Jump to content

Πρώτη προσπάθεια . :D 56k level 10 best enemy

Athens2004

Recommended Posts

Γιατι την ονομάζεις Τανκ-Evaporator αφού ουσιαστικά περιγράφεις ένα heat exchanger. Απλα ένα έυκολα υλοποιήσιμο hx

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Ναι & αν σταματήσεις μέχρι εκεί που λεω για τα 2 ρακόρ , και δεν τρυπήσεις το καπάκι , και δεν βάλεις εναλλάκτη μέσα έχεις ένα τανκ για watercool . :)

Το ίδιο πράγμα είναι. Όπως και να το ονομάσεις...ένα hx είναι. Μια χαρά θα δουλέψει ....εκτος.....αν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη μελέτη όσο αφορα τις σπέιρες του χαλκού μέσα, ώστε να μην σου μπλοκάρουν τις τρύπες των ρακόρ με το παγωμένο υγρό που θα πιάσουν πάνω τους.

εννοειτε πως θα δουλεψει και μαλιστα καλυτερα απο το δικο μου λογω buffer. Το θεμα παντα ειναι τι ζητας... Aυτα που φτιαχνω εγω τα κανω με την λογικη οτι ολο το κουτι δεν θα ξεπερναει σε μηκος τα 55 εκ. με ενα μεγαλουτσικο συμπιεστη. Αν βαλεις το δοχειο που λες και υπολογισεις και την μονωση θα σου βγει πολυ μεγαλυτερη η διαμετρος του, οποτε θα πρεπει να ειναι και πιο μεγαλο το κουτι. Ειναι τι ζηταει ο καθενας. Το εχω πει και το ξαναλεω. Προσωπικα θυσιαζω λιγο απο τις επιδοσεις για εργονομια και ομορφια. Εαν σε περνει σε μηκος-πλατος-υψος στο κουτι που εχεις κατασκευασει καντο.

Ok man , θα ξεκινήσω το σύστημα με το δικό σου κοσμηματάκι :inlove: , αργότερα θα βάλω αυτό που θα φτιάξω [μάλλον σήμερα]

Το κουτί μου είναι παχουλό :hehe: 67Χ27Χ27

67 μήκος φαινεται μαζεμένο ομως , απατάει το μάτι το πλέξι :hehe: . Σχετικά καλό μου φαίνεται κάτω απο το γραφείο θα είναι βασικά .

Και μάλλον το απογευμα σημερα θα το δείτε τοποθετημενο - και ότι προλάβω απο τιμές - μετρήσεις.

αντε ωραια :) Απλως επειδη το hec 6a19 που εχω ειναι 47εκ. γιαυτο μου φαινετε μεγαλο...

φιλε εμενα η ιδεα σου με τρελανε, στο ειπα και στο msn. Θα την υλοποιησω και εγω, ειδη ειπα ενα φιλαρακι να μου δωσει κατι τετοια κουτια απο τελειομενο χρωμα. Θα εχει πιστευω πολυ καλη αποδωση.

Οσο για το οριζοντιο στον εναλακτη του unseen. Αν και το ειχα κατα 95 γεματο (πολυ λιγος αερας ηταν μεσα λογο δυσκολιας γεμισματος 100%) ειδα διαφορα. το νερο παγωνει ποιο ευκολα-γρηγορα, κραταει περισσοτερο την ψυξη του πριν αρχησει να ζεσταινεται οταν βαζεις full load. Γενικοτερα καλυτερη συμπεριφορα. Βαλτο οριζοντιο αν σε βολεψει.

Λοιπόν επιτέλους :)

Aν και ξεκινησαμε αργά κατα τις 9 [εγώ και ο φίλος ψυκτικός] τελέιωσε . Οχι ακριβώς δηλαδή απλά συναρμολογήθηκε και πήρα μια γεύση . :) .

new28sh.jpg

new12ti.jpg

Επισημάνω το condeser ΠΑΘΗΤΙΚΟ μιάς και η δοκιμή έγινε στο υπόγειο [των εφευρέσεων ] :hehe: και οι πρίζες εκέι βγάζουν μόνο 220v. :)

new33cc.jpg

ακόμη ,

new46ho.jpg

Μετά τερματίζει το ψηφιακό [-23 -24 :( ] και επίσης στις μετρήσεις μπορουσα να σημαδέψω μόνο εξωτερικά .

new51gr.jpg

new63rb.jpg .

Αυτα :D ,

Σήμερα δεν προλαβα να κάνω μονώσεις τοποθέτηση & μέσα στο κουτί το οποίο τελειωσε και αυτο [3ος 12άρης exhaust , δέσιμο - σφίξιμο - διακόπτες - και νέον λάμπα ]

Πρέπει να συνδέσω τον θερμοστάτη επίσης ,. ;)

το φιλτρακι πρεπει να ειναι με αναποδη κλιση απ'οτι το εχεις (καλου κακου...)

για να εισαι κατα καποιο τροπο σιγουρος οτι εχεις υγρο φρεον στον τριχοιδη!

welcome to subzero ... !

/edit επισης επειδη θα το λυσεις και θα το ξαναστησεις (ειμαι σιγουρος :p )

την επομενη φορα βαλε αναποδα τον compressorα για να μην αναγκαζεσε να περνας το σωληνα που παει στο condeser πανω απο τον 'ζεστο' compressorα :D

(τραβα κανα bench πρωτα ομως :D)

Aυτο που λεει ο esdee ,βαλε το φιλτρο με κλιση προς τα κατω(κατω να ειναι ο τριχοειδης) για να εισαι σιγουρος οτι παει μονο φρεον στον τριχοειδη και οχι αερας αμα τυχον εχει...

Τhnx για τις διαυκρινίσεις guys :) . Απλά ένα πρώτο run ήτανε , Έχει δουλειά ακόμη , καλές μονώσεις και τα λοιπά . !!!!!!

Επίσης μέσα στο κουτί τον compressora θα τον χτυπά ένας 12άρης απο τα πλάγια και ένας απο πάνω , δεν πιστεύω να ζεσταίνει πολύ.

Εκτός της επιστροφής , να μονώσω και αυτόν που πάει compressor->condesser ? έτσι για καλλύτερα? Το φίλτρο το γύρισα πρός τα κάτω :) .

Αρχική απάντηση από Athens2004

Εκτός της επιστροφής , να μονώσω και αυτόν που πάει compressor->condesser ? έτσι για καλλύτερα? Το φίλτρο το γύρισα πρός τα κάτω :) .

τσου,

εκει θες να εναλασεις θερμοτητα με το περιβαλλον σε γιατι η θερμοκρασια στο φρεον ειναι πολυ μεγαλυτερη της ambient.(μπορει να μην κανει καθολου ορατη διαφορα, αλλα ας ειμαστε σωστοι) Αρα θες να εναλασεις με το περιβαλλον

Στην επιστροφη που η θερμοκρασια του φρεον ειναι αρκετα μικροτερη της θες να την διατηρεις-γι'αυτο και η μονωση!

Well done :)

α) οπως ειπαν και τα παιδια το φιλτρο προς τα κατω.

β) Το συμπιεστη τον βαλατε αναποδα με αποτελεσμα να χρειαζετε να τραβηξετε μεγαλες σωληνες.

γ) Το θερμομετρακι σου σιγουρα δεν μετραει πιο κατω. Γιαυτο ειδες μεχρι -25

δ)Βαλε οπωσδηποτε ανεμηστηρα στο condeser

ε)100% θα χρειαστεις ρυθμιση σε φορτιο. Μην επαναπαδευεσε!

στ)βαλτε μεγαλυτερη διατομη σωληνα στην επιστροφη για να μειωθει ο θορυβος του μοτερ

Το κουτι εγινε σουπερρρρ...

Ευχαριστώ Ηθικέ αυτουργέ [έλεγα να σου δώσω credit στο τελειωμα της δουλειάς-παρουσίαση , :)] .

Εχει δουλιτσα ακόμη αλλα τα βασικά τελειώσανε .

Απο θόρυβο πάντως δεν κάνει , όπως μου είχες πεί σαν ένας 12άρης fan [όχι deltafan :D]

Ρευμα δεν είχα και ο μετασχηματιστής δεν έφτανε στο τραπέζι , και βαριόμουν να κόβω καλώδια , εξου και το παθητικό condesser στο τέστ . Χοντρικά τι θα κερδίσω με καλη ψύξη του ? .

Για το φορτίο μόλις το βάλω πάνω μου είπε το παιδί θα δώ τις διακυμάνσεις και θα συμπληρώσουμε αναλόγως.

Ευχαριστώ για την βοήθεια - πληροφορίες , και την τεχνικη υποστήριξη :) .

Ευχαρίστησε με και συ λίγο για το spam στο τηλέφωνο :p:P

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.