nikonick Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2021 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2021 (edited) χαιρετω ολους, ο μικρος μου ξαδερφος θελει να χτισειι ενα υπολογιστη καινουργιο με τα ποιο κατω εξαρτηματα και θελω να μαθω εαν ειναι ολα συμβατα μεταξυ τουs... μητρικη asrock 450b pro4 επεξεργαστηs i3 10100f δισκοs m2 ssd patriot p300 512 gb μνημη ddr4 gskil aegis 16 gb τα υπολοιπα εξαρτηματα τα εχω εγω και θα του τα δοσω (τροφοδοτικο, κουτι, dvrw) ο μικρος θελει να ασχοληθει σοβαρα με την μουσικη και τα βιντεο οπως και εγω... εχω καπιουs ενδοιασμους ως προς την αξοιοπιστια της asrock, δηλαδη κακη κατασκευη και για τον δισκο m2 ssd οτι τα γραφουμενα terrabytes ειναι περιπου 500.. (tbw) με τα βιντεο renderings οπως καταλαβενεται θα εχουμε πολλα διακινουμενα terra bytes και δεν ξερω ενα θα αντεξει ας πουμε δυο η τρια χρονια.. εχω ενα seagate sata 250 gb απο το 2012 με καθιμερινη χρηση και ειναι ακομη ενταξει τα εξαρτηματα (skroutz.gr 257.65 εβρω) θα τα φερει καποιος αλλος ξαδερφος που ερχεται κυπρο την αλλη εβδομαδα απο κυπρο ολα τα παραπανω θα στοιχοιζανε γυρω στα 345 εβρω Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 8, 2021 από nikonick Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Οκτώβριος 8, 2021 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2021 Διαβάζω σοβαρή ενασχόληση με μουσική και βίντεο. Βλέπω ι3 (πες ότι είναι οκ) και δε βλέπω κάρτα γραφικών. Δεν βλέπω audio interface. Σοβαρά όταν λες τι εννοείς; Ερασιτεχνικά υποθέτω. Όταν πας για μπάτζετ λύσεις δε γίνεται να έχεις και πολλές απαιτήσεις γενικα. ΒΤw μια χαρά είναι η ασροκ και όλα τα υποσυστήματα. Χρειάζεσαι κάρτα γραφικών ή επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Οκτώβριος 8, 2021 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2021 πριν 42 λεπτά, το μέλος nikonick έγραψε: μητρικη asrock 450b pro4 Αυτή είναι για AMD αν δεν κάμω λάθος και έχεις βάλει intel επεξεργαστή. Μια χαρά είναι η Asrock από την εμπειρία μου. Οι μητρικές που παίρνουν intel είναι εδώ. πριν 49 λεπτά, το μέλος nikonick έγραψε: επεξεργαστηs i3 10100f Αυτός θέλει κάρτα γραφικών, ότι έχει F δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Οκτώβριος 8, 2021 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2021 πριν 4 λεπτά, το μέλος p55 έγραψε: Αυτή είναι για AMD αν δεν κάμω λάθος και έχεις βάλει intel επεξεργαστή Πω ναι... Σωστά Διάλεξε b460m pro4 και i3 10100. Αν μπορεί να ανέβει στον ι5 10400, τόσο το καλύτερο. Και λέω Μ (micro ATX) γιατί δεν έχω ιδέα τι κουτί έχεις και αν παίρνει full atx motherboard Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Οκτώβριος 8, 2021 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2021 καλησπερα, ευχαριστω για ολες τις απαντησεισ asrock... λαθος μητρικη οποτε κοιταζω για μητρικη που να παιρνει ιντελ με βαση 1200.. για βιντεο rendering (hd) δεν χρειαζεται καρτα γραφικων, μπορει να δουλεψει με το cpu ανετα... εγω προσωπικα δουλευω χωρις καρτα γραφικων και με υποδιεστερο υπολογιστη... οσο για audio interface υπαρχει η emu 404 και το rme ad1 και καποια synthesizers / sound and drum machine module μαζι με vst instruments... για μουσικη δεν θες κατι παραπανω απο εναν μικρο celeron pou eixa που ειχα (κατασταρφεικε η μητρικη)... μπορειτε να κρεινετε την δουλεια μου... στο profil μου εχω την σελιδα που συμμετασχω με καποιες μουσικες δικες μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Οκτώβριος 8, 2021 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2021 Όταν καταλήξεις, πες μας εδώ τι διάλεξες για να γλυτώσεις τις "κακοτοπιές" πριν 14 λεπτά, το μέλος nikonick έγραψε: για βιντεο rendering (hd) δεν χρειαζεται καρτα γραφικων, μπορει να δουλεψει με το cpu ανετα... εγω προσωπικα δουλευω χωρις καρτα γραφικων και με υποδιεστερο υπολογιστη... Καμία αντίρρηση αρκεί η CPU να έχει γραφικά, οι επεξεργαστές F δεν έχουν καθόλου, ούτε το BIOS δεν θα βλέπεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ai7isoLinear Οκτώβριος 8, 2021 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2021 (edited) Προσπάθησε να πας στον i5 10400 (σκέτο), τα έξτρα cores\threads θα κάνουν διαφορά. Όχι 10400F - όπως έχει ήδη ειπωθεί - οι "F" δεν έχουν ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Μην πάρεις τον Patriot P300 καθώς δεν έχει DRAM και η χρήση του PC θα είναι ..content creation. Θα δώσεις 15-20ε παραπάνω αλλά στην προκειμένη αξίζει, καλύτερες επιδόσεις & endurance. Εάν μπορείς να πάρεις τον Samsung 970 Evo Plus τέλεια, αλλιώς πήγαινε σε WD SN750 ή Crucial P5, κατά σειρά προτεραιότητας. Επίσης πάρε μητρική με chipset B560 αντί Β460 για να έχεις την επιλογή στο μέλλον να αναβαθμίσεις σε καλύτερη CPU αλλά τουλάχιστον να είναι 11ης γενιάς, το οποίο με τη σειρά του σου επιτρέπει να κουμπώσεις ένα δεύτερο Μ.2 SSD PCIe 4.0, αντί για 3.0. Τα ίδια λεφτά θα δώσεις. Αυτό πιο πολύ για την περίπτωση που τελικά πάρεις τον 10100 αντί του 10400. Τί PSU θα μπεί στο σύστημα? Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 8, 2021 από Ai7isoLinear Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Οκτώβριος 11, 2021 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2021 καλημερα σε ολους, ευχαριστω ολους για τις απαντισεις σας ακομη... δεν εχω αποφασισει τελικως ποια εξαρτηματα θα παραγγειλω λογω του οτι θελει περισσοτερο ψαξιμο το θεμα μητρικης και επεξεργαστη και m2 δισκο... ο φιλος Ai7isoLinear ανεφερε κατι για τον m2 δισκο που δεν ξερω τι σημαινει... θα βρω να διαβασω και να καταλαβω πως δουλευει ο δισκος κια γιατι συστινεται για την δημιουργεια περιεχομενου (contest creation) μετα.. υπαρχει το θεμα με τον επεξεργαστη που για εμενα ακομη και ενας pentiu gold g6500 μου κανει γιατι οπως ειπα και σε προηγουμενο ποστ για μουσικη και επεξεργασια βιντεο ειναι μια χαρα ισως να παω σε 24 η 32 gb ram γιατι θα δω μικροτερους χρονους στο βιντεο rendering... μιλαμε για επεξεργασια βιντεο απο (minidv, mp4, avchd 1920x1080) βιντεο απο γαμηλιες τελετες και βαπτισεις, θεατρικες παραστασεις, ομιλιες φεστιβαλ, ολα αυτα δεν θελουνε γρηγορη καρτα γραφεικων 400+ εβρω για τους λογους οτι δεν εχουνε πολλα εφφε μεταβασεις και τα καναλια του βιντεο ειναι το πολu τρια που επεξεργαζουντε ενας i3 / i5 με μια καρτα γραφεικων 400+ αυξανει κατα πολuτο κοστος και ισως ο τελικως χρονος του rendering να ειναι μειωμενος μονο κατα σαραντα λεπτα τροφοδοτικα εχω τα xilense 350 watts και το arctic cooling 500 watts που ειναι υπερ αρκετα για ενα συστημα με καταναλοση γυρο στα 160 /180 watts κουτια εχω το asus vento και το coolermaster elite mid tower απο το ποηγουμενο pc αυτα για την ωρα φιλοι μου καλη μερα να εχεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Οκτώβριος 19, 2021 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2021 kαλημερα σε ολους τους φιλους του φορουμ, δυστιχως τα εξαρτηματα που θα εφερνε ο ξαδερφος απο αθινα δεν ειρθανε για τον λογω οτι καποια απο αυτα δεν ειτανε αμεσα διαθεσιμα... οποτε ψαχνω ξανα μεσω skroutz για να δω τι υπαρχει... απο τι φαινεται οι μητρικες για amd ειναι λιγο πιο φθηνες απο τις intel... αλλα οι επεξεργαστες amd ειναι ακριβοτεροι απο αυτους τηs intel... το θεμα ειναι οτι αναμενονται νεοι επεξεργαστες τοσο απο την amd και την intel αλλα δεν νομιζω οτι οι σημερινες τιμες θα υποχωρισουν αρκετα... καπου ακουσα οτι υπαρχουνε μητρικες της intel 1200 που δεχουνται και windows 7 ! (biostar) εμενα με βολευει αυτο αφου θα βγαλω τον υπαρχων δισκο μου και θα τον βαλω στο νεο στημενο pc με τα καινουργια drives της μητρικηs φυσκικα... ο λογως που με ενδιαφερουνε τα windows 7ειναι οτι εχω παρα πολλα bookmarks στον opera που ειναι αδυνατον να περαστουν ενα ενα μετα εαν παω για windows 10/11... παντως οι τιμες στην ελλαδα εχουνε πολυ μεγαλη διαφορα απο αυτες που εχουμε στην κυπρο ο ξαδερφος θα ξαναρθει ισως τελη νοεμβριου οποτε και θα τα φερει ολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Οκτώβριος 19, 2021 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2021 4 minutes ago, nikonick said: ο λογως που με ενδιαφερουνε τα windows 7ειναι οτι εχω παρα πολλα bookmarks στον opera που ειναι αδυνατον να περαστουν ενα ενα μετα εαν παω για windows 10/11... Ειλικρινά; Υπάρχουν κάποιοι καλοί λόγοι να μείνεις σε ένα λειτουργικό που φέτος πάει Γυμνάσιο, αλλά αυτός δεν είναι ένας. Opera > Bookmarks > Import/Export > Export Μετά, κάνεις περίπου την ίδια διαδικασία διαλέγοντας "Import" σε όποιον νέο browser αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις σε Windows 10, ακόμη κι αν είναι ξανά Opera. 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Οκτώβριος 19, 2021 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2021 φιλε acct το ξερω αυτο με import/export... αλλα τα bookmarks (150+) τα εχω στο start page του opera... οποτε η μεθοδος δεν με καλuπτει πρεπει να ξαναβαλω ολα τα ενα προς ενα οποτε...ισως ενα βρω κανενα bookmark manager... Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Οκτώβριος 19, 2021 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2021 52 minutes ago, nikonick said: φιλε acct το ξερω αυτο με import/export... αλλα τα bookmarks (150+) τα εχω στο start page του opera... οποτε η μεθοδος δεν με καλuπτει πρεπει να ξαναβαλω ολα τα ενα προς ενα οποτε...ισως ενα βρω κανενα bookmark manager... Έχω αρκετό καιρό να χρησιμοποιήσω Opera, αλλά αν εννοείς αυτό που αποκαλεί Speed Dial, αυτοί οι σύνδεσμοι συμπεριλαμβάνονται στο Bookmark Export. Προτείνω να κάνεις ένα δοκιμαστικό export και να δεις το περιεχόμενο του αρχείου, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα είναι μέσα οι σύνδεσμοί σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Οκτώβριος 19, 2021 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2021 Εγώ έχω χρησιμοποιήσει με 100% επιτυχία (σε Firefox) την portable έκδοση του Hekasoft Backup & Restore και έχω μεταφέρει bookmarks, extensions, passwords κλπ. Λέει ότι υποστηρίζει και Opera, γιατι δεν κάνεις μια δοκιμή; Σε δυο λεπτά θα είναι έτοιμα όλα. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Οκτώβριος 19, 2021 Author #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2021 χαιρετω ολους, ευχαριστω φιλε p55 ! το θεμα με τα bookmarks βασανιζει εδω και αρκετο καιρο και ειτανε ο κuριος λογος που δεν πηγα ακομη σε windows 10... βλεπεται, σχεδονν ολα μου τα bookmarks (150+) ειναι στο ''speed dial'' δηλαδη οταν ανοιγω τον opera ολα μου τα bookmarks ειναι στην κεντρικη σελιδα, ετσι τα εβαλα απο την αρχη γιατι με βολευε... εαν το προγραμμα τα βαζει οπως τα θελω τοτε βαζω πλωρη για windows 10... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Οκτώβριος 20, 2021 Author #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2021 καλημερα σε ολους, φιλε, p55 το προγραμμα σου ειναι καλο για γενικο αλλα δυστιχως δεν μβορει να κανει αυτο που θελω... εχω ψαξει πολυ το θεμα με τα speed dials του opera αλλα δεν υπαρχει λυση... οταν τα bookmarks γινουνε import πρεπει να μπουνε ενα προς ενα ξανα... https://technical-tips.com/blog/software/opera-speed-dial-export--29939 ας το αφησουμε λοιπον για την ωρα... εχει δοκιμασει κανεις απο εσας την μητρικη msi h410m-a pro ειναι πολυ φτηνη (59 εβρω skroutz) αλλα δεν ξερω εαν θα αντεξει στις πολλες ωρες βιντεο και 3d rendering... εχω βρει ακομη μια asus pro h510m-c αλλα δεν βρεικα πουθενα καποιο review... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Οκτώβριος 20, 2021 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2021 Μία ώρα πριν, το μέλος nikonick έγραψε: εχει δοκιμασει κανεις απο εσας την μητρικη msi h410m-a pro Όχι αλλά το καλοκαίρι έφτιαξα για ένα φίλο ένα σύστημα με μια MSI B460M Pro-VDH γιατί ήθελε μητρική με τέσσερεις θέσεις για μνήμες. Εντύπωση μου προκάλεσε ότι είχε ένα σακουλάκι με έξτρα βίδες για nvme, κάτι που δεν το συνηθίζουν όλοι οι κατασκευαστές. Μία ώρα πριν, το μέλος nikonick έγραψε: αλλα δεν ξερω εαν θα αντεξει στις πολλες ωρες βιντεο και 3d rendering... Αν το κουτί σου δεν έχει επαρκή αερισμό, η γνώμη μου είναι πως ότι και να βάλεις θα ζορίζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Οκτώβριος 21, 2021 Author #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2021 καλημερα σε ολους, ευχαριστω για τις πληροφοριες απο τι βλεπω υπαρχουνε πολλες επιλογες για μητρικες και μεχρι τα 100 εβρω λιγο πολu ολες προσφερουνε τα ιδια πραγματα... απο τι βλεπω υπαρχουνε πολλες επιλογες για μητρικες και μεχρι τα 100 εβρω λιγο πολu ολες προσφερουνε τα ιδια πραγματα... αν εξαιρεσω την asrock... που εχω κακη εμπειρια μενουνε οι γνωστες δηλαδι asus, gigabyte, msi... και οι νεες colorful... αυτο που με ενδιαφερει πρωτιστος ειναι η μητρικη να ειναι σταθερη για πολυωρες εργασιες rendering οπως ειπα και πριν.. ευχαριστω ξανα για τις απαντησεις σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Οκτώβριος 21, 2021 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2021 Σε ποιον επεξεργαστή κατέληξες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Οκτώβριος 21, 2021 Author #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2021 χαιρετω ολους, μετα απο αρκετο ψαξιμο εχω αποφασεισει για τα πιο κατω μητρικη asus prime h410m-e επεσκεργαστης pentium g6405 μνημη 32 gb gskill δισκος ... m2 240 gb ... ο επεξαργαστης φαινεται ικανος για τις δουλειες που τον θελω αφου εχει ψηλη συχνοτητα και σε συνδιασμο με την μνημη θα ειναι μια χαρα (αν αυτο που λεω ειναι σωστο... πο δυο πυρηνες θα μοιραζουντε απο 16 gb μνημης) αρκετο ποσο για βιντεο και 3d rendering... δεν παω για καλυτερο επεξεραγστη αφου ειμαστε σε ματαβατικο σταδιο και συντομα θα κυκλοφορησουν οι νεοι επεξεργαστες της intel τωρα δεν ξερω εαν η μητρικη παιρνει το.....m2 nvme... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpetros Οκτώβριος 21, 2021 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2021 storage devices support (SATA & PCIE 3.0 X2 mode) Για να λεει PCIE θα παιρνει nvme , οι SATA εχουν 2 εγκοπες ενω οι nvme εχουν 1 . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts