Δημοφιλής Δημοσίευση Aris Teidis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2021 Δημοφιλής Δημοσίευση #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2021 Σας παρουσιάζω τον καινούργιο μου πάγκο εργασίας. Από τη στιγμή που άρχισα να ανακατεύομαι και με ηλεκτροσυγκόλληση, ο παλιός με την ξύλινη επιφάνεια δεν έκανε… Ο σκοπός μου ήταν να κατασκευάσω έναν πολύ στιβαρό πάγκο με μεταλλική επιφάνεια για χρήση και με ηλεκτροσυγκόληση αλλά να δημιουργήσω και αποθηκευτικές επιφάνειες (ράφια) για τα νέα εργαλεία μου αλλά και μερικά συρτάρια. Έχω προσθέσει και ρόδες για να μπορεί να μετακινηθεί στην ανάγκη, όμως για να δουλεύω σωστά τοποθετώ τον πάγκο σε σταθερά στηρίγματα για να μην υπάρχει η παραμικρή ταλάντωση. Για την κατασκευή του ξόδεψα περίπου 200€ για τα μεταλλικά μέρη και 100€ για τις ξύλινες επιφάνειες. Ο σκελετός είναι φτιαγμένος από στραντζαριστό 4x4cm και 2mm πάχος ενώ η πάνω πλάκα είναι 1x1,6m και 5mm πάχος και οι ξύλινες επιφάνειες είναι από 8mm νοβοπάν ντυμένο με μελαμίνη. Για τα συρτάρια, εκτός από τις προσόψεις (που αγόρασα) χρησιμοποίησα παλιά ξυλεία που είχα, οπότε δεν τα συνυπολόγισα στην τιμή. Για την κατασκευή χρησιμοποίησα νέα εργαλεία που εγκαινίασα με την ευκαιρία και μπορώ να περιγράψω αναλυτικότερα αν κάποιος το επιθυμεί: το Yato Σιδηροπρίονο Ταινίας YT-82185 την ηλεκτροσυγκόληση Helix S-Mini 140 και τον αεροσυμπιεστή Parkside Quiet Compressor PSKO 24 A1 σε συνδυασμό με το πιστόλι βαφής AUARITA 898-2 LVLP (χαμηλού όγκου χαμηλής πίεσης) για την βαφή του πάγκου. Με μεγάλη χαρά θα απαντήσω σε οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε καθώς και να βοηθήσω σε ένα αντίστοιχο project που θα ήθελε κάποιος να κάνει. Παραθέτω παρακάτω μερικές φωτογραφίες, δυστυχώς κακής ποιότητας καθώς το «εργαστήριό» μου είναι στην πραγματικότητα ένα μικρό γκαράζ το οποίο δεν επιτρέπει καλύτερες γωνίες λήψης. Για τον λόγο αυτό παραθέτω και μερικές φωτογραφίες από το 3D μοντέλο που δούλεψα στο Sketcup για μια καλύτερη αντίληψη της κατασκευής. 18 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rory Δεκέμβριος 5, 2021 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2021 Ωραίος φαίνεται,μπραβο. Η στήριξη του δεν μου αρέσει μόνο. Εγώ θα έφτιαχνα κατευθείαν πόδια να πατάει και θα έβαζα τέτοιους τροχούς για τυχόν μετακίνηση. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aris Teidis Δεκέμβριος 5, 2021 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2021 πριν 1 ώρα, το μέλος rory έγραψε: Ωραίος φαίνεται,μπραβο. Η στήριξη του δεν μου αρέσει μόνο. Εγώ θα έφτιαχνα κατευθείαν πόδια να πατάει και θα έβαζα τέτοιους τροχούς για τυχόν μετακίνηση. Καλή ιδέα, δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοια λύση! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelios13 Δεκέμβριος 5, 2021 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2021 πριν 9 ώρες, το μέλος Aris Teidis έγραψε: Καλή ιδέα, δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοια λύση! Αν στο μελλον χρησιμοποιησεις την αποπανω λυση κ δεν θελεις να αλλαξει το υψος , απλα πρεπει να προσθεσεις ποδαρακια εξτρα στις 4 γωνιες κ να βιδωσεις πανω τα νεα ροδακια που προτεινε ο Rory. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papakitou Δεκέμβριος 6, 2021 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2021 Ωραία κατασκευή.. Τα ροδακια που σου πρότειναν, τα έχω βάλει και εγώ στον δικό μου. Πολύ καλή περίπτωση 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts