Jump to content

απορίες σχετικά με μόντεμ για 100 αρα vdsl ote .

Recommended Posts

γεια σας . αναβάθμισα σε 100 αρα από 50 αρα και πήρα το plus της κοσμοτέ . από τότε εδώ και δύο εβδομάδες έχω κάποιες αποσυνδέσεις. Έτσι σκέφτομαι την αγορά κάποιου μόντεμ . Για βοηθήστε λίγο και εσύ @minast 

1) από τα μόντεμ γνωστού καταστήματος δεν είχε κανένα τηλέφωνο . με το τηλέφωνο τι θα γίνει ? 

2) το κωδικό του ίντερνετ που θα τον βρώ ? θΑ χρειάζεται να τον βάζω κάθε φορά ή θα τον παίρνει μόνο του ? 

3) χρειάζομαι και μόντεμ και ρούτερ ? 

4) γνωρίζετε κάτι άλλο σημαντικό που μου διαφεύγει? 

ευχαριστώ και καλές διακοπές . 

Αν μπορείς ανέβασε τα στοιχεία του DSL (ταχύτητα κλειδώματος, SNR, κλπ)

Εκτός από αυτά που δείχνει ήδη στη σελίδα, μπορείς να δεις περισσότερα και στο:

http://192.168.1.1/data/Status.json  (με την σωστή διεύθυνση του δικού σου, βέβαια).

Η Cosmote δίνει κωδικό VoIP και DSL εάν τον ζητήσεις, αλλά έχει και συμβατά modem/routers που τα παίρνουν αυτόματα. Ένα καλό παράδειγμα είναι τα AVM Fritz!box 7530, 7590.

Πριν δεσμευτείς σε αγορά εξοπλισμού, καλό είναι να κάνεις έναν έλεγχο στην καλωδίωσή σου. Έχεις αποσυνδέσει όλες τις διακλαδώσεις του τηλεφωνικού καλωδίου μέσα στο σπίτι, και να αφήσεις μόνο την πρώτη πρίζα ενεργή, όπου και θα συνδέσεις το router; Εάν ναι, θα πρότεινα να δηλώσεις και βλάβη, ώστε ο ΟΤΕ να κάνει έναν έλεγχο στην γραμμή που έρχεται από την καμπίνα έως τον κατανεμητή.

Να ξέρεις πάντως ότι τα Fritz έχουν αρκετά σταθερό modem και συνήθως αραιές αποσυνδέσεις λύνονται με μία τέτοια αναβάθμιση εξοπλισμού.

• Like 2

προσπαθώ να βάλω τον κωδικό που έχει στο μόντεμ αλλά μου βγάζει σφάλμα. 

η πρίζα είναι μονωμένη και παίρνει μόνο από την κεντρική . 

ευχαριστώ για το ενδιαφέρον . 

πριν 7 ώρες, το μέλος iseeklife έγραψε:

προσπαθώ να βάλω τον κωδικό που έχει στο μόντεμ αλλά μου βγάζει σφάλμα. 

η πρίζα είναι μονωμένη και παίρνει μόνο από την κεντρική . 

ευχαριστώ για το ενδιαφέρον . 

Εννοείς ότι δεν μπορείς να μπεις στη σελίδα διαχείρισης του router? Συνήθως αναφέρει διαφορετικό κωδικό για WiFi και για διαχείριση, σιγουρέψου ότι δεν τα έχεις μπερδέψει από κεκτημένη ταχύτητα. Στην χειρότερη περίπτωση μπορείς να κάνεις reset.

Εναλλακτικά, μπορείς να πάρεις και στην τεχνική υποστήριξη, για να συζητήσεις και το θέμα των αποσυνδέσεων.