Γιωργος_Μ Δημοσιεύτηκε Μάϊος 11, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 11, 2005 Παιδια προκειται να παρει ο αδερφος μου ενα λιτο pc , και θα ηθελα να μου πειτε ανθα αντεχει ενα noname τροφοδοτικο 420 Watt ,το οποιο περιλαμβανεται στο κουτι ,το εξης συστημα :ASUS EAX600 PRO/TD 128 MB PCIeCHAINTECH NVF4 ULTRA2 Χ 512 MB PC3200 KINGSTON1 X SEAGATE SATA 160 GBDVD-RW + DVD (LG)AMD ATHLON 64 3000+CREATIVE AUDIGY 2 VALUE 5.1 (Edited)(No Overclocking)και σαν συμπληρωμα πειτε αν θελετε αν βλεπετε κατι στραβο στο συστημα σε σχεση παντα με την χρηματικη αξια του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Μάϊος 11, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2005 το συστημα ειναι μια χαρα,καλοδουλευτο,οσο για το τροφοδοτικο φυσικα και θα αντεξει Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Μάϊος 11, 2005 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2005 Σαν Watt αντέχει και παρα αντέχει. Το θέμα είναι το τροφοδοτικό τι ποιότητας είναι. Αυτό που εσύ ονομάζεις no-name μπορεί τελικά και να μην είναι. Αν είναι πχ MacroPower που δεν είναι γνωστά, στην ουσία είναι HEC...Tι μάρκα λέει το τροφοδοτικό σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zul Μάϊος 11, 2005 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2005 το μονο σιγουρο ειναι οτι αν ειναι Q-TEC δεν κανει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Μάϊος 11, 2005 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2005 Q-tec δεν είναι γιατί δε νομίζω να υπάρχει 420W Q-tec. Οπότε, ευτυχώς, αποκλείουμε αυτή την πιθανότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος_Μ Μάϊος 11, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2005 Oπως ειπα προκειται να το αγορασω (μεσα σε μια βδομαδα περιπου), και οσον αφορατο τι μαρκα ειναι το τροφοδοτικο ειπα noname επειδη προκειται για ενα που περιλαμβανεται σε ενα κουτι (γυρω στα 60-65 ευραιους κουτι +τροφοδοτικο) απο το πλαισιο χωρις να γραφει μαρκαΔεν εχω παει στο πλαισιο μονο στο site μπηκα να τσεκαρω τιμες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Μάϊος 11, 2005 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2005 Αρχική απάντηση από Γιωργος_Μ Oπως ειπα προκειται να το αγορασω (μεσα σε μια βδομαδα περιπου), και οσον αφορατο τι μαρκα ειναι το τροφοδοτικο ειπα noname επειδη προκειται για ενα που περιλαμβανεται σε ενα κουτι (γυρω στα 60-65 ευραιους κουτι +τροφοδοτικο) απο το πλαισιο χωρις να γραφει μαρκαΔεν εχω παει στο πλαισιο μονο στο site μπηκα να τσεκαρω τιμες.. ετσι πες μας,δεν το πηρες ακομα οποτε με τα λεφτα που δινεις λιγο δυσκολο το βλεπω Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Μάϊος 11, 2005 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2005 ’μα είναι 420 από το Πλαίσιο τότε είναι Chieftec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zul Μάϊος 11, 2005 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2005 αν θες να κανεις λιγο oc δεν κανουν τετοιες λυσεις γιατι αυτα τα τροφοδοτικα ειναι 420 max power οχι true,οπου στην πραγματικοτητα μπορει να ειναι και 350. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Μάϊος 11, 2005 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2005 Αν είναι το 420 Chieftec απο το πλαίσιο τότε δεν είναι no-name... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος_Μ Μάϊος 11, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2005 Αρχική απάντηση από def [Σήμερα, στις 15:31] ετσι πες μας,δεν το πηρες ακομα οποτε με τα λεφτα που δινεις λιγο δυσκολο το βλεπω Μαλλον εχεις δικιο και εγω πλεον σκεφτομαι να παρω ξεχωριστα case + ενα chieftec 420 Wattγιατι σε περιπτωση αναβαθμισης της καρτας γραφικων στο μελλον μπορει να παιζει προβλημα.ΑΛΛΑ αν καποιος φιλος εχει γνωση για τα περι του πλαισιου παραθετω λινκ για το caseπου αναφερομουνα μπας και πραγματι εσπασε ο διαολος κανα ποδαρι και φιλοτιμηθηκανε στοΠλαισιο και βαλανε καλο τροφοδοτικο μεσα..http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=15&Nav_Section_Id=15&Catalog_Id=1&Product_Id=253074&Merchant_Id=1&sts_cid=3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Μάϊος 11, 2005 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2005 Αρχική απάντηση από Γιωργος_Μσκεφτομαι να παρω ξεχωριστα case + ενα chieftec 420 Watt και καλα θα κανεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Μάϊος 11, 2005 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2005 Αφού χρειάζεσαι έναν λιτό πισί και οικονομικό γιατί δεν κάθεσαι να φτιάξεις μόνος σου μια συνθεσούλα με τη βοήθεια του skroutz.gr και κυρίως του eshop και του chipshop.gr?Και καλύτερα πραγματάκια θα βάλεις και οικονομικότερα θα σου έρθει.Όσο για τα qtek, μην τα αγοράζετε δε φτάνουν για όλους.Για πες τι ποσό είσαι διατεθιμένος να δώσεις και τι είδους εξειδικευμένες ανάγκες έχεις.Ας πούμε την κάρτα ήχου τη χρειάζεσαι ή απλά σου είπαν ότι δεν έχουν καλή απόδοση οι onboard της μητρικής? Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween Μάϊος 12, 2005 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2005 Το σύστημα σου δεν θέλει και κάποιο ιδιαίτερο τροφοδοτικό απο πλευράς αναγκών. Τώρα αν σταθείς άτυχος από πλευράς ποιότητας δεν ξέρω. Παντώς αυτά τα noname που λες είναι μάλλον κάτι μάρκας JJ και η αξία τους είναι της τάξης των 25-30 :banging: Link to comment Share on other sites More sharing options...
daospi Μάϊος 12, 2005 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2005 Πάρε το chieftec και θα είσαι άρχοντας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween Μάϊος 25, 2005 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2005 Αρχική απάντηση από Γιωργος_Μ Παιδια προκειται να παρει ο αδερφος μου ενα λιτο pc , και θα ηθελα να μου πειτε ανθα αντεχει ενα noname τροφοδοτικο 420 Watt ,το οποιο περιλαμβανεται στο κουτι ,το εξης συστημα :ASUS EAX600 PRO/TD 128 MB PCIeCHAINTECH NVF4 ULTRA2 Χ 512 MB PC3200 KINGSTON1 X SEAGATE SATA 160 GBDVD-RW + DVD (LG)AMD ATHLON 64 3000+CREATIVE AUDIGY 2 ZS 7.1(No Overclocking)και σαν συμπληρωμα πειτε αν θελετε αν βλεπετε κατι στραβο στο συστημα σε σχεση παντα με την χρηματικη αξια του. Προς γνώση λοιπόν δέςΛοιπόν να ξεκαθαρίσουμε πόση ενέργεια τραβάει τι: *Καθε 128ΜΒ μνήμης τραβάνε 7-8w*Κάθε Pci card τραβάει περίπου 5w* Ο σκληρός για κάθε 80G περιπου 15-20w*Ο prescot ο 3G και ο 3.2G 110w* Μια μητρική low end περίπου 15w* Μια κάρτα γραφικών απο 6600GT και πάνω θα την υπολογίζεις περι τα 100-120W και ανάλογα τι άλλο έχεις έπανω φωτάκια ανεμιστηράκια το καθένα περιπου γράφει και έπάνω. Ελπίζω να σε διαφώτισα λιγάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Μάϊος 25, 2005 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2005 Το συγκεκριμενο κουτακι απο το πλαισιο εχει ενα noname 420w τροφοδοτικο και σιγουρα οχι το chieftec... Ασε που και το ιδιο το κουτι ειναι σκετη λαμαρινα. Δωσε λιγα χρηματα παραπανω και παρε ενα chieftec κουτακι και τροφοδοτικο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.K Μάϊος 27, 2005 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2005 Kαλό είναι το τροφοδοτικό να είναι επώνυμο και ισχυρό διότι πάντοτε αποτελεί την βάση ενός συστήματος και την απαρχή οποιαδήποτε αναβάθμισης. Επομένως πρέπει να υπάρχει σωστή πρόβλεψη. Γνώμη μου Enermax, OCZ, Akasa, Tagan τα κορυφαία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween Μάϊος 31, 2005 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2005 Αρχική απάντηση από K.K Kαλό είναι το τροφοδοτικό να είναι επώνυμο και ισχυρό διότι πάντοτε αποτελεί την βάση ενός συστήματος και την απαρχή οποιαδήποτε αναβάθμισης. Επομένως πρέπει να υπάρχει σωστή πρόβλεψη. Γνώμη μου Enermax, OCZ, Akasa, Tagan τα κορυφαία. Σωστός ο Κ.Κ γιατί ένα καλό τροφοδοτικό είναι επένδυση και όλα να τα αλλάξεις μεθαύριο από το PC το τροφοδοτικό δεν πρόκειται να το αλλάξεις αν σου επαρκούν τα Watt και είναι αξιόπιστο. Από μάρκες δες αυτές που σου προτείνει ο Κ.Κ Εγώ για παράδειγμα έχω tagan 480w. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Μάϊος 31, 2005 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2005 Φίλε Helloween δε νομίζω πώς μια 6600GT αντλεί 120w όταν μία X800 κάρτα ζητάει το πολύ 70 με 80w.Αnyway το Chieftec 420w είναι Value for money και αρκετά ποιοτικό τροφοδοτικό.Κοίτα και σε HEC για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.