saxon_747 Μάϊος 15, 2005 #21 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2005 Oλοι τα ιδια σκ@τ@ ειναι... Βαρεθηκα πια... Αλλαξα 3 WD μεσα σε ενα μηνα, οι seagate ρευονται, οι maxtor μια απο τα ιδια... Μου φαινεται θα τρεχω κανα Linux live cd... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Μάϊος 15, 2005 Author #22 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2005 Περιμένω να δοκιμάσω έναν hitachi sata 160gb και θα σας πω νέα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Μάϊος 16, 2005 #23 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2005 Εβαλα 2 Samsung SP (SATA) , πρέπει να βάλω "αυτί" για να καταλάβω αν δουλέυουν.Φοβεροί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 16, 2005 #24 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2005 Εχω εναν Seagate 160αρη σε ενα κουτι chronos (το παλιο). Ζεστενεται μεν, αλλλα δεν ακουγεται κιχ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
XTCgr Μάϊος 16, 2005 #25 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2005 εγώ θα έλεγα να δοκιμάσετε και τους maxtor. O διακοσιάρης maxtor που έχω τώρα είναι πιο αθόρυβος απο τον 200αρι της seagate που είχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Μάϊος 16, 2005 #26 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2005 Αρχική απάντηση από XTCgr εγώ θα έλεγα να δοκιμάσετε και τους maxtor. O διακοσιάρης maxtor που έχω τώρα είναι πιο αθόρυβος απο τον 200αρι της seagate που είχα Σαφεστατα αλλα ο WD ειναι ακομα πιο αθορυβος και παγωμενος ο ατιμος χανωντας ελαχιστα σε επιδοσεις.Οσο για τους Hitachi θα τους εβαζα στην ιδια κατηγορια με τους maxtor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Μάϊος 16, 2005 #27 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2005 Αρχική απάντηση από saxon_747 Oλοι τα ιδια σκ@τ@ ειναι... Βαρεθηκα πια... Αλλαξα 3 WD μεσα σε ενα μηνα, οι seagate ρευονται, οι maxtor μια απο τα ιδια... Μου φαινεται θα τρεχω κανα Linux live cd... Έχω 4 WD και κανένας ποτέ δεν είχε πρόβλημα. Ούτε bad sectors ούτε δυσλειτουργίες ούτε τπτ και οι θερμοκρασίες (στους 3 τουλάχιστον γιατί ο πρώτος δεν την μετράει λόγω αρχαιότητας...) είναι σπάνια στους 41C και μόνο όταν γράφω αρχεία video και λοιπά σχετικά. Περίεργο μου φαίνεται να είσαι τόσο άτυχος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorikas Μάϊος 16, 2005 #28 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2005 τρεις WD εχω σε 24/7 εδω και κατι μηνες και μπορω να πω οτι περισσοτερο θορυβο κανει ο 12αρης που τους φυσαει παρα οι τρεις τους.Για να ακουσω το γουργουρισμα τους χρειαστηκε να σταματησω ολα τα ανεμηστηρια του πισιου(ακομα και του πσυ χειροκινητα λολ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Μάϊος 16, 2005 #29 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2005 Και οι WD χτυπανε.Απο αυτα που ειδα ομως μαλλον χτυπανε στα 2 χρονια και μετα .Αντιθετα οι μαξτορες αμα δεν σου χτυπησουν στον χρονο πανω μετα εισαι υσηχος.Αυτα απο την εμπειρια μου.Αναφερω απλα οτι στο μηχανημα μου εχω πανω 2*ραπτορες ( ο ενας χτυπησε στους 2 μηνες) 2*200αρηδες pata WD , απλα αθορυβοι και παγωμενοι.Και ειναι οι δισκοι που τρωνε τα gb απο τα DVD χωρις να εχουν παθει τιποτα εδω και 11 μηνες. 2*250αρηδες maxtor sata αθορυβοι στα idle γραντζουνε λιγο οταν θα δουλεψουν.) Ο ενας απο αυτους ειχε απο την μανα του προβλημα και δεν περασε εγγυηση διοτι λεει ενα σιδερακι μπροστα και κατω στον δισκο ηταν στραβωμενο...για ονομα του θεου.Στο 2ο μηχανημα οι 2 *160αρηδες seagate (7200.7 ο ενας) αλαχτηκαν με WD αντιστοιχους οταν και οι απλα σφηνωσαν λογω θερμοκρασιας..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάϊος 16, 2005 #30 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2005 WD is silentSeagate is not. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Μάϊος 16, 2005 #31 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2005 Αρχική απάντηση από Vagouridis 2*250αρηδες maxtor sata αθορυβοι στα idle γραντζουνε λιγο οταν θα δουλεψουν.) Ο ενας απο αυτους ειχε απο την μανα του προβλημα και δεν περασε εγγυηση διοτι λεει ενα σιδερακι μπροστα και κατω στον δισκο ηταν στραβωμενο...για ονομα του θεου.Αυτό είχε γίνει και σε έναν φίλο μου. Ο maxtor του κάτι έπαθε και δεν τον αναγνώριζε ο υπολογιστής (εκείνη την μέρα είχε βγάλει καπνό το PC του) αλλά ούτε και κανένα άλλο PC που τον δοκιμάσαμε.Τελικά τον επέστρεψε στο κατάστημα και αυτοί τον επέστρεψαν στην oktabit. Όταν ο δίσκος επέστρεψε απο το RMA, στο χαρτί που τον συνόδευε, έλεγε πως δεν μπορούν να τον αντικαταστήσουν γιατί είχε σπασμένο ide connector! Εν τω μεταξύ το "σπάσιμο" ήταν ένα κομματάκι που ζήτημα αν ήταν ένα χιλιοστό και μάλιστα απο τα πλάγια του IDE connector που σε καμία περίπτωση δεν επηρρέαζε τίποτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
scrolllock Μάϊος 18, 2005 #32 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2005 εγω εχω εναν ατα 80 μαχτορ. Επειδη μου την σπαει πολυ ο θορυβος χρησιμοποιησα ενα boot disk utility νομιζω της hitachi και ενεργοποιησα το acoustic managment (αν τρεξεις ενα sandra θα το δεις καπου στα Info του σκληρου). Το κατεβασα ελαφρα (νομιζω ειχε τιμες απο 256 μεχρι 0 εγω το εβαλα στο 250 περιπου) και απο τοτε ο σκληρος ειναι αθορυβος. Ειδικα οταν φορτσαρει (αντιγραφες κτλ) ειναι μεγαλη η διαφορα. Υποθετω οτι κατι θα εχασε σε ταχυτητα αλλα δεν καταλαβα κατι συγκλονιστικο και ετσι εδω και πολλους μηνες ειναι με acoustic managment on Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Ιούνιος 4, 2005 #33 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2005 Hitachi T7K250;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιούνιος 4, 2005 #34 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2005 Αρχική απάντηση από XTCgr εγώ θα έλεγα να δοκιμάσετε και τους maxtor. O διακοσιάρης maxtor που έχω τώρα είναι πιο αθόρυβος απο τον 200αρι της seagate που είχα Τι λες τωρα? Ο δικός μου σε load μου τρωει τα αυτιά.... ο WD ήταν πολυ πιο αθορυβος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorian Ιούνιος 4, 2005 #35 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2005 Αρχική απάντηση από fonzi Περιμένω να δοκιμάσω έναν hitachi sata 160gb και θα σας πω νέα... έχω πάρει ένα Hitachi 160 σχετικά πρόσφατα, με εντυπωσίασε αρκετά, πάρα πολύ καλός, αθόρυβος και γρήγορος. το smart fitness του είναι γεμάτο εδώ και 6 μήνες, ενώ σε 2 seagate SATA 1,5 χρόνων έχει πέσει κάτω από τη μέση. 2 wd που έχω δοκιμάσει τα τελευταία 3 χρόνια χάλασαν, τους άλλαξα με seagate κρατάνε ακόμα παρόλο που έχουν αρχίσει να κάνουν σαν τρακτέρ σαν τους πολύ παλιούς σκληρούς των 6 giga, . Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιούνιος 4, 2005 Author #36 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2005 Aκόμα να μου τον φέρουν...!@@#$$%^&* Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.K Ιούνιος 5, 2005 #37 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2005 Παίδες μην παραμυθιάζεστε. Όλοι οι σκληροί κάνουν τον ίδιο σχεδόν θόρυβο. Επαναλαμβάνω σχεδόν γιατί οι διαφορές τους είναι ελαχιστες. Ίδιο βούισμα έχουν όλοι, μόνο το seek ενδεχομένως να διαφοροποιείτε από σκληρό σε σκληρό και αυτό δεν έχει να κάνει με την μάρκα αλλά με την κατάσταση του. Δηλαδή πριν από πόσο χρονικό διάστημα έχει υποστεί format, πόσες προσθαφαιρέσεις έγιναν και πόσο σκόρπια είναι τα αρχεία όπως φυσικά και πόσο γεμάτος είναι. Με απλά λόγια αυτά είναι η αιτία που διαφοροποιείται η ένταση και η διάρκεια του ρεψίματος που προαναφέρατε αλλά το βούισμα παραμένει το ίδιο. Απλά κάποια κουτιά έχουν καλύτερη ηχομόνωση από κάποια άλλα και επομένως ακούγονται λιγότερο. Προσωπικά το θέμα ''θόρυβος στο σκληρό'' το έλυσα με δύο κινήσεις: α) Αντικραδασμικά καλύμματα αλουμινίου κυρίως για το βουιτό. β) Με το προγραμματάκι F-tool V190 αφαιρεί εντελώς το......ρέψιμο. Για το δεύτερο είναι βέβαιο ότι κάνει για σκληρούς Hitachi και Maxtor. Για άλλους δεν ξέρω, δεν έχω δοκιμάσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Ιούνιος 5, 2005 #38 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από K.Kα) Αντικραδασμικά καλύμματα αλουμινίου κυρίως για το βουιτό. ΔΕΝ λεμε για το θορυβο του συντονισμου..τα εχεις μπερδεψει λιγακι...λεμε για το ''ρεψιμο'' που λες και εσυ...αυτα τα 2 δεν εχουν καμια σχεση....το προβλημα του συντονισμου λυνεται πανευκολα και με πολλες πατεντες.... Αρχική απάντηση από K.K Παίδες μην παραμυθιάζεστε. Όλοι οι σκληροί κάνουν τον ίδιο σχεδόν θόρυβο. δεν νομιζω...... υπαρχουν και αθορυβοι....! ή τουλαχιστον ακουγονται ελαχιστα....η πλειοψηφια παντως κανει θορυβο Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.K Ιούνιος 5, 2005 #39 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2005 Μάλλον εσύ τα 'χεις μπερδεμένα. Ξαναδιάβασε τι γράφω. Έχω ξαναπεί άλλωστε ότι το θέμα του θορύβου στο pc το έχω εντρυφήσει όσο ελάχιστοι στο φόρουμ. Για να ακούσεις λοιπόν το πόσο θόρυβο κάνουν οι σκληροί θα πρέπει να εξαλείψεις όλους επαναλαμβάνω ΟΛΟΥΣ τους άλλους θορύβους του κουτιού........ για να μπορείς να έχει ολοκληρωμένη άποψη. Ειδάλως ο καθένας μπορεί να λέει το κοντό του και το μακρύ του........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorian Ιούνιος 5, 2005 #40 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από K.K Μάλλον εσύ τα 'χεις μπερδεμένα. Ξαναδιάβασε τι γράφω. Έχω ξαναπεί άλλωστε ότι το θέμα του θορύβου στο pc το έχω εντρυφήσει όσο ελάχιστοι στο φόρουμ. Για να ακούσεις λοιπόν το πόσο θόρυβο κάνουν οι σκληροί θα πρέπει να εξαλείψεις όλους επαναλαμβάνω ΟΛΟΥΣ τους άλλους θορύβους του κουτιού........ για να μπορείς να έχει ολοκληρωμένη άποψη. Ειδάλως ο καθένας μπορεί να λέει το κοντό του και το μακρύ του........ μάλλον εσύ είσαι υπερβολικός. δεν ξέρω πόσο έχεις ασχοληθεί με τον ήχο αλλά τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. το πως αντιλαμβανόμαστε τον ήχο δεν είναι συνάρτηση μόνο της έντασης αλλά και της συχνότητας. δεν αρκεί να είναι ένας ήχος πιο δυνατός για να καλύπτει τους άλλους, πρέπει επιπλέον να είναι κοντά με τον πιο αδύνατο και στο φάσμα συχνοτήτων. κάτι τέτοιο δεν πρέπει να ισχύει στην περίπτωσή μας. το βουητό των ανεμιστήρων είναι ευδιάκριτο σε σχέση με της υψηλές συχνότητες σαν τσίριγμα ή τρίξιμο που βγάζουν συνήθως οι σκληροί. σε σελίδες με το πως λειτουργούν οι mp3 αλγόριθμοι έχει αρκετές πληροφορίες γύρω από τα ψυχοακουστικά φαινόμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.