Dagalidis Δημοσιεύτηκε Μάϊος 12, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 12, 2005 Βρε παλουκάρια, μου έσπασαν τα @@ίδια με το SP2 στα WinXP.. Eχω το 3Com Office Connect wireless ADSL Moden - Router - Firewall σε συνδιασμό με μία Νetgear WG311g κάρτα στο PC μου και όλα πήγαιναν μια χαρά όσπου αποφάσισα μια μέρα να κάνω format και να περάσω τα WINXP Pro SP2.... Aπο τότε είναι σχεδόν αδύνατον να έχω σταθερή σύνδεση αφού κάθε τόσο η netgear χάνει το DHCP IP πoυ τις δίνει ο router και αντί να έχει ΙΡ 192.168.1.2 με 255.255.255.0 subnet mask γυρνάει σε κάτι άλλες τυχαίες ΙΡ και φυσικά χάνω την σύνδεση.... Αλλοτε μου βγαίνει ένα μύνημα No Connectivity or Limmited Connection από τα Windows και φυσικά και πάλι ΠΑΠΑΛΑ.... Ασε που σχεδόν 5 φορές την ημέρα το MODEM αλλάζει ΙΡ και κάνει RESET με αποτέλεσμα DC++ Connections OFF....:bye: :bye: Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά βρε παιδιά αφού έχω τους τελευταίους drivers και Firmware στο 3COM ????? ΠΛΙΖ....... ΧΕΛΠ.... για θα μουρλαθώ...... :giveup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dfragos Μάϊος 12, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2005 Μήπως έχει πρόβλημα το modem και δεν φταίει το sp2; Κάποιο μπέρδεμα ίσως με τις ρυθμίσεις της DSL και του τοπικού σου δικτύου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Μάϊος 12, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2005 Δε νομίζω να φταίει το 3COM... Mάλλον ο driver της Netgear δεν είναι 100% συμβατός με το SP2 χωρίς να είμαι βέβαιος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάϊος 12, 2005 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2005 δεν νομίζω ότι είναι το sp2....δοκίμασε πάντως κατ' αρχήν να δώσεις χειροκίνητα ip και όχι μέσω dhcp (είναι γενικά καλύτερο αφού ξέρεις τι σου γίνεται και που να ψάξεις αν κάτι πάει στραβά) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Μάϊος 12, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2005 Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 18:26] δεν νομίζω ότι είναι το sp2....δοκίμασε πάντως κατ' αρχήν να δώσεις χειροκίνητα ip και όχι μέσω dhcp (είναι γενικά καλύτερο αφού ξέρεις τι σου γίνεται και που να ψάξεις αν κάτι πάει στραβά) Kατάργησα το DHCP από τον router και γύρισα σε Static ΙΡ Config ...Mέχρι τώρα όλα καλά, αλλά να δούμε εαν θα κρατήσει ή θα έχουμε μία από τα ίδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Μάϊος 12, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2005 Μέχρι στιγμής μετά από 4+ ώρες συνεχούς download δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα. Μακάρι να κρατήσει έτσι και όλο το βράδυ και να μην μου ξανακάνει disconnect.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpan Μάϊος 13, 2005 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2005 Αρχική απάντηση από Dagalidis [Χθες, στις 17:45] Βρε παλουκάρια, μου έσπασαν τα @@ίδια με το SP2 στα WinXP.. Eχω το 3Com Office Connect wireless ADSL Moden - Router - Firewall σε συνδιασμό με μία Νetgear WG311g κάρτα στο PC μου και όλα πήγαιναν μια χαρά όσπου αποφάσισα μια μέρα να κάνω format και να περάσω τα WINXP Pro SP2.... Aπο τότε είναι σχεδόν αδύνατον να έχω σταθερή σύνδεση αφού κάθε τόσο η netgear χάνει το DHCP IP πoυ τις δίνει ο router και αντί να έχει ΙΡ 192.168.1.2 με 255.255.255.0 subnet mask γυρνάει σε κάτι άλλες τυχαίες ΙΡ και φυσικά χάνω την σύνδεση.... Αλλοτε μου βγαίνει ένα μύνημα No Connectivity or Limmited Connection από τα Windows και φυσικά και πάλι ΠΑΠΑΛΑ.... Ασε που σχεδόν 5 φορές την ημέρα το MODEM αλλάζει ΙΡ και κάνει RESET με αποτέλεσμα DC++ Connections OFF....:bye: :bye: Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά βρε παιδιά αφού έχω τους τελευταίους drivers και Firmware στο 3COM ????? ΠΛΙΖ....... ΧΕΛΠ.... για θα μουρλαθώ...... :giveup: Το προβλημα ειναι πολυ γνωστο και το εχω αντιμετωπισει και εγω ως κατοχος 3 netgear WG311v2.Απλως οι συγκεκριμενες καρτουλες εχουν προβλημα με το SP2 με τα drivers που εχουν απο μαμα.Πηγαινε στο Site της Netgear και κατεβασε τα τελευταια drivers για την καρτουλα σου (WG311) και φυσικα μην προσπαθησεις να παιξεις την καρτα με το προγραμμα της Netgear αλλα μεσα απο τα Windows !!! Στο SP2 υπαρχει δυνατοτητα να στησεις αξιοπιστο Wireless LAN χωρις third part program. Ελπιζω να σε βοηθησα αρκετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpan Μάϊος 13, 2005 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2005 Επισης θυμισου μετα το unistall και install του νεου packet με τα drv να βγαλεις απο το startup την εφαρμογη της Netgear Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpan Μάϊος 13, 2005 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2005 Τελος καλο ειναι να αποφυγεις την αυτοματη αποδοση ip (DHCP δηλαδη) για το λογο οτι το μονο που θα πετυχεις ειναι να καθυστερει στην εκκινηση το συστημα σου μεχρι να κανει aquire ip ο client (WG311) απο το 3com router σου.Προτιμησε static ips...απο οτι ειδα πιο πανω το εχεις ηδη κανει..Εισαι σε καλο δρομο Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάϊος 13, 2005 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2005 Αρχική απάντηση από dpan Επισης Αρχική απάντηση από dpan Επισης επίσης, κουμπάκι ''διόρθωση'' :daisy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpan Μάϊος 13, 2005 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2005 Επισης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Μάϊος 13, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2005 Eυχαριστώ βρε παιδιά για την βοήθειά σας.... Σε λίγο κλείνω 24 ώρες χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και μετά από 4.2 GB download από DC++ Πάντως μου φαίνεται περίεργο πώς μπορεί να προκαλέσει η netgear .... Reset στον ADSL wi-fi routrer 3COM.... Θα δοκιμάσω να τρέξω μόνο το wi-fi του SP2 χωρίς το Νetgear aplication.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάϊος 14, 2005 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2005 αυτό που σου πε ο spc είναι, έλεγα κι εγώ να στο postάρω αλλά δεν ήμουνα και πολύ σίγουρος. (δεν έχω ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα modem/router). ούτως ή άλλος σε τόσο μικρό δίκτυο δεν έχει νόημα το dhcp. άσε που αν βάζεις - βγάζεις το ίδιο pc, θα σου δίνει πάντα την ίδια ip.όσον αφορά drivers, προφανώς δοκίμασε τους τελευταίους. αλήθεια τι chipset έχουν οι netgear? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 14, 2005 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2005 Το dhcp δεν εξαρτάται από το μέγεθος του δικτύου, αλλά τι κόσμος χρησιμοποιεί το δίκτυο. Dhcp μπαίνει σε δίκτυα που δέχονται επισκέπτες ή το χρησιμοποιούν άτομα όχι εξοικειωμένα με τις ρυθμίσεις του δικτύου.Για ένα δίκτυο στο σπίτι θα πρότεινα static ρυθμίσεις στα pc που δεν αλλάζουν θέση και ύπαρξη dchp server για το ενδεχόμενο επισκέψεων φίλων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Μάϊος 16, 2005 Author #15 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2005 Δεν μπόρεσα τελικά να λύσω 100% τα προβλήματα που προέκυψαν μετά την αναβάμιση από WINXP SP1 -> SP2 και έκανα και πάλι Format με WINXP SP1 και DCHP on στον Router αλλά Static IP στις κάρτες δυκτίου (Wireless & Gigabit Lan) με intrenent connection Sharing και ησύχασα... Μου αρέσει πολύ να κατευάζω από DC++ με 45Κb/s και να κάνω Upload με 6 Κb/s με την χρήση του Netlimiter και ταυτόχρονα να παίζω COD UO με 82- 105ms Ping χωρίς κανένα πρόβλημα..... Οταν δουλεύει σωστά η ΑDSL είμαι χαρούμενος..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.