Jump to content

Μητρική για overclocking Sempron (socket A)

Seeker

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Στο μεσαίο PC μου έχω έναν Sempron 2600+ (TB) σε socket A. Πλέον ο επεξεργαστής ψύχεται με μια SLK-900A, AS5 και ένα Delta 92x92x35 στο full και οι θερμοκρασίες είναι αρκετά καλές (αν και η τρέχουσα μητρική δείχνει κάτι παραπάνω απο το πραγματικό).

Μιας και απο θερμοκρασίες είμαι καλά και επειδή η μητρική μου δεν επιτρέπει το overclocking (βασικά, το επιτρέπει αλλά περιορίζεται λόγω έλλειψης PCI/AGP lock) σκέφτομαι μέσα στους επόμενους μήνες να αγοράσω μια μητρική για socket A με nforce2 που απο ότι άκουσα υποστηρίζουν PCI/AGP lock και άρα μπορώ να υπερσυγχρονίσω τον επεξεργαστή μου.

Αυτό που ψάχνω είναι μια μητρική:

1) Socket A

2) Με nforceX (οπου το Χ νομίζω πως είναι το force2 για socket A)

3) Με BIOS της AWARD (οπωσδήποτε)

4) Καλές δυνατότητες υπερσυγχρονισμού

5) Serial ATA

6) Τουλάχιστον 5 PCI

7) Υποστήριξη για Sempron (εννοείται...)

8) Παθητική ψήξη στο Northbridge (εδώ μπορώ να συμβιβαστώ)

9) ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ με clip και απο εκεί και πέρα αν έχει ΚΑΙ mounting holes είναι ευπρόσδεκτες

10) Το λιγότερο δύο χρόνια εγγύηση ή παραπάνω

11) Μέχρι 80 max ή λιγότερα (ζητάω πολλά ε?)

Τι προτείνετε? Υπάρχει μητρική που καλύπτει τις παραπάνω απαιτήσεις?

Σε καμία περίπτωση δεν θέλω μητρική με AMI BIOS, πως να το πώ, την αντιπαθώ αυτή την εταιρεία (χωρίς συγκεκριμένο λόγο). Κάτι σε Award δεν υπάρχει?

Για ριξε και μια ματια εδω

Την ειχα 1 1/2 χρονο και εμεινα απολυτα ικανοποιημενος.

Σκυλι,σταθεροτατη,και απο o/c αλλο τιποτα :T:

Το vdimm όμως, ποιός το κάνει σε δαύτη?....λολ....Seeker, NF7-s με 1000, άμα έχεις και μνημούλες της προκοπής θα πας καλά....θα σου πρότεινα και καμιά a7n8x-e άμα την έβρισκες τίποτα 15 σε stock house, αλλά βλέπω θέλεις Award bios.

Δεν είναι υποχρεωτικό να πας σε ενφορς. Το ΚΤ880 είναι πολύ καλό τσίπσετ.Υπάρχουν τουλάστιχον 2 υλοποιήσεις η ΑΣΟΥΣ που έχω εγώ και η MSI.

AWARD BIOS ,μπόλικα overclocking πράγματα στο BIOS μέχρι 2.15 πολυμετρημένο το Vcore (1.95 από ΒΙΟΣ) ,2.85 Vmem από BIΟΣ (δεν έχω πολυμετρήσει αυτό), 5 PCi .

ΣΑΤΑ και ρέιντ ,4 usb 2.0 on board και καλώδιο μέσα στη συσκευασία για άλλες 2 και μένουν και 2 ακόμη, παθητική ψύξη στο NORTH και πολύ του είναι -ιδιαίτερα ψυχρό τσιπάκι-, κλιπ και βίδες για τον επεξεργαστή, 3 χρόνια εγγύhση, Gigabit Lan.

Φυσικά έχει και κλείδωμα για τη συχνότητα PCI/AGP.

Η μητρική είναι αυτό που λένε βραχόσταβλος.Την έχω αρκετό καιρό και ακόμη και να έσπαγε (φτου φτου φτου σκόρδα) πάλι την ίδια θα ζήταγα. Φίλε μου είναι σα να έχεις τα καλά του nforce2 στον υπερχρονισμό με τα καλά της ΒΙΑ σε συμβατότητα,ταχύτητα IDE ,και πληθώρα χαρακτηριστικών.

Η τελευταία της τιμή ήταν στα 60 αν δεν κάνω λάθος.Η ΜΣΙ αρκετά παραπάνω.

Διαφορά MSI - ASUS

Η MSI αν και γενικώς δεν έχω ακούσει κανέναν να την έχει πάρει για να μας πει(οπότε σου λέω ό,τι έχω διαβάσει), έχει τη διαφορά ότι επιτρέπει από ΒΙΟΣ μεγαλύτερο FSB

Η άσους είχε τη φαεινή ιδέα να βάλει maxFSB στο ΒΙΟΣ 227. Η ΜΣΙ έχει 280 .

Η βλακεία της ’σους ευτυχώς έχει ξεπεραστεί τουλάστιχον μέχρι τα 250-260 (με ανέβασμα της ταχύτητας διαύλου μέσω προγράμματος από γουίντοουζ) μετά ίσως να πηγαίνει ίσως και όχι .Αν κολλάει από εκεί και πάνω θα φταίει αποκλειστικά και μόνο η απουσία επιπλέον ρεύματος για το τσίπσετ..

Τώρα επειδή πέρασα κι εγώ από την ίδια φάση με εσένα θα πρέπει να σημειώσω κάποια πράγματα σε περίπτωση που δεν τα έχεις ψάξει.

Αν έχει μητρική με τσιπάκι ΒΙΑ ΚΤ600 ίσως οι δυνατότητες υπερχρονισμού που σου προσφέρει να είναι περισσότερες από όσες να αντέχει ο σεμπρονόπουλος.Οι μητρικές αυτές συνήθως έχουν 3 διαιρέτες.Για 133,166 και 200. Αν λοιπόν με τέτοια μητρική βάλεις το fsb από 166 198 θα δεις τα γραφικά σου κωλυόμενα και τους ΣΑΤΑ corrupted (worst case scenario). Στα 200 όμως όλα επιστρέφουν τα κλασσικά 33άρια τους οπότε μέχρι ας πούμε τα 220 μάλλον είσαι κυριλέ.Είσαι βέβαιος ότι ο επεξεργαστής σου θα πάει παραπάνω ?

Επίσης οι μητρικές με ΒΙΑ έχουν πολύ μεγαλύτερη ανοχή στις συχνότητες PCI από τις αντίστοιχες ενφόρς. Μπορεί στα 35 να αρχίζουν κόλπα σε ενφόρς χωρίς κλειδώματα αλλά σε ΒΙΑ ξεκινάνε από τα 38 και μετά (εκτός αν έχεις ΣΑΤΑ.)

abit nf7-s με χιλια.εγω την ειχα φιλε και ειμαι πολυ ευχαριστημενος και θα βρεις και πολλα μα παρα πολλα mod bios,και πολυ καλα ρευματα αν δεν κανω λαθος 2.2 Vcore 3.07 Vmem με πολυμετρο το Vmem απο βιος λεει 2,9.και το dfi ηταν καλο αλλα και πολυ περιεργο νομιζω.

Αρχική απάντηση από schumifer

Επίσης οι μητρικές με ΒΙΑ έχουν πολύ μεγαλύτερη ανοχή στις συχνότητες PCI από τις αντίστοιχες ενφόρς. Μπορεί στα 35 να αρχίζουν κόλπα σε ενφόρς χωρίς κλειδώματα αλλά σε ΒΙΑ ξεκινάνε από τα 38 και μετά (εκτός αν έχεις ΣΑΤΑ.)

Εντάξει, ψιλοάκυρο αυτό που λες, καθώς τα chipsets της nVidia από εποχής nForce-σκέτο, είχανε dedicated clock generator και δεν χρειαζόταν να σκέφτεσαι ούτε καν για 34MHz PCI...

Πάντως σήμερα το ΚΤ880 είναι δυνατότατη λύση. Μακριά από DFI nForce2 LanpartyB.

Παρεπιπτόντως πέτυχα και την MSI που σου έλεγα με το ΚΤ880 61 τελική στο chipshop.Στην θέση σου δε θα σκεφτόμουνα παραπέρα (με μόνο "κακό " ότι δεν την έχει κάποιος που ξέρω.Από την άλλη όταν πήρα την άαους μου πάλι πρώτος ήμουν και δε μου βγήκε σε κακό ως τώρα...)

Αρχική απάντηση από schumifer

Αν έχει μητρική με τσιπάκι ΒΙΑ ΚΤ600 ίσως οι δυνατότητες υπερχρονισμού που σου προσφέρει να είναι περισσότερες από όσες να αντέχει ο σεμπρονόπουλος.Οι μητρικές αυτές συνήθως έχουν 3 διαιρέτες.Για 133,166 και 200. Αν λοιπόν με τέτοια μητρική βάλεις το fsb από 166 198 θα δεις τα γραφικά σου κωλυόμενα και τους ΣΑΤΑ corrupted (worst case scenario). Στα 200 όμως όλα επιστρέφουν τα κλασσικά 33άρια τους οπότε μέχρι ας πούμε τα 220 μάλλον είσαι κυριλέ.Είσαι βέβαιος ότι ο επεξεργαστής σου θα πάει παραπάνω ?

Δεν το κατάλαβα αυτό... Δηλαδή αν ανεβάσω το FSB απο 166MHz που είναι τώρα στα 200 για παράδειγμα και βάλω διαιρέτη στις μνήμες στα 200MHz τότε δεν θα έχω προβλήματα με την συχνότητα του PCI/AGP?

’σε τον διαιρέτη στις μνήμες. Κοίτα να είσαι 1:1. Απλά με το που βάλεις 200fsb το pci/agp ξαναγυρνά 33/66 ενώ στα 198-199 θα είναι way off. Κοινώς όπως είπε ο shumi 133/166/200 είσαι λάδι και ίσως μέχρι 220. Τώρα όσον αφορά την a7v880 ρε shumi είσαι σίγουρος οτι φοράει award γιατί εγώ θυμάμαι AMI. Πέραν αυτού, η mobo είναι δίκοπο μαχαίρι. 50-50 να σου παίζει 3d. Εγώ (κλασικός γκαντέμης) έπεσα σε non-3d συνδιασμό (με 9800προ) και την έστειλα απο το παράθυρο. Θα βρείς στο νετ αρκετούς να τραβάνε τις κwλότριχές τους με αυτο το mobo.

Αρχική απάντηση από outlaw [Σήμερα, στις 15:40]

’σε τον διαιρέτη στις μνήμες. Κοίτα να είσαι 1:1. Απλά με το που βάλεις 200fsb το pci/agp ξαναγυρνά 33/66 ενώ στα 198-199 θα είναι way off. Κοινώς όπως είπε ο shumi 133/166/200 είσαι λάδι και ίσως μέχρι 220.

Δοκίμασα να δώ τι δίνει το BIOS και σε αυτό το FSB έχω 40MHz στην PCI και 80MHz στην AGP... Μάλλον δεν πιάνει... :(

Τώρα όσον αφορά την a7v880 ρε shumi είσαι σίγουρος οτι φοράει award γιατί εγώ θυμάμαι AMI. Πέραν αυτού, η mobo είναι δίκοπο μαχαίρι. 50-50 να σου παίζει 3d

Αυτό τι σημαίνει? Σε ποιά μητρική απο τις 2 (ASUS, MSI) αναφέρεσαι?

Η μητρική είναι αυτό που λένε βραχόσταβλος.Την έχω αρκετό καιρό και ακόμη και να έσπαγε (φτου φτου φτου σκόρδα) πάλι την ίδια θα ζήταγα. Φίλε μου είναι σα να έχεις τα καλά του nforce2 στον υπερχρονισμό με τα καλά της ΒΙΑ σε συμβατότητα,ταχύτητα IDE ,και πληθώρα χαρακτηριστικών.

Η τελευταία της τιμή ήταν στα 60 αν δεν κάνω λάθος.Η ΜΣΙ αρκετά παραπάνω

Ποιό μοντέλο είναι? Κυκλοφορεί ακόμα στην Ελλάδα?

Βρε συ outlaw με τη συγκεκριμένη είχες πρόβλημα στα 3D ή με άλλες άσους?.Γιατί εγώ απλά τη γουστάρω.

Πριν γράψω για το ΒΙΟΣ (πέσαμε και σε περίεργο εδώ πέρα-λολ) άνοιξα το manual.

Αρχική απάντηση από schumifer [Σήμερα, στις 04:26]

Βρε συ outlaw με τη συγκεκριμένη είχες πρόβλημα στα 3D ή με άλλες άσους?.Γιατί εγώ απλά τη γουστάρω.

Πριν γράψω για το ΒΙΟΣ (πέσαμε και σε περίεργο εδώ πέρα-λολ) άνοιξα το manual.

Δυστυχώς ναι, αυτή ήταν. Φαινόταν όντως πολλά υποσχόμενο board, κυρίως λόγω vcore αλλά δεν πρόλαβα να την χαρώ ούτε 1 μέρα λόγω του Via AGP GART driver που μου βγήκε, σε συνδυασμό με την 9800προ, ψυχοβγάλτης. Είναι θέμα γκαντεμιάς. Να φανταστείς στην a8v-delχ. όπου βάσει πιθανοτήτων και στατιστικών έπρεπε ΚΑΙ εκεί να μου κλωτσά ο AGP driver, αντιθέτως έπαιξε σωστά και μάλιστα μέχρι 270 και 8χ (δεν ήταν για πολλά-πολλά το board).

Να σου πώ την αμαρτία μου δεν έψαξα και πολύ γι αυτό το board. Εάν το MSI έχει κάποιο vdimm+vdd mod που το κάνουν o/cable board ας το προτιμήσει το παιδί, αλλιώς το Asus πιστεύω, είναι 50-50.

Κοίτα φίλε μου , για την άσους έχεις αυτές τις απόψεις που με μια κουβάντα συνοψίζονται στο ότι αν δεν σου κάτσει πρόβλημα με την κάρτα γραφικών (εγώ έχω 5200 ) έχεις κλείσει. Με τον επεξεργαστή σου δε νομίζω να πας έτσι κι αλλιώς πάνω από 227 αν και άμα θες γίνεται. Από την άλλη έχεις την ΜΣΙ που ούτε ακριβή είναι και έχει μάλλον μεγαλύτερο περιθώριο για περχρονισμό με το αρνητικό ότι κανένας εδώ μέσα δεν την έχει για να σου πει μία πραγματική άποψη

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.