Γιώργος 1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27, 2021 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27, 2021 Και η κατσαρόλες εργαλεία είναι. Θέλω να αγοράσω δυο κατσαρόλες ανοξείδωτες χωρίς καμιά επίστρωση, και έχω κάποιες απορίες. Πως γίνεται κατσαρόλες από το ίδιο μέταλλο, άλλες να κολλάνε εύκολα το φαγητό και άλλες όχι. Πως γίνεται μια κατσαρόλα που δεν κολλάει στην αρχή το φαγητό, μετά από κάποια χρήση να το κολλάει. Αυτά όλα κατά τα λεγόμενα διαφόρων χρηστών, εγώ δεν έχω γνώμη. Αξίζει να πάρω τις πανάκριβες Fissler ή να δώσω το 1/4 - 1/3 που στοιχίζουν οι άλλες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Νοέμβριος 2, 2021 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2021 - Κατσαρόλα προφανώς και δεν παίρνεις με επίστρωση. - Πήγαινε δες απο κοντά με χάρακα να είναι επίπεδος ο πάτος...εκτός αν έχεις αέριο ή επαγωγική. - Τώρα για το κόλλημα, τι εννοείς; Ότι καίγονται οι φακές, επειδή τέλειωσε το νερό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Νοέμβριος 3, 2021 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2021 Έχουμε εδώ και 11 χρόνια όλο το set από τις magic line της fissler. Δεν εχουν κάνει κιχ. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Νοέμβριος 3, 2021 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2021 Κατσαρολα με επιστρωση παιρνεις αν τη θες και για φουρνο, τυπου dutch oven (γαστρα) δηλαδη. Το οτι κολλαει μετα απο καποιο χρονικο διαστημα μπορει να οφειλεται σε πολλους παραγοντες, απο το υλικο, τα διαφορετικα κραματα του ιδιου υλικου, το παχος της βασης, την ποιοτητα συνθεσης των στρωσεων της βασης κτλ. Μια φθηνη κατσαρολα μπορει να παρουσιασει προβλημα εσωτερικα στη βαση και να μη γινεται σωστη διανομη θερμοτητας στο φαγητο και αρα να κολλαει. Αν θες να δωσεις λεφτα για κατσαρολες παντως κοιτα και τις AMC οι οποιες πωλουνται μονο μεσω αντιπροσωπου (δε θα τις βρεις σε μαγαζια). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Νοέμβριος 3, 2021 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2021 Fissler, Sitram. Η μάνα μου βρίσκει ανταλλακτικά τους μετά από 40 χρόνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Νοέμβριος 4, 2021 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2021 Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, με την σημείωση ότι μία φτηνή ημι-επώνυμη ανοξείδωτη δεν πάει ποτέ χαμένη και δεν θα κλάψεις ποτέ τα λεφτά της. Αυτό προϋποθέτει να είναι σχετικά επίπεδη, να έχει λίγο ενισχυμένο πάτο και το όνομα να προδιαθέτει ότι έκαναν μία στοιχειώδη προσπάθεια για τη σύσταση του υλικού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Νοέμβριος 4, 2021 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2021 Λοιπόν τα ξεχνάτε όλα όσα είπαμε παραπάνω για φισσλερ κλπ. To IKEA στις κατσαρόλες της σειράς 365 δίνει 15 (ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ) χρόνια εγγύηση. Έχω 2 αντικολλητικά τηγάνια αυτής της σειράς και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Παράθεση Η εγγύηση καλύπτει: • Σταθερότητα βάσης. Με άλλα λόγια, η βάση του σκεύους παραμένει επίπεδη, ώστε να διαχέει τη θερμότητα αποτελεσματικά. • Πλύσιμο σε πλυντήριο πιάτων οικιακής χρήσης. Δεν προκαλείται φθορά στα σκεύη από ανοξείδωτο ατσάλι. Παρόλα αυτά, όλα τα προϊόντα με αντικολλητική επένδυση πρέπει πάντα να πλένονται στο χέρι. • Αντικολλητικό υλικό. Αυτό σημαίνει ότι τα σκεύη IKEA 365+ με αντικολλητική επένδυση καθαρίζονται εύκολα και μπορεί να χρησιμοποιούνται με τη μικρότερη δυνατή ποσότητα λιπαρών ουσιών για μαγείρεμα για τουλάχιστον 15 χρόνια. IKEA 365+ κατσαρόλα με καπάκι 3l, Γκρι WWW.IKEA.GR IKEA 365+ κατσαρόλα με καπάκι 3l. Δείτε περισσότερα IKEA 365+ κατσαρόλα με καπάκι 5 l WWW.IKEA.GR IKEA 365+ κατσαρόλα με καπάκι 5 l. Δείτε περισσότερα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Νοέμβριος 4, 2021 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2021 πριν 46 λεπτά, το μέλος minast έγραψε: Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, με την σημείωση ότι μία φτηνή ημι-επώνυμη ανοξείδωτη δεν πάει ποτέ χαμένη και δεν θα κλάψεις ποτέ τα λεφτά της. Αυτό προϋποθέτει να είναι σχετικά επίπεδη, να έχει λίγο ενισχυμένο πάτο και το όνομα να προδιαθέτει ότι έκαναν μία στοιχειώδη προσπάθεια για τη σύσταση του υλικού. Δες για παράδειγμα αυτές του IKEA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιώργος 1 Νοέμβριος 20, 2021 Author #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2021 On 3/11/2021 at 12:52 ΠΜ, το μέλος l2phile έγραψε: - Τώρα για το κόλλημα, τι εννοείς; Ότι καίγονται οι φακές, επειδή τέλειωσε το νερό; Στις αξιολογήσεις κάποιοι-ες λένε για κάποιες ανοξείδωτες κατσαρόλες ότι κολλάνε εύκολα το φαΐ και εννοούν στις ίδιες συνθήκες που κάποιες άλλες δεν το κολλάνε. Ή λένε ότι στην αρχή δεν κολλάνε το φαγητό και μετά από κάποια χρήση το κολλάνε. Και δεν είναι μία περίπτωση χρήστη για να πεις ότι ονειρεύεται. « Αν ειχε 0 αστερακια αυτο θα εβαζα ,η κατσαρολα μια φορα αν αρπαξει ειναι για πεταμα μετα οτι να και να μαγειρεψεισ κολλαει αν δεν εισαι πανω απο την καταρολα να ανακατευεισ συνεχεια . Ακομη και σε χαμηλη σκαλα στο ματι παλι αρπαζει την εχω 2 χρονια και τον τελευταιο χρονο ολο καιει το φαγητο πλεον θα την πεταξω και δυστηχωσ εχω παρει ολη την σειρα » Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelios13 Νοέμβριος 20, 2021 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2021 Παρε φισλερ η σιτραμ να τις εχουν κ τα παιδια σου...αλλοιως καλη τυχη!!!!!!!!! Αλλωστε οπως ξερεις οτι ισχυει για τα εργαλεια ,ισχυει για τα παντα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
IOANNISTSA Νοέμβριος 20, 2021 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2021 Εγγύηση εφόρου ζωής μόνο μια μάρκα υπάρχει AMC. Τις είχε πάρει η Μητέρα μου πριν σαράντα+ χρόνια και τις έχω εγώ τώρα. (ένα fissler της ίδιας εποχής δεν αντεξε ούτε τα μισά χρόνια των AMC) Το υλικό είναι κράμα χάλυβα με χρώμιο και νικέλιο (AISI304 -X5CrNi18-10) ή απλά Inox 18/10. Ο πάτος των AMC είναι οκταμερές κράμα χάλυβα πατέντα της AMC. Τα υπόλοιπα σκεύη της AMC (δίσκοι, μπολ κλπ) είναι από 18/8 Ακόμα και να αφήσεις το φαγητό να καεί (να σωθεί το νερό) τα σκεύη δεν παθαίνουν σχεδόν τίποτα και αναλόγως πόση ώρα πέρασε χωρίς νερό θέλει και ανάλογο τρίψιμο μετά για να γίνουν όπως πριν και ίσως να τα περάσεις με μια «κρέμα» για να γυαλίσουν σε περίπτωση που θαμπώσουν (σπάνιο φαινόμενο μετά από ώρα/ες πάνω στο μάτι). Το μόνο πρόβλημα είναι το κόστος. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Νοέμβριος 20, 2021 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2021 Καμία κατσαρόλα δεν είναι φτιαγμένη για να κολλάει το φαγητό. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν σου κολλήσει την πρώτη φορά με δική σου υπαιτιότητα. Για να ξεκολλήσεις τα καμένα βάζεις από πράσινο σφουγγαράκι, συρμάτινο, μέχρι συρματόβουρτσα από το μαγαζί που έβαλα εγώ μια φορά Χαλάς την επιφάνεια του μετάλλου γεμίζοντάς το γραμμές με αποτέλεσμα να κολλάει ευκολότερα και όσο το τρίβεις χειροτερεύει. Βεβαίως όσο ποιο σκληρό είναι το μέταλλο αντέχει περισσότερο αλλά έχει περισσότερο άνθρακα και είναι λιγότερο ανοξείδωτο. Μπορείς να τις γυαλίσεις με πανί αλοιφή και μεγάλη υπομονή 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_m Νοέμβριος 20, 2021 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2021 με διλπο ή τριπλο πατο θα παρεις και θα εισαι οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
god Νοέμβριος 20, 2021 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2021 Μια καλη ανοξειδοτη κατσαρολα αν δεν κανεις μ****ια δεν χαλαει ποτε. Στις καινουριες θεωρητικα ο πατος ειναι λιγο πιο ευαισθητος απο τις καλες παλιες σε θεμα οξειδωσης γιατι εχουν ατσαλι 18/0 αντι για 18/10 στο κατω μερος για να λειτουργει σε επαγωγικες εστιες, αλουμινιο για να διαχεεται η θερμοτητα σε ολη τη βαση και μετα 18/10 ανοξειδωτο για λιγοτερες πιθανοτητες σκουριας. Αν δεν μενεις σε κανα νησι και δεν την αφησεις πεταμενη σε αλατονερα η δεν ξερω τι δεν θα υπαρξει ποτε κανενα προβλημα. Αν αρχισει να γρατζουνιεται(απο συρμα κτλ), θα κολλαει περισσοτερο αλλα δεν πιστευω να δεις διαφορα αναμεσα σε 2 καλες κατσαρολες. Ολες εχουν μαλακο ατσαλι. Το ανοξειδωτο δεν ειναι αντικολλητικο και θελει περισσοτερη προσοχη στη θερμοκρασια, στο λαδι, στα υγρα κτλ κατα το μαγειρεμα για να μην κολλησει. ασχετο τιπ. Μη βαλεις ποτε σκευος που το χρησιμοποιεις σε ηλεκτρικη εστια στο γκαζι γιατι πολυ πιθανο να στραβωσει ελαφρα ο πατος. Υπαρχουν αψογες κατσαρολες και με 30ευρω(vicko versus) και με 100ευρω(fissler) και με 500ευρω αλλα μην περιμενεις να δεις καμια διαφορα στην αντοχη και στη χρηση. Τα βασικα ειναι 18/10 ατσαλι, καλος πατος και να κανει για επαγωγικη(γιατι μελλοντικα μπορει να το χρειαστεις) και θα προτεινα μεταλικα χερουλια που να μην καινε και μεταλλικο καπακι 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Νοέμβριος 22, 2021 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2021 Με το συμπάθειο, αλλά από τις 27 Οκτ, ακόμα δεν έχεις αγοράσει; Κατσαρόλα είναι φίλε μου. Όχι σπίτι. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιώργος 1 Νοέμβριος 23, 2021 Author #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2021 πριν 11 ώρες, το μέλος Snips έγραψε: Με το συμπάθειο, αλλά από τις 27 Οκτ, ακόμα δεν έχεις αγοράσει; Κατσαρόλα είναι φίλε μου. Όχι σπίτι. Αγόρασα δύο σχετικά φτηνές <Πυραμίς> για άμεσες ανάγκες, αλλά θέλω να αγοράσω και μιά ολόκληρη σειρά σκευών για την πρίκα μου. Οι απορίες παραμένουν. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Νοέμβριος 23, 2021 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2021 Αυτες οι πυραμις ειναι ομορφες αλλα στο χρονο πανω μου ειχε σκασει ο πατος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Δεκέμβριος 1, 2021 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2021 (edited) AMC 32 χρονια ειναι σαν καινουριες τις ειχε η Μανα μου πηρα και εγω μερικες σαν πρικα ΛΟΛ.Μαγειρευεις σε χαμηλη φωτια και οικονομια και ολα γινονται ποιο νοστιμα.Τωρα δε ξερω πως τις πουλανε αλλα παλια ηταν μια τεραστια κουτα με αρκετες κατσαρολες μεσα. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 1, 2021 από ThorLite Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Δεκέμβριος 2, 2021 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2021 προίκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Δεκέμβριος 2, 2021 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now