Jump to content

Προς τους ηλεκτρολογους του φορουμ (help!)

Κοπρίτης

Recommended Posts

Παιδια εχω σοβαρο προβλημα με τα ηλεκτρικα του σπιτιου...

Ενω η πολυκατοικια ειναι 10ετιας, τα ηλεκτρικα μου θυμιζουν σπιτι του 40'

καθε καλοκαιρι με τα κλιματιστικα αναμμενα, καθε λιγο και λιγακι ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΞΤΡΑ ΦΟΡΤΙΟ πεφτει το ρολοι της ΔΕΗ

(ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ο γενικος του σπιτιου )

Αυτο ξεπερνιεται με προσεκτικη χρηση και μειωση της ταυτοχρονης καταναλωσης

Την τελευταια εβδομαδα ομως εχει αρχισει αλλο κολπο,

Στα καλα καθουμενα και χωρις φορτο, πεφτει ο γενικος και με το που τον επαναφερω

μου ριχνει την ασφαλεια του μισου σπιτιου

(ο πινακας ειναι χωρισμενος σε τμηματα ανα διαμερισματα και εχει ξεχωριστη ασφαλεια για καθε ενα απο αυτα)

Την επαναφερω και ολα καλα....

Αυτο επαναλαμβανεται το πρωι γυρω στις 07.00 και το απογευμα επισης κατα τις 19.00:boxed:

Το προβλημα ειναι εκνευριστικοτατο και αποτι φαινεται δεν ειναι θεμα ΔΕΗ

αλλα του δικου μου πινακα-εγκαταστασης

Ρωταω λοιπον εγω τωρα...

σ'αυτες τις περιπτωσεις τι προτεινεται?

-Αλλαγη πινακα με καποιον μεγαλυτερο ωστε να σηκωνει τον αυξημενο φορτο

ή

-Αλλαγη της εγκαταστασης σε τριφασικο?

Οσοι γνώστες παρακαλω δωστε μου τα φωτα σας (κυριολεκτικα)

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Αν η ηλεκτρική σου εγκατάσταση είναι πράγματι τόσο παλιά τότε καλό θα ήταν να την αλλάξεις..

Αλλά το πρόβλημα σου πιστεύω ότι είναι στο ρελέ του ρολογιού της Δεή.

Ανάφερε το και θα σου το αλλάξουν (το πόσο σύντομα είναι άλλη υπόθεση)

Εμένα κι εγώ σε παλιά πολυκατοικία και μου συνέβενε το ίδιο περίπου ο γενικός του ρολογιού έπεστε χωρίς λόγω τώρα σε εσένα υποψίες προκαλεί το ότι σου έπεστε μερικές φορές και ο γενικός του σπιτιού οπότε χρειάζεσαι έναν γενικότερο έλεγχο της εγκατάστασης σου

Αρχική απάντηση από aggelopas [Σήμερα, στις 22:42]

10 χρονων δεν ειναι κατι παλιο.

Οι υποπτες ασφαλειες ποσα αμπερ ειναι?

Ο διακοπτης του πινακα που πεφτει γραφει 10Α εαν σου λεει κατι

Αν κ δεν ειμαι ηλεκτρολογος, προτεινω να κοιταξεις την καλωδιαση του σπιτιου. Στο σπιτι που νοικιαζουμε στο εξοχικο, ολη η καλωδιωση ειναι 7ετιας, αλλα μολις μπουν 3 σωματα λαδιου, πεφτουν ασφαλειες...

αλλαξε την ασφαλεια την 10αρα με μια 20αρα . Λογικα δεν θα πεφτει τοτε. Εαν συνεχισει να πεφτει κοιταξε το ρελε βραχυκυκλωματος(εαν ειναι πολυ ευαισθητος πεφτει με το παραμικρο, ρυθμισε το σε μικροτερη ευαισθησια η αλλαξε το). Αν δεν συμβαινει τιποτα απο αυτα τοτε η βραχυκυκλωμα θα εχεισ (διαρροη) η απλα το ρολοι δεν σηκωνει το φορτο ρευματος και θελει να γινει 3φασικο.

Αρχική απάντηση από gus8511 [Σήμερα, στις 01:17]

αλλαξε την ασφαλεια την 10αρα με μια 20αρα . Λογικα δεν θα πεφτει τοτε. Εαν συνεχισει να πεφτει κοιταξε το ρελε βραχυκυκλωματος(εαν ειναι πολυ ευαισθητος πεφτει με το παραμικρο, ρυθμισε το σε μικροτερη ευαισθησια η αλλαξε το). Αν δεν συμβαινει τιποτα απο αυτα τοτε η βραχυκυκλωμα θα εχεισ (διαρροη) η απλα το ρολοι δεν σηκωνει το φορτο ρευματος και θελει να γινει 3φασικο.

Το πρωτο γινεται ευκολα φανταζομαι...

Το δευτερο δεν το κατεχω οποτε αναλαμβανει ο ηλεκτρολογος

Το θεμα ειναι ομως οτι η ασφαλεια αυτη πεφτει και σε στιγμη (07.00) που δεν λειτουργει τιποτα απολυτως ενεργοβορο στο σπιτι!

Αλλα αμα ηταν βραχυκυκλωμα γιατι δεν πεφτει συνεχως αλλα μονο το πρωι και το απογευμα?

(θερμοσιφωνας ειναι ηλιακος ανευ χρονοδιακοπτη)

Αλλη συσκευη που να τιθεται σε λειτουργεια εκεινες τις ωρες δεν μπορω να φανταστω ρε γμτ

και μια που το πιασαμε το θεμα, αλλαγη σε τριφασικο κοστιζει πολλα?

Αρχική απάντηση από gus8511

μηπως εκεινη την ωρα αλλαζει το ρευμα απο βραδινο (χαμηλη χρεωση) σε κανονικο?

Ναι και σου λέει κάτσε να σταματίσω μην πληρώνουν τα παιδιά τώρα που ανέβασα τις kwh.

Αυτό το πρόβλημα το έχουν και άλλοι στην πολυκατοικία?

Αρχική απάντηση από totally_wired [Σήμερα, στις 02:07]

Ναι και σου λέει κάτσε να σταματίσω μην πληρώνουν τα παιδιά τώρα που ανέβασα τις kwh.

Αυτό το πρόβλημα το έχουν και άλλοι στην πολυκατοικία?

δυστυχως οχι (εχω ρωτησει)

εχουν βεβαια ολοι το προβλημα με το αυξημενο φορτιο

αλλα οχι αυτο το τελευταιο που μουπαρουσιαζει εμενα...

οποτε σε πρωτη φαση παμε για αλλαγη ασφαλειων και βλεπουμε δλδ...

αν και εξακολουθω να μην καταλαβαινω πως ειναι δυνατον να εχει προβλημα η ασφαλεια στις 07.00 το πρωι οταν η μονη συσκευη που τραβαει ρευμα ειναι ο φορτιστης του κινητου....

Τριφασικο σε σπιτι ρε παιδια?

Μονο σε εργοστασιο εχω δει.

Κοπριτη αν μπορεις αλλαξε την ασφαλεια με μια 15αρα η 20αρα αν υπαρχουν πολλες συσκευες που συνδεονται στη συσκεκριμενη ασφαλεια και βλεπουμε.

Ρελε εχει ο πινακας σου?

Το ότι πέφτει η ασφάλεια του ρολογιού σημαίνει 2 πράγματα. Ή είναι ελλατωματικό το ρολόι ή χρειάζεσαι τριφασικό. Εγώ σπίτι τριφασικό έχω και οι θερμοσυσσωρευτές το ρίχνουν και αυτό! Βιομηχανικό δεν λέει όμως... Δεν νομίζω ότι έχει μεγάλη διαφορά το μονοφασικό από τριφασικό. Το ρολόι μπορεί να είναι λίγο ακριβό.

Όσον αφορά τις ασφάλειες που πέφτουν εκείνες τις ώρες, αν είναι σταθερές οι ώρες κάποια συσκευή στο προκαλεί χωρίς αμφιβολία.

Αν μεγαλώσεις την ασφάλεια σε μικρής διατομής γραμμή, θα πάρεις φωτιά.

Για 20 αμπέρ ασφάλεια χρειάζεσαι τεσσάρι καλώδιο.

Κάθε φορά που πέφτει μια αυτόματη ασφάλεια μειώνετε η τιμή της, μέχρι να αχρηστευθεί. Αν έχει πέσει αρκετές φορές πρέπει να αλλάζεται.

Όπως λέει και το όνομα του το τριφασικό έχει τρεις φάσεις. Αν έχουμε τριφασικό 30 αμπέρ, με κάθε μια από τις φάσεις και έναν ουδέτερο έχουμε 3 μονοφασικά από 30 αμπέρ.

Ένας φιλικός ρολογάς της ΔΕΗ θα μπορούσε να σου τοποθετήσει λίγο μεγαλύτερη ασφάλεια αν είχε το κίνητρο.

Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ

Αν μεγαλώσεις την ασφάλεια σε μικρής διατομής γραμμή, θα πάρεις φωτιά.

:T: :T: :T:

Επιτέλους, το είπε και κάποιος γιατί με όλα αυτά που διάβασα (μόλις τώρα και ήμουν έτοιμος να απαντήσω) μου σηκώθηκε η τρίχα πρωινιάτικα.

Ρε παιδιά, αν δεν ξέρετε κάτι μην απαντάτε ότι σας κατέβει - ειδικά σε θέματα ασφαλείας!

Όχι τίποτα άλλο, μετά να δω από ποιον θα βλέπουμε ωραία case mod :p

Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ [Σήμερα, στις 11:11]

Κάθε φορά που πέφτει μια αυτόματη ασφάλεια μειώνετε η τιμή της, μέχρι να αχρηστευθεί. Αν έχει πέσει αρκετές φορές πρέπει να αλλάζεται.

μαλιστα, αυτο μου φαινεται το πιο σημαντικο....μιας και εχει πεσει αμετρητες φορες

ξεκιναμε δλδ απο δω και βλεπουμε

Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ [Σήμερα, στις 11:11] φιλικός ρολογάς της ΔΕΗ θα μπορούσε να σου τοποθετήσει λίγο μεγαλύτερη ασφάλεια αν είχε το κίνητρο.
Γιαγκ εννοεις κεντρικη ασφαλεια στο ρολοι της ΔΕΗ?
Αρχική απάντηση από SPC

Επιτέλους, το είπε και κάποιος γιατί με όλα αυτά που διάβασα (μόλις τώρα και ήμουν έτοιμος να απαντήσω) μου σηκώθηκε η τρίχα πρωινιάτικα.

Ρε παιδιά, αν δεν ξέρετε κάτι μην απαντάτε ότι σας κατέβει - ειδικά σε θέματα ασφαλείας!

Όχι τίποτα άλλο, μετά να δω από ποιον θα βλέπουμε ωραία case mod

Γιαυτο μολις το'πα στο θειο μου αυτα τα περι μεγαλυτερης ασφαλειας γελαγε ε?

(μα ρε να μην ξερω τιποτα απο ρευματα ρε γμτ....)

οχι τιποτα αλλο δλδ αλλα υποπτευομαι οτι αυτες οι συχνες διακοπες προκαλεσαν και το corruption των Win μου (το ups λαμπει δια της απουσιας του)....

@ bleo8onhs

η εγκατασταση τριφασικου πλην του νεου πινακα προυποθετει ξηλωμα των υπαρχοντων καλωδιωσεων και αντικατασταση τους με αλλες ενισχυμενες?

καταλαβαινω σωστα δλδ, θελει ξηλωμα ολη η εγκατασταση?

(my stinky wiring ultra mod project:confused: )

Αρχική απάντηση από gus8511 [Χθες, στις 02:03]

μηπως εκεινη την ωρα αλλαζει το ρευμα απο βραδινο (χαμηλη χρεωση) σε κανονικο?

Αυτο ισχυει απο 1 Μαιου,αλλα αν εφταιγε αυτο τοτε δεν επρεπε να κλεινει ξανα στις 19.00 αλλα στις 23.00.

Σε ενα φιλο μου που του επεφτε η ασφαλεια απο εναν ενισχυτη,ο ηλεκτρολογος του εβαλε μεγαλυτερη και διορθωθηκε το προβλημα.

Αν θέλεις να βάλεις στο σπίτι τριφασικό τότε πρέπει να αλλαχτούν: η παροχή της ΔΕΗ στο σπίτι (εννοείται), το καλώδιο από το ρολόι της ΔΕΗ μέχρι τον κεντρικό πίνακά σου, καθώς και ο πίνακας στο σπίτι σου. Αν έχεις και δεύτερο υποπίνακα, τότε πρέπει να γίνει και αυτός τριφασικός.

Οι πρίζες στο σπίτι θα μοιραστούν στις φάσεις, μέσα από τον πίνακα, οπότε δεν κάνεις αλλαγές μέσα στους τοίχους του σπιτιού. Βέβαια καλό θα ήταν τουλάχιστον την κουζίνα και τον ηλιακό, να τους δώσεις τριφασική παροχή καινούργια.

Θα πρότινα και εγώ σε πρώτη φάση να αλλάξεις τις ασφάλειες που έχουν πέσει πολλές φορές. Πάρε όμως ΙΔΙΑ Ampere ασφάλειες με πριν! Είναι φτηνές. μην ανησυχείς.

Αρχική απάντηση από Manolof_Ps [Σήμερα, στις 15:27]

Αν θέλεις να βάλεις στο σπίτι τριφασικό τότε πρέπει να αλλαχτούν: η παροχή της ΔΕΗ στο σπίτι (εννοείται), το καλώδιο από το ρολόι της ΔΕΗ μέχρι τον κεντρικό πίνακά σου, καθώς και ο πίνακας στο σπίτι σου. Αν έχεις και δεύτερο υποπίνακα, τότε πρέπει να γίνει και αυτός τριφασικός.

Οι πρίζες στο σπίτι θα μοιραστούν στις φάσεις, μέσα από τον πίνακα, οπότε δεν κάνεις αλλαγές μέσα στους τοίχους του σπιτιού. Βέβαια καλό θα ήταν τουλάχιστον την κουζίνα και τον ηλιακό, να τους δώσεις τριφασική παροχή καινούργια.

Θα πρότινα και εγώ σε πρώτη φάση να αλλάξεις τις ασφάλειες που έχουν πέσει πολλές φορές. Πάρε όμως ΙΔΙΑ Ampere ασφάλειες με πριν! Είναι φτηνές. μην ανησυχείς.

Thanx man

ησουν κατατοπιστικοτατος;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.