MaZzzZ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2021 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2021 (edited) Καλησπερα παιδια! Θα ηθελα να ρωτησω κατι γιατι δεν μπορω να βγαλω ακρη με τον ΟΤΕ, εδω και 1 μηνα και κατι περασα Fiber to the home απο τον ΟΤΕ 100αρα, απο τοτε εχω μικρο αποσυνδεσεις συνεχεια, και οταν λεω μικρο αποσυνδεσεις θελω να πω πως ειναι για 5 δευτερα η καθε μια, με αποτελεσμα να μην το καταγραφει καν στα κεντρικα του ΟΤΕ, ισα ισα για να μου χαλαει την δουλεια. Ο ΟΤΕ δεν μπορει να βρει το προβλημα, αλλαξαμε ολα τα καλωδια, και τα 2 ρουτερ, και προσφατα μου αλλαξανε και θεση στην καμπινα της οπτικης ινας, και παλι κανει τα ιδια. Και τα δυο ρουτερ ειναι του παροχου, δεν εχω βαλει εχω καποιο αλλο. Γιατι η κατασταση παραπαει και τους βαζω συνεχεια τις φωνες και αυτοι λενε οτι δεν μπορουνε να βρουνε τι φταιει, τοσο φωνη που τους λεω θελω να γυρισω στην 50αρα. Ακομα εχω σκεφτει να παρω και ενα εξωτερικο USB Ethernet μπας και το προβλημα ειναι αυτο αλλα δεν νομιζω, γιατι εχω ακουσει πως γενικα οι 100αρες εχουν αρκετα προβληματα. Οι αποσυνδεσεις που κανει μπορει να ειναι 5 μεσα σε 10 λεπτα, και αλλες φορες μπορει να ειναι 1 μεσα σε ολη την νυχτα, στον υπολογιστη καθομαι νυχτερινες ωρες, οποτε για την ημερα δεν ξερω αν κανει το ιδιο, απλα ποτε δεν ειναι στανταρ ποσες φορες θα το κανει και μεσα σε ποση ωρα. Να συμπληρωσω πως δεν εχω καποιο σπλιτερ, δεν εχω καν σταθερη συσκευη γιατι δεν μου χρειαζεται, δεν εχω καμερες, δεν εχω καποιο UPS, ειναι μονο το ιντερνετ και τιποτα αλλο, και τελος ειμαι με καλωδιο και οχι με WiFi. Εχει δει καποιος κατι παρομοιο η γνωριζει τι μπορει να φταιει? Ευχαριστω πολυ. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 19, 2021 από MaZzzZ Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Σεπτέμβριος 19, 2021 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2021 Εάν διαρκούν μερικά δευτερόλεπτα, σίγουρα δεν είναι αποσυνδέσεις της DSL, γιατί το μόντεμ θέλει αρκετή ώρα για να ξανασυγχρονίσει. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες, και λείπουν αρκετά δεδομένα από την περιγραφή σου. Δεν θα τα πιάσω όλα, αλλά ας ξεκινήσουμε από τα απλά: 1. Ποια modem/router έχεις; 2. Ανέβασε στατιστικά της σύνδεσης. Ενδεικτικά μας ενδιαφέρουν SNR, attenuation, errors, ταχύτητα. Εάν έχεις και Speedport Plus και δεν τα βλέπεις, πήγαινε στην <διεύθυνση του router>/data/Status.json 3. Έχεις ενεργοποιημένο το SRA στο modem/router σου; Εάν ναι, απενεργοποίησέ το και παρακολούθησε τη γραμμή για 1-2 μέρες. Μπορεί να κάνει πιο μεγάλες αποσυνδέσεις, αλλά θα τις βλέπει και ο πάροχος. 4. Ποιο DNS χρησιμοποιείς; Εάν χρησιμοποιείς του ΟΤΕ, δοκίμασε να βάλεις κάποιο τρίτο αξιόπιστο DNS server, πχ 1.1.1.1 . Για δοκιμή μπορείς να το κάνεις και μόνο στον υπολογιστή, δεν χρειάζεται να το κάνεις στο router. 5. Εάν το πρόβλημα είναι το τοπικό σου δίκτυο, θα πρέπει να βλέπεις χαμένα πακέτα μεταξύ PC-router. Αυτό είναι εύκολο να το διαγνώσεις, ακόμη και χωρίς να αγοράσεις εξωτερική κάρτα δικτύου. 6. Πόσες πρίζες τηλεφώνου είναι λειτουργικές στο σπίτι; Τις έχεις απενεργοποιήσει όλες εκτός την αρχική; Να ξέρεις ότι οι 100άρες είναι πολύ πιο ευαίσθητες από τις 50άρες, και δεν είναι ασυνήθιστο μετά την αναβάθμιση να αυξάνονται τα προβλήματα που χρειάζονται αντιμετώπιση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaZzzZ Σεπτέμβριος 19, 2021 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2021 (edited) Καλησπερα, και σε ευχαριστω για την βοηθεια σου. 1. Sercome Speedport Plus και το Huawei OptiXstar. 2. Εκει που μου ειπες να παω βλεπω αυτα εδω. [ { "vartype": "value", "varid": "device_name", "varvalue": "Speedport Plus" }, { "vartype": "value", "varid": "rebooting", "varvalue": "0" }, { "vartype": "value", "varid": "router_state", "varvalue": "OK" }, { "vartype": "value", "varid": "provis_inet", "varvalue": "xx0" }, { "vartype": "value", "varid": "provis_voip", "varvalue": "xx0" }, { "vartype": "value", "varid": "save_fails", "varvalue": "0" }, { "vartype": "page_title", "varid": "title", "varvalue": "Speedport Plus Configuration Program" }, { "vartype": "status", "varid": "loginstate", "varvalue": "0" }, { "vartype": "status", "varid": "status", "varvalue": "ok" }, { "vartype": "value", "varid": "datetime", "varvalue": "2021-09-19 19:38:33" }, { "vartype": "value", "varid": "uptime", "varvalue": "4 days, 10 hours, 3 minutes, 48 seconds" }, { "vartype": "value", "varid": "firmware_version", "varvalue": "09022001.00.031_OTE2" }, { "vartype": "value", "varid": "serial_number", "varvalue": "T116AO002822" }, { "vartype": "value", "varid": "dsl_link_status", "varvalue": "offline" }, { "vartype": "value", "varid": "dsl_sync_time", "varvalue": "" }, { "vartype": "value", "varid": "dsl_online_time", "varvalue": "2021-09-17 11:33:55" }, { "vartype": "value", "varid": "dsl_status", "varvalue": "notconf" }, { "vartype": "value", "varid": "dsl_downstream", "varvalue": "0" }, { "vartype": "value", "varid": "dsl_upstream", "varvalue": "0" }, { "vartype": "value", "varid": "dsl_max_downstream", "varvalue": "0" }, { "vartype": "value", "varid": "dsl_max_upstream", "varvalue": "0" }, { "vartype": "value", "varid": "dsl_crc_errors", "varvalue": "0" }, { "vartype": "value", "varid": "dsl_fec_errors", "varvalue": "0" }, { "vartype": "value", "varid": "dsl_snr", "varvalue": "0 \/ 0" }, { "vartype": "value", "varid": "dsl_atnu", "varvalue": "0 \/ 0" }, { "vartype": "value", "varid": "vdsl_atnu", "varvalue": "0" }, { "vartype": "value", "varid": "vdsl_atnd", "varvalue": "0" }, { "vartype": "value", "varid": "wlan_ssid", "varvalue": "MaZzzZ-2.4GHz" }, { "vartype": "value", "varid": "wlan_5ghz_ssid", "varvalue": "MaZzzZ-5GHz" }, { "vartype": "option", "varid": "use_wlan", "varvalue": "1" }, { "vartype": "option", "varid": "use_wlan_5ghz", "varvalue": "1" }, { "vartype": "option", "varid": "use_wps", "varvalue": "1" } ] 3. Τι ειναι αυτο και πως το ενεργοποιω? 4. Ουτε αυτο καταλαβα που το κανω. 5. Που ακριβως βλεπω τα χαμενα πακετα? 6. Δεν χρησιμοποιω καμια πριζα τηλεφωνου, εχω το Fiber to the Home που μου το εχει βαλει ο ΟΤΕ, δηλαδη την καινουργεια πριζα. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 19, 2021 από MaZzzZ Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Σεπτέμβριος 19, 2021 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2021 Εγω με το plus ειχα απειρα προβληματα. Με το που εβαλα 200αρα και πηρα το smart λυθηκαν ολα με τη μια. Μεχρι και το bufferbloat απο F πηγε σε Α+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Σεπτέμβριος 19, 2021 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2021 Μου διέφυγε το σημείο που ανέφερες ότι έχεις FTTB/FTTH, οπότε πολλά από αυτά που έγραψα αφορούσαν VDSL. Εάν έχεις διάθεση, άνοιξε δύο παράθυρα γραμμής εντολών. Τρέξε στο καθένα μία από τις δύο εντολές: ping -t 1.1.1.1 ping -t 192.168.x.x όπου η πρώτη είναι η διεύθυνση DNS server της cloudflare και η δεύτερη είναι η διεύθυνση του ρούτερ σου. Άφησέ τα να τρέχουν στο background και κοίταξέ τα όταν παρατηρήσεις μία απο τις διακοπές για να εντοπίσεις χαμένα πακέτα. Υπάρχουν και πιο ισχυρά διαγνωστικά εργαλεία, αλλά αυτό μας κάνει για αρχή. Στις ρυθμίσεις προσαρμογέα του δικτύου σου, μπορείς να επιλέξεις DNS server. Εάν το πρόβλημά σου έχει να κάνει με DNS, θα λυθεί εάν χρησιμοποιήσεις κάποιον μη αυτόματο (πχ 1.1.1.1 που έγραψα και παραπάνω). Στα Windows 10 είναι: Network & Internet Settings -> Ethernet -> Change adapter options -> Properties -> TCP/IP v4 -> Use the following DNS server addresses Για ευκολία στις δοκιμές, προτείνω να απενεργοποιήσεις το TCP/IP v6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaZzzZ Σεπτέμβριος 19, 2021 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2021 Μπορω να ζητησω να μου αλλαξουνε το Plus και να μου δωσουνε το Smart? Η ειναι μονο για 200αρες αυτο? Εκανα τα δυο τεστ που μου ειπες δεν ειδα κατι παραξενο, ουτε καποια διακοπη. Reply from 1.1.1.1: bytes=32 time=15ms TTL=58 Reply from 1.1.1.1: bytes=32 time=14ms TTL=58 Reply from 1.1.1.1: bytes=32 time=14ms TTL=58 Reply from 1.1.1.1: bytes=32 time=14ms TTL=58 Reply from 1.1.1.1: bytes=32 time=14ms TTL=58 Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time<1ms TTL=64 Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time<1ms TTL=64 Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time<1ms TTL=64 Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time<1ms TTL=64 Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time<1ms TTL=64 Και το αφησα αρκετα να τρεχει. Σημερα παντως χωρις να εχω πειραξει κατι δεν μου εκανε καμια αποσυνδεση, σε αντιθεση με εχθες που μου εκανε 5 φορες μεσα σε 10 λεπτα, και αλλες 2 φορες μετα απο ωρες. Κατεβασα και αλλους Drivers για την Motherboard για το Ethernet, γιατι ειχε τα αυτοματα μετα απο Format απο τα Windows Update που εκανα και προσφατα γιατι ειχα φτασει στο αμην. Λετε για αυτο να μην ειχα καμια αποσυνδεση σημερα? Δεν ξερω θα δειξει τις επομενες νυχτες. Θα δοκιμασω και αυτο που λες με το TCP/IP v4 και θα επανελθω. Το TCP/IP v6 απλα το ξετσεκαρω απο εκει περα απο την ιδια λιστα που ειναι και το v4? Και μετα να ξανα κανω αυτα που εκανα και πανω? Γιατι εγω τα εκανα χωρις να το ξετσεκαρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Σεπτέμβριος 20, 2021 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2021 (edited) Το smart το δινουν μονο σε 200αρες η με 2 ευρω το μηνα νοικι... Εντωμεταξυ τωρα καταλαβα ποιος εισαι ρε... Δεν ηξερα οτι έχουμε twitchers εδώ Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 20, 2021 από icy20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Σεπτέμβριος 20, 2021 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2021 πριν 5 ώρες, το μέλος MaZzzZ έγραψε: Μπορω να ζητησω να μου αλλαξουνε το Plus και να μου δωσουνε το Smart? Η ειναι μονο για 200αρες αυτο? Εκανα τα δυο τεστ που μου ειπες δεν ειδα κατι παραξενο, ουτε καποια διακοπη. Reply from 1.1.1.1: bytes=32 time=15ms TTL=58 Reply from 1.1.1.1: bytes=32 time=14ms TTL=58 Reply from 1.1.1.1: bytes=32 time=14ms TTL=58 Reply from 1.1.1.1: bytes=32 time=14ms TTL=58 Reply from 1.1.1.1: bytes=32 time=14ms TTL=58 Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time<1ms TTL=64 Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time<1ms TTL=64 Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time<1ms TTL=64 Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time<1ms TTL=64 Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time<1ms TTL=64 Και το αφησα αρκετα να τρεχει. Σημερα παντως χωρις να εχω πειραξει κατι δεν μου εκανε καμια αποσυνδεση, σε αντιθεση με εχθες που μου εκανε 5 φορες μεσα σε 10 λεπτα, και αλλες 2 φορες μετα απο ωρες. Κατεβασα και αλλους Drivers για την Motherboard για το Ethernet, γιατι ειχε τα αυτοματα μετα απο Format απο τα Windows Update που εκανα και προσφατα γιατι ειχα φτασει στο αμην. Λετε για αυτο να μην ειχα καμια αποσυνδεση σημερα? Δεν ξερω θα δειξει τις επομενες νυχτες. Θα δοκιμασω και αυτο που λες με το TCP/IP v4 και θα επανελθω. Το TCP/IP v6 απλα το ξετσεκαρω απο εκει περα απο την ιδια λιστα που ειναι και το v4? Και μετα να ξανα κανω αυτα που εκανα και πανω? Γιατι εγω τα εκανα χωρις να το ξετσεκαρω. Η λογική με το ping είναι να τρέχει συνέχεια, ώστε να το κοιτάξεις όταν παρατηρήσεις διακοπή. Για το TCP/IP ναι, απλά αποεπίλεξέ το και πάτησε οκ. Στο ίδιο παράθυρο πείραξε το DNS του TCP/IP v4. Βέβαια μπορεί απλά να ήταν οι drivers, καλή τύχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Σεπτέμβριος 20, 2021 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2021 πριν 6 ώρες, το μέλος icy20 έγραψε: Το smart το δινουν μονο σε 200αρες η με 2 ευρω το μηνα νοικι... Εντωμεταξυ τωρα καταλαβα ποιος εισαι ρε... Δεν ηξερα οτι έχουμε twitchers εδώ Τι είναι το smart ορε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Σεπτέμβριος 20, 2021 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2021 πριν 20 λεπτά, το μέλος Trooper έγραψε: Τι είναι το smart ορε? Speedport Smart, το νέο CPE modem/router της DT/Cosmote: https://help.cosmote.gr/system/templates/selfservice/gnosisgr/Files2/Manual SpeedPort Smart_GR.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Σεπτέμβριος 20, 2021 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2021 πριν 6 λεπτά, το μέλος minast έγραψε: Speedport Smart, το νέο CPE modem/router της DT/Cosmote: https://help.cosmote.gr/system/templates/selfservice/gnosisgr/Files2/Manual SpeedPort Smart_GR.pdf Α οκ, το εχω κανει passthrough, ολα τα κανει το netduma πλεον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Σεπτέμβριος 20, 2021 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2021 4 hours ago, Trooper said: Α οκ, το εχω κανει passthrough, ολα τα κανει το netduma πλεον. Να ξερεις και εγω ετσι ειχα το asus που εχω και ειχα πολυ χειροτερα χαρακτηριστικα. Απο 26mb/s το asus αντε να επιανε 17 οπως και σε bufferbloat Α+ το smart και A το asus... Γιαυτο το βαζω πωληση και δεν πειραζει δεν θα εχω τοσο καλο wifi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Σεπτέμβριος 20, 2021 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2021 πριν 2 λεπτά, το μέλος icy20 έγραψε: Να ξερεις και εγω ετσι ειχα το asus που εχω και ειχα πολυ χειροτερα χαρακτηριστικα. Απο 26mb/s το asus αντε να επιανε 17 οπως και σε bufferbloat Α+ το smart και A το asus... Γιαυτο το βαζω πωληση και δεν πειραζει δεν θα εχω τοσο καλο wifi... Μαξ πιανει δεν εχω θεμα με τις ταχυτητες, το μονο προβλημα του ειναι οτι μετα απο λιγο καιρο θελει ενα ρεσταρτ. Το bufferbloat που λες το τσεκαρεις απο κάπου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Σεπτέμβριος 20, 2021 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2021 Speed test - how fast is your internet? | DSLReports, ISP Information WWW.DSLREPORTS.COM Use our NEW speed test tool to test how fast your broadband or mobile internet connection really is. Read broadband news, information and join our community Πατας οπως ειναι στο gigabit. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaZzzZ Σεπτέμβριος 21, 2021 Author #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2021 (edited) icy20 και εγω καταλαβα τωρα ποιος εισαι ρε λολ, και λεω κατι μου θυμιζει αυτο το ονομα. Α θελει και 2 ευρω το μηνα? Ρε τι αλλο θα ακουσω απο αυτον τον ΟΤΕ, αξιζει να το παρω και να δινω τα 2 ευρω το μηνα η οχι? Θα δω καμια διαφορα σε κατι? Οποτε καταλαβες γιατι εχω τοσα πολλα νευρα με τον ΟΤΕ, γιατι τις νυχτες που κανω τα Live Streams εχω τετοια θεματα, και τελευταια απλα νευριασα παρα πολυ και τους κατσαδιαζα συνεχεια. minast το ετρεχα για αρκετη ωρα αλλα δεν ειδα καποια αποσυνδεση, ακομα και μεχρι σημερα δεν εχω δει καποια αποσυνδεση, φτου φτου μακαρι να ηταν η Drivers, αλλα ακομα εγω το κοιταω και ακομα μιλαω με τον ΟΤΕ, γιατι με αυτα που εχω δει δεν ξερω δνε μπορω να μεινω ακομα ηρεμος. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 21, 2021 από MaZzzZ Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Σεπτέμβριος 22, 2021 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2021 Πριν βρεις την πηγή του προβλήματος, σίγουρα δεν αξίζει να "νοικιάσεις" ρούτερ. Ένα βασικό πλεονέκτημα του Smart είναι ότι το δίνουν μαζί με "πιατάκι" για χωριστό WiFi Access Point, και υποστηρίζει και mesh. Ό,τι κάνει, μπορείς να το κάνεις εξίσου καλά και καλύτερα με ρούτερ του εμπορίου. Ας ελπίσουμε ότι τα δύσκολα πέρασαν . Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Σεπτέμβριος 22, 2021 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2021 On 19/9/2021 at 8:08 ΠΜ, το μέλος MaZzzZ έγραψε: εδω και 1 μηνα και κατι περασα Fiber to the home απο τον ΟΤΕ 100αρα, απο τοτε εχω μικρο αποσυνδεσεις συνεχεια Πως εχεις αποσυνδεσεις με οπτικη ινα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Σεπτέμβριος 22, 2021 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2021 Ειναι σιγουρα fiber to the home η fiber to the cabin και χαλκος στο σπιτι? Internet παιρνεις απο πριζα τηλεφωνου η εχουν σκαψει τοιχο και σου εχουν φερει ινα στο σπιτι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaZzzZ Σεπτέμβριος 24, 2021 Author #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2021 (edited) minast Ακομα δεν εχω δει προβληματα οποτε φτου φτου, μακαρι να παει ετσι. slalom Αυτο εψαχνα, γιατι εχω αποσυνδεσεις, αλλα απο οσο εχω ψαξει πολλα ατομα κανουνε παραπονα για τις οπτικες ινες. icy20 Εχουν σκαψει κανονικα τα παντα μεχρι το σπιτι μου μεσα, οχι δεν παιρνω απο πριζα πλεον. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 24, 2021 από MaZzzZ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts