nikonick Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2021 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2021 (edited) καλημερα σε ολους, εχετε να προτεινεται καποιον σαρωτη για σαρωση αρνητικων 120 / 220 (6x6, 6x7) πιθανα μεγεθη εκτυπωσης τα 20x25, 30x40 Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 10, 2021 από nikonick Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Σεπτέμβριος 13, 2021 Author #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2021 καλημερα σε ολους, η σαρωση πρεπει να γινει με ειδικο σαρωτη που να δεχεται μεσαιου μεγεθους φιλμ (medium format) αρνητικα, slides... μιλαμε για ακιβο σαρωτη (2,654 εβρω) απο κατερελο https://www.katerelos.gr/product/59312/plustek-opticfilm-120-pro.html εαν η τιμη ειτανε γυρω στα 450 εβρω θα αγοραζα εναν τετοιο σαρωτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Σεπτέμβριος 13, 2021 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2021 Αυτο ειναι επαγγελματικο, δωστα σε ενα φωτογραφο να στα σαρωσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Σεπτέμβριος 14, 2021 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2021 φιλε, slalom εχω δει καποιες φωτογραφειες απο σαρωση φιλμ (35 mm / 3200 dpi optical not interplated) αλλα δεν μου αραισε και πολυ η ποιοτητα οποτε σκεφτηκα να αγορασω εναν σαρωτη η οικογενεια εχει παρα πολλα αρνητικα φιλμ των 120 οποτε εαν η τιμη του σαρωτη ειτανε γυρω στα 450 εβρω θα τον επαιρνα για να τα κανω μονος μου... η τιμες για αυτους του σαρωτες ειναι ακριβεs οποτε το αφηνω το θεμα... αν ασχοληθω μελλοντικα επαγγελματικα με την φωτογραφια τοτε το σκεφτουμε ξανα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Σεπτέμβριος 14, 2021 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2021 Εγω θυμαμαι scanners (Α4) με υποδοχη για φιλμ στο καπακι τους Πες οτι τα σκαναρεις, το αρνητικο πώς το φτιαχνεις κανονικο στο Corel πχ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Σεπτέμβριος 15, 2021 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2021 πριν 11 ώρες, το μέλος slalom έγραψε: Πες οτι τα σκαναρεις, το αρνητικο πώς το φτιαχνεις κανονικο στο Corel πχ? photoshop, gimp, paintshop κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Σεπτέμβριος 15, 2021 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2021 οκ, ποια ειναι η εντολη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Σεπτέμβριος 15, 2021 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2021 χαιρετω ολους, δουλευω με το ''gimp'' εδω και λιγο καιρο, τιποτα το σπουδαιο... το εχω βρει καλο το gimp στο να κανω καποιες απο τις φωτογραφιεs που εχω τραβηξει με το κινητο μαυροασπρες εχει πολυ δυνατα φιλτρα και ειναι οντως οτι χρειαζουμε υπαρχουνε σαρωτες (flatbed scanners) που εχουνε ανταπτορες για φιλμ / slides 135 mm με τιμες γυρω στα 145 εβρω αλλα δεν ξερω εαν οι ανταπτορες παιρνουνε και φιλμ των 120 / 220 οπως θελω εγω Link to comment Share on other sites More sharing options...
beastie Σεπτέμβριος 16, 2021 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2021 Εχω θείο που μου εχει σκαναρει παλαια αρνητικά (που δεν ήταν καλά συντηρημενα ) και πολλές φορες οι φωτογραφίες που βγαίνουν ειναι καλυτερες και απο τις ήδη εκτυπωμένες. Θα μάθω για το hardware που έχει και θα ενημερώσω σχετικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Σεπτέμβριος 16, 2021 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2021 (edited) χαιρετω ολους, αυτα και εαν ειναι καλα νεα ! φιλε beastle σε ευχαριστω ! συγουρα θα εινα βοηθητικο να ξερω καπια πραγματα περισσοτερα... το θεμα ομως ειναι οτι τα αρνητικα (αυτα που θα ειθελα να σκαναρω) ειναι μεγαλιτερα απο τα 135 mm οποτε μiλαμε για σαρωτη επαγγελματικο θα δουμε τι εχει να μας πει ο θειος σου... ο δικος μου θειος αυτος που με διδασκε την φωτογραφικη τεχηνη εχει ασχοληθει μονο με φιλμ κυριως 120 και 220 mm δεκαετια 1980... Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 16, 2021 από nikonick 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
beastie Σεπτέμβριος 16, 2021 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2021 μου είπε ότι έχει τον EPSON V 370 Perfection V370 Photo - Epson WWW.EPSON.EU και παίρνει αρνητικά των 35mm Supported Film - TPU 35mm strip film: 6 frames, 35mm mounted film: 4 frames Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Σεπτέμβριος 17, 2021 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2021 καλημερα σε ολους, φιλε beastle οντως πολυ καλος ο epson v370 !!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Σεπτέμβριος 20, 2021 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2021 (edited) καλησπερα σε ολους, μαλλον... εξαιρετικος ο epson v370 !!! αλλα ειναι μονο για φιλμ και διαφανειες (slides) των 135 mm φιλε beastie Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 20, 2021 από nikonick Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts