Jump to content

Ποιο τροφοδοτικό?

nickthegreek

Recommended Posts

βασικα θα σου προτεινα το τροφοδοτικο της ozc 450 πολυ καλο σε σχεση τιμη-αποδοση παρτο χωρις δευτερη σκεψη:)

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply
Τα καλώδια αυτουνού είναι ήδη sleeved;

Τι εννοείς? Μην νομίζετε ότι ξέρω και πολλά. Απλώς διάλεξα αυτά με την λογική ότι στον τομέα της τεχνολογίας το ακριβό τις περισσότερες φορές είναι και καλό;)

A, και κάτι άλλο σημαντικό. Καλύτερο είναι να πάρεις ένα τροφοδοτικό με ένα 12άρη ανεμιστήρα και όχι 1 ή 2 8άριδες καθώς οι 12άριδες είναι πολύ πιο αθόρυβοι...

Η διαφορά είναι μεγάλη?

Αρχική απάντηση από nickthegreek

Ποιο λες από αυτά τα τρία συγκεκριμένα? Αυτά που μου έλεγες πριν για τα molex κτλ επειδή δεν τα πολυκατάλαβα :o , αυτό που θα μου προτίνεις τα έχει?

Εμένα το link με πέταξε κατ'ευθείαν στο OCZ Modstream 450... Τέσπα. Για να καταλάβεις...

Molex λέγονται τα άσπρα φυσάκια στο τέλος των καλωδίων που συνδέεις στις συσκευές. Λοιπόν...

1. Η Intel, λόγω της αυξημένης κατανάλωσης ρεύματος των σημερινών motherboards καθιέρωσε τη χρήση ATX molexes με 24pins (ακίδες, ποδαράκια όπως θες πέστα). Μέχρι τώρα χρησιμοποιούντουσαν molexes με 20 pins. Οι mobos αυτές δεν έχουν πρόβλημα συνήθως να δουλεύουν με 20pin ωστόσο άμα πολυβαρύνει το πράγμα αρχίζουν τα νούμερα οπότε και είναι καλό να έχεις 24άρι.

2. Οι σύγχρονες (μεγάλες) κάρτες γραφικών (όλες μετά νομίζω την 9700 της ATI και την FX 5800 της nVidia) τρώνε επίσης πολύ ρεύμα και για να δουλέψουν στα full χρειάζονται πρόσθετη τροφοδοσία. Επειδή λοιπόν τα τελευταία μοντέλα για να καλύψουν την τροφοδοσία που χρειάζονταν είχαν 2 κοινά τετράπηνα Molex πάνω, πλέον η τελευταία γενιά και οι επόμενες θα έχουν ένα καινούριο 6pin Molex πάνω για να μη χρειάζεται να κατεβάζεις 2 γραμμές από το τροφοδοτικό και για διάφορους άλλους λόγους που δεν θυμάμαι.

Το OCZ δεν ξέρω αν έχει τέτοια molexes. Πάντως το Chieftec μου δεν έχει αλλά νομίζω οτι τουλάχιστον βγαίνει σε έκδοση με 24pin ATX molex. Για το βύσμα για τις κάρτες γραφικών δε γνωρίζω τι συμβαίνει ακριβώς...

Ελπίζω να βοήθησα! :)

Ελπίζω να βοήθησα!

Το συζητάς?:) Ποιος θα καθόταν να τα έγραφε αυτά;) Σε ευχαριστώ πολύ. Εκτός από τα multirama ξες που αλλού μπορώ να το βρω?

Επειδή έχω ακόμα αμφιβολίες το θεωρείς καλύτερο από το tagan?:o

Τι εννοείς? Μην νομίζετε ότι ξέρω και πολλά. Απλώς διάλεξα αυτά με την λογική ότι στον τομέα της τεχνολογίας το ακριβό τις περισσότερες φορές είναι και καλό;)

Η διαφορά είναι μεγάλη?

1. Η ερώτηση δεν τέθηκε σε εσένα αλλά ας εξηγήσω τι ενοώ... Επειδή τα τροφοδοτικά έχουν πάρα πολλά καλώδια πλέον και συνήθως τα καλώδια είναι σε τετράδες, όσοι "πειράζουν" τα κουτιά τους (βασικά βάζουν τζάμι) περνάνε από πάνω ένα πράμα σα διχτάκι (sleeves) ωστε να φαίνονται πιο λίγα και συνεπώς πιο μαζεμένα. Προσωπικά έχω

"sleevάρει" To Chieftec και επειδή είναι λίγο κουραστική διαδικασία, γι'αυτό ρωτάω. :)

2. Λέγοντας 8άρη ή 12άρη ανεμιστήρα ενωώ τη διάμετρο τους (8cm, 12cm κ.τ.λ.). Οι μεγαλύτεροι ανεμιστήρες παράγουν μεγαλύτερο ρεύμα αέρα σε λιγότερες στροφές και συνεπώς είναι πιο αθόρυβοι. Η διαφορά δεν μπορεί να υπολογιστεί γιατί από τη μία το κόστος ενός 12άρη ανεμιστήρα είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από ενός 8άρη και από την άλλη εκεί που χρησιμοποιούνται 2 8άρηδες χρησιμοποιείται ένας μόνο 12άρης. Το συγκεκριμένο OCZ απ'ότι μπορείς να δεις έχει 12άρη ανεμιστήρα (φαίνεται άνετα με το μάτι).

Το έχω καταλάβει οτι δεν έχεις ιδιαίτερες γνώσεις και προσπαθώ να τα λέω απλά και ελπίζω τώρα που τα εξήγησα αναλυτικά να τα κατάλαβες... :)

Το συζητάς?:) Ποιος θα καθόταν να τα έγραφε αυτά;) Σε ευχαριστώ πολύ. Εκτός από τα multirama ξες που αλλού μπορώ να το βρω?

Επειδή έχω ακόμα αμφιβολίες το θεωρείς καλύτερο από το tagan?:o

Τα Chieftec θα τα βρεις στην Ελλάδα αποκλειστικά στο Πλαίσιο, τα Fortron ξέρω οτι φαίρνουν Πλαίσιο και Multirama, ενώ τα OCZ-Tagan-Enermax μπορείς να τα βρεις άνετα στα καταστήματα HAC shop και Checkmate int αν είσαι Αθηναίος.

Όσο για τα Tagan, προσωπικά μέχρι πριν λίγο καιρό τα θεωρούσα τα κορυφαία αλλά τώρα τελευταία με διάφορες ελλατωματικές παρτίδες έχω χάσει αρκετά την άνεσή μου να τα προτείνω. Τα OCZ από την άλλη είναι ακόμα πολύ καινούρια. Η OCZ βασικά βγάζει μνήμες και δεν ξέρω από πρώτο χέρι τι λέει στα τρφοδοτικά. Πάντως λένε οτι είναι πολύ καλά... :)

Τέσπα, μπορείς να κάνεις και παραγγελεία αν θες... Για θεσσαλονίκη δεν ξέρω μιας και εγώ είμαι Ηρακλειότης, ωστόσο το μισό forum είναι απο 'κει οπότε θα βρεις κάποιον να σε παραπέμψει στα αντίστοιχα καταστήματα.

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 14:46]

Όσο για τα Tagan, προσωπικά μέχρι πριν λίγο καιρό τα θεωρούσα τα κορυφαία αλλά τώρα τελευταία με διάφορες ελλατωματικές παρτίδες έχω χάσει αρκετά την άνεσή μου να τα προτείνω. Τα OCZ από την άλλη είναι ακόμα πολύ καινούρια. Η OCZ βασικά βγάζει μνήμες και δεν ξέρω από πρώτο χέρι τι λέει στα τρφοδοτικά. Πάντως λένε οτι είναι πολύ καλά... :)

Tελικά μου προτείνεις το ΟCZ?

και γω απο Κιλκις ειμαι και αγορασα ozc 520 απο e-shop

Tελικά μου προτείνεις το ΟCZ?

Κοίτα, προσωπικά αυτό θα έπαιρνα τώρα αν είχα τα λεφτά ή το 520 (πόσο πάει αλήθεια; ). Έχει δωδεκάρη ανεμιστήρα, 3 χρόνια εγγύησησ, καλές τάσεις, είναι αθόρυβο, ο ανεμιστήρας είναι φωτιζόμενος (αν και δεν με ενδιαφέρει) και το πολύ πρακτικό είναι το σύστημα με την προσθαφαιρεση των καλωδίων. Μόνο για αυτό τα αξίζει τα λεφτά του... :)

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

Κοίτα, προσωπικά αυτό θα έπαιρνα τώρα αν είχα τα λεφτά ή το 520 (πόσο πάει αλήθεια; ). Έχει δωδεκάρη ανεμιστήρα, 3 χρόνια εγγύησησ, καλές τάσεις, είναι αθόρυβο, ο ανεμιστήρας είναι φωτιζόμενος (αν και δεν με ενδιαφέρει) και το πολύ πρακτικό είναι το σύστημα με την προσθαφαιρεση των καλωδίων. Μόνο για αυτό τα αξίζει τα λεφτά του... :)

εμενα Μακι το 520 ozc μου στοιχεισε 150 ευρο αγορα 145+5ευρο μεταφορικα

εμενα το 520 ozc μου στοιχεισε 150 ευρο αγορα 145+5ευρο μεταφορικα

Είσαι ευχαριστημένος? Από που το πήρες? Έχει αυτά τα molex για τις "μεγάλες" κάρτες γραφικών κτλ.?

παρα πολυ το ανεφερα και πιο πανω απο e-shop απο Αθηνα

Αρχική απάντηση από def [Σήμερα, στις 15:10]

παρα πολυ το ανεφερα και πιο πανω απο e-shop απο Αθηνα

Στο μαγαζί που έχουν? Γιατί στο site δεν το βλέπω.

Μπα... πολλά είναι... :p Πάντως μακρυά από:

Q-tec

ThermalTake

CoolerMaster

Innovator

και λοιπές που έχουν όνομα στη συσκευασία αλλά δεν αξίζουν και πολύ...

Τα σίγουρα ονόματα είναι OCZ, Tagan, Enermax, Antec, Chieftec και δεν ξέρω τι λένε και τα Fortron

μηπως τελειωσε το αποθεμα,παρε τηλ. και ρωτα

Αρχική απάντηση από def [Σήμερα, στις 15:13]

μηπως τελειωσε το αποθεμα,παρε τηλ. και ρωτα

Τελείωσε είπε και το περιμένουν από εβδομάδα. Το 450 θυμάσε πόσο έκανε?

Έχει αυτά τα molex για τις "μεγάλες" κάρτες γραφικών κτλ.?

καλο το εχω δει στο site www.xoxide.com εδω απο οσο ξερωδεν υπαρχει αντιπρωσοπος να το φερει

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.