Jump to content

Ερωτηση σχετικα με ποιοτητα σε Xvid encoding

SLN

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καταρχην δεν ξερω αν εκανα καλα που το ανοιξα σε αυτη την κατηγορια, αλλα δεν ξερω που επρεπε να το κανω... Επισης μην ακουσω κανα σχολιο "καλα κανεις ακομα encoding?" Εχω ΗΤ και κανω encoding μαζι με αλλες δουλειες (that's a lie, απλα τα βαζω να γινονται οταν κοιμαμαι)...

Στο θεμα μας... Εχουμε μια ταινια dvd διαρκειας 2 ωρων. Την συμπιεζουμε με το gordian knot (ειτε σε Xvid ειτε σε Divx) και θελω το τελικο αρχειο να καταλαμβανει εστω 1 gigabyte. Αυτα ειναι τα δεδομενα. Ωραια μεχρι εδω?? Εχει σημασια το μεγεθος που θα την συμπιεσω εγω την ταινια?? Ετσι κι αλλιως οταν την δω, θα την δω σαν full screen. Εστω οτι το μεγεθος της ταινιας ειναι 700*400. Αν εγω την κανω 350*200 (ιδιο aspect ratio) ή αν την κανω 525*300 (για το ιδιο παντα 1 GB που θα πιανει το τελικο αρχειο) θα εχει διαφορα στην ποιοτητα??

Εκεινο που αλλαζει ειναι το bits/pixel, δηλαδη στην μικρη αναλυση για δεδομενο τελικο ογκο, θα εχω καλυτερη ποιοτητα, απο οτι στην μεγαλη αναλυση, αλλα κατι τετοιο δεν με πολυνοιαζει γιατι παλι στην τελικη θα γινει stretch στο full screen.

H παρατηρηση ειναι η εξης... Αν την συμπιεσω στην μικρη αναλυση πιανω 90-100 fps, και η ταιναι γινετια σε μια ωρα για τα 2 pass, ενω αν την κανω στην "μεγαλη αναλυση πιανω 50-60 fps οποτε δεν λεει αν ειναι να κανω την ιδια δουλεια!

Αλλα μου κανει εντυπωση οτι δεν κανουν τον ιδιο χρονο αφου μιλαμε για την ιδια τελικη ποιοτητα! Τι διαφορα υπαρχει στην ταινια 1gb αν η αρχικη αναλυση ειναι μικρη ή μεγαλη?? Η αναλυση που οριζεται εξ, αρχης δεν πρεπει να παιζει ρολο ή τουλαχιστον αυτο νομιζα μια που ποτε δεν βλέπω τις ταινιες στην "μαμα" αναλυση αλλα στην αναλυση του desktop.

Και για αυτους που δεν καταλαβαν το παραπανω παραληρημα... Πρακτικα, αν εχετε δηλαδη 1 βιντεακι, για κατεβασμα 200Mb αναλυσης 300*200, και απο κατω το ιδιο βιντεακι παλι 200ΜΒ αλλα 600*400 ποιο θα προτιμησετε?

Οταν βλεπεις σε fullscreen βιντεα με μικροτερη αναλυση τοτε για να πιασει ολη την οθονη "τεντωνεται" και εχουμε το γνωστο pixelιασμα.Οταν παλι εχουμε μεγαλυτερη αναλυση στην μεγενθυση εχουμε καλυτερη συμπεριφορα ποιοτικα.Ομως για να αποδωσει τα μεγιστα χρειαζεται περισσοτερα kbits/sec.Για την συμπιεση χρειαζοται περισσοτερος χρονος γιατι περισσοτερα pixel δημιουργουνται,αλλα παλι τετοια διαφορα??Εγω παντως πρακτικα συμπιεζω(με xvid συνηθως) στα 720:576 1:1 δηλαδη...

εγω παντως οταν εκανα divx , προτιμουσα να πεσω αρκετα χαμηλα μεχρι καποιο σημειο σε αναλυση ωστε να μην εχει ορατα artifacts (ειδικα τον τελευταιο καιρο που τις εκανα ολες 1 cd) , π.χ. απο 720x576 , εφτανα και 580x(οσο βγαινει..) .Το 300χ200 παντως θα ειναι αρκετα blurred παντως , λόγω stretching

Εγώ πάντως προσέθεσα το Auto μπροστά από το GK εδώ και λίγους μήνες και έχω ησυχάσει (ναι κι εγώ συμπιέζω τις ταινίες το βράδι.Ή μάλλον το πρωί αφού το βράδι το χρησιμοποιώ)

μόλις ενημερώθηκα ότι τα dvd recorder έχουν φτηνήνει:p

προσωπικά θα διάλεγα ανάλυση.

με το bits/pixel τι κερδίζεις? πιστότητα στο χρώμα? δεν το χω ψάξει.

πάντως με ανάλυση κερδίζεις σε ευκρίνεια!

Στο xvid.gr οι οδηγίες είναι τόσο αναλυτικές που όσο guessing και να κάνουμε τώρα και όσο πειραματισμό και να ρίξουμε δε θα βγάλουμε τόσο άρτιο συμπέρασμα.Αν δεν το βρεις με τη μία το έχω αποθηκευμένο πες να το στείλω

Ok παιδια... ευχαριστω για τις απαντησεις. Μαλλον ειναι οπως τα λετε.... αν μικρυνω πολυ την αναλυση της ταινιας παιρνω χειροτερο αποτελεσμα ποιοτικα -οταν το βλεπω τελικα streched στο μονιτορ- καλυτερο σε ταχυτητα απο οτι αν εχω μεγαλη αναλυση μικρη ποιοτητα για το ιδιο παντα τελικο μεγεθος.

@sotiri... 3 ταινιες σε ενα dvd... My name is Cheap.... James Cheap.... shaken not stirred....

Δεν είναι μόνο η οικονομία ή η ανυπαρξία μέσου (δεν έχω dvdrecorder λέεεμεεεεεε) αλλά και η τεχνολογική υπεροχή.Τα τραγούδια σας τα κρατάτε πλέον ως wav?

καλο ειναι αμα εχεις για μικρη διαρκεια (ταινιας) να βαλεις μια αναλογη αναλυση

ελπιζω να κανεις και calculator gia birates...gl dude

πχ 300mb 352Χ288 θα ηταν μια χαρα

πχ 700mb 640Χ404 θα ηταν μια χαρα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.