edwin Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2021 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2021 (edited) θελω να αγορασω ενα Πολυμηχάνημα μέχρι 700 ευρω σε injet η σε lazer; να παω ; το θελω για το σπιτι για εκτυπωση κειμενων σε ασπρομαυρο χρωμα και φωτογραφιες σε πολλαπλα χρωματα Απο επιλογες θελω να εχει τα παντα , φαξ , διπλη οψη, να εχει καλα μελανια κτλ. Τι επιλογες υπαρχουν; σε injet η σε lazer; να παω ; Απλα εβαλα 700 ευρω με το σκεπτικο οτι θελω να αγορασω κατι πολυ καλο και να μου μεινει δεν θελω να παει για πεταμα Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 19, 2021 από edwin Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Αύγουστος 19, 2021 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2021 Να ρωτήσω όγκο δουλειάς ανά μήνα; Μου φαίνεται απίστευτο το ποσό για οικιακή χρήση. Το φαξ πραγματικά το χρησιμοποιείς ή το θες να υπάρχει σαν λειτουργία; Ειδικά αν το χρησιμοποιείς τακτικά μήπως θα σε βόλευε περισσότερο να το έχεις ψηφιακά μέσω pc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
edwin Αύγουστος 19, 2021 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2021 (edited) 5 minutes ago, schumifer said: Να ρωτήσω όγκο δουλειάς ανά μήνα; Μου φαίνεται απίστευτο το ποσό για οικιακή χρήση. Το φαξ πραγματικά το χρησιμοποιείς ή το θες να υπάρχει σαν λειτουργία; Ειδικά αν το χρησιμοποιείς τακτικά μήπως θα σε βόλευε περισσότερο να το έχεις ψηφιακά μέσω pc? το φαξ το θελω να υπαρχει σαν λειτουργια, περα απο αυτο δεν θα το χρησιμοποιω τακτικα εννοω καθε μερα. εβαλα μεχρι 700 ευρω με σκοπο να παρω κατι καλο και οχι απλα να παει για πεταμα., οσο αναφορα για τον ογκο δουλειας το πολυ 400 σελιδες max. τον μηνα για τις αναγκες της μητερας μου και του πατερα μου. και κατω απο 700 ευρω δεν εχω θεμα απλα να αγορασω κατι καλο αυτο με ενδιαφερει. Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 19, 2021 από edwin Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Αύγουστος 19, 2021 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2021 (edited) OK 400 είναι μπόλικες, μιλάμε για 13 σελίδες κάθε μέρα, κάθε βδομάδα, κάθε μήνα. Προφανώς έχουν σοβαρές ανάγκες εκτύπωσης. Η επόμενη ερώτηση είναι αν χρειάζεται φωτογραφική εκτύπωση. Εννοώ σοβαρή φωτογραφική εκτύπωση, να εκτυπώνεις για να τις βάζεις σε κάδρο. Αν ναι, τότε θες μελάνι, κι εκεί θα πρότεινα να δεις αν υπάρχει κάποιο μοντέλο της epson ή της canon με τα συστήματα συνεχούς ροής που να σου κάνει. Είναι με μελάνι, αλλά αντί να αλλάζεις μελανάκια κάθε μήνα έχουν εξωτερικά μελανοδοχεία 70-100 ml που κρατάνε πολύ, ρίχνουν πολύ το κόστος ανά σελίδα και γεμίζουν εξωτερικά με μπουκαλάκια μελάνι που αγοράζεις. Αν η φωτογραφική εκτύπωση δεν ενδιαφέρει και θέλεις πχ εκτύπωση έγχρωμων pdf κλπ τότε laser, κι εκεί λογικά παίζεις μπάλα με HP, lexmark Επίσης, αν σκανάρουν πολύ φρόντισε να έχει τροφοδότη το σκάνερ. Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 19, 2021 από schumifer Link to comment Share on other sites More sharing options...
edwin Αύγουστος 19, 2021 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2021 (edited) 10 minutes ago, schumifer said: OK 400 είναι μπόλικες, μιλάμε για 13 σελίδες κάθε μέρα, κάθε βδομάδα, κάθε μήνα. Προφανώς έχουν σοβαρές ανάγκες εκτύπωσης. Η επόμενη ερώτηση είναι αν χρειάζεται φωτογραφική εκτύπωση οταν εννοεις φωτογραφική εκτύπωση εννοεις για εκτυπωση φωτογραφιων; σε κειμενα; 10 minutes ago, schumifer said: OK 400 είναι μπόλικες, μιλάμε για 13 σελίδες κάθε μέρα, κάθε βδομάδα, κάθε μήνα. Προφανώς έχουν σοβαρές ανάγκες εκτύπωσης. Η επόμενη ερώτηση είναι αν χρειάζεται φωτογραφική εκτύπωση. Εννοώ σοβαρή φωτογραφική εκτύπωση, να εκτυπώνεις για να τις βάζεις σε κάδρο. Αν ναι, τότε θες μελάνι, κι εκεί θα πρότεινα να δεις αν υπάρχει κάποιο μοντέλο της epson ή της canon με τα συστήματα συνεχούς ροής που να σου κάνει. Είναι με μελάνι, αλλά αντί να αλλάζεις μελανάκια κάθε μήνα έχουν εξωτερικά μελανοδοχεία 70-100 ml που κρατάνε πολύ, ρίχνουν πολύ το κόστος ανά σελίδα και γεμίζουν εξωτερικά με μπουκαλάκια μελάνι που αγοράζεις. Αν η φωτογραφική εκτύπωση δεν ενδιαφέρει και θέλεις πχ εκτύπωση έγχρωμων pdf κλπ τότε laser, κι εκεί λογικά παίζεις μπάλα με HP, lexmark Επίσης, αν σκανάρουν πολύ φρόντισε να έχει τροφοδότη το σκάνερ. δεν με ενδιαφερει η φωτογραφική εκτύπωση σε καδρα με ενδιαφερει η εκτύπωση έγχρωμων pdf κλπ οποτε μπορεις να προτεινεις σε links πολυμηχανηματα;; για να τα δω Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 19, 2021 από edwin Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Αύγουστος 19, 2021 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2021 Μονο laser, και με τα μισα λεφτα κατι θα βρεις. Να ειναι δικτυακο Link to comment Share on other sites More sharing options...
edwin Αύγουστος 19, 2021 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2021 (edited) 15 minutes ago, slalom said: Μονο laser, και με τα μισα λεφτα κατι θα βρεις. Να ειναι δικτυακο δεν μπορειτε να μου στειλετε καπια λινκς απο πολυμηχανηματα για να δω επιλογες; επειδη δεν γνωριζω και δεν εχω την εμπειρια σε τι να κοιταξω Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 19, 2021 από edwin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matia Αύγουστος 19, 2021 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2021 Πρώτα πρέπει να πεις τι κόστος είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις σε μελάνια/toner, Για φτηνούς έγχρωμους laser δλδ γύρω στα 300-350 το κόστος είναι περίπου 50 ευρώ το τονερ για 800-1000 σελίδες, για πιο ακριβούς δλδ στα 500-600 δεν αλλάζει κάτι απλά παίρνεις toner 2000 σελίδων στα 100 ευρώ. Πρέπει να πάς κοντά ή και πάνω από 1000 ευρώ για οικονομικό laser. Αν σου φαίνονται ακριβά τα toner τότε πάς σε inkjet αλλά με ink tank "τεχνολογία" όπου το κόστος είναι απλά γελοία μικρό, απλά θέλει προσοχή όταν γεμίζεις κλπ. Παράδειγμα αυτός εδώ https://www.skroutz.gr/s/19762634/HP-Smart-Tank-615-Έγχρωμο-Πολυμηχάνημα-Inkjet-με-WiFi-και-Mobile-Print.html με 8 ευρώ το μπουκαλάκι μελάνι βγάζεις 8000 σελίδες θεωρητικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
edwin Αύγουστος 19, 2021 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2021 (edited) 13 minutes ago, Matia said: Πρώτα πρέπει να πεις τι κόστος είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις σε μελάνια/toner, Για φτηνούς έγχρωμους laser δλδ γύρω στα 300-350 το κόστος είναι περίπου 50 ευρώ το τονερ για 800-1000 σελίδες, για πιο ακριβούς δλδ στα 500-600 δεν αλλάζει κάτι απλά παίρνεις toner 2000 σελίδων στα 100 ευρώ. Πρέπει να πάς κοντά ή και πάνω από 1000 ευρώ για οικονομικό laser. Αν σου φαίνονται ακριβά τα toner τότε πάς σε inkjet αλλά με ink tank "τεχνολογία" όπου το κόστος είναι απλά γελοία μικρό, απλά θέλει προσοχή όταν γεμίζεις κλπ. Παράδειγμα αυτός εδώ https://www.skroutz.gr/s/19762634/HP-Smart-Tank-615-Έγχρωμο-Πολυμηχάνημα-Inkjet-με-WiFi-και-Mobile-Print.html με 8 ευρώ το μπουκαλάκι μελάνι βγάζεις 8000 σελίδες θεωρητικά. κοιτα τον μηνα θα εκτυπωνω 400 σελιδες το πολυ. οποτε μεχρι 100 ευρω δεν εχω θεμα στο θεμα toner. οποτε να παω σε lazer; O lazer απο τον inkjet ειναι καλυτερος στο θεμα εκτυπωσεων σε φωτογραφιες με πολλαπλα χρωματα σε pdf και σε εκτυπωσεις κειμενων με ασπρομαυρο χρωμα; Κοιτα δεν μπορω να διαθεσω 1000 ευρω για εκτυπωτη lazer ειναι παρα πολλα τα λεφτα οποτε να παω σε inkjet καλυτερα; Τον εκτυπωτη τον θελω για τις αναγκες της μητερας μου και του πατερα μου. Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 19, 2021 από edwin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matia Αύγουστος 19, 2021 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2021 Πάρε αυτόν εδώ τότε να τελειώνεις, είναι inkjet με φτηνά μελάνια δλδ περίπου 20-22 ευρώ το ένα για πάνω από 1000 σελίδες https://www.skroutz.gr/s/9444886/Canon-Maxify-MB5150-Έγχρωμο-Πολυμηχάνημα-Inkjet-με-WiFi-και-Mobile-Print.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
edwin Αύγουστος 19, 2021 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2021 (edited) 18 minutes ago, Matia said: Πάρε αυτόν εδώ τότε να τελειώνεις, είναι inkjet με φτηνά μελάνια δλδ περίπου 20-22 ευρώ το ένα για πάνω από 1000 σελίδες https://www.skroutz.gr/s/9444886/Canon-Maxify-MB5150-Έγχρωμο-Πολυμηχάνημα-Inkjet-με-WiFi-και-Mobile-Print.html αυτος αξιζει φιλε μου; για εκτυπωσεις κτλ; ειναι παρα πολυ καλος; Σε παραπανω λεφτα υπαρχουν καλύτερες επιλογες; σε πιο νεοτερα μοντελα; Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 19, 2021 από edwin Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Αύγουστος 19, 2021 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2021 Μία ώρα πριν, το μέλος edwin έγραψε: δεν μπορειτε να μου στειλετε καπια λινκς απο πολυμηχανηματα για να δω επιλογες; επειδη δεν γνωριζω και δεν εχω την εμπειρια σε τι να κοιταξω δες μερικα https://www.skroutz.gr/c/119/printers/f/6717_6726_6730_6733_6737_6738_486057_635348/egchromos-ektyposi-diplis-opsis-xechorista-egchroma-melania-aytomatos-trofodotis-adf-Wi-Fi-Ethernet-LAN-polymichanima-Laser.html?o=laser+printer&order_by=pricevat&order_dir=asc Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Αύγουστος 19, 2021 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2021 6 minutes ago, edwin said: αυτος αξιζει φιλε μου; για εκτυπωσεις κτλ; ειναι παρα πολυ καλος; Ναι, εινε παρα πολι καλος Link to comment Share on other sites More sharing options...
edwin Αύγουστος 19, 2021 Author #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2021 (edited) 19 minutes ago, slalom said: δες μερικα https://www.skroutz.gr/c/119/printers/f/6717_6726_6730_6733_6737_6738_486057_635348/egchromos-ektyposi-diplis-opsis-xechorista-egchroma-melania-aytomatos-trofodotis-adf-Wi-Fi-Ethernet-LAN-polymichanima-Laser.html?o=laser+printer&order_by=pricevat&order_dir=asc απο αυτους πιον θα μου προτεινες να παρω; για για οικιακή χρήση; και ποσο κοστιζουν τα μελανια σε αυτους; Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 19, 2021 από edwin Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Αύγουστος 19, 2021 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2021 (edited) Βαλτα σε συγκριση, εχουν μικροδιαφορες Για τιμες toner, παρε στα καταστηματα, θα το βρουν πιο ευκολα, βασικα μαθε κωδικους μελανιων και κοιτα στην αγορα Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 19, 2021 από slalom Link to comment Share on other sites More sharing options...
edwin Αύγουστος 19, 2021 Author #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2021 4 minutes ago, slalom said: Βαλτα σε συγκριση, εχουν μικροδιαφορες Για τιμες toner, παρε στα καταστηματα, θα το βρουν πιο ευκολα, βασικα μαθε κωδικους μελανιων και κοιτα στην αγορα απλα δεν γνωριζω και δεν ξερω πιον να παρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
edwin Αύγουστος 19, 2021 Author #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2021 βρηκα και αυτον αλλα δεν γνωριζω αν ειναι καλος Epson WorkForce Pro WF-C5790DWF - Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Αύγουστος 19, 2021 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2021 Όταν αποφασίσεις θα βάλεις και μια φωτογραφία να δούμε ποιον πήρες; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
edwin Αύγουστος 19, 2021 Author #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2021 (edited) 8 minutes ago, tommybertsen said: Όταν αποφασίσεις θα βάλεις και μια φωτογραφία να δούμε ποιον πήρες; δεν εχω θεμα σε αυτο. απλα δεν γνωριζω αν υπαρχουν αλλες επιλογες τομι. πχ αυτη την στιγμη μου προτεινονται μοντελα που δεν εχουν δοκιμαστει στο κατω κατω τις γραφης ο εκτυπωτης ειναι για τον πατερα μου και την μητερα μου τομι. Απλα μ,πορει να υπαρχουν ατομα εδω στο φορουμ που να χρησιμοποιουνε παρομοιους σαν αυτους και να μου πουνε την αποψη τους. εμπειρικα εννοω θα περιμενω και αλλες γνωμες και θα δω τι θα κανω.. δεν μπορω να αγορασω εναν εκτυπωτη εντελος στα τυφλα.. Μπορει να υπαρχει καπιο ατομο απο εδω μεσα που να ασχολειτε με εκτυπωτες και σε επαγγελματικο επιπειδο αυτο εννοω. Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 19, 2021 από edwin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Αύγουστος 19, 2021 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2021 Κι εγώ ξέρεις τι εννοώ. Σου έχουν πει τι να πάρεις. Ή που να κοιτάξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts