moutsa Δημοσιεύτηκε Μάϊος 9, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 9, 2005 Έχω δύο σκληρούς δίσκους Maxtor 80αρηδες σε διάταξη raid 2+0stripe.Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Όταν εκτελώ την εντολή chkdsk στη γραμμή εντολών του MSdos κάθε φορά μου βγάζει σφάλματα. Έχω προσπαθήσει και από την κονσόλα αποκατάστασης αλλά τίποτα. Τι πρέπει να κάνω για να διορθωθούν τα προβλήματα.Thanks!!!!!
deadlock7 Μάϊος 9, 2005 #2 Μάϊος 9, 2005 Εχεις τοσα προβληματα με τα windows οπως λες εδωΑυτο σου εκανε εντυπωση?Καλο θα ηταν να το ποσταρεις σε ενα θεμα για να μπορουμε να βοηθησουμε..καλως ηρθες!!!:flower:
Makis Hourdakis Μάϊος 9, 2005 #3 Μάϊος 9, 2005 Από WinXP= My Computer, δεξί κλικ στο δίσκο που θες -> properties -> tools -> check errors -> Check nowΘα σου βγάλει νομίζω κάτι επιλογές, επέλεξε την αυτόματη διόρθωση σφαλμάτων και check.
moutsa Μάϊος 10, 2005 Author #4 Μάϊος 10, 2005 Αυτο που μου λες properties -> tools -> check errors κτλ. το εχω κανει εκατομμυρια φορες αλλα τιποτα εξακολοθει να μου βγαζει σφαλματα. κατι αλλο πρεπει να φταιει φοβαμαι το προβλημα μην ειναι hardware.Υπαρχει καποιο καλο προγραμμα που να μπορω να ελεγκξω το δισκο.
deadlock7 Μάϊος 10, 2005 #5 Μάϊος 10, 2005 Εφω χρησιμοποιω το DFT(Drive Fitness Test) της Ηitachi που ειναι ο σκληρος μου.Δουλευει και σε καποιον αλλο που εχω..αρα και σε 'σενα.Παντως επιμενω οτι πρωτα καλο θα ηταν να τεσταρεις τις μνημες(δες www.memtest86.com) αν τελικα δεν φταινε τα windows!Κατεβασς την εκδοση που κανεις εγκατασταση σε δισκετα και δες αν σου βγαλει λαθη.Καλο θα ηταν να μας πεις και τι λαθη σου βγαζει(το μηνυμα εννοω που εμφανιζουν τα windows).
moutsa Μάϊος 10, 2005 Author #6 Μάϊος 10, 2005 Παιδια κσεχασα να πω οτι το προβλημα που αντιμετωπιζω με τους δισκους ειναι απο τοδευτερο pc που εχω δεν εχου σχεση η μνημες κτλ. αθτο ειναι αλλο post.
Makis Hourdakis Μάϊος 10, 2005 #7 Μάϊος 10, 2005 Αν έβαλες αυτόματη διόρθωση σφαλμάτων και δεν σου έκανε τπτ και σου το κάνει και μετά από format τότε μάλλον έχεις bad sectors και κοινώς κλάψε το δίσκο... όχι οτι δε φτιάχνετια αλλά δε συμφέρει... ΝΟΜΙΖΩ τουλάχιστον οτι πρέπει να τον πας σε ειδική εταιρία κ.τ.λ. κ.τ.λ. Δεν ξέρω πάντως, ίσως και να γίνεται τπτ μέσω sw...
deadlock7 Μάϊος 10, 2005 #8 Μάϊος 10, 2005 Bad sectors ισως διορθωθουν με low format,αν οντως εχεις!Δεν ειναι και οτι καλυτερο..να εισαι σιγουρος!Αν εχεις εγγυηση κοιτα να στον αλλαξουν..
moutsa Μάϊος 10, 2005 Author #9 Μάϊος 10, 2005 Ξερετε ποσσα χρονα δινει εγγύηση η maxtor? Πως γινετε να μου αλλαξουν τους δισκουςδεν μου δωσανε καποια εγγύηση οταν πηρα το pc.Γιατι λες με το με low format δεν ειναι και οτι καλυτερο εγω οταν κανω format που τωρα τον τελευταιο εξαμηνο εχω κανει πανω απο 5 το κανω κατα αυτον τον τροπο.
makio Μάϊος 10, 2005 #10 Μάϊος 10, 2005 Αρχική απάντηση από moutsa Γιατι λες με το με low format δεν ειναι και οτι καλυτερο εγω οταν κανω format που τωρα τον τελευταιο εξαμηνο εχω κανει πανω απο 5 το κανω κατα αυτον τον τροπο. πανω απο 2 δεν συνισταται - μιλωντας παντα για LOW LEVEL....σιγουρα κανεις Low level?? για πες μας λιγο τη διαδικασια
moutsa Μάϊος 10, 2005 Author #11 Μάϊος 10, 2005 Η διδικασια που λεω εγω αν ειναι αυτη τελικα εχει ως εξης. Ξεκκιναω με το cd των windowsαρχιζει η διαδικασια μαλαμπλα και εκει που λεει πως θελετε να γινει το format επιλεγω την πρωτη επιλογη αν θυμαμαι καλα.
makio Μάϊος 10, 2005 #12 Μάϊος 10, 2005 οκ -νορμαλ φορματ κανεις low level συνηθως γινεται με προγραμμα απο την εταιρεια του δισκου (maxtor,wd κλπ)αν τελικα δεν βρισκεις ακρη δοκιμασε Low level -μπες στην maxtor και κατεβασε το αναλογο προ/μα. το περνας σε δισκεττα και μπουταρεις απο κει (διαβασε βεβαια και τις οδηγιες)
moutsa Μάϊος 11, 2005 Author #13 Μάϊος 11, 2005 Αυτο που λες το εχω κανει μια φορα και διαγραφτηκαν τα παντα. Και η αιτια που το εκανα ηταν η εξης.Ειχα εγκαταστηση στο pc μου το half life 2 (πειρατικο) μετα απο 3 ωρες παιχνιδιου η οθονη παγωσε και αναγκαστηκα πατησα reset το pc τα επεξε τελειως ξεκκινουσε καπως περιεργα εμπενε στα windows χωρις να αναβει η οθονη και εκανε αυτοματες επακκενησεις.Μετα απο κανα 5αωρο περιπου συνηλθε καπως αλλα το προβλημαηταν χειροτερο ηταν οταν ξεκκινουσε μου πεταγε μια μπλε οθονη. Το πρβλημα με το boot των windows χωρις να αναβει η οθονη παραμεινει μεχρι και σημερα οσο για Low level format επιφυλασομαι.Πιστευω οτι ολο αυτο το σκηνικο οφειλεται στον δισκο η σε καποιο ιο. Τι μου προτεινετε να κανω?thanks!!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.