Jump to content

ATi 4870x2 - Εμπειρίες, Παρουσίαση Crossfire-X (Quad Crossfire - 4 GPU)

Heatspreader

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρά σε όλους τους φίλους!

Σήμερα παρέλαβα δύο Sapphire ATi 4870x2. Για την ακρίβεια αγόρασα μία και πήγα και πήρα άλλη μία για να δω τι γίνεται.

Επειδή είναι πρώτη φορά που έχω στη κατοχή μου ATi κάρτα γραφικών, μετά από πολλά χρόνια και πρώτη φορά που δουλεύω με δύο κάρτες γραφικών (Crossfire), χρειάζεται να το ψάξω λίγο παραπάνω.

Φυσικά το ανοίγω το Topic αυτό για να μοιραστούμε εμπειρίες με τη συγκεκριμένη κάρτα και όχι μόνο και όσο το δυνατόν να βοηθηθούμε.

Δεν θέλω να σταθώ πολύ στη παρουσίαση, γιατί υπάρχουν ήδη πολύ καλύτερες. Απλά μερικές φωτογραφίες τις κάρτας για να έχουμε μία γενική εικόνα είναι οι παρακάτω:

IMG_0129-1.jpg

IMG_0109-1.jpg

IMG_0111.jpg

IMG_0112.jpg

IMG_0113.jpg

IMG_0115.jpg

IMG_0116.jpg

IMG_0117.jpg

IMG_0119.jpg

IMG_0121.jpg

IMG_0122.jpg

IMG_0126-1.jpg

Eίμαι λάτρης του 24/7 και θέλω το PC μου να είναι σταθερό όσο φόρτο και αν έχει για όσο χρόνο και αν χρειαστεί, οπότε CPU και κάρτα γραφικών θα είναι σχεδόν πάντα Stable, εκτός και αν σε κάποια μέτρηση σας πω ότι απλά κλόκαρα παραπάνω για να βγάλω το εκάστοτε Benchmark.

Το σύστημά που δοκίμασα τις κάρτες είναι αυτό της υπογραφής μου, δηλαδή:

CPU:Q6600@3.6GHz (24/7)

Cooling:Custom WaterCooling

Mobo:Asus Rampage Formula X48

RAM:Mushkin RedLine2x2GB PC8000@1000MHz 5-5-5-15 2T (4:5)

Windows Vista 64bit SP1 - Catalyst 8,7 και το παιχνίδι που κοίταξα ήταν το Crysis 1.21

Πολύ γρήγορα είχα τα παρακάτω αποτελέσματα ρυθμίζοντας το Crysis ως εξής:

crysistest.jpg

Όλες οι ρυθμίσεις στους Catalyst ήταν αυτές που είχε από μόνης της η κάρτα. Δεν πείραξα τίποτα εκτός από το Overclock όπως είπα.

Αποτελέσματα:

crysistest11.jpg,

ή ακόμα καλύτερα:

20/8/2008 4:40:41 μμ - Vista 64

Beginning Run #1 on Map-island, Demo-benchmark_gpu

DX10 1920x1080, AA=4x, Vsync=Enabled, 32 bit test, FullScreen

Demo Loops=3, Time Of Day= 9

Global Game Quality: VeryHigh

==============================================================

TimeDemo Play Started , (Total Frames: 2000, Recorded Time: 111.86s)

!TimeDemo Run 0 Finished.

Play Time: 77.19s, Average FPS: 25.91

Min FPS: 18.67 at frame 1949, Max FPS: 38.85 at frame 69

Average Tri/Sec: -9526843, Tri/Frame: -367681

Recorded/Played Tris ratio: -2.49

!TimeDemo Run 1 Finished.

Play Time: 68.43s, Average FPS: 29.23

Min FPS: 18.67 at frame 1949, Max FPS: 44.68 at frame 127

Average Tri/Sec: -10459625, Tri/Frame: -357876

Recorded/Played Tris ratio: -2.56

!TimeDemo Run 2 Finished.

Play Time: 68.38s, Average FPS: 29.25

Min FPS: 18.67 at frame 1949, Max FPS: 45.32 at frame 108

Average Tri/Sec: -10402708, Tri/Frame: -355643

Recorded/Played Tris ratio: -2.58

TimeDemo Play Ended, (3 Runs Performed)

==============================================================

Completed All Tests

<><><><><><><><><><><><><>>--SUMMARY--<<><><><><><><><><><><><><>

20/8/2008 4:40:41 μμ - Vista 64

Run #1- DX10 1920x1080 AA=4x, 32 bit test, Quality: VeryHigh ~~ Overall Average FPS: 2924

Μέχρι αύριο θα έχω παραπάνω πράγματα. Λοιπόν 3Dmark Vantage.

Δεν μπορούσα να το τρέξω επειδή δεν είχα τροφοδοτήσει σωστά τις κάρτες. Χρειάζεται το κάθε 8πινο να παίρνει από μία 12άρα ξεχωριστά.

Οι κάρτες έχουν ένα 6πινο και ένα 8πινο η κάθε μία όπως είπαμε.

Δεν με ενδιαφέρει να κλοκάρω τα πάντα στο τέρμα προς το παρόν. Με νοιάζει να δούμε πως δουλεύουν οι κάρτες σε οποιονδήποτε τις πάρει. Τα 3,6GHZ Στον Q6600 είναι εφικτά με νερό, αλλά ακόμη και ένας με Q9550 στα 3,4GHZ με αέρα θα είναι το ίδιο σχεδόν.

Αποτελέσματα.

vantage.jpg

To be continued...

Λοιπόν έχουμε και λέμε.

Το 3Dmark 2006 δεν μου τρέχει. Ίσως κάτι γίνεται με τα Vista64bit. Κάτι μου λέει για ένα DLL. Θα το φτιάξω όμως.

Από εκεί και πέρα το 3Dmark 2005 τρέχει κανονικά, αλλά δεν επαρκεί η τροφοδοσία στη κάρτα και το PC σβήνει.

Η κάθε κάρτα έχει 8pin και 6pin.

Το 6pin το έχω συνδέσει από το καλώδιο που έχει το τροφοδοτικό για κάρτα γραφικών. Έχω δύο καλώδια, ένα σε κάθε κάρτα.

Το 8pin παίρνοντας από μία 12άρα για το κάθε ένα.

Με τα παραπάνω είχα πάλι πρόβλημα, παρόλο που νόμιζα ότι είναι σωστά όλα.

Δοκίμασα να βάλω για κάθε 8pin δύο 12άρες, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Αυτό που μένει είναι να βρω από 6pin σε 8pin αντάπτορα, ώστε να χρησιμοποιήσω τις δύο κόκκινες γραμμές που έχει το τροφοδοτικό οι οποίες από ότι ξέρω είναι για κάρτες γραφικών και σηκώνουν πολλά Amperes. Αυτές οι γραμμές είναι όπως καταλαβαίνεται 6πινες.

Ακλοκάριστες οι κάρτες, παίζοντας Pro Evolution σε 1920x1080p, το PC έσβησε και άνοιξε πάλι.

Κάτι δεν πάει καλά με τη τροφοδοσία, εκτός και αν ζεστέτονται τόσο που δεν νομίζω να έχει να κάνει.

Τι τροφοδοτικό έχεις; Καλορίζικες

Edit τώρα το είδα enermax 1000 -άρι. Έλεος αποκλείεται να μην φτάνει

Μην το λές αυτό .4870 χ2 = 400W και βάλε... δηλαδή ο φίλος θέλει 800W μόνο για τις κάρτες....Βάλε και το υπόλοιπο σύστημα.....

Α.... ξέχασα να σας πώ οτι ήδη έχω παραγγγείλει μία ακριβώς ίδια για το νέο σύστημα......

δεν χρειάζεται παραπάνω από 1000 εγώ έτρεξα τις 3870χ2 του Ντίνου με το etasis στα 750Watt και δεν μάσησε εκτός αν το enermax είναι τόσο μούφα

400 watt η μια ? αν οντος καταναλωνε τοσα watt θα ερχοταν με κανιστρο :D και οχι με ανεμηστηρα.

δεν στεκουν αυτα που λες .

δηλαδι αν εχεις και κανα quad πανο και αρκετους δισκους θες 2kw psu ?

τέλος παντον μπραβο στο παιδι για την ομορφη παρουσιαση που εκανε .

Παιδιά! Έχει να κάνει από poy παίρνω τροφοδοσία.

Το PSU μου έχει 4 γραμμές οι οποίες είναι για κάρτα γραφικών και σηκώνουν πολλά AMperes. Τις δύο τις έχω βάλει, μία σε κάθε κάρτα μιας και είναι 6πινο και έχω άλλες δύο γραμμές που μπορώ να βάλω καλώδιο πάλι 6πινο όμως και όχι 8πινο. Με λίγα λόγια για να λυθεί το πρόβλημα χρειάζομαι 6πινο σε 8πινο ώστε να τραβήξω από τις κόκκινες που έχει το Enermax.

βάλει απο ένα 6πινο στις 8πινες και βάλε 2 καλωδιάκια στο καθένα σαν γέφυρα και το έκανες 8πινο

Ρε συ Vato, σήμερα είδα ότι έχω μόνο ένα 6πινο καλώδιο. Το άλλο κάπου το έχω χάσει. Όσο για τη γέφυρα, δεν έχω από 2πινο σε 2πινο και μόντα δεν θέλω να κάνω.

Για αυτό φωνάζω εγώ για single rail συνέχεια πάρε τηλ στο e-shop όταν ήμουν εκεί θυμάμαι παραγγέλνανε καλώδια για τα modular τα enermax για την moda δεν είναι κόψε ράψε καθόλου 2 καλώδια και μπαίνουν πολύ εύκολα

Έστειλα μήνυμα και στην Enermax να δούμε τι γίνεται.

Κάτσε να πάρω και eshop.

Edit:

Πήρα στο eshop και μου είπε ότι έχει η σελίδα. Έλεος ρε παιδιά!

Θα πω σε ένα φίλο να μου πάρει από ebay να έχω!

Καλησπερα. Ενημερωτικα, επειδη εχω και γω το ιδιο τροφοδοτικο, εμενα

εχει 2χ8πινο κ 2χ6πινο. Τα 2χ8πινα(6+2) βγαινουν απο την κετρικη γραμμη και

τα 2χ6πινα ειναι modular. Ποια εκδοση του enermax εχεις? Βγηκαν δυο εκδοσεις,

η τελευταια που εχω ονομαζεται "DXX" και υποστηριζει quad crossfire..

Απλά είμαι τυφλήτης... Δεν είχα δει ότι από το κεντρικό (από εκεί που βγαίνει και το 24πινο) έχει δύο 6πινα και άλλα δύο 6+2πινα. Οπότε τροφοδότησα τις κάρτες από εκεί αμέσως. Εκτός από αυτά έχει και άλλα δύο 6πινα που ειναι modular.

Φίλε είσαι ο μόνος από όλα τα Forums, ακόμα και από το xtremesystms, που έκανε αυτή τη παρατήρηση.

H παλιά δεν υποστηρίζει?

Ναι όλα μία χαρά.

Υποθέτω δηλαδή.

Με πιο πρόγραμμα μπορώ να στρεσάρω πάρα πολύ τις κάρτες εκτός από 3Dmark να πάνε Full LOad?

Επίσης πως μπορώ να μετρήσω κατανάλωση? Με βατόμετρο?

Κατεβάζω 3Dmark06 γιατί αυτό που είχα μου έκανε νούμερα στα Vista 64bit και έρχομαι με μετρήσεις.

Ρε παιδιά κάποιο άλλο πρόγραμμα εκτός για να κλοκάρω τις κάρτες?

ΤΟ CCC, όσο να'ναι δεν πρέπει να είναι και η καλύτερη λύση.

Με Riva Tuner δεν μου βγάζει επιλογή. Άλλη ιδέα?

Edlt:

@unseen

Χρήστο, ετοιμάσου να φτιάξεις και μία υδρόψυξη για τις κάρτες... (PM Me).

Capture-6.jpg

Στο 3Dmark06 μου βγάζει το παραπάνω μήνυμα. Έκανα μερικά πραματάκια που διάβασα στο net, αλλά τίποτα.

Ok, θα το δοκιμάσω. Γιατί πρέπει να τρέξω το Aquamark για να κλοκάρω και τη δεύτερη? Γιατί γίνεται αυτό?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.