Jump to content

Newegg στην Ευρωπη.....woot..!!!!

GoriLLakoS

Recommended Posts

• 3 months later...

Οπως λεει και ο astrolabos λέει ότι έχει ήδη ένα κατάστημα στη Γαλλία:

"It already has a presence in France, but the date for the move to sell kit to UK consumers isn't yet known."

Αλλα δεν στέλνει στην Αγγλία ακομα.... καλα ουτε συζητηση για Ελλαδα (μεγαλες προσδοκιες εχω).

Το θεμα είναι μπορει να μας το ψωνισει καποιος απο Γαλλία σε τιμη Αμερικής και να μας το στείλει προφανως χωρις τελωνειο (λογο Ε.Ε.)?

Αρχική απάντηση από morfeas-dsl-

Τι παιζει και εχει τοσο χαμηλες τιμες?

Μηπως τιποτα με την εγγυηση? Νομιζω σε καποια λεει πως αν θες εγγυηση + τοσο στην τιμη κτλ

Βασικά μια φορά που είχα ψώνισει από εκεί στο παρελθόν, ειχα παρει ενα merory stick και δεν είχα ασχοληθεί πολυ με την εγγύηση γιατί δεν παίζει να το στειλω στην Αμερική για service με δικά μου έξοδα, καλυτερα να παρω ένα καινουργιο... Αλλα από οτι θυμαμαι είχε ενα χρόνο εγγυησή.

Εμενά η απορία μου είναι εάν οντως έχει καταστημα στην Γαλλια, και εαν έχει ποιο είναι το site...... και αν δεν έχει site ποια ειναι η διευθυνση του και οι ωρες λειτουργιας....:jump:

• 3 weeks later...

Πάντως ένας λόγος(σίγουρα όχι ο μόνος) που είναι τόσο φθηνότερα τα μαγαζιά στην άλλη όχθη του Ατλαντικού είναι ότι εκεί συνήθως δεν πληρώνεις ΦΠΑ(ή μάλλον πληρώνεις μόνο αν η πώληση γίνεται στην ίδια πολιτεία που είναι το κατάστημα(οπότε οι περισσότεροι αγοράζουν από άλλη πολιτεία:) )). Αλλά ακόμα και εκεί που πληρώνεις ΦΠΑ(ή όπως τον ονομάζουν εκεί τουλάχιστον, νομίζω state tax) είναι στο 98% των περιπτώσεων πολύ χαμηλότερος από Ευρώπη. Ενδεικτικά από ότι μου έχει πει γνωστός μου από Αμερική η χειρότερη περίπτωση είναι η πόλη της Νέας Υόρκης που σου έρχεται γύρω στο 15% και στην προκειμένη περίπτωση ένα μέρος του ποσοστού είναι για την πολιτεία(το στάνταρ) και ένα άλλο μέρος για την πόλη(συμβαίνει σπάνια). Στις περισσότερες πολιτείες δε κυμαίνεται γύρω στο 6-8%.

Το συμπέρασμα είναι ότι και να ανοίξει κάποια Αμερικάνικη αλυσίδα στην Ευρώπη αφού θα πληρώνεις ΦΠΑ τουλάχιστον και ίσως και δασμούς (όπως θα έπρεπε να πληρώνεις και αν πέρναγε τελωνείο αν αγόραζες κατευθείαν από εκεί) οι τιμές δεν θα έχουνε και τις τρομερές διαφορές που έχουν όταν συγκρίνεις τιμές από eshops που είναι σε διαφορετικές πλευρές του Ατλαντικού.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.