάρει. Πάντα όμως με μία μπατονέτα για πιο λεπτό χειρισμό. Αν ήσουν από Αθήνα και είχες όρεξη, θα μπορούσαμε να βρεθούμε διότι έχω ότι χρειάζεται χωρίς να μπαίνεις σε έξοδα πέραν των μεταφορικών! Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 28, 2021 από gkatsogr 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos 12 Δεκέμβριος 29, 2021 Author #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2021 (edited) Λοιπόν παιδιά έβαλα ισοτροπική και δοκίμασα και λίγο με το WD40 καλύτερο δυστυχώς δεν γίνεται εχει φυγει η ποιο πολύ κόλλα και πιστευω θα κολησει το τζαμακι σας ευχαριστω πολυ παιδια πριν 19 ώρες, το μέλος gkatsogr έγραψε: Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Χρόνια τώρα χρησιμοποιώ to Label Off της Teslanol για αφαίρεση κόλλας αυτοκόλλητων. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή μόνο γιατί ανάλογα το πλαστικό μπορεί και να το θολώσει (κάψει). Οπότε πάντα κάνεις δοκιμή με μία μπατονέτα σε ένα μικρό σημείο και βλέπεις τα αποτελέσματα. Εγώ προσωπικά θα κάλυπτα όλο το gameboy με ζελατίνα οθόνης και θα δοκίμαζα σε ένα από τα σημεία που θέλεις να αφαιρεθεί η κόλλα. Ούτως η άλλως ότι και να γίνει θα καλυφθεί από το νέο τζάμι που έχεις πάρει. Πάντα όμως με μία μπατονέτα για πιο λεπτό χειρισμό. Αν ήσουν από Αθήνα και είχες όρεξη, θα μπορούσαμε να βρεθούμε διότι έχω ότι χρειάζεται χωρίς να μπαίνεις σε έξοδα πέραν των μεταφορικών! Καλησπέρα φιλε μου, λεω να το αφήσω έτσι πολύ το ταλαιπώρησα εχει βγει η ποιο πολυ κολλα πιστευω Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 29, 2021 από panos 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos 12 Αύγουστος 7, 2022 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2022 Καλησπέρα παιδιά ενώ έβαλα το νέο τζαμακι έως τώρα λειτουργούσε καλά, σήμερα πήγα να το ανοίξω και είδα αυτό δεν ξέρω ήταν η ώρα του έκανα κάτι εγώ, είναι συχνό φαινόμενο στα gameboy βρήκα αυτό το βίντεο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts