Jump to content

ATi 4870x2 - Εμπειρίες, Παρουσίαση Crossfire-X (Quad Crossfire - 4 GPU)

Heatspreader

Recommended Posts

Αυτά έβαλα και τίποτα.

Θα κάνω ένα Format και θα περάσω πάλι Windows γιατί μου φαίνεται η ATi με τους Drivers της τα κάνει μαντάρα.

Ούτε το Race Driver Grid μου παίζει τώρα!

Έτσι πρέπει να κάνεις γιατί αλλιώς δεν σε αφήνει να κλοκάρεις και την δεύτερη κάρτα.Μπορείς να τρέξεις και ένα απλό game test στο 3dmark01

Τελικά κατάφερα όπως καταλάβατε να τροφοδοτήσω σωστά τις κάρτες παίρνοντας τελικά από τη κεντρική πλεξούδα δύο 6πινα και δύο 8πινα (6+2).

Στο Race Driver Grid για παράδειγμα με τη προηγούμενη συνδεσμολογία τροφοδοσίας, στο menu του παιχνιδιού το σύστημα έσβηνε, και αναγκαζόμουν να απενεργοποιήσω τη δεύτερη κάρτα από το CCC.

Σήμερα που το δοκίμασα με τη νέα και σωστή συνδεσομολογία έπαιξε μία χαρά. Μου κάνει εντύπωση που το παιχνίδι είναι τόσο βαρύ ακόμα και στο menu του. Οι κάρτες λυσομανάνε ακόμα και εκεί.

Επειδή από τότε που τις πήρα τις κάρτες, στην ουσία κατάφερα να τις δοκιμάσω σωστά σήμερα, μπορώ να πω μερικές εντυπώσεις.

Η πρώτη μου κουβέντα είναι ότι χρειάζονται δουλειά πάρα πολύ οι Drivers ακόμα και για μονή κάρτα και όχι για το Crossfire-X.

Το χειρότερο που παρατήρησα ήταν στη σύνδεση με τη τηλεόραση. Αρχικά δεν μπορεί να πιάσει όλη την επιφάνεια της οθόνης και αφήνει δεξιά και αριστερά μαύρο περιθώριο λιγότερο από μισό εκατοστό, κάτι που με τη παλιά μου κάρτα δεν το είχα. Καλά δεν το κουβεντιάζω για το πόσο άθλιο είναι το Interface τoυ CCC.

Επίσης να πω ότι οι κάρτες είναι πάρα πολύ φασαριόζες και είμαι τύπος που δεν ενοχλούμε από το θόρυβο. Το ότι είναι πολύ ζεστές είναι πραγματικότητα και δεν μπορείς να ακουμπήσεις ούτε για πλάκα το χέρι σου. Όταν πήγα να αλλάξω το DVI από πίσω, δεν ήξερα από που να το πιάσω για να μη καώ. Λένε ότι βαράνε 90άρια. Φοβάμαι μήπως είναι παραπάνω.

Έτρεξα όλα τα 3Dmark περισσότερο για λόγους σταθερότητας για να τεστάρω για ακόμα μία φορά τη τροφοδοσία και όλα βγήκαν μία χαρά.

Όσον αφορά τα 3Dmark, θεωρώ ανούσιες όλες τις μετρήσεις που γίνονται σε αυτό αφού έτσι όπως μετράνε όλοι (με της Default ρυθμίσεις), μετράνε πιο πολύ το CPU, παρά τις κάρτες γραφικών.

Αυτό το λέω επειδή οι αναλύσεις είναι αναλύσεις όπου βρισκόμαστε σε CPU Limited καταστάσεις χωρίς Details και πολλά φίλτρα. Αυτό αφενώς γίνεται για να παίρνουν πόντους οι 3Dmark-άδες κλοκάροντας στο όριο τα CPU και αφετέρου για να κυριαρχεί ο μύθος του Bottleneck, αφού όσο κλοκάρεις το CPU τόσο μεγαλύτερο Score παίρνεις.

Το τελευταίο γίνεται για δύο λόγους:

1) Επειδή από μόνο του το 3Dmark βγάζει και CPU Score, οπότε το λαμβάνει υπόψη του

2) Όπως είπα από τη στιγμή που παίζουμε σε τόσο χαμηλές αναλύσεις και κλοκάρουμε το CPU βγάζουμε τη δύναμή μας από εκεί και σε συνδιασμό με τον πρώτο λόγω έρχεται το μεγάλο νούμερο.

Αυτό για το 3Dmark το λέω γιατί πραγματικά όταν τα έτρεχα καθόμουν μπροστά από την οθόνη και έλεγα, τι κάνω τώρα? Μετράω τις κάρτες μου ή τον Q6600?

Αυτή τη στιγμή τρέχω ένα 3Dmark2006 με τις παρακάτω ρυθμίσεις:

Q6600 @ 3.6GHZ

RAM: 4GB @ 1000 5-5-5-15 2T με διαιρέτη 4:5

Rampage Formula

4870x2 CF-X Default Clocks.

3dmark06mu3.th.jpg

Το χειρότερο που παρατήρησα ήταν στη σύνδεση με τη τηλεόραση. Αρχικά δεν μπορεί να πιάσει όλη την επιφάνεια της οθόνης και αφήνει δεξιά και αριστερά μαύρο περιθώριο λιγότερο από μισό εκατοστό, κάτι που με τη παλιά μου κάρτα δεν το είχα. Καλά δεν το κουβεντιάζω για το πόσο άθλιο είναι το Interface τoυ CCC.

Mηπως δεν έχεις βάλει την σωστή ανάλυση της TV?

Είναιη σωστή ανάλυση και το έψαξα πάρα πολύ. Δεν είναι τρομερό, αλλά όσο να'ναι. Και δεν έχει και τόσο καλή απεικόνιση στη TV όσο η 8800GTX. Τι να πω? Αν ξέρεις κανείς κάτι ας βοηθήσει.

Μάλιστα όταν τρέχω 3Dmark Vantage μετά το test με το διαστημόπλοιο τρέχει το Test, αλλά τρεμοπαίζει η οθόνη από τη μέση και δεξιά. Αντίθετα στην οθόνη του PC μου παίζει μία χαρά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.