Jump to content

Περιεργη συμπεριφορα υδροψυξης

icy20

Recommended Posts

3 minutes ago, giorgos2187 said:

Αφού τα κάνεις όλα αυτά, και αν δεν θέλεις να συνεχίσεις να αγνοείς όλα όσα σου λέω, σήκωσε λίγο τις θερμοκρασίες σου πάλι @icy20

Μα αυτα που μου λες ειναι λαθος. Δεν σε καταλαβαινω. Απλα μαλλον η ζημια εγινε οταν εβγαζα το ψυγειο απο το ενα κουτι στο αλλο και εχει πιασει αερα το block. Το προβλημα ειναι οτι δεν ειναι σε τοσο μεγαλο βαθμο που να δικαιολογει rma απλα εχω παραοανω θερμοκρασιες απο οτι καποιος αλλος με το ιδιο setup. Όλοι εσείς που μου λετε για αερα οταν εχω δωσει μισο εκατομμυριο ευρω για το pc θελω να ειναι ομορφο οχι να εχει ενα τουβλο που να κρυβει τα παντα . Αλλωστε για χρονια με τετοια τουβλα ημουν.

ενώ τώρα με την μακαρονάδα την κόκκινη και τις σωλήνες πάνω απ'την gpu είναι καλύτερο ?
αν ήσουν με D15  το τσιμεντόλιθο, πάσο ?

H διάταξη που έχεις την AIO σωστά είναι.
Στους σωλήνες που είναι πάνω απ'την gpu σκάει ο ζεστός αέρας απ'την gpu,
μήπως επηρεάζει και αυτό (πέρα τον αέρα που μπορεί να έχει πάρει και η αντλία)? (μπορεί να λέω και μακακία xD )

Έγινε επεξεργασία από idonthave
  • Like 1

πριν 34 λεπτά, το μέλος icy20 έγραψε:

Μα αυτα που μου λες ειναι λαθος. Δεν σε καταλαβαινω

Λάθος το να βγουν οι σωλήνες που κωλοτριβονται στην gpu????????????????????????? Αυτό είναι λαθος;;;;;; Ρε πας καλα;;;;

Επίσης. 10 μήνες είχες την υδροψυξη "λαθος" και παρόλα αυτά οι θερμοκρασίες ήταν κομπλέ. Και επιμένετε ότι η τοποθέτηση ήταν "λαθος". Ok! Λαθος μου ρε σεις!!!! 

Παρτε το συστημα του μαριου και βαλτε πανω αερα. Be my guest.

πριν 17 λεπτά, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

Λάθος το να βγουν οι σωλήνες που κωλοτριβονται στην gpu????????????????????????? Αυτό είναι λαθος;;;;;; Ρε πας καλα;;;;

Αραξε λιγο. Λαθος ειναι ναι. Δεν ακουμπανε στο ματι της κουζινας, στο πισω μερος της gpu ειναι. Οι θερμοκρασιες δεν αθροιζονται.

Μαριο, βαλτο σε λειτουργια και σηκωσε το απο μπροστα. Βαλε ενα βιβλιο η κατι να σηκωθει και θα φυγει.

πριν 16 λεπτά, το μέλος fatalara έγραψε:

Παρτε το συστημα του μαριου και βαλτε πανω αερα. Be my guest.

Μια χαρά παίζει 5900Χ φίλου πάντως.

Κατά τ αλλα, κάντε ο,τι νομίζετε. Αν θέλετε, θα ήθελα να δω θερμοκρασίες μετά τις αλλαγες

Προς απαντηση οσων δεν καταλαβαν. Οταν ειχα το ψυγειο με τους σωληνες πανω μη ακουμπωντας  πουθενα (ουτε τωρα ακουμπανε απλα περνανε 3-4 χιλιοστα κοντα απο την καρτα) ειχα ιδιους βαθμους με τώρα. Απλα το προβλημα παρατηρηθηκε μετα που εκανα τη μεταφορα απο το νεο κουτι στο παλιό. Δεν αποκλειει την πιθανοτητα νσ το ειχα απο πριν απλα πριν την αλλαγη ισως ηταν στα πλαίσια του λογικου με το κακο airflow

On 20/9/2021 at 2:03 ΜΜ, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

Στο παραπανω απαντησα. και απαντησα αυτο

Σε τι ακριβως διαφωνουμε; 

Δες τη φωτο που ανεβασε. Εαν εσεις, αυτες τις σωληνωσεις τις θεωρειτε φυσιολογικα βαλμενες, i rest my case. 

received_589225922219469.jpeg.edca3ed68e749de9c380f53f3d238028.jpeg

Αν μπεις στο site της ΕΚ για τα AIO της, θα δεις οτι αυτος ειναι ενας απ τους ενδεδειγμενους τροπους να τοποθετησεις την υδροψυξη!!!

Έγινε επεξεργασία από panosven

πριν 40 λεπτά, το μέλος panosven έγραψε:

Αν μπεις στο site της ΕΚ για τα AIO της, θα δεις οτι αυτος ειναι ενας απ τους ενδεδειγμενους τροπους να τοποθετησεις την υδροψυξη!!!

Επειδή μάλλον δεν έγινα αντιληπτός... Αυτός που περιγράφετε είναι ο proper τρόπος, απλώς προτιμότερος,  από τον ανάποδο δλδ με τους σωλήνες πάνω. Δεν νομίζω όμως να είναι προτιμότερο οι σωλήνες να τσακιζονται προκειμένου με το στανιο να είναι κάτω!!!!! Αν υπάρχει η δυνατότητα να πάνε κάτω οι σωλήνες, ας πάνε κάτω, αλλά να πηγαίνουν όμορφα μέχρι το cpu. Όχι όμως να βάζουμε τους σωλήνες κάτω και για να φτάσουν μέχρι την cpu να κάνουν στροφιλικια, να περνάνε κάτω από καλώδια ρεύματος και δεν ξέρω κι εγω τι άλλο.

Υ.γ. 1 : Πόσους βαθμούς διαφορά έχουν οι δύο τοποθετήσεις (σωλήνες πάνω- σωλήνες κατω;) Και γιατί αυτές οι διαφορές δεν φάνηκαν στου μαριου;

Υ.γ. 2 Αν κάνετε αυτό που σας είπα, δλδ να φροντίσετε οι σωλήνες της υδροψυξης να κάνουν μια κουρμπα προς τα πάνω, ώστε το υψηλότερο σημείο τους να είναι πάνω από οποιοδήποτε άλλο σημείο του κυκλώματος, τότε τα μειονεκτήματα του να έχετε τους σωλήνες κατω, απαλείφονται σχεδόν εξολοκληρου

Έγινε επεξεργασία από giorgos2187

Δες... Δεν εχει σχεδον καμμια διαφορα ουτε τσακιζει ουτε τπτ. Απλα δεν κανει αυτο τον κυκλο που εκανε παλιά που νομιζα οτι ειναι στη ντουζιερα...

Οι θερμοκρασιες ειναι ιδιες ακριβως και στις 3 περιπτώσεις. Που ειναι και το λογικο

20210920_150406.jpg

received_248159857224825.jpeg

20210918_162300.jpg

• Like 1

@icy20 Άρα ανέβασες ένα θέμα με τίτλο "περίεργη συμπεριφορά υδροψυξης" για να καταλήξουμε τελικα ότι όπως και να μπει η υδροψυξη δεν έχει καμία διαφορά "όπως είναι και το λογικο"; Α ρε, γι αυτό σε λέω στριμερ της καρδιάς μας και νομίζεις ότι σε κοροϊδεύω. Anyway, εγώ ξαναλέω ότι καλώδια και σωλήνες έτσι ΔΕΝ θα έβαζα, αλλά οκ. Ας πούμε ότι δεν παίζει ρόλο μιας και μόλις το είπες. Εν τέλει, έψαξες τπτ άλλο για τις θερμοκρασίες που απ ότι φαίνεται είναι το πραγματικό προβλημα Που σε απασχολει;

55 ο Αντρέας, 70 εσύ. Πως; Ίδια ταση; Ίδια cpu usage; Ίδιο παιχνιδι; Μόνο παιχνιδι; Η μήπως εσύ παίζεις και στριμαρεις ταυτοχρονα; Η έχεις ανοιχτή καμία εγγραφη; Τα υπόλοιπα tools που αναφέρεις, όντως ανεβάζουν λίγο θερμοκρασίες αλλά (σε εμένα τουλάχιστον) κατά λιγο, και οι οποίες διαφορές εξαιτίας τους θα έπρεπε να εξαλείφονται όταν έχετε heavy load και οι δύο. Η έτσι νομίζω, δεν είμαι σίγουρος.

Γενικά, όταν βλέπεις το 70αρι, τι voltage έχει η cpu Και τι load? Αν κάτι γίνεται περίεργο εκεί, καμία υδροψυξη δεν πρόκειται ως δια μαγείας να μας δώσει θερμοκρασίες που θέλουμε η βλέπουμε σε άλλους.

Επίσης, έχει τίποτα modes η υδροψυξη για τα fans? Μήπως έχει επιλεχθεί κατά λάθος καμία πιο αμυντική κ αθόρυβη λειτουργια;

Έγινε επεξεργασία από giorgos2187

πριν 3 λεπτά, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

On 20/9/2021 at 5:38 ΜΜ, το μέλος icy20 έγραψε:

Προς απαντηση οσων δεν καταλαβαν. Οταν ειχα το ψυγειο με τους σωληνες πανω μη ακουμπωντας  πουθενα (ουτε τωρα ακουμπανε απλα περνανε 3-4 χιλιοστα κοντα απο την καρτα) ειχα ιδιους βαθμους με τώρα. Απλα το προβλημα παρατηρηθηκε μετα που εκανα τη μεταφορα απο το νεο κουτι στο παλιό. Δεν αποκλειει την πιθανοτητα νσ το ειχα απο πριν απλα πριν την αλλαγη ισως ηταν στα πλαίσια του λογικου με το κακο airflow

Παντως αν σε βοηθαει, κι εγω με ακριβως το ιδιο hardware οταν πηγα απ το Core P5 στο Lian Li o11, οι θερμοκρασιες ανεβηκαν κατα 10 βαθμους, χωρις να εχω αλλαξει τιποτα! Μαλλον ειναι θεμα airflow και τοποθετησης στο γραφειο.

πριν 19 ώρες, το μέλος icy20 έγραψε:

Μα ο αλλος με το Ο11 εχει κατι τρελες θερνοκρασιες. 56 βαθμους λεει gpu και 57-60 περιπου cpu. Αρα το αναποδο απο σενα

Κι εγω σε load καπου εκει επαιζα. Απλα στο Core P5 ηταν κατα 10 βαθμους χαμηλοτερες.

Anyway, το point ειναι οτι αν πηγες απο κουτι με καλο airflow σε κουτι με κακο τοτε η αυξηση της θερμοκρασιας ειναι δικαιολογημενη. Αλλά γενικα το να παιζέις idle πανω απο 50 ειναι αρκετα περιεργο. Στην τελικη η NZXT ειναι μαπα υδροψυξη, την ειχα κι εγω και την πεταξα σε 2 μηνες!

Έγινε επεξεργασία από panosven

Δεν πολυβλεπεται αυτη. Το 6 χρονια εγγύηση δεν μου λεει κατι τοσο έχει κ η Χ73. Δηλαδη αυτη ειναι ΤΟΣΟ καλυτερη απο αυτη που έχω ωστε να δικαιολογησει τη χασουρα που θα εχω σε χρηματα?

- Πιο χοντρό ψυγείο. 

- Όχι RGB μαλακιες με αποτέλεσμα να κληρονομήσεις αλλά 10 καλώδια

- 1 καλώδιο μόνο για τροφοδοσία των πάντων

- Ότι ρύθμιση κανεις γίνεται από το bios. Όχι buggy software παπαριές.

- Ίσως η καλύτερη σε απόδοση για τη τιμή της. Εσύ νομίζω έχεις και τρόπο για τιμολόγιο άρα -24%

Ομορφιά, λες και ψωνίζουμε άλλες "υπηρεσίες". Μία χαρά είναι. Εκτός και το έχεις σε βιτρίνα το σύστημα

Αν επαιζε καποια να παρω μονο την ΕΚ βλεπω. Η arctic δεν μου αρεσει καθολου. Βεβαια εχει το πιο χοντρο ψυγειο. Ολες οι αλλες 27αρι εχουν. Βεβαια 64-73 βαθμους σε τοσο τιγκαρισμενο συστημα δεν ειναι τοσο κακα. Εβαλα κ ενα φιλο με 5950 να τρεξει και ειχε ελαχιστες διάφορες σε warzone.

• Like 1