Jump to content

Απορία για UPS CuberPower 1500EPFCLCD

mr_element

Recommended Posts

Καλησπέρα, 

έχω το UPS του τίτλου για το προσωπικό μου σύστημα. Η διασύνδεση που έχω κάνει είναι η εξής:

[Πύργος, Οθόνη, Ηχεία, Φως γραφείου] πάνω σε ένα [APC πολύπριζο] και αυτό με τη σειρά του πάνω στο [UPS του τίτλου].

Χθες το βράδυ και ενώ καθόμουν στον υπολογιστή άκουσα το UPS να αλλάζει ακαριαία σε κατάσταση μπαταρίας και πίσω (δηλαδή δεν έμεινε σχεδόν καθόλου σε κατάσταση μπαταρίας - δεν πρόλαβε να κάνει ούτε ένα μπιπ), περίπου 4 φορές ανά διαστήματα 2 ωρών. Επίσης ο μετρητής του που μετράει τα "συμβάντα" (events) κατέγραψε τον αριθμό 4. 

Το περίεργο ήταν ότι ενώ ο υπολογιστής παρέμεινε ανοιχτός (ο πύργος) η οθόνη μου παρότι είναι κουμπωμένη πάνω στο UPS αναβόσβησε τουλάχιστον τις μισές φορές (καθώς γράφω αυτό το ποστ έχουμε ανέβει στα 6 συμβάντα). Και αναρωτιέμαι για ποιο λόγο μπορεί να συμβαίνει αυτό?

Γίνεται η οθόνη μου να είναι "πιο ευαίσθητη" από το συγκεκριμένο UPS και να αντιλαμβάνεται αυτού του είδους τις εναλλαγές? Υπάρχει περίπτωση το UPS να μπαίνει και να βγαίνει από κατάσταση μπαταρίας τόσο ακαριαία που το hardware να μην προλαβαίνει να προσαρμοστεί? Να φέρω κάποιον ηλεκτρολόγο να δει τη γραμμή μου καθώς αυτό μάλλον συμβαίνει από υπερτάσεις στιγμιαίες?

Πέρα από σήμερα (που γράφω αυτό το ποστ) αυτό που περιγράφω έχει συμβεί κι ακόμα μία φορά στις αρχές του καλοκαιριού και αυτό ήταν ο λόγος που με οδήγησε να πάρω το UPS για να προστατέψω τον εξοπλισμό μου. Βράδυ και πάλι και αναβόσβηνε η οθόνη χωρίς να σβήνουν όμως τα ηχεία ή ο πύργος. Αν η μεταβολή είναι τόσο αστραπιαία που το UPS δε την πιάνει και η οθόνη εξακολουθεί να αναβοσβήνει τότε ποιος ο λόγος να το έχω?

• 1 month later...

Παρότι ασυνήθιστο, είναι πιθανό να συμβαίνει αυτό που υποψιάζεσαι.

Τα τροφοδοτικά ATX είναι υποχρεωμένα να κρατάνε τις τάσεις εξόδου τους για αρκετά ms μετά την απώλεια τάσης εισόδου.

Αντίστοιχα το UPS σου έχει ονομαστικό χρόνο εναλλαγής 4 ms (σημαντικό μικρότερο από τον παραπάνω).

Η οθόνη πιθανόν έχει ένα φτηνό τροφοδοτικό που κόβει την τάση εξόδου πριν προλάβει να αντιδράσει το UPS.