Jump to content

Προβλημα με καινουργιο υπολογιστη

vagvagvag

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια εφτιαξα εναν υπολογιστη καινουργιο.Εχει πανω

CPU Q9450

GPU Shapphire 3870x2

RAM 4 GB

Motherboard Gigabyte X48T-DQ6

Τροφοδοτικο M12 II 550 +80 Seasonic

Οθονη LG Flatron L207WT

Του εχω βαλει και υδροψηξη.

Αυτο που μου συμβαινει ειναι οτι τα εβαλα ολα πανω , ανοιξα τον υπολογιστη , ολα ΟΚ.Μπηκα στο CMOS το εβαλα να κανει boot απο το DVD drive και μετα οταν εκανε boot μου εβγαλε στην οθονη το μηνυμα DIGITAL POWER SAVING MODE

Μετα μου το εβγαζε συνεχεια.Δηλαδη με το που κανει restart ή αν κλεισω τον υπολογιστη και τον ξανανοιξω η οθονη παει απο μονη της σε αυτην την κατασταση , δηλαδη κλειστη με το παραπανω μηνυμα.

Αν του εχει τυχει κανενος μπορει να μου πει τι συμβαινει?Ή να μου πειτε λυσεις.

Η οθονη δεν φταιει γιατι την συνδεσα με τον laptop και αναβει μια χαρα.

Απο κατι forum εβγαλα συμπερασμα οτι ισως να φταιει

1)οτι εχω μικρο τροφοδοτικο

2)φταιει η καρτα

Εσεις τι λετε?Βοηθεια γιιατι εδωσα καμποσα ευρο για το μαραφετι

Λοιπον παιδες εβγαλα τον ενα σκληρο δισκο απο το ρευμα και δουλευει μεχρις στιγμης μια χαρα.Τωωρα βαζω τα windows.Αρα φταιει το τροφοδοτικο.Χρειαζομαι μεγαλυτερο απο αυτο που εχω( Seasonic M12 II 550 +80)

Ποιο τροφοδοτικο μου προτεινεται βασει της συνθεσης του υπολογιστη που γραφω στο προηγουμενο Post.

Μπηκα στο extreme power sypply calculator site και μου εβγαλε περιπου 900Watt.Επαθα σοκ.Ειναι δυνατον να θελω τοσο μεγαλο τροφοδοτικο?

Και συνεχιζω την ιστορια μου.Μολις πηγε να κανει boot ο υπολογιστης ενω εβαζε τα windows παλι τα ιδια.Παλι το DIGITAL POWER SAVING MODE.Μηπως ξερει κανεις τι γινεται?

Παλι το DIGITAL POWER SAVING MODE.Μηπως ξερει κανεις τι γινεται?
check your monitor power settings.

right click on your desk top then left click on 'properties' in the white box that appears.

this will bring up a 'display properties' box which should have a tab headed 'screen saver' amongst others.

select the screen saver tab.

in this tab there are 2 sections. one to select which screen saver you want to use (and what settings are applied to it), and another section which should be called 'monitor power'.

click the button here which says 'power...' to adjust your power settings.

in the next window there are 4 tabs. select the first tab (power schemes - which should be already selected by default) and you now have 4 options. leave the selected 'power scheme' in the top of the window as it is and just alter the settings for the selected power scheme.

your 4 options are: 'turn off monitor', 'turn off hard disks', 'system standby' and 'system hibernates' i would recommend setting all of these to 'never', and don't forget to click the 'apply' button after you've done this.

i would also recommend disableing hibernation in the 'hibernate' tab (this is in the same window as the power schemes tab).

once you've adjusted your power settings, don't forget to activate one of your screen savers. this is only important if you leave the monitor on for a long time with no changes taking place in terms of what is being displayed. if you leave a static image on for hours you will end up with permanent screen burn. (a ghost image that is always there - even when the monitor isn't switched on!).

i don't bother with screen savers personally as i find them annoying, and find it much easier to simply turn the monitor off whenever i'm not going to be using it for the next hour or more.

hope that solved your problem. apologies if it doesn't.

by the way, the tabs etc i described are what i have on my OS (windows XP pro) and may be named differently if you're using a different version of windows. the 'power options' settings will still be accessible via 'screen saver' tab in desktop properties though.

good luck!

:o)

;)

Δεν ξερω αν εχετε καταλαβει αλλα επειδη ειναι καινουργιο το μηχανημα προσπαθω να βαλω τα windows.Αρα δεν μπορω να κανω αυτα που μου εβαλες να διαβασω πιο πανω.

Βάλε πάλι τον σκληρό δίσκο στο ρεύμα.

Αν δεν έχεις κάνει overclocking τότε σε καλύπτει το τροφοδοτικό σου μια χαρά.

Μην βλέπεις τα 900W και τρελαίνεσαι.... Δεν θες τόσα σε καμία περίπτωση.

Δοκίμασε να κάνεις ένα Clear CMOS και μετά ένα Bios Update.

Και αν έχεις και καμιά άλλη VGA να δοκιμάσεις καλά θα ήταν.

Στην ουσία δεν postάρει η μητρική σου, για αυτό δεν σου ανοίγει την οθόνη.

Εκανα και CLEAR CMOS και αλλαξα θεση στην καρτα σε αλλη PCI-E

Πως να κανω upadate to BIOS αφου δεν εχω βαλει ακομα τα windows?Σας το ξαναειπα ειμαι στην αρχη , δνε εχω κανει τιποτα ακομα.Αλλη καρτα δεν εχω να βαλω , ασε που το εχω με υδροψυξη και τωρα δεν το ξαναβγαζω.Παντως αν εχει προβλημα η καρτα γραφικων δεν θα μου εβγαζε καθολου την αρχικη εικονα του BIOS σωστα?Απλα μια το βγαζει αν βγαλω καλωδια και τα ξαναβαλω και μετα τιποτα.

Τι εννοεις η motherboard δεν ποσταρει?Εχεις καμια λυση?

Εγω θα ελεγα να μου πειτε λυσεις και προτασεις για το τι συμβαινει.Αν δεν βρω λυση θα αναγκαστω να το παω σε καποιον τεχνικο απο καποιο επωνυμο μαγαζι.Και δεν θα το ηθελα αυτο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.