Jump to content

Nvidia G70...O απογονος του Geforce 6800 θα κανει εμφανιση συντομα

Vasot

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από apocalypse

Και βέβαια θα βγουν παιχνίδια που θα χρειάζονται κάτι τέτοιο για να παίξουν , πάντα βγαίνουν.

Και τώρα υπάρχουν παιχνίδια που απλά δεν τους φτάνει μια 6800U/Χ850ΧΤ για να παίξουν καλά , με μεγάλες αναλύσεις και φίλτρα.

Ακόμα και στα παιχνίδια που δεν χρειάζονται τόση δύναμη , όλο και κάτι θα βρεθεί να την κάνεις (1600x1200 με 16xAA και 16xAF , ενδιαφέρον ακούγεται).

Φιλοσοφική ερώτηση : το ότι μόνο η απολύτως κορυφαία (GTX) θα υποστηρίζει SLI , είναι καλό;

μπορεις να μου ονομασεις ενα παιχνιδι που δεν μποτει να το παιξει μια xt850x;

η ερωτηση μου δεν ειναι ειρωνικη:flower: απλως ρωταω για να ενημερωθω ευχαριστω

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Vasot [13-05-2005 22:02]

Ποιος τα λεει αυτα τα πραγματα?? Ακου εκει λεει περιμενει να βγουν τα Longhorn πρωτα τα τελη του 2006 :eek:

Η Ημερομηνια κυκλοφοριας του R520 ειναι Αυγουστος-Σεπτεμβριος 2005 και λογικα και της nvidia καπου εκει θα ειναι μιας και δεν την συμφερει να μεινει εκτος συναγωνισμου. Κανονικα ηταν αυτο το μηνα αλλα η ΑTI το αλλαξε και αποφασισε να περιμενει πρωτα να αρχιζουν να βγαινους μητρικες με την δικια τους SLI λυση.

Προφανώς δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου και μάλλον δεν διάβασες προσεκτικά το post μου! Τσέκαρε εδώ.

Στο post μου δεν αναφέρθηκα στην ημερομηνία κυκλοφορίας των καρτών, είπα ότι θα κυκλοφορήσουν ευρέως ("διαδοθούν") λίγο πρίν τα Longhorn! Εδώ καλά-καλά δεν έχει γίνει αυτό με τις τωρινές κάρτες και λες ότι θα γίνει μέσα σε 3 μήνες με τις 7xxx και 5xx; Πόσα μοντέλα έχετε δει από τις X850XT-PE και 6800Ultra στα μαγαζιά που έχουν ανακοινωθεί εδώ και τόσους μήνες; Δες αυτό και εδώ !

Δηλαδή θα διαφημίζουν ότι οι κάρτες θα έχουν support για "Longhorn WGF 1.0" χωρίς να είναι κοντά η ημερομηνία έλευσης των Longhorn και χωρίς καλά καλά να έχει μάθει ο κόσμος τί είναι τα Longhorn και το Avalon και χωρίς να υπάρχουν παιγνίδια σε DirectX10; Τότε γιατί να τις πάρει κάποιος, αφού μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά με τις 6800 και Χ800;

Πιστεύεις ότι τον Αυγουστο-Σεπτεμβριο 2005 θα μπορείς να πας στα μαγαζιά και να πάρεις μια G70 και G80 ή R520; Δές εδώ.

Η μήπως θα είναι όλοι πρόθυμοι να δώσουν λεφτά για αλλάξουν και τα τροφοδοτικά τους επιπλέον για να μπορούν να βάλουν τις νέες κάρτες; Ορίστε και το link.

Τώρα αν όλα αυτά δεν αληθεύουν, τότε απλά ας κράξουμε όλοι μαζί τον "Inquirer", τι να πω...;

LOKI απο οσο θυμαμαι ονομαζεται το R520. Απο τον γνωστο θεο των Βικινγκς

Αν αναφέρεσαι στο codename της κάρτας, αυτό είναι "Fudo" .

Αρχική απάντηση από def [Σήμερα, στις 16:56]

Το έτερο PC του σπιτιού φοράει μια X800XTPE @ 580/600 (πάνω από X850XTPE) , με A64@2520.

Μερικά παιχνίδια που δεν με ικανοποίησε η XT:

WH40k : Dawn of War

Chronicles of Riddick

Doom 3 + expansion (κυρίως στο expansion)

Αυτά στα 1280x1024 με 4xAA & 16xAF (έχω 17" TFT και στα 2 PC).

Αν είχα πρόσβαση σε 1600x ανάλυση (και απαιτούσα να την χρησιμοποιήσω) , υποψιάζομαι οτι η λίστα θα γέμιζε βιβλίο.

Και για να μην αρχίσει το "μα εγώ με XT παίζω το doom3 στα 2048x με 6/16" , εννοείται οτι τα παραπάνω είναι σύμφωνα με τα δικά μου γούστα , τις δικές μου απαιτήσεις σε framerates.

http://www.3dspeed.com.tw/lb5000xp/cgi-bin/topic.cgi?forum=1&topic=317&show=0

0.11 micron process TSMC

430Mhz core / 1.4GHz 256MB GDDR3 memory

256-bit memory interface

38.4GB/s memory bandwidth

10.32Bps Fill Rate

860M vertices/second

24 pixels per clock

400MHz RAMDACs

NVIDIA CineFX 4.0 engine

Intellisample 4.0 technology

64-bit FP texture filtering & blending

NVIDIA SLI Ready (7800 GTX only)

DX 9.0 / SM 3.0 & OpenGL 2.0 supported

G70 comes with 3 models; GTX, GT and Standard

Single card requires min. 400W PSU with 12V rating of 26A

SLI configuration requires min. 500W PSU with 12V rating of 34A

Launch : 22nd of June

Αρχική απάντηση από gel [Χθες, στις 15:15]

Πιστεύεις ότι τον Αυγουστο-Σεπτεμβριο 2005 θα μπορείς να πας στα μαγαζιά και να πάρεις μια G70 και G80 ή R520; Δές εδώ.

Η μήπως θα είναι όλοι πρόθυμοι να δώσουν λεφτά για αλλάξουν και τα τροφοδοτικά τους επιπλέον για να μπορούν να βάλουν τις νέες κάρτες; Ορίστε και το link. κλπ

Eνταξει πραγματι παρανοησα το προηγουμενο σου post

Εχεις καποιο δικιο δεν λεω

H Hμερομηνια πατνως κυκλοφοριας τους ειναι τελη καλοκαιριου\Αρχες φθινοπωρου 2005 και οχι 2006

Τωρα για την διαθεσιμοτητα τους στα μαγαζια ειναι πραγματι αλλο θεμα...οπως τραγικη ειναι και η διαθεσιμοτητα του χ850 και του 6800U αυτην την στιγμη

Και ειναι καποιες OEM εταιριες που φταινε για αυτο εκτος απο τα πλουσιοπαιδα της Αμερικης και της Αγγλιας οπου υπαρχει μεγαλη ζητηση

Παντως οι καρτες αυτες θα ειναι ετοιμες πολλη πιο πριν απο την Ελευση του Longhorn τωρα το που θα βρει καποιος να αγορασει ουτε και εγω ξερω...ας ελπισουμε οτι οι εταιριες θα αυξησουν την παραγωγη αυτην την φορα

Δηλαδή θα διαφημίζουν ότι οι κάρτες θα έχουν support για "Longhorn WGF 1.0" χωρίς να είναι κοντά η ημερομηνία έλευσης των Longhorn και χωρίς καλά καλά να έχει μάθει ο κόσμος τί είναι τα Longhorn και το Avalon και χωρίς να υπάρχουν παιγνίδια σε DirectX10; Τότε γιατί να τις πάρει κάποιος, αφού μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά με τις 6800 και Χ800;

Δεν εχει σημασια

Το οτι η καρτα εχει καλυτερη υποστηριξη για μελλοντικες εφαρμογες οπως του Longhorn δεν σημαινει οτι ειναι προορισμενη να βγει και οταν βγουν και τα Longhorn τα τελη του 2006

Εξαλλου το θεμα ειναι οτι δεν προσφερουν μονο μελλοντικο support αλλα και μεγαλυτερη ταχυτητα απο το Geforce 6800U και το Χ800\Χ850

και εκει ειναι που σκοπευουν περισσοτερο

To R520 οπως εχει πει η ΑΤΙ θα ειναι διαθεσιμo για τα μαγαζια απο αυτο το φθινωπορο

τωρα που θα βρεις να αγορασεις μια καρτα με ενα τετοιο VPU ουτε και εγω ξερω

Ειναι θεμα παραγωγης και ζητησης

Αμα η ζητηση\καταναλωση ξεπερνα την παραγωγη τοτε φυσικο ειναι πολλη δυσκολα να βρεις μια τετοια καρτα παροτι εχει κυκλοφορησει επσημα, και κυριως σε μια χωρα μικρη οπως η Ελλαδα

Ας ελπισουμε οτι η παραγωγη θα ειναι πολλη καλυτερη αυτη τη φορα απο οτι αυτη του Χ800\850 και του 6800ultra

ωστε οι καρτες να βγουν σε ικανοποιητικα νουμερα για να μπορει αγορασει ο κοσμος σε συντομο διαστημα

και οχι μονο τα "γνωστα αγνωστα" Πλουσιοπαιδα της Αμερικης και της Αγγλιας

Αρχική απάντηση από def [Χθες, στις 14:56]

Τα παντα παιζει προς το παρον σιγουρα και με το παραπανω

Τοσο το Χ800ΧΤ-PE οσο και το Χ850ΧΤ οσο και το Geforce 6800U

αλλα βγαινουν συνεχεια πιο απαιτητικα παιχνιδια για να τα παιξεις σε μεγαλες αναλυσεις και με ενα καλο AA\AF με ικανοποιητικο framerate

Τωρα για παιχνιδια που κυκλοφορουν αυτην την στιγμη στην αγορα που δεν μπορει να τα παιξει μια Χ850 συμφωνα με αυτα που λεει ο αpocalypse δεν ξερω τι εννοει

Εγω με την Χ800ΧΤ @ Platinum μια χαρα μου τρεχουν τα παντα σε 1600χ1200 με ΑΑ\ΑF παντως

Αρχική απάντηση από apocalypse [Χθες, στις 18:10]

Το έτερο PC του σπιτιού φοράει μια X800XTPE @ 580/600 (πάνω από X850XTPE) , με A64@2520.

Chronicles of Riddick

Αυτά στα 1280x1024 με 4xAA & 16xAF (έχω 17" TFT και στα 2 PC).

Αν είχα πρόσβαση σε 1600x ανάλυση (και απαιτούσα να την χρησιμοποιήσω) , υποψιάζομαι οτι η λίστα θα γέμιζε βιβλίο.

Και για να μην αρχίσει το "μα εγώ με XT παίζω το doom3 στα 2048x με 6/16" , εννοείται οτι τα παραπάνω είναι σύμφωνα με τα δικά μου γούστα , τις δικές μου απαιτήσεις σε framerates.

Παιζει ομως ρολο και την επεξεργαστη χρησιμοποιεις αλλα κα

Μην ξεχνας οτι η ΑΤΙ εχει καποιες αδυναμιες στα driver της μιας και μερικα παιχνιδια ειναι Νvidia and the way it's meant to be sucked

η

πολλη απλα η μηχανη γραφικων αυτων των παιχνιδιων δεν ειναι και τοσο optimised

(μερικα ειναι και κακες μεταφορες απο κονσολα οπως ηταν και το DEUS EX IW)

Δεν νομιζω οτι φταιει το hardware σου για τυχον κακες επιδοσεις μαλλον τα συγκεκριμενα παιχνιδια πρεπει να κατηγορεις η τα driver

Αρχική απάντηση από Vasot

Τα παντα παιζει προς το παρον σιγουρα και με το παραπανω

Τοσο το Χ800ΧΤ-PE οσο και το Χ850ΧΤ οσο και το Geforce 6800U

αλλα βγαινουν συνεχεια πιο απαιτητικα παιχνιδια για να τα παιξεις σε μεγαλες αναλυσεις και με ενα καλο AA\AF με ικανοποιητικο framerate

Τωρα για παιχνιδια που κυκλοφορουν αυτην την στιγμη στην αγορα που δεν μπορει να τα παιξει μια Χ850 συμφωνα με αυτα που λεει ο αpocalypse δεν ξερω τι εννοει

Εγω με την Χ800ΧΤ @ Platinum μια χαρα μου τρεχουν τα παντα σε 1600χ1200 με ΑΑ\ΑF παντως

Παιζει ομως ρολο και την επεξεργαστη χρησιμοποιεις αλλα κα

Μην ξεχνας οτι η ΑΤΙ εχει καποιες αδυναμιες στα driver της μιας και μερικα παιχνιδια ειναι Νvidia and the way it's meant to be sucked

η

πολλη απλα η μηχανη γραφικων αυτων των παιχνιδιων δεν ειναι και τοσο optimised

(μερικα ειναι και κακες μεταφορες απο κονσολα οπως ηταν και το DEUS EX IW)

Δεν νομιζω οτι φταιει το hardware σου για τυχον κακες επιδοσεις μαλλον τα συγκεκριμενα παιχνιδια πρεπει να κατηγορεις η τα driver

αυτο λεω και γω προς το παρον δεν εχουν βγει τοσο απαιτητικα παιχνιδια ωστε μια 6800gt-ultra xt800-xt850 να μην μπορουν να ανταποκριθουν,αλλο ειναι αν εμεις δεν ειμαστε ευχαριστημενοι,πιστευω παντος και αυτα τα μεγαθηρια να βγουν παλι οι παραπανο καρτες θα στεκονται μια χαρα

παντως πλακα πλακα τα μονα γραφικα τα οποια μπορουν να γονατισουν μια 6800 ULTRA i mia X800 XT....ΕΙΝΑΙ to 3D MARK 2005 !!!!!τρεξτε το 3ο τεστ σε 1280χ1024 με full antialising kai 16xanisotropic filter.... και αν δειτε απνο απο 35 fps...μεσο ορο... να με φτυσετε....!!! ενα παιχνιδι με τοσο δυνατα φραφικα δεν εχουμε ακομα...νομιζω πως χρειαζεται... για να αναγαστουμε τοτε να παρουμε και την 7800gtx kai tin R520

Αρχική απάντηση από chros26_ [Χθες, στις 21:19]

:OT: vasot, το έχει δει ο θωδορής το avatar σου????

Οριστε, ποιος??

Που κολλαει τωρα αυτο με το θεμα και γιατι να τον νοιαζει οποιος και να ειναι αυτος ?

Το δικο σου η του morfeas-dsl το εχει δει?

Αρχική απάντηση από def [Χθες, στις 12:31]

αυτο λεω και γω προς το παρον δεν εχουν βγει τοσο απαιτητικα παιχνιδια ωστε μια 6800gt-ultra xt800-xt850 να μην μπορουν να ανταποκριθουν,αλλο ειναι αν εμεις δεν ειμαστε ευχαριστημενοι,πιστευω παντος και αυτα τα μεγαθηρια να βγουν παλι οι παραπανο καρτες θα στεκονται μια χαρα

Τελοσπαντων ο καθενας εχει τα δικα του κρτηρια

θα δειξει..

Νομίζω το διευκρίνησα , οτι αυτό που είπα ήταν με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια.

Ίσως απλά είμαι υπερβολικά απαιτητικός στις απαιτήσεις μου σε framerates.

Πάντως και με αντικειμενικά κριτήρια , δεν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/2004-27gpu2_47.html

Για μένα 40fps μέσος όρος δεν είναι αρκετά καλά (καθαρά υποκειμενικά).

Τέλος πάντων , κάθε γενιά τα ίδια λέμε: "δεν χρειάζονται" , "είναι περιττές" , "υπερβολές" , "έλα μωρέ τώρα".

Και μόλις πέσουν ένα κλικ οι τιμές τους -> τρέχουν όλοι και τις αγοράζουν.

Εγώ δεν ανησυχώ , ούτε πιο αργές , ούτε πιο γρήγορες θα γίνουν οι κάρτες μου επειδή θα βγει κάτι καινούριο.

• 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από apocalypse

Chronicles of Riddick

το WH40K επειδη τυγχάνει να ειναι απο τα αγαπημενα μου παιχνιδια ξερω οτι εχει ενα bug, οταν ενεργοποιεις τα shadows σε full ποιοτητα τοτε το παιχνιδι κολαει σε ΟΤΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑ και να το τρεξεις. κατεβασε το σε ενα κλικ ποιο κατω το shadows και θα πεταει σε οτι αναλυση και να το τρεξεις.

Το Chronicles ειναι γενικα απαιτητικο ειδικα στην αναλυση που το θελεις εσυ. Οπως και το Doom με φουλ detail. και τρωει τρελλη μνημη...

τα benchmarks οπως και τα specification που δινει το inquirer τα διαψευδει ο Gibbo ( δουλευει στο οverclockers ) δινει ομως ενα στοιχειο-benchmark (περιεργως αφου οπως και ιδιος λεει σε αλλο μερος οτι απαγορευεται λογω NDA) οτι σε SLi οι 7800 δινουν 22000 marks στο 3d MARK 2005

Αρχική απάντηση από def

world of warcraft

η αδυναμια της καρτας φαινεται οταν ειναι πολλα ατομα στην οθονη..Εκει περιμενεις καποια δευτερολεπτα πχ 10-15 φορτωνει και μετα τρεχει κανονικα το παιχνιδι.Φυσικα το καταλαβαινεις οτι εισαι στο οριο των fps και απο τα ελαχιστα οφειλω να ομολογησω κολληματα που μπορει να σου κανει μετα.

Επισης σε αλλο σημειο του παιχνιδιο που ειναι καθαρα δυναμη καρτας παλι κανει τα κολληματακια της.

Αναλυση 1280Χ1024 100hz ολα φουλ με 6800 Gt@425/1100

athlon η P4 δεν παιζει ρολο... στο συγκεκριμενο game.

Μorfeas έχω την εντύπωση πώς είναι απο την φύση του η αισθητη του λίγο κάπως βαριά ['οποιος κατάλαβε κατάλαβε :hehe:] .

Παίζει ρόλο ότι φορτώνει και πολλά objects - characters . Σε server με πολλά άτομα όντως ψιλοκολλάει . Απο την άλλη το hl2 που έχουν την ΙΔΙΑ engine πάει καλύτερα λόγω του ότι δεν είναι συνεχώς 30 άτομα να μάχονται .

Η γνωμη μου .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.